Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zeen

Kafanızdaki sorulara birazda olsa cevap bulabılmeniz için önce the earth belgeselini sonra altına koyduğum linkteki evrim belgeselini oturup izleyin.Evrim belgeseli 3 part devamı var zaten bitince.

Kimse merak etmesin dünya biz olmadan çok yaşadı bizsizde yaşamaya bir gün devam edicek.Ateist değilim tanrının varlığına inanan biriyim ama sorgulama konusunda hiç tereddüt etmem.uçsuz bucaksız düşünmeye çalışırım insan beynının kavrayamadığı şeyler çok zeki bir varlik olmamıza rağmen hala var.Nasıl 10 yaşındaki cocuklar bu bizim konuştuğumuz konuları konuşmazlar çünkü beyinleri o olgunlukta değildir.16 17 yaşından sonra olgunlaşan beyin bunları düşünebilmeye başlıyor ama bu olgunluk ne derecede yeterli emin değilim.

VİDEOLARINI İZLEMEDİM AMA EVRİM İLE İLGİLİ VİDEO KOYDUĞUNA GÖRE EVRİME İNANIYORSUN... TANRI DEMENDEN DE ANLAŞILIYOR... NEDEN VE BASIL YARATILDIĞIMIZI MERAK EDİP KURANI KERİM İ AÇIP OKUSAN ARAŞTIRSAN , ÖAKMA BİLGİLERLE AKLINI DOLDURMASAN YÜCE KİTABIMIZDA BUNLARIN CEVAPLARINI BUULABİLECEKTNİN...

AYRICA TANRI DEDİĞİN HANGİ TANRI... KURAN DA ALLAH CC VAR , TANRI YOK... İSMİ VAR... LÜTFEN DOĞRU BİLGİLER VERELİM.

BİR ÖNCEKİ VİDEODA AHMED HOCA AZDA OLSA AÇIKLIYOR İZLEYEBİLİRSİN.. EN AZINDAN KURANI OKUYAN VE TEFSİR EDENİ DİNLEMENİ TAVSİYE EDERİM.. HERKESE EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammedu-veys -- 18 Temmuz 2013; 0:36:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson
    Cevap yazan arkadaşların çooğunluğu direkt olarak insanların neden var olduğu üzerine yoğunlaşmış fakat benim üzerinde durduğum konu insan beyninin bir yerde durma noktasına geldiği,yokluk kavramının beyinde bir karşılığı olmadığı..

Yok diye bir şey yok zaten.

The bomb has been planted.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 18 Temmuz 2013; 0:36:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @lperen

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/2438/insanlik-tarihi-ne-zaman-basladi.html

Diğer bir meşhur hadis rivayetinde ise bu açıkça ortaya konmuştur: “Adem’den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” Görüldüğü gibi bu iki hadis birbirini doğrulamakta ve tamamlamaktadır. (bk. Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459; Tezkiretu’l-Mevduat, I/223.; Sahavî, el-Makasıdu’l-hasene (Deylemi’den naklen), I/693, h.no: 1243; Munavî Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278 (Deylemi’den naklen)

Burada insanlığın ömrünün 7000 yıl olduğundan , Adem'in 1000 yıl yaşadığından bahsediliyor... 6 milyar yıl nerde 7.000 yıl nerde ? Sadece insanların nüfusuna bakıldığında ki dünyada 7 milyar insan yaşıyor , 7000 yılda 7 milyar insanın üremesinin hiçbir mantığı ve imkanı yok. Nereden tutsan elinde kalıyor yani anlayacağın.

Okuyorsun bari işine geleni alma.Okuyorsun bari okuduğunu iyice anla..
    Bununla beraber, bu açıklamalar sadece birer yorumdur. Çünkü insanlığın ömrünün 7000 yıl olduğuyla ilgili rivayette geçen "yıl" ifadesinin ne anlama geldiği kesin değildir. Bu açıdan başka ve farklı yorumlar da yapılabilir. Başka derin manâlarının da olabileceği ve onların açıklamaya başka manâ boyutu getirebileceği de düşünülebilir.

Size olan son alıntım bu mesajım ; işine geleni almak benim işim değil sizin işiniz maalesef. Açık açık 7000 yıl diye hadis olmasına rağmen bu bilim tarafından çürütülünce hemen 180 derece dönüş , 7000 yıl ifadesi kesin değildir denmiş halbuki hadis gayet açıktır. Neyse ne siz fikrinizi değiştirirsiniz ne ben değiştiririm iyi forumlar.

