Şimdi Ara

Intel i5 9600KF Oyun İçi Testler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gogo57

Oyunlar elinizde mevcutsa, Red Dead Redemption 2 ve Detroit Become Human benchmark yapabilir misiniz?

Kullandığınız güç kaynağı RM750x sanırım. Uzun süreli masaüstü kullanımında; internette gezmek, makale okumak vs. bu tarz kullanımlarda güç kaynağı fanı ne kadar süre sonra dönüyor ve fan aktif olduğunda sesi duyuluyor mu? Sessiz sistemlere meraklı olan birisi olarak bunu merak ettim.

Aslında güç kaynağı hakkında size de aynı soruyu sormak isterim@melek12345
    RDR2 belki olabilir. Fakat diğeri maalesef yok.

Ekran kartının yüke girdiği anlar dışında, kasadan hiç ses gelmiyor hocam. Fanları takip etmedim maalesef. Fakat çok sessiz olduğu konusunda sizi temin edebilirim :)
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    malesef hocam. single player oyuna o kadar para veremem. COD MW aldım onuda vpn ile ki o mp ona değer efsane. Detroit zaten tarzım değil. RDR2 arkadaşlarımdan veren olsa güzel. Single zaten snki hesabı çalcaz etcez :P çevremde de cok yakınımda yok. Böyle ortak kullanmaya izin veren birileri olsa güzel olurdu da neyse.
    Ben hiç fark etmedim arkadan fan sesi. Önde kocaman 2 tane fan var onun hafif sesi var ki kulaklık takıyorum zaten bişe duymuyorum. Çıkık olsa da yine yok sayılır. Ha sizin sessiz kavramınızı bilemem :)
  • Forza Horizon 4 için test ekledim. RDR2 ve The Witcher 3'ü de eklemeyi düşünüyorum en kısa zamanda :)
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Oyun oynayacaksan intel, render yapacaksan ryzen....
    Yiğidi öldür hakkını ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Şubat 2020; 6:38:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

AC Origins'te 1080p de aynı ekran kartıyla yapılmış iki benchmark videosu buldum. Ekran kartı gtx1660ti. Ramler 2x8gb 3000mhz.
    9600k ile yapılan testte GPU USAGE uzun süre 70li 80li rakamlarda kalırken yani % 20 30 civarı bir darboğaz oluşurken r5 3600 ile yapılan testte GPU USAGE anlık olarak 2 3 kez %85e düşüp devaminda 92 93 gibi rakamlarda kalabiliyor. Akşam kendim de benchmark videosunu çekip atacağım. 1660ti ekran kartına hangi işlemci daha çok darboğaz yaptırıyor görelim.
    i5 9600k + 1660ti:
    https://www.youtube.com/watch?v=FtDfZGPV364&feature=youtu.be
    r5 3600 + 1660ti:
    https://www.youtube.com/watch?v=uaj5oNEKlho&feature=youtu.be
    Edit: buyrun bu da i5 9400f + 1660ti testi. GPU USAGE %60lara düşüyor:https://www.youtube.com/watch?v=p0WvvEnFenQ&feature=youtu.be
    hacı abi sen işlemci darboğazı denen şeyi çok yanlış anlamışsın

9400flü videoda very low testi yapıyorsun. orada cpu %100 olduğu için gpu %60'a düşmüyor, bunu idrak edemiyor musun acaba? gerçekten soruyorum. very low ayarlarda 1660ti o oyunda 160 170 fps verebiliyor ama işlemci 100 fps çıkarabiliyor max. bu da %60 70 kuıllanımlara denk gelir. aynı testi ryzen 3600de de yapsan %70 80 kullanımları alacaksın. işlemcinin %100 olması gpu düşmesine sebep olmaz, şunu bi anlamadınız gitti.

ayrıca attığın videolar kusura bakma bir delil oluşturmuyor, sebepler;

ryzen 3600da gpu kullanımı neden daha yüksek kalıyor, oturup düşündün mü acaba? fpsler daha yüksek olduğu için olmasın?

peki gözle görülen düz fpsye en çok etkileyen şey nedir, onu biliyon mu acep? tek çekirdek gücü olmasın?

peki o attığn 9600k'nın acıklamasına baktın mı?

