Şimdi Ara

Intel i5 9600KF Oyun İçi Testler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
4.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte bana bunlarla gel abi. böyle gel canımı ye.

oyun problemli ama şu açıdan problemli, diğer tüm oyunlarla aynı sorunu paylaşiyor. hala tek çekirdeğe abanıyor.

mesela 9600k konusunda ben niye bu kadar agresifim? yani adam 9600k'sını iade edip 3600 alayım mı diye soruyor, bu arkadaş gelip "gayet taş gibi işlemci bak w3'de %30 kullanım" diyor. ben de karşı çıkıyorum mesela. iade et 3600 al diyorum, di mi? ama 2600 ya da 3600le düşük gpu kullanım atınca ryzen haterı oluyorum, menopozlu oluyorum bunun mantk neresinde? 2600 herhangi bi oyunda düşük gpu veremez mi abi, mucizevi işlemci mi bu? her ryzen alan 3600 cl14 ram alacak ya da her ram bu değerleri görecek diye bi kaide var mı mesela? neyse konuyu çok esnetmeyeyim. ya da gerçekten 3600 cl14 yapınca %70 olan gpu %100e mi fırlayacak? herkesin 4.2si garanti mi? ben şimdi bunları dedim diye yine ryzen nefretçisi mi olcam? her ryzen 2600 4.2 olmuyor dedim diye ryzen 2600 alınmaz mı demiş sayılayacam? anlamadım ki neyi sindirememişim. sindirememiş bi insan bu forumdaki cogu konuda 1600af 2600 önerir mi 8400ve 9400f üzerine.

sorunun çözülmesi için bu tür oyunların bu threadleri daha verimlikullanması lazım. buna günümüzden de örnek vermiştim mesela 2010-2015 arası oyunların coguna bakarsan 4/4 ve 4/8 işlemciler eşit fpsler vermişler. şimdi de 6/6 ve 6/12ler eşit fpsler veriyorlar (frametime olarak 6/12ler önde buna kimse itiraz edemez). zamanında da bakarsan 4/8 işlemcilerin frametime olarak bf4de rahat oldugunu görürsün. ama eşit fps veriyor ve ucuz diye de 4/4lere abandı insanlar. bf5'de de 6/12 ve 6/6 konusunda benzer bir korealasyon var. fps olarak aynılar ama frametime olarak da büyük bir tokat var.

potansiyel olarak 6/12nin yolu acık.

ben bu yüzden 3600 öneriyordum adama mesela. hem şu an yararı var, hem de potansiyel gelecek yararı var. kesin böyle olur mu? bilemeyiz ki. ben bile tam olarak işin arkasındaki dinamikleri tam cozemem. en nihayetinde oyun kodlamacısı değilim. ama ne var, 7700k 7600k %50 fps fazla fps veriyor mu artık yeni oyunlarda? veriyor. ipcleri aynı mı? aynı. tek farkları ne? ht. bir zamanlar "sadece benchmarklarda fark var" dediğimiz bu ikii şlemci arasında artık gpu util, fps averaj olarak da büyük bi fark oluştu.

yarın öbür gün 2600 9400f durumunda da aynısı olabilir mi? pekala olabilir.

mesela wiçır3'de novigradda 4/4 işlemci de 75 fps veriyor, 6/6 işlemci de 75-80 fps veriyor. aralarındaki fark ne? stabilite. öbürü biraz daha fazla kekeliyor. wiçır3 ekstra 2 çekirdeği tek thread performansına boşluk yaratmaktan ziyade o threadi rahatlatmak için çok ekstra işler yükleyerek bunu yapıyor. ama 4/4 işlemcide de kekelemeler o kadar az ki, oyunun 4/4 işlemciler düşünülerek dizayn edildiğini anlıyorsun. ama ikisiyle de hemen hemen aynı gpu util alabiliyorsun. yani wiçır3ün bu konuda bu kadar konu edilmesini gerçekten komik buluyorum. bu oyun cıktıgında ortada fxlerin çakma çekirdeklerini saymazsak ancak extreme xeonlar falan vardı 6 çekirdek olarak. bu oyun 2/4 işlemcilerde bile novigrad dahil minimal kekeleme ve yüksek gpu utillerle çalıştı. yapıştır i5 4460'ı, yanına koy gtx 980tiyi git novigrada, %80 90 gpu util alırsın yine.

--

ne yapacaz sorusuna cevap olarak da, ayarları kökleyip işlemci ne kadar fps verebiliyorsa kabulleneceksin. başka çaresi yok yani. işlemci yer yer 50 fpsye düşüyorsa da yapımcıya birkaç küfür edip bi şekilde oynamaya devam edeceksin.ya da bas bas paraları leylaya yani.

acde yüksek gpu util istiyorsan, environment detayı mediuma düşürüp diğer ayarları yükselt. volumetrici kapat (sahte gpu kullanımı). bu dediklerimle 1080pde ryzen 2600 rtx 2060ı besleyebiliyor.