Hadis açık? Hadisin orijinalini okumuyorsun daha, gelip hüküm veriyorsun.

• İşte insanlara Kur'an ı örnek gösterip diyorsun ki Tanrı doğrulmamıştır yaratılmamıştır ezelden beri vardır ve sonsuza kadar var olacaktır. İnsanlar buna hemen inanıyor çünkü akılları mantıkları bunu kavrayamıyor ve hemen kendinden güçlü şeyi sorgusuz kabul ediyorlar ama sonra diyorsun ki insanlar maymunlarla hatta bütün canlılarla akrabadır çünkü aynı atadan geldik diyorsun adam bunu reddediyor kanıtları mevcut olduğu halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 15

quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Kafanızdaki sorulara birazda olsa cevap bulabılmeniz için önce the earth belgeselini sonra altına koyduğum linkteki evrim belgeselini oturup izleyin.Evrim belgeseli 3 part devamı var zaten bitince.

Kimse merak etmesin dünya biz olmadan çok yaşadı bizsizde yaşamaya bir gün devam edicek.Ateist değilim tanrının varlığına inanan biriyim ama sorgulama konusunda hiç tereddüt etmem.uçsuz bucaksız düşünmeye çalışırım insan beynının kavrayamadığı şeyler çok zeki bir varlik olmamıza rağmen hala var.Nasıl 10 yaşındaki cocuklar bu bizim konuştuğumuz konuları konuşmazlar çünkü beyinleri o olgunlukta değildir.16 17 yaşından sonra olgunlaşan beyin bunları düşünebilmeye başlıyor ama bu olgunluk ne derecede yeterli emin değilim.

VİDEOLARINI İZLEMEDİM AMA EVRİM İLE İLGİLİ VİDEO KOYDUĞUNA GÖRE EVRİME İNANIYORSUN... TANRI DEMENDEN DE ANLAŞILIYOR... NEDEN VE BASIL YARATILDIĞIMIZI MERAK EDİP KURANI KERİM İ AÇIP OKUSAN ARAŞTIRSAN , ÖAKMA BİLGİLERLE AKLINI DOLDURMASAN YÜCE KİTABIMIZDA BUNLARIN CEVAPLARINI BUULABİLECEKTNİN...

AYRICA TANRI DEDİĞİN HANGİ TANRI... KURAN DA ALLAH CC VAR , TANRI YOK... İSMİ VAR... LÜTFEN DOĞRU BİLGİLER VERELİM.

BİR ÖNCEKİ VİDEODA AHMED HOCA AZDA OLSA AÇIKLIYOR İZLEYEBİLİRSİN.. EN AZINDAN KURANI OKUYAN VE TEFSİR EDENİ DİNLEMENİ TAVSİYE EDERİM.. HERKESE EDERİM.

ben bilimsel bir sohbet döndüğü için ona ayak uydurmaya calıstım.Müslüman biriyim Allaha inanıyorum.

Ama ben uzun uzun anlatmak ısterım ama o kadar akıcı bir yazar değilim
    bak mesela bu video 1.36 sanıye izlersen benım düşüncemi kısmen anlamış olursun :)
    Bu arada arapça bilen kuranı biraz okuyabılen birisiyimdir

•  İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular)

• Allah butun evreni yarattiysa onu kim yaratti kendiliginden mi var oldu ama kendilinden nasil varoluyor her seyi Allah yaratmisti gibi sorularla yarisir sordugun soru hocam biraz dusun fazla zorlamayalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaradan egosunu tatmin etmek için insanları yaratıp kendine taptırdı.
  • bu konuyu okuyunca aklıma nedense titanların savaşıyla supernatural geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Ek not:

Cevap yazan arkadaşların çooğunluğu direkt olarak insanların neden var olduğu üzerine yoğunlaşmış fakat benim üzerinde durduğum konu insan beyninin bir yerde durma noktasına geldiği,yokluk kavramının beyinde bir karşılığı olmadığı..

Şu soruları da sorabilirsiniz kendinize..

İnsanın bu koskoca kainatta ne kadar değeri var?

İnsan denen varlık olmasaydı ne olurdu ki birileri bize muhtaç mı?

