desen ki şu kadar birikimim var şu işe girmek istiyorum "ya sen o işten ne anlarsın, parayı batıracaksın onun yerine ev al kiraya ver paşa gibi yaşa" veya bankaya at gelen parayı ye derler. desen ki spor bir araba beğendim almak istiyorum "ya o arabanın yedek parçası zor bulunuyor, klasik bir şey al rahat rahat sür" desen ki özel sektörde kariyer yapmak istiyorum "ya kpss çalış devlete atan memur ol rahat rahat yaşa" desen ki ilgi alanım şu, bununla ilgili bir bölüm okumak istiyorum "ya iş imkanı yok. hukuk tıp vs. için çalış" desen ki göç etmek istiyorum "ya orada çok ayrımcılığa uğrarsın, tek başına yapamazsın ailenle devam et" bütün maceralar bir insanın bir yere gitmesiyle, bir serüvene girmesiyle başlar. belki iyi belki kötü tecrübeler yaşarsın ama hayatında bir yaşanmışlık olur, öldüğünde sana "ee dünyada 60 yıl yaşadın ne gördün?" diye sorduklarında "valla memurdum ben. sabah 8 akşam 5 çalıştım, eve gidip o ses türkiye izleyip uyudum ve böyle 60 yıl geçirdim" demezsin. ölüm döşeğinde hastanenin bir köşesinde yatarken yaşayamadığın hayatın için pişmanlık duymazsın en azından. çünkü sonu kötü de bitmiş olsa o karar sana aittir, bir şey yaşamış ve bedelini ödemişsindir. başkasının senin adına verdiği kararların kurbanı olmamışsındır insanlar niye böyle? tüm risklerin sizden daha fazla farkındayız. kurulan bir işte yükselme imkanı %10 ise batma imkanı (tr'de) %90 biliyoruz. ama niye hiç destek görülmez? niye herkes bu kadar memur kafalı? niye sürekli ben yapamadıysam o da yapamasın kafası hakim? mesela geçenlerde bir eleman birikimim var borsaya girmek istiyorum diye başlık atmış yorumların çoğu kriz var konut al şeklinde. yahu dünyadaki çoğu borsa zengini kriz zamanında parası katlayıp zengin olmuştur zaten. krizler doğru değerlendirilebildiğinde en büyük fırsattır. bu sadece bir örnek < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 4 Mart 2021; 17:0:20 > |
insanların hep 'yapma, olmaz, yapamazsın' demesi

-
-
Çünkü bu ülkede kafasini kaldıranin kafasini ezmis hayat
Dun oh olsun filmini izledim 73 yapim insanlar ekmek parasi icin almanyaya gitmeye çalışıyor
Bak 50 sene olmuş hala ulke berbat hala insanlar almanyada en vasıfsız isi buradaki iyi bolumlere tercih ediyor
Bu ulkenin kaderi budur dostum insanlar bu yuzden korku icinde riskli islere kimse cesaret edemiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
insanlar mutlu değil, mutsuz insanlar mutsuzluk saçarlar, kimin yüzü tam olarak gülüyor ki? Kim kendine zaman ayırabiliyor veya hayatın aslına kafa yorabiliyor? Sistemin boktan oyununu en ağır şartlarda oynamak zorunda bırakılmış bir toplumuz. Bir de sanki bu mutsuzluğumuza mahkum olsun diye çocuk yapmaya devam ediyoruz.
-
bu durum uzun zamandır var insanların egosunu tatmin etme yöntemidir temelinde, bununda en kolay yöntemi muhalefet olmak her hayatın kombinasyon olasılık ve ihtimalleri farklıdır o yüzden akıl alabileceği bir kişi olmalı aklı başında insan zaten onu yapma bunu yap diyip müdahil olmaz onu yaparken şuna dikkat et şöyle olmasına izin verme gibi öneriler verir. boş insanlarla muhattap olup umudunuzu şevkinizi kırmayın konu ne olursa olsun. en azından yanlış yapsanız bile kendi yanlışınız olur ders çıkarırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gençsin risk al en kotu denedim olmadı dersin 80 yılda bir ömür sonsuza kadar azap çekmiyoruz dostlar risk alın -
Banada senden bi b*k olmaz diyolardı. Üni'ye bile gidemezsin diyolardı. Boşverdim kendi yoluma baktım.