çevre detayı önemli. mediumdan ultra'ya toplam %20 25lik bir cpu performans kazanımı var. sabit 60d kalabilmek için buı ayarın düşük tutulması büyük önem arz ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 9:27:52 >

• münşi kullanıcısına yanıt
    Witcher 3 8 threade göre ayarlı, dolayısıyla 9600k %100 e rahatça ulaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novigratta 75 fps yi örnek olarak söyledin sanırım. Çok daha fazla fpsler alınıyor şu an için?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Pazar yeri var ya hocam orayı diyorlar. Orda gpu kullanımı ne kullanırsanız kullanın 80 lere iniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Novigratta 75 fps yi örnek olarak söyledin sanırım. Çok daha fazla fpsler alınıyor şu an için?
    evet lafım gelimi oldu o ama aslında anlatmak istedigim şey biraz farklıydı. aşşağıdaki iki ss'i inceleyip bazı çıkarımlar yapmanı istiyorum. o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın

Intel i5 9600KF Oyun İçi TestlerIntel i5 9600KF Oyun İçi Testler

hala stabil mi, evet stabil. ama frametime'a bakarsak aynı fps'de olmalarına rağmen, yüklerin 6 threade dağılması karelerin daha düzgün aralıklarla renderlanmasını saglamış. şimdi çıkan oyunlarda daha brutal farklar görüyoruz tabii ki. 2015de bu oyun 4/4lerde düzgün calişmasaydi ne kadar iyi bi oyn olursa olsun çok küfür yerdi :D ama tam tersine, kötü işlemcilerde bile iyi performans verebilen iyi optimizasyonlu, denuvo drm gibi garabetler içermeyen altın bir oyun olarak kalplerimizde ve tarihte yer edindi

ekstra 3 ss daha atıyorum, oyunun 2 cekirdek 4 cekirdek ve 6 cekirdek scaleını gösteren. 2 çekirdekten 4 çekirdeğe büyük bir zıplama görürken 4'den 6'ya daha mütevazı bi atlayış görüyoruz. bu atlayış, ac odyssey ve bf5'de çok daha yüksek tabii ki.

Intel i5 9600KF Oyun İçi Testler
    Intel i5 9600KF Oyun İçi TestlerIntel i5 9600KF Oyun İçi Testler

(bu ssler üzerinden windows 10'a da değineceğim, bir oyun platformu olarak yani. SSleri incelediğinizde boş çekirdeklerin tam anlamıyla BOŞ kalamadığını görürsünüz. arkaplanda hiçbir program olmamasına rağmen (afterburner hariç ki onlar bu kadar cpu usage yaratmazlar) birkaç yüzde de olsa windowsun sürekli bir pay kaptığını görürsünüz.

bunu anlamı nedir=?

bunu anlamı, o sırada oyun o çekirdeğin tamamını kullanmaya çalıştığında ama windowsun küçücük bir işlemci bile gelip "o sıra benim" dediğinde, microstutter yaşarsınız.

neden 3600 2600 ve 1600 gibi 6/12 işlemcile bu konuda daha iyi?

bu işlemcilerin 12 threadi var. konu kapanabilir? windows gelip küçük bir iş yapmaya çalıştığında, schedueler bu efil ve küçük işi ana çekirdeklerden artakalan pipelinelara yolluyor, sanal threadlere yolluyor genellikle.

işte 6/12 işlemcilerin en çok da frametime olarak daha iyi performans göstermesinin en kritik sebeplerinden biri de bu.

bu windows cpu kullanım faktörünü İNCELEMECİLER bile elimine edemiyorlar. windows doğası gereği her saniye dinamik olarak arkaplanda kafasına göre bir şeyler karıştıran bir OS. modern sistemler artık böyle. bu gerçeği değiştiremeyiz. bu tamamen windowsun da suçu değil. bu işletim sistemi günün sonunda adı üstünde, bir işletim sistemi. fonksiyonel bir şekilde çalışması için buna da belli başlı kaynakları ayırman lazım. buna işlemci gücü de dahil. demeyin ki %1-2den ne olacak. oluyor işte. witcher 3'de olmamış mesela de mi? çünkü zaten tüm çekirdekler %100de değil. ama bf5de oluyor. ac:oda oluyor. çünkü bu oyunlara bakarsanız, adeta çekirdekler üzerine bir taarruz görürsünüz. böylesi ağır bir yükleme durumunda windows gelip küçücük bir pay ver de şu işi göreyim dediğinde frametimelarınız cumburlop düşer. okay?