Lütfen sıradan bir soru değilmiş gibi değil de benim gibi derinden düşünün ve bana ne hissetiklerinizi söyleyin sizin de beyniniz durma noktasına geliyor mu benim gibi "şu an ölecek olsam yok demem" diyor musunuz kendinize bunları düşünürken?

1-İnsanın şu koskoca kainatta ki değeri şu ayette net olarak anlatılmıştır.
    İsra suresi 70. ayette "İnsanları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık."

2-İnsan denen varlık olmasaydı aslında hiçbir şey olmazdı.Çünkü kainat yaratıldıktan belli bir süre sonra insanoğlu yaratılmıştır.Yani o ara dönemde insan yokken de işleyiş devam etmiştir.Ha burada insanın önemini şöyle anlatabiliriz.Bir okul yapıyorsunuz içinde sınıflar teknolojik açıdan donanımlı.Öğretmenler her açıdan iyi yetiştirilmiş ve donanımlı ama öğrenci yok.Öğrencinin olmayışı bu kadar donanımlı bir okulu vasıfsız bir duruma düşürüyor ise insan da bu kainatta öyle bir yere sahiptir..

• quote:

Orijinalden alıntı: kesadam

Allah butun evreni yarattiysa onu kim yaratti kendiliginden mi var oldu ama kendilinden nasil varoluyor her seyi Allah yaratmisti gibi sorularla yarisir sordugun soru hocam biraz dusun fazla zorlamayalim

'' onu kim yaratti sonsuza kadar bulunamaz.
  • Dünyadaki düzeni becermesi için var herhalde. Düşünüyorsam o halde varım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenkee

quote:

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/2438/insanlik-tarihi-ne-zaman-basladi.html

Diğer bir meşhur hadis rivayetinde ise bu açıkça ortaya konmuştur: “Adem’den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” Görüldüğü gibi bu iki hadis birbirini doğrulamakta ve tamamlamaktadır. (bk. Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459; Tezkiretu’l-Mevduat, I/223.; Sahavî, el-Makasıdu’l-hasene (Deylemi’den naklen), I/693, h.no: 1243; Munavî Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278 (Deylemi’den naklen)

Burada insanlığın ömrünün 7000 yıl olduğundan , Adem'in 1000 yıl yaşadığından bahsediliyor... 6 milyar yıl nerde 7.000 yıl nerde ? Sadece insanların nüfusuna bakıldığında ki dünyada 7 milyar insan yaşıyor , 7000 yılda 7 milyar insanın üremesinin hiçbir mantığı ve imkanı yok. Nereden tutsan elinde kalıyor yani anlayacağın.

insanın yaratılışı ile dünyanın yaratılışı aynı zamanlarda değil ki bir yanlışınız olacak, dünya insanlık tarihinden önce yaratıldı.

İnsanın evrimleşmesi yüzbinlerce yıllık zamana yayılmıştır. 7.000 yıllık bir süre hiçbir şekilde kabul edilemez. Hem ilk insanın daha büyük ( Yaklaşık 30 metre ) ve 1000 yıl yaşadığı da yazıyor. Bunlar mümkün değil bilimsel olarak öncelikle bunu belirteyim hem bu büyüklükte insanlar olsaydı mutlaka fosilleri bulunurdu yüzbinlerce yıl önce yaşamış dinazorların bile fosilleri bulunuyor. Hem aynı şekilde dünyanın 7 günde yaratıldığı yazmıyor mu kuranda. 7 gün nerde milyarlarca yıl nerede ?

• quote:

quote:

quote:

insanın yaratılışı ile dünyanın yaratılışı aynı zamanlarda değil ki bir yanlışınız olacak, dünya insanlık tarihinden önce yaratıldı.

İnsanın evrimleşmesi yüzbinlerce yıllık zamana yayılmıştır. 7.000 yıllık bir süre hiçbir şekilde kabul edilemez. Hem ilk insanın daha büyük ( Yaklaşık 30 metre ) ve 1000 yıl yaşadığı da yazıyor. Bunlar mümkün değil bilimsel olarak öncelikle bunu belirteyim hem bu büyüklükte insanlar olsaydı mutlaka fosilleri bulunurdu yüzbinlerce yıl önce yaşamış dinazorların bile fosilleri bulunuyor. Hem aynı şekilde dünyanın 7 günde yaratıldığı yazmıyor mu kuranda. 7 gün nerde milyarlarca yıl nerede ?