"CPU : Intel Core i5-9600K [Not overclocked]"

9600k'nın stock all core boostu kaç? 4.3 ghz.

4.3 ghz coffee lake ipc'si, 4 ghz ryzen 3 ipcsine kafa tutabilir mi sence? aklın kesiyo mu?

kesmedi mi açıklama?

o zaman tek çekirdek performansının önemini anlaman için seni aşağıdaki 2600 videosuna davet edelim;
    Benchmarksyoutube
    GeForce GTX 1660 ti -- AMD Ryzen 5 2600 -- Assassin's Creed AC Origins FPS Test
    https://www.youtube.com/watch?v=ZiWxa1_NOZs

ne oluyor 1:03de? usage 80lere düşüyor de mi? toparlıyor mu peki? hayır. bildğin 80lerde tıkanıp kalıyor.

1:25'e bak bakayım? ne görüyon? %65 görüyon de mi? glorified ryzen 2600 ile. neden? 9400f ve 2600'ün ipc seviyesi o noktada, o gpuyu, o ayarlarda %60-70 beslemeye nefes yetirebiliyor. olayın özeti bu. ama sen manipüle etmeye çalişiyorsun durumu. 9600k 9400f ve 2600'den her türlü ipc ve frekans avantajına sahip oldugu i.çin orada %65'e düşmüyor mesela. çaktın mı? 3600 attığın videoların arasında en yüksek ipcye sahip olduğu için de çocuğu koyuyor, %85-90da kalabiliyor. 9600k'ya 4.8 ghz oc yapsan o da %90 altına düşmeyecek zaten. ha dersin maliyeti var, çöp f/p ona bir şey demem. o alan beni ilgilendirmez.

2600 kötü işlemci mi? hayır. cpu usage full mü? hayır.

yani tamamen tek çekirdek pğerformansı farkından oluşan bir ortalamasal fps farkı var attıgın 9600k ve 3600 arasında. o usage farkı da oradan geliyor. 6/6 olduğu ya da %100 kullanım gördüğü için değil. yukarıdaki video da darboğaz olması için %100 kullanım olması gerekmediği gösteriyor. gpu drop asla %100 yüzünden olmaz. gpu drop oluyorsa işlemcinin nefesi yetmemiştir. 2600'ün de nefesi yetmemiş. işlemcide boşluk olması bir anlam ifade etmiyor. renderı alan çekirdek maksimum ne kadar kare çıkartabiliyorsa sınırlayıcın odur.

-------

konu sahibi arkadaş, sen de yiğitsen çık novigrad'a 2-3 dakika gezin kalabalık şehir kasabasında. diğer konuda boş dağlara bakarken %30 kullanım var bencmarklar fake kullanım yüksek falan değil demeyi biliyodun. elinde wiçır3de varmış yoksa gidip durumu gördün de video çekmekten mi korktun ne oldu he?

ac odyssey testinde de ağır gpu bound durum yaratmışsın. volumetric cloudu medium yapıp grafik ayarlarını da very high yap. bi de öyle benchmark görelim. benchmarktan da önemli iskenderiye sokaklarında gezin oraları görelim. bu oyunlar benchmarklardan ibaret değil. kaer morhen gibi boş haritadan da ibaret değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 7:59:37 >

• %85oyun %15 render yparım. bi sıkıntısını görmedim r7 3700xin
    render dediğimde öyle oyundan kesitler bikaçar dakkalık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 25 Şubat 2020; 8:3:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000cl16 ram ile amd test edilmez.

Hem oc kilidi olmayan ryzen 2600 ü stok test edip %10-15 kadar ordan performans hit yiyeceksin ->3.7~3.8@4.1-4.2

Hem uyduruğun en uyduruğu 3000cl16 ram ile 3500-3600 cl14-15 rame göre bir %10-15 de ordan performans hit yiyeceksin..

+ ramin dual rank olursa %1-5 ve windows optimizen olursa %1-5 de ordan değişken oranlı ek güç getirebilirsin.