PS4 dediğimiz konsol bile 8 .çekirdeğinin 2 tanesini OS'e ayırıyor. yani olaya "arkada program açmazsam rahatım" kafasıyla da bakamamamızın sebebi bu. ben de 1600 yerine 8400 tercih ederken BU GAFLETE düştüm. sizler düşmeyin diye menopoz imaları yeme pahasına burada bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. HAYIRLI FORUMLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 10:33:7 >

• BFV varsa ultra'da video çekermisiniz, bakalım nasıl işlemciymiş, akıcılık nasıl bilgi sahibi oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Şubat 2020; 11:11:57 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Sen de ramleri 1.56v seviyesinde kullanıyorsun. Çok ciddi bir voltaj. Yerinde olsam ramler için fan kullanırım.

• Intel i5 9600KF Oyun İçi Testler

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

bu kadar 1600af 2600 3600 övüyom öneriyom bana muamelen bu mudur aga xd seninle biz her lafına x/y/z die ram, 3600 cl14 dediğin sürece bazı konularda anlaşamıcaz zaten

video çekmişin ben çocuk değilim benim ortamım böyle laga luga yapıyon ayıp ediyon. işin gücün oyun değilse tüksük ingilizcenle most core most advanced devrimsel oyunlar falan yazma bence imzana. tezat oluyor. (most core denmez highest core count denir. illa most kullanacaksan da most cores demen lazım ama yine de pek iyi bir sıfat tamlaması değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 11:56:1 >

• Read Dead Redemption 2 ve The Witcher 3 benchmarkları eklendi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 25 Şubat 2020; 15:16:54 >
  • Konuda böyle bir değişimi neden yaptığın bilgisine ulaşamadım hocam. Hayırlı olsun umarım memnunsunuzdur neden böyle bir değişim yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Konuda böyle bir değişimi neden yaptığın bilgisine ulaşamadım hocam. Hayırlı olsun umarım memnunsunuzdur neden böyle bir değişim yaptınız?
    Sorunuz bana miydi hocam? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

malesef hocam. single player oyuna o kadar para veremem. COD MW aldım onuda vpn ile ki o mp ona değer efsane. Detroit zaten tarzım değil. RDR2 arkadaşlarımdan veren olsa güzel. Single zaten snki hesabı çalcaz etcez :P çevremde de cok yakınımda yok. Böyle ortak kullanmaya izin veren birileri olsa güzel olurdu da neyse.
    Ben hiç fark etmedim arkadan fan sesi. Önde kocaman 2 tane fan var onun hafif sesi var ki kulaklık takıyorum zaten bişe duymuyorum. Çıkık olsa da yine yok sayılır. Ha sizin sessiz kavramınızı bilemem :)
    hacım nzxt kasa içinde gleen fanlarından cok memmunum en düşk ayarda ses dahi cıkartmıyolar 700rpmde süreklı o hızlarda calısıyo işlemci ısınsada ekran kartı 65 olsada sabit ayarda calıstırıyorum miss gibi kasa 0 ses :d tavsiye ederim :d
  • zamanında i5 3450 işlemci ile 8 gbram hd 54502gb kullandım 9 senede goturdu tum oyunlarıda oynadım herkez tutturmus yok dagılımı cpu gpu kullanımı sorsan herkez mıcro derecede kod yaza bilme kabileyeti var beyler salak sacma birbirinize girceginize efendi uslu tartıisanız sorun cozulcek ben i5 3450ye 1050ti taktım gene kullandım calıstı neyin derdi neyin sorunu bu
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    dostum intel tekel oldugu zamanlarda teknoloji okadar gelişmediki intelde bu yüzen 4/4 4/8 işlemcilere insanları mecbur ettiler intel 2008 den belli 4 çekirdekle devam etti ama oyunlarda 4/4 4/8 yetmemeye başladı çünkü teknoloji anormal ilerlemeye başladı 2008 den 2017 ye kadar bu işlemciler gitti bi sekilde ama yeni oyunlar yeni teknolojiler ile artık eski işlemciler için yetmemeye başladı suan için 6/6 i5 ler sinyal veriyor hele ps5 ve yeni xbox da zaten tamamen 6/6 da fişini çekmiş olacak

artık oyun sistemi için

6/12 high ayar işlemcisi olacak

8/16 ürünler very high ultra ayar oyun işlemcisi olcak

i9-R9 gibi işlemcileride tüm ayarlar ultra yayın oyun işlemcisi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: FunctionDie

Sorunuz bana miydi hocam? :)

Alıntıları Göster
    Evet.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    tmm hacım bende aksini söylemedimki bende eskiden beri intel kullanırdım ryzen daha cazip geldi r5 2600a gectim suan aynı sartlarda ht destekli inteller bi cıksın bakalım 8/18 lı bi işlemci alırım belki kule tipi sağlam sogutmamda var temiz temiz tekrardan kullanırım

• clarq26 kullanıcısına yanıt
    yeni inteller çıksın alma sansınız imkansız olur

dolar suan 6.12 bügün 500 dolar gelen ürün vergi kar payı vs 700 dolar satış fiyatı bügün 700 dolar fiyatı ne ise türkiyede intel işlemcinin satış fiyatı odur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.