Şimdi Ara

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
16
Favori
11.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gebere Jackson

Bu soruyu öyle basitçe değil derince düşünüp benim gibi beyin fonksiyonları durma noktasına gelen birileri var mı cidden çok merak ediyorum.

İnsanlar neden var?

İnsanların olmadığı bir evren düşündünüz mü hiç?

Sorular gerçekten çok basitçe duruyor bana göre de öyle fakat sanırsam her zaman o anı yakalayamıyor insan düşünürken beyin fonksiyonlarının durma noktasına geldiği duvara sertçe yumruk atası geldiği bir an var..

herhangi bir dine inanıyorsan, hepsinin bi sebebi var.
    deistsen yaratıcının canı sıkılmış dersin
    ateistsen tesadüfen, amaçsız dersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsisamet

quote:

Orijinalden alıntı: Spinoza51

quote:

Orijinalden alıntı: carsisamet

quote:

Orijinalden alıntı: Spinoza51

Kuranda bi ayet var Gizli bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım diye

bilip bilmeden ALLAH a iftira atmayın sen bana öyle bir ayet bul ben ne istiyorsan verecem

Arkadaşım mesajları okuda öyle gel bi arkdal açıklamıştı hadistir ve sahihtir demişti asıl sen bilip bilmeden atıp tutma

bak saf kardeşim KURAN VE AYET diyorsun ama ne dediğini bilmiyorsun neyse ALLAH bana niye iftira attın derse cevabını verirsin... ben senden yanılmışım ALLAH affetsin demeni beklerdim ama yanlış yaptığını kabul etmeyen tiplerdensin bundan sonra sövsen cevap vermem zaten

Ne konuştuğunu bilmiyosun mesajı okuduysanda bunları söylemen çok saçma haşa Allaha iftira atmıyorum ama bu kelimelerin neresini iftita gördün anlamıyorum bnide meşgul etme mesajlarınla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Voronej

quote:

Orijinalden alıntı: Matozor

quote:

Orijinalden alıntı: deancorll

quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

İnsanoğlu binlerce yıldır bu sorunun cevabını arıyor ancak hala bulamadı.Her insanın kendine göre bir düşüncesi vardır.Benim görüşüm ise egoist bir tanrının kendini tatmin etmek için yarattığı önemli bir canlı değiliz.Aklımızın alamayacağı kadar büyük olan bir evrenin içinde küçük bir toz taneciği kalan galaksimizde ufak bir güneş sisteminde yaşayan canlılarız hepsi bu.Bir gayemiz,önemimiz olduğunu sanmıyorum.

Katılıyorum. Ama değersiz olduğumuzu zannetmiyorum. Bence karmaşık olan, gelişmiş olan değerlidir. Dünya üzerindeki canlılar oldukça gelişmiş, 1 milyar yıllık bir evrim süreci var. 1 milyar yıldır canlılar gelişmiş, buraya kadar gelebilmiş, öyle ki erdem, sevgi, nefret gibi duygular ve düşünce oluşmuş. Bu bana göre değerli bir şeydir. Evren giderek kendisini geliştiriyor, biz ve diğer canlılar geldiği son noktayız.

Yıl 2013 hala evrime inanlar var.

Evet Avrupadaki üniversitelerin Biyoloji bölümlerindeki neredeyse herkes evrime inanıyor

evrime inanmak ayrı, türler arası geçişe inanmak ayrı.
    müslümanım ve evrimin varlığını kabul etmemek ahmaklık.
    canlılar bulunduğu ortama uyum sağlamak için kısmen değişiyorlar zaten, bunu bilinçli yada kendi istekleri ile yapmıyorlar.
    yüzlerce örneği doğada mevcut, en basitinden balık çeşitliliğini düşünebilirsin.
    mağaralardaki sularda yaşayan bazı balık türleri gözlerini kullanmadıkları için zamanla göz çukurları yok olmuştur ve bununla orantılı olarak sinir sistemleri gelişmiştir.
    bazı balıklar hem akciğer solunumu hemde solungaç solunumu yapar, bu balıklar genelde küçük su birikintilerinde yaşarlar.

bu insanlar içinde geçerli, engelli olan insanların duygusal açıdan daha üstün olduğu, görmenin dışında diğer duyularının daha fazla geliştiği bilimsel bi gerçek.

bu durum tamamen mecburiyetten ötürü gerçekleşen bi olay.