Sonra bunu mantıklı test diye iteleyeceksin olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Şubat 2020; 8:13:36 >
  • sen en son thread yüzdelerini açıp novigradda neden gpu usage düştüğünü açıklayacaktın. ha gerçi oyun bozuktu di mi. orada gpu düşüyordu. ama i5 konfigürasyonda gpu usage düşünce de i5 yüzünden diyordun. sen ona cevap ver. fark ettiysen o zamandan beri seninle ilgi alaka kurmuyorum. bir şey soruyoruz yap diyoruz yapamıyorsun

o testlerde 9600k da stok ramlerde dundik ramlerde yapiliyor. onları da overclockla onları da boostla.

işine gelene. sana sorduğum şeyi yapmadığın sürece seni kaale alamayacağım.

---
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qjmei2

bakın threadlerin bir kısmı %100 utile ulaştığı için 1060'ı novigradda darboğaza sokan bir ryzen 2600.

(gerçi bunları atınca da 3600 cl14 dual rank cart curt argümanları çıkıyor. arkadaş sanıyor ki herkes oturup bunlarla uğraşacak bunlara zamanı var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 8:23:15 >

• İşlemci darboğazı ya benim dediğim %100e ulaşmadan olur ya da tek çekirdek gücü zayıftır misal r5 2600 gibi ondan olur. 4.3ghz çalışan 9600kf nin tek çekirdek gücü 4.0ghz çalışan 3600den neden zayıf olsun ki? Stok değerlerden bahsediyoruz. Cinebench single core puanlarında ya da tek çekirdek gücü isteyen CS GO gibi bir oyunda hangisi daha önde. Tabiki 9600kf. 9600kf ye 6tane daha thread eklesen tek çekirdek gücü aynı kalıyor ama çoklu çekirdek gücü yükseldiği için %100e ulaşmıyor ve darboğaz yaratmıyor. Anlayacağın 8700k dan bahsediyorum. 9600k ile tek çekirdek gücü aynı ama 12thread HT destekli olması sayesinde %100 olmuyor ve darboğaza da girmiyor. Uzun uzun yazmışsın ama işlemci darboğaz olayını eksik anlamışsın. Sadece tek çekirdek gücü değildir kıstas. Bakmadım ama 8700k 1660ti ya da daha güçlü bir gpu bile olsa AC Origins benchmarkında gpu usage %70lere düşürür mü allasen bi düşün de cevap ver?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

hacı abi sen işlemci darboğazı denen şeyi çok yanlış anlamışsın

9400flü videoda very low testi yapıyorsun. orada cpu %100 olduğu için gpu %60'a düşmüyor, bunu idrak edemiyor musun acaba? gerçekten soruyorum. very low ayarlarda 1660ti o oyunda 160 170 fps verebiliyor ama işlemci 100 fps çıkarabiliyor max. bu da %60 70 kuıllanımlara denk gelir. aynı testi ryzen 3600de de yapsan %70 80 kullanımları alacaksın. işlemcinin %100 olması gpu düşmesine sebep olmaz, şunu bi anlamadınız gitti.

ayrıca attığın videolar kusura bakma bir delil oluşturmuyor, sebepler;

ryzen 3600da gpu kullanımı neden daha yüksek kalıyor, oturup düşündün mü acaba? fpsler daha yüksek olduğu için olmasın?

peki gözle görülen düz fpsye en çok etkileyen şey nedir, onu biliyon mu acep? tek çekirdek gücü olmasın?

peki o attığn 9600k'nın acıklamasına baktın mı?

"CPU : Intel Core i5-9600K [Not overclocked]"

9600k'nın stock all core boostu kaç? 4.3 ghz.

4.3 ghz coffee lake ipc'si, 4 ghz ryzen 3 ipcsine kafa tutabilir mi sence? aklın kesiyo mu?

kesmedi mi açıklama?

o zaman tek çekirdek performansının önemini anlaman için seni aşağıdaki 2600 videosuna davet edelim;
    https://www.youtube.com/watch?v=ZiWxa1_NOZs

ne oluyor 1:03de? usage 80lere düşüyor de mi? toparlıyor mu peki? hayır. bildğin 80lerde tıkanıp kalıyor.