-
Bunlar hep "Ben yapamıyorsan sende yapma." düşüncesi.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6Banada senden bi b*k olmaz diyolardı. Üni'ye bile gidemezsin diyolardı. Boşverdim kendi yoluma baktım.
adamsın
valla banada dediler ben hep kendi yoluma gittim hala gidiyorum ve oyle diyenlerinde hayatimdan cikardim mutluyum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu ülkenin kanında var bu. Bak şu foruma kendine yatırım amaçlı yapacağın bir aktiviteyi paylaş %100000 seninle dalga geçip motivasyonunu kıracak.
Aynı konuyu git redditte aç, insanlar hem yardımcı olup hem de yeni fikirler verecek sana. O yüzden bu ülkenin insanını ciddiye almayacaksın. Senin için doğru olanı yapıp yoluna bakacaksın.
-
İmkanın varsa yap haci. Neden diyecek olursan ben çevremin ısrarına rağmen baskıya rağmen Almanyaya gittim çalıştım. Biriktirdiğim parayla şuanda rig kurdum çalıştırıyorum. Ayda hiç olmazsa şuan masrafları çık 15 bin kazanıyorum oturduğum yerde. Kartları da Almanya dan getirttim. Türkiye teknolojik ürünler konusunda çok kazıkçı bir ülke.
Kendilerine güvenleri olmadıkları için, bir şey yapacak cesaretleri olmadıkları için başkalarının bir şeye cesaret etmesi, hatta o işten karlı çıkacak olması ihtimali onlara kafayı yedirtiyor, genel olarak insanlarda bir kıskançlık mevcut.
Bana sorarsanız kafanızda bir fikir varsa deneyin gitsin, yolun nereye çıkacağı belli değil ve denemeden de öğrenemezsiniz, zaten şunun şurasında kaç şansınız olacak ki hayatınızı değiştirmek için? sen deneyeceğini dene olmazsa da en azından denedim dersin.
-
,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 27 Mart 2021; 15:38:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: faber12
,ahahaha
medeniyetin olmadığı kıskançlığın tavan olduğu bir coğrafya burası.
insanlar akrabasını kardeşini bile kıskanıyor başarısız olsun istiyor.
-
Insanlarin ne dedigi onemli degil sen yapabildin mi yapmak istediklerini o onemli. Ha insanlar dedi yapamadim vs diyorsan bahane bulma derim.
Bana da dediler disari gidemezsin sonra oturum alamazsin sonra tek basina yapamazsin tutunamazsin simdi onu diyen adamlar haci nasil geliriz biz diyorlar. Neler yasadigimi anlatinca da vazgeciyorlar. Ailesinden 1 hafta ayri kalmamis adamlar da ogut vermesin su hayatta arkadas.
Bildiginizi yapin arkadaslar sonunda basarisiz bile olsaniz en azindan baskalarinin degil kendi pismanliginizi yasarsiniz.
-
O yüzden fikirlerini kendine sakla ve başarılı olunca paylaş. O zaman kıskanacaklar fakat bir şey diyemeyecekler -
herkes kendi vizyonu kadar konuşur, önemli olan senin konuya ne kadar hakim olduğun. güvendiğin kişilerin tavsiyelerini dinle, ama her zaman kendi seçimini yap
-
amerikada herkes birbirine moral veriyor yaparsın edersin aslanım benim yürü be diyor.orası amerika.kutsanmışlar ülkesi.bu ismi kimse unutmasın.AMERİKA!!! harika...
-
Çünkü Türkiye'de insanlar çok kıskanç. Başkalarının başarılı olmalarına, kendilerinden iyi durumda olmalarına katlanamıyorlar. Bu kadar basit. Bu durumu bizzat kendim de yaşadım.
En Beğenilen Yanıtlar

Çünkü bu ülkede kafasini kaldıranin kafasini ezmis hayat
Dun oh olsun filmini izledim 73 yapim insanlar ekmek parasi icin almanyaya gitmeye çalışıyor Bak 50 sene olmuş hala ulke berbat hala insanlar almanyada en vasıfsız isi buradaki iyi bolumlere tercih ediyor Bu ulkenin kaderi budur dostum insanlar bu yuzden korku icinde riskli islere kimse cesaret edemiyor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X