sonuç: evrim bi gerçek ama türler arası geçiş diye bi saçmalık yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Dalgaya devam. Evrim deyince biz maymundan gelmiyoruz diyenler aklıma geldi

Tren örneği güzel ancak lokomotif olmadan da sonsuz bir boşlukta yer çekimi varken o vagonları rayda serbest bıraksanız vagonlar lokomotif olmadan da gidebilir. Yaratıcıyı kanıtlayamayız. Bazı şeylerle varlığını açıklamaya çalışabiliriz ancak. Tabii var olmadığını da... şayet varsa cehennem neden var? Kader en başta yazılmış ve bitmiş bir hikaye gibi. Ona göre yaşıyoruz. Ne yapacağımız biz daha var olmadan belirlenmiş oluyor. Sırf bu yüzden işkence mi göreceğiz? Cennete gideceksek sınav niye var?

Sen doğmadan kaderinin belirlenmiş olması senin iradenin olmadığını göstermez. Senin kendi iradenle vereceğin kararı Allah önceden bildiği için kaderinde varolmuş oluyor. Bu da imtihanın göstergesi. Felsefedeki fatalizmle kaderciliği bir tutan anlayışa ve mantığa selam olsun. Sınav zaten cennete girebilme ihtimalin olduğu için var. Bunun üzerinden varlığın tezatına nasıl dem vurdun anlamadım.

• cennetde nefislerimizde olucak o yüzden nefsini terbiye eden ebedi cennete girer... yani her nefis bir gün ölümü tadacak..
  • Düşünerek cevabını bulabileceğin bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..

Bu arada baris195 nickli üye şikayet edildi...

aynen öyle.

ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.

eskiden teleskop yoktu evren dümdüz sanılıyordu, sonra galileo teleskobuyla geldi ve kanıtladı.
    vücud hücrelerini göre biliyormusun ? bilim merak etti ve mikroskobu buldu. sen elementlerden bahsetmişsin ama artık onlarıda göre biliyoruz. IBM'in atomları hareket ettirerek çekilmiş bir filmi vardı

Büyük İskender'i gördün mü hocam?

hayır ?

Tarihte böyle birisinin olduğuna inanıyor musun?

varda olabilir, olmayada bilir

Demek ki görmemek olmamaya kanıt olamazmış.

Edit: Hatta şimdi düşündüm de 1826'dan önce insanların yaşadığından da emin değilsin.

1- görmemenin olmamaya kanıt olduğunu idda etmedim ama görmemek varlığada kanıt olamaz.
    2-1826 de insanların değil tek bir insanın yaşayıp yaşamadığından emindeğilim, sen nerden biliyorsun büyük iskenderin yaşadığını ?

saygılar...

Ben yaşadı demedim. Rivayeti söyledim.

Şunları şunları gördük, ondan inanıyoruz onlara demişsin. Bu cümlenin zıttından hareketle" şunları görmediysek onlar yoktur"a varılır literatürde.

1826'dan önceki kimseyi görmedin, görmen imkansız. O zaman "1826'dan önce kimse yoktu."ya geliyor mesele.

Ha bu arada görememek varlığa nasıl kanıt olsun?

olay sadece görmek le bitmiyor, bir insan fosili bulursun ve üzerinde bir takim deneyler yaparsın yaptığın deneylerin sonucu fosilin yaklaşık 1.000 yıl önceye ayit olduğuna işaret eder ve anlarsin, öğrenirsin, bilirsin ama inanmazsın...

Ee?

Sen mi yaptın o araştırmaları peki?

Varmaya çalıştığım konu şu;

Allah'a inanan iki kesim var. Birileri, birileri diyor diye inanıyor. Bu kişiler o Allah var diyenlere itimat ediyor, güveniyor. Aynı herkesin bilim adamlarına itimat ettiği gibi. Işığın hızını herkes tekrar ölçmüyor değil mi?

Kanıtlar sadece görme, duyma vesaire ile olmaz. Bunlar da o kanıtlara ulaşmada yardımcı gerçi. Yani görme dışındaki kanıtlarla varıyor Allah'ın varlığına.

Bunu demeye çalışıyorum. İyi geceler, kaçtım ben.

ben birilerinede itimat etmiyorum, bilim adamlarınada.
    allahın varlığına kanıt olan şeyide merak ediyorum.