Sen beni görmezden gel. Okumadığın kitabı da sağdan soldan duyup gelip burada eleştirme. 7 gün değil o 6 gün.

7 gün kavramı Yahudilerde var. Tanrı dünyayı 6 günde yaratmış, 7. gün dinlenmiş diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 18 Temmuz 2013; 4:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah (C.C) insanı neden yarattı ?
    “Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.” (Acluni, II, 132)

Bu insanlara göre, Allah’ın bir çok emir ve yasaklarını dolayısıyla -haşa- bir gösteriş, bir tahakküm gibi algılamalar da söz konusudur. Örneğin,

“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)

mealindeki ayetten de bu tasavvur hezeyanı söz konusu olabilir. “Allah herkesi kendine kul-köle yapmış.. Bu bir tahakkümdür, bundan bir gösteriş kokuyor...” diyebilirler. Bu tür anlayışlar, Allah’ı gerçek anlamda tanımamış kimselerin kuruntularıdır.

yani kısaca: herşeye gücü yeten birinin bizim onu tanımamıza ihtiyacı yok,bizim onu tanımaya ihtiyacımız var ve şöyle bir durum da söz konusu eğer böyle birşey isteseydi bizi yaratan rab bizim ona kul köle olacak şekilde yaratılmamızı programlanmamızı sağlayabilir di ama o ne yapmış? - Bize öz irade vermiş ve demiş ki ister bana inan ister bana inanma bunun güzel örneklerini de dünya da insanoğlunda görebiliriz.Kimi insanlar vardır kendilerini tanrı gibi görürler ve tüm insanların onların kölesi olduğunu düşünürler kimi insanlar da vardır ki dine kitaplara inanan insanlar bunlar bir yaratıcığının var oldğuna ve onun yolundan gidildiğinde mükavatlandırılabileceğini inanırlar.

kafası karışan olursa alıntılasın veya @bahsetsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizi tabiki de allah , yuzde 90 inimizin cesitli sapkinliklara bulasacagini bildigi halde bizi cehenneme gitmemiz icin yaratmistir cunku o cok yakicidir ( galiba ayet gibi oldu ). Geri kalan sadik mumin kullarini ise ( burada kendimden ve butun dh ahalisinden bahsediyorum ) hicbir kotuluk olmayan cennetteki hurilerle fuhus yapmamiz ve saraplardan tatmamiz icin yaratmistir.

Senin ne yazdığını gözlerin görüyor mu?

Bakara 179 : Andolsun ki; Biz cinn ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık

Bir sorun mu var ? Ortada cehennemde cayır cayır yakılmak için yaratılmış insanlar var biz bunu dile getirince kafir zındık oluyoruz sizin gözünüzde.

Nebe suresi 33 : Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Ne yani Allah'a karşı mı gelelim ?

Fuhuş diyorsun be adam fuhuş.O ayette nerde öyle bir şey geçiyor.Şaraplar senin dünya da sarhoş olmak için içtiğin şekilde mi sanıyorsun.Bir kere doğru düzgün dini bilsen orada dünyevi nefsin(cinsellik,kıskançlık vb) olmadığını bilirsin.Ayetleri çarpıtarak gelip burada anlatmayın..
    Dini ayetleri küçük televizyon penceresinden yargılamayı bırakın artık..
     İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular)

Evet dünyada evli olmadığın kadınlarla ilişkiye girmek fuhuş olarak adlandırılıyor , ancak cennette hurilerle ilişkiye girmek ödül olarak adlandırılıyor değil mi ? Her cevap veremediğiniz konuya karşıdakini cehaletle suçlamasanız olmuyor sanki..

Evet ben sizin gözünüzde cahil olmayı kabul ediyorum ancak kuran'ın bilim tarafından çürütülmüş ve modern dünyanın gerisinde kalmış bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez sizin bana cahil demeniz. Konunun özüne gelirsek bizim herhangi bir varoluş sebebimiz yok sadece doğal döngünün birer parçasıyız. 6 milyarlık evrende ortalama 70 yıllık ömrümüz var ve bize yüklenmiş herhangi bir misyon yok.