1:25'e bak bakayım? ne görüyon? %65 görüyon de mi? glorified ryzen 2600 ile. neden? 9400f ve 2600'ün ipc seviyesi o noktada, o gpuyu, o ayarlarda %60-70 beslemeye nefes yetirebiliyor. olayın özeti bu. ama sen manipüle etmeye çalişiyorsun durumu. 9600k 9400f ve 2600'den her türlü ipc ve frekans avantajına sahip oldugu i.çin orada %65'e düşmüyor mesela. çaktın mı? 3600 attığın videoların arasında en yüksek ipcye sahip olduğu için de çocuğu koyuyor, %85-90da kalabiliyor. 9600k'ya 4.8 ghz oc yapsan o da %90 altına düşmeyecek zaten. ha dersin maliyeti var, çöp f/p ona bir şey demem. o alan beni ilgilendirmez.

2600 kötü işlemci mi? hayır. cpu usage full mü? hayır.

yani tamamen tek çekirdek pğerformansı farkından oluşan bir ortalamasal fps farkı var attıgın 9600k ve 3600 arasında. o usage farkı da oradan geliyor. 6/6 olduğu ya da %100 kullanım gördüğü için değil. yukarıdaki video da darboğaz olması için %100 kullanım olması gerekmediği gösteriyor. gpu drop asla %100 yüzünden olmaz. gpu drop oluyorsa işlemcinin nefesi yetmemiştir. 2600'ün de nefesi yetmemiş. işlemcide boşluk olması bir anlam ifade etmiyor. renderı alan çekirdek maksimum ne kadar kare çıkartabiliyorsa sınırlayıcın odur.

-------

konu sahibi arkadaş, sen de yiğitsen çık novigrad'a 2-3 dakika gezin kalabalık şehir kasabasında. diğer konuda boş dağlara bakarken %30 kullanım var bencmarklar fake kullanım yüksek falan değil demeyi biliyodun. elinde wiçır3de varmış yoksa gidip durumu gördün de video çekmekten mi korktun ne oldu he?

ac odyssey testinde de ağır gpu bound durum yaratmışsın. volumetric cloudu medium yapıp grafik ayarlarını da very high yap. bi de öyle benchmark görelim. benchmarktan da önemli iskenderiye sokaklarında gezin oraları görelim. bu oyunlar benchmarklardan ibaret değil. kaer morhen gibi boş haritadan da ibaret değil

Alıntıları Göster
    He korktum. Elim ayagim titredi. İntel’in en buyuk hissedari benim cunku. Simdi oyle bir video yuklersem, butun teknoloji sitelerine manset oluruz. Intel’in hisse degerleri duser. Nasil da cozdun hemen psikolojimi? Harikasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

İşlemci darboğazı ya benim dediğim %100e ulaşmadan olur ya da tek çekirdek gücü zayıftır misal r5 2600 gibi ondan olur. 4.3ghz çalışan 9600kf nin tek çekirdek gücü 4.0ghz çalışan 3600den neden zayıf olsun ki? Stok değerlerden bahsediyoruz. Cinebench single core puanlarında ya da tek çekirdek gücü isteyen CS GO gibi bir oyunda hangisi daha önde. Tabiki 9600kf. 9600kf ye 6tane daha thread eklesen tek çekirdek gücü aynı kalıyor ama çoklu çekirdek gücü yükseldiği için %100e ulaşmıyor ve darboğaz yaratmıyor. Anlayacağın 8700k dan bahsediyorum. 9600k ile tek çekirdek gücü aynı ama 12thread HT destekli olması sayesinde %100 olmuyor ve darboğaza da girmiyor. Uzun uzun yazmışsın ama işlemci darboğaz olayını eksik anlamışsın. Sadece tek çekirdek gücü değildir kıstas. Bakmadım ama 8700k 1660ti ya da daha güçlü bir gpu bile olsa AC Origins benchmarkında gpu usage %70lere düşürür mü allasen bi düşün de cevap ver?
    Benchmarksyoutube
    GeForce RTX 2060 -- AMD Ryzen 5 3600 -- Assassin's Creed AC Origins Benchmark
    https://www.youtube.com/watch?v=DG8qHJQlBp8&feature=youtu.be&t=63

acye ve detroite dokunma elin yanar demiştim. bu oyunlarla ilgili elimde yüzlerce hazırda link var. boşuna kürek çekiyosunuz yani.