Dine inanmıyorsan neden dalga geçmek gibi bir saygısızlığı yapıyorsun.Cahil değil aynı anda saygısızsında.Cahilsin diyorum yine diyorum.Sen cahilliği okuduğun üniversiteyle veya bilime inanmak mı sanıyorsun.Cübbelinin söyledikleri kendisini bağlar.Abdulaziz Bayındır da Allah her şeyi bilmiyor diyordu ee bu Allahın her şeyi bilmediğini değiştirir mi? Ne zaman dünyada ki şehvet ve cinsel durumun cennetteki ile bir olmadığını anlarsın çok merak ediyorum..

Ben sana kuranda yazanları söylüyorum bunları sana söylediğimde ben saygısız oluyorum ama allah sana söylediğinde yüce yaratıcı oluyor öyle mi ? Benim evimde şuan oruç tutuluyor benim herhangi bir dalga geçme durumum olamaz zaten zamanında dalga geçen geçmiş geçeceği kadar eminim ki çok eğlenmiştir...

Ayette olmayan şeyleri gelip burda anlatıyorsun.Sonra bilmem ayet söyleyince felan diye yanlış bir durumun savunmasını yapıyorsun.Sonrada gelip benim evimde oruç tutuluyor da dalga geçemem diyorsun.Sanal alemde dini bu kadar eleştirini evinde de rahat yapabiliyor musun? Açıkçası yapabileceğine imkan vermiyorum.Bundan ötürü evinde böyle iken sanal alem de din hakkında bu şekil konuşmak 180 derece farkı ortaya koyuyor.Ha yok evde de dobra dobra isen her ortamda İslamiyet hakkında modern çağın gerisinde kalmış(özetle gerici) şeklinde konuşabiliyorsan o zaman senin yazdıklarını çok yanlış anlamışım özür dilerim..

ne saçmalıyorsun sen kardeş ya? ayette olmayan şeyler diyorsun adam sana ayetleri de yazmış nasıl bir düşünceye sahipsin ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 18 Temmuz 2013; 22:06:58 >

• quote:

quote:

quote:

"1915 yılında Einstein, zamanın göreceli olduğunu, mekana, seyahat eden kişinin süratine ve o andaki yerçekimi kuvvetine bağlı olarak zamanın akış katsayısının da değiştiğini öne sürmüştür. Kuran'da 7 farklı ayette bildirilen evrenin yaratılış süresinin, zamanın akış katsayısındaki bu farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda bilim adamlarının tahminleri ile büyük bir paralellik içinde olduğu görülür. Kuran'da bildirilen 6 günlük süreyi, 6 devre olarak da düşünebiliriz. Çünkü zamanın göreceliği dikkate alındığında, "gün" sadece bugünkü koşullarıyla, Dünya üzerinde algılanan 24 saatlik bir zaman dilimini ifade etmektedir. Ancak evrenin bir başka yerinde, bir başka zamanda ve koşulda, "gün" çok daha uzun sürelik bir zaman dilimidir. Nitekim bu ayetlerde (Secde Suresi, 4; Yunus Suresi, 3; Hud Suresi, 7; Furkan Suresi, 59; Hadid Suresi, 4; Kaf Suresi, 38; Araf Suresi, 54) geçen 6 gün (sitteti eyyamin) ifadesindeki "eyyamin" kelimesi, "günler" anlamının yanı sıra "çağ, devir, an, müddet" anlamlarına da gelmektedir.

Evrenin ilk dönemlerinde, zaman bugün alışık olduğumuz akış hızından çok çok daha hızlı akmıştır. Bunun nedeni şudur: Big Bang anında evren çok küçük bir noktaya sıkıştırılmıştı. Bu büyük patlama anından bu yana evrenin genişlemesi ve evrenin hacminin gerilmesi, evrenin sınırlarını milyarlarca ışık yılı uzağa taşıdı. Nitekim Big Bang'den bu yana uzayın geriliyor olmasının evren saatinin üzerinde çok önemli sonuçları oldu.

Big Bang anındaki enerji, evrensel saatin zaman akış hızını milyon kere milyon (1012) defa yavaşlatmıştır. Evren yaratıldığında, evrensel zamanın akış katsayısı -bugün algılandığı şekliyle- milyon kere milyon kat kadar daha büyüktü, yani zaman daha hızlı akmaktaydı. Dolayısıyla Dünya’da milyon kere milyon dakikayı yaşadığımız esnada, evrensel saat için yalnızca bir dakika geçmiş olur.

6 günlük zaman dilimi, zamanın göreceliği dikkate alınarak hesaplandığında, 6 milyon kere milyon (trilyon) güne denk gelmektedir. Çünkü evrensel saat, Dünya'daki saatin akış hızından milyon kere milyon daha hızlı akmaktadır. 6 trilyon günün karşılık geldiği yıl sayısı, yaklaşık olarak 16,427 milyardır. Bu rakam günümüzde evrenin tahmin edilen yaş aralığındadır.

6.000.000.000.000 gün / 365,25 = 16.427.104.723 yıl" http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/1631/yerler-ve-goklerin-alti-gunde-yaratilisinin-hikmeti-nedir-bu-alti-gunun-mahiyeti-nasildir-bizim-gunlerimizle-bir-farki-var-midir.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ladies and gentlemen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizi tabiki de allah , yuzde 90 inimizin cesitli sapkinliklara bulasacagini bildigi halde bizi cehenneme gitmemiz icin yaratmistir cunku o cok yakicidir ( galiba ayet gibi oldu ). Geri kalan sadik mumin kullarini ise ( burada kendimden ve butun dh ahalisinden bahsediyorum ) hicbir kotuluk olmayan cennetteki hurilerle fuhus yapmamiz ve saraplardan tatmamiz icin yaratmistir.

Bakara 179 : Andolsun ki; Biz cinn ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık

Bir sorun mu var ? Ortada cehennemde cayır cayır yakılmak için yaratılmış insanlar var biz bunu dile getirince kafir zındık oluyoruz sizin gözünüzde.

Nebe suresi 33 : Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Fuhuş diyorsun be adam fuhuş.O ayette nerde öyle bir şey geçiyor.Şaraplar senin dünya da sarhoş olmak için içtiğin şekilde mi sanıyorsun.Bir kere doğru düzgün dini bilsen orada dünyevi nefsin(cinsellik,kıskançlık vb) olmadığını bilirsin.Ayetleri çarpıtarak gelip burada anlatmayın..

Evet dünyada evli olmadığın kadınlarla ilişkiye girmek fuhuş olarak adlandırılıyor , ancak cennette hurilerle ilişkiye girmek ödül olarak adlandırılıyor değil mi ? Her cevap veremediğiniz konuya karşıdakini cehaletle suçlamasanız olmuyor sanki..

Evet ben sizin gözünüzde cahil olmayı kabul ediyorum ancak kuran'ın bilim tarafından çürütülmüş ve modern dünyanın gerisinde kalmış bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez sizin bana cahil demeniz. Konunun özüne gelirsek bizim herhangi bir varoluş sebebimiz yok sadece doğal döngünün birer parçasıyız. 6 milyarlık evrende ortalama 70 yıllık ömrümüz var ve bize yüklenmiş herhangi bir misyon yok.

Dine inanmıyorsan neden dalga geçmek gibi bir saygısızlığı yapıyorsun.Cahil değil aynı anda saygısızsında.Cahilsin diyorum yine diyorum.Sen cahilliği okuduğun üniversiteyle veya bilime inanmak mı sanıyorsun.Cübbelinin söyledikleri kendisini bağlar.Abdulaziz Bayındır da Allah her şeyi bilmiyor diyordu ee bu Allahın her şeyi bilmediğini değiştirir mi? Ne zaman dünyada ki şehvet ve cinsel durumun cennetteki ile bir olmadığını anlarsın çok merak ediyorum..

Ben sana kuranda yazanları söylüyorum bunları sana söylediğimde ben saygısız oluyorum ama allah sana söylediğinde yüce yaratıcı oluyor öyle mi ? Benim evimde şuan oruç tutuluyor benim herhangi bir dalga geçme durumum olamaz zaten zamanında dalga geçen geçmiş geçeceği kadar eminim ki çok eğlenmiştir...