@nosky, kardeşim ortaya bi laf atıyorsun arka çık. benim seninle bi derdim yok ki. bomboş yerden resim atıp işlemci güzellemeyi biliyorsun. senin argümanın "bu işlemci kullanım olarak o kadar yüksek değil" değil miydi? biz mi yanlış okuduk o mesajını? argümanına sahip çık. çıkmıyorsan da senin bileceğin iş bak ben burada tartışmaya giriyorum dediklerimin arkasına çıkıyorum. gelgelelim ben senin işlemcinin kullanımı yüksek diye çöp de demedim. intele de laf etmedim. olaya sadece kullanım yüzdesi olarak bakıyoruz. oyunlar senin işlemcini dolduruyorlar mı? dolduruyorlar. sen bu fikre karşı değil miydin? bomboş yerden %30 40 kullanım var gayet iyi rahat oynuyorum demedin mi? niye böyle bişey diyorsun o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 10:29:46 >

• SENİN MESAJIN,

"
    9600KF kullanıyorum. Ekran kartım RTX2060 Super. 1080P'de oynuyorum. Hiçbir şekilde stutter, takılma yok. Youtube'deki oyun fps benchmarklarının çoğu yanlış. Hatta youtube'de oyun içinde testleri yapılmış ve en çok görüntülenme alan Ryzen 3600 vs i5 9600K diye bir video var. The Witcher 3'te %85 cpu kullanımı gösteriyor 9600K için. Aynı oyunu ben açıyorum işlemci kullanımı %30-40 arasında. (OVERCLOCK YAPMADAN)
    "

BENİM MESAJIM,

"nosky, bu nası bi karşılaştırmadır? youtube'da açtığın witcher 3 videosu o attığın yerde mi geçiyor acaba? oyunun başındaki bomboş 2-3 npcli kale haritasıyla, şehir, kasaba bölgesindeki kullanımı bir mi tutuyorsun? hele bi novigrada git o zaman görelim %30-40'ı... (hakeza, bomboş kalede bile %30 40 kullanım çıkarması, işlemciyle ilgili bazı gerçekleri yine gün yüzüne vuruyor. o işlemciyle witcherda istesen de stutter )

9600kyla da 3600la da bizatihi bi derdim yok ama meramını çok yanlış anlatmışsın. savunacaksan sorunsuz diye savun, biosla çok uğraşmıyorum diye savun, cartla curtla savun. tek çekirdekle savun. ama kullanım üzerinden 9600k'yı hiçbir şekilde savunamazsın, mümkünatı yok...
    xaver_oneyoutube
    The Witcher 3 - i5 9600k GTX 1060 6gb
    https://www.youtube.com/watch?v=nA861R2dgKU&feature=youtu.be&t=33

al... rastgele adamın teki. işin içine hile hurda karıştıracak hali yok. bununla uğraşacak bir mantalitesi de yoktur. attığım saniyede işlemci %100ü görüyor %50-80 arası dolaşıyor. ki bu gpu gtx 1060. yani adamın o ayarlarında daha fazla frame pompalayamadığı için işlemci kullanımı baskılanıyor. ona rağmen oyun işlemciyi agresif bir şekilde o bölgede kullanuıyor. sen aynı yerde aynı ayarlarda 2060 superle dolaş bakayım. kullanım neymiş ne değilmiş görürsün..."

---

YANLIŞ bilgiyi düzeltmek kışkırtmak olmuş. kimin sorunlu olduğu bariz. yanlış bildğini kabullenmen de bir erdemdir. ama yetmez. ben sana hiç hakaret etmedim. sen bana ettin. üzüldüm. iyi forumlar sana da. blokluyorum üzgünüm. sen beni yanlış anladın ben de seni yanlış anladım. yldızımız barışmamş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 25 Şubat 2020; 10:30:41 >

• İyimi oldu kötümü

• Evet haklısın. Polemiğe gerek yok bilene saygı duyarım. Peki bu oyun problemli mi napicaz rtx2060ı tam besleyebilmesi için 9900k mı kullanmak gerekiyor. Sonra da o ekran kartına o işlemci olmuş mu deniyor. Böyle dengesiz işlemci gücü istenmez ki bro ya 😊

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.