Ayette olmayan şeyleri gelip burda anlatıyorsun.Sonra bilmem ayet söyleyince felan diye yanlış bir durumun savunmasını yapıyorsun.Sonrada gelip benim evimde oruç tutuluyor da dalga geçemem diyorsun.Sanal alemde dini bu kadar eleştirini evinde de rahat yapabiliyor musun? Açıkçası yapabileceğine imkan vermiyorum.Bundan ötürü evinde böyle iken sanal alem de din hakkında bu şekil konuşmak 180 derece farkı ortaya koyuyor.Ha yok evde de dobra dobra isen her ortamda İslamiyet hakkında modern çağın gerisinde kalmış(özetle gerici) şeklinde konuşabiliyorsan o zaman senin yazdıklarını çok yanlış anlamışım özür dilerim..

ne saçmalıyorsun sen kardeş ya? ayette olmayan şeyler diyorsun adam sana ayetleri de yazmış nasıl bir düşünceye sahipsin ya

Artık gerçekten gülüyorum ya bu cevaplarınıza Yani artık tartıştığımı kişiyi tanımayı istiyorum.Okuduğunu anlamakta sıkıntınız mı var? Hayır bana bu sıkıntınız olduğunu söyleyin sizi öyle kabul edeyim.Yormayın yani beni.Bugün bu cümleyi 3.sefer yazıyorum ve diyorum bunu anlamamak bu kadar zor mu? Göbeğim çatladı yahu anlamamakta neden diretiyorsunuz.

SİZİN CENNET HAYATI İÇİN AKLINIZDAN GEÇEN SAPIK DÜŞÜNCELER ORDA YOK.GELSİN KIZLAR GİTSİN ŞARAPLAR DİYE BİR ALEM YOK.SİZİN YILBAŞI EĞLENCELERİNDE GÖRDÜĞÜNÜZ,DİSCOLARDA YAŞADIĞINI ORTAMLAR YOK.GARSON DOLLLDUR KADEHİ ORDA YOK...

Anladınız mı canım kardeşim.Ayette olmayan şeyler derken ne anlatmak istediğimi büyük puntoyla yazdım ki tekrar tekrar okuyasın.Ayeti okuduğunuz zaman aklınıza yukarıda saydığım özellikler gelmesin.Çünkü orası dünya değil.Dünyevi zevkler orda yok.Dünyada zevk aldığın işler orda çok farklı.

AÇIN KİTAP OKUYUN.İLİM KİTABI OKUYUN.ATEİST-FORUM size bir şey katmaz.Aç ilmi kitapları o sayfa kokusunu bir al bak nerde ne yazıyor.Önüne gelen hazır kaynaklarda doğru veya yanlış ne yazıyor bi araştır...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ladies and gentlemen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Artık gerçekten gülüyorum ya bu cevaplarınıza Yani artık tartıştığımı kişiyi tanımayı istiyorum.Okuduğunu anlamakta sıkıntınız mı var? Hayır bana bu sıkıntınız olduğunu söyleyin sizi öyle kabul edeyim.Yormayın yani beni.Bugün bu cümleyi 3.sefer yazıyorum ve diyorum bunu anlamamak bu kadar zor mu? Göbeğim çatladı yahu anlamamakta neden diretiyorsunuz.

SİZİN CENNET HAYATI İÇİN AKLINIZDAN GEÇEN SAPIK DÜŞÜNCELER ORDA YOK.GELSİN KIZLAR GİTSİN ŞARAPLAR DİYE BİR ALEM YOK.SİZİN YILBAŞI EĞLENCELERİNDE GÖRDÜĞÜNÜZ,DİSCOLARDA YAŞADIĞINI ORTAMLAR YOK.GARSON DOLLLDUR KADEHİ ORDA YOK...

Anladınız mı canım kardeşim.Ayette olmayan şeyler derken ne anlatmak istediğimi büyük puntoyla yazdım ki tekrar tekrar okuyasın.Ayeti okuduğunuz zaman aklınıza yukarıda saydığım özellikler gelmesin.Çünkü orası dünya değil.Dünyevi zevkler orda yok.Dünyada zevk aldığın işler orda çok farklı.

AÇIN KİTAP OKUYUN.İLİM KİTABI OKUYUN.ATEİST-FORUM size bir şey katmaz.Aç ilmi kitapları o sayfa kokusunu bir al bak nerde ne yazıyor.Önüne gelen hazır kaynaklarda doğru veya yanlış ne yazıyor bi araştır...

nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? görmüş müsün sen cenneti? kuranda yazılanlara bak bir de kendi kafandan uydurduğun şeylere bak.. Dünya'da zevk aldığımız şey farklı Cenneteki farklıymış nerden biliyorsun? hadi kanıtla te allam neyse boşuna tartışmayacağım seninle

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.