Oo. O zaman herhangi bir şey düşünüyorsan bile bir konuda onu silmen lazım. Dünyanın düz olduğunu düşünen kaldı mı ya?

Kanıt da bir tane değil ve bu uzun bir konu, forum üstünden olmaz. Gerçi konuşsak bile konuşmaya değeceğini de sanmıyorum, bu nedenle vaktimi harcamaya gerek görmüyorum. İyi geceler tekrar.

bu yazıdan dünyanın düz olduğunu düşündüğümümü çıkardın yazık...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deli Hamsi

quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanoğlu binlerce yıldır bu sorunun cevabını arıyor ancak hala bulamadı.Her insanın kendine göre bir düşüncesi vardır.Benim görüşüm ise egoist bir tanrının kendini tatmin etmek için yarattığı önemli bir canlı değiliz.Aklımızın alamayacağı kadar büyük olan bir evrenin içinde küçük bir toz taneciği kalan galaksimizde ufak bir güneş sisteminde yaşayan canlılarız hepsi bu.Bir gayemiz,önemimiz olduğunu sanmıyorum.

Katılıyorum. Ama değersiz olduğumuzu zannetmiyorum. Bence karmaşık olan, gelişmiş olan değerlidir. Dünya üzerindeki canlılar oldukça gelişmiş, 1 milyar yıllık bir evrim süreci var. 1 milyar yıldır canlılar gelişmiş, buraya kadar gelebilmiş, öyle ki erdem, sevgi, nefret gibi duygular ve düşünce oluşmuş. Bu bana göre değerli bir şeydir. Evren giderek kendisini geliştiriyor, biz ve diğer canlılar geldiği son noktayız.

Evet Avrupadaki üniversitelerin Biyoloji bölümlerindeki neredeyse herkes evrime inanıyor

Evrime "inanmak" değil dostum.
    Önünde din gibi bir engel olmasa şu An "Kanun", "Yasa" olmuş birşeydir Evrim.
    Tamam şu An tam anlamıyla bitmiş değil, ama yüzlerce maddeden oluşan kanunda 2 madde yanlış diye hepsini yabana atamazsin, bu Kuran değildir, bu bilim olduğu için.
    Yanlışsa duzeltilir.
    Din dogmatiktir.
    Değişmezdir,
    Ya inanirsin ya inanmazsin.
    Ama bilim gerçektir. (Gerçek nedir? )
    Kanıtlar sana, al bu budur der eline verir.
    Dinse vicdana seslenir.

Bilim degiştirilirmi ? evet Bilim hata yaparmı ? evet

2-3 ergen evrim videosu izliyor birbirlerine anlatıyorlar darwin isimli adamın kim oldugunu bilmeden hayran oluyorlar.

Neyse herşeyi geçtim bilimin hala cevaplayamadığı şeyler var bunun en büyük kanıtı ise fosiller dir burda dikkatinizi çekerim ben o youtube kanallarında paylaşılan yalan yanlış gözü kapalı inanılan şeylerden söz etmiyorum yada bir sitede paylaşılan "Evrim Teorisi Kanıtı" gibi şeylerdende bahsetmiyorum ben bizzat gerçek den bahsediyorum.

Gelelim fosillere şimdi eğer fossilere bakarsınız bütün fossilerin evrimle alakası olmadığını görürsünüz Vatikan da evrimcilerin düzenlediği bir konuşmaya bakarsanız evrimci(2011) insanların halini görürsünüz.Öncellikle fosilleri araştırın dogru bir biçimde sonra bunların bir yalandan başka bir şey olmadğını görürsünüz.

Bir insan kendini asla gıdıklayamaz ama kendini gıdıklayıp gülen bir maymun görebilirsiniz(En basit bir örnek)

Bilim hata yapıyormuş bilim degiştirebiliyormuş bunu siz sölüyorsunuz hata yapabiliyor gerçekten savunduğunuz şeyleri iyi araştırın saçma sapan video izıleyip makale okuyup inanmayın bilimin daha çok yolu var degişecek çok şeyi var. Bu arada Hata olup degiştirilen şeye gerçek demem ben.

Dostum cevabı kısaca vereceğim, ama sen anlamamakta ısrar edeceğin için birşey diyemem.
    Şöyle ki,
    Bilim, atıyorum Atom teorileri, günümüzde keşfedilmiş şeyler başka, 100 yıl önceki başka.
    Mesela birine göre çekirdek etrafında dönen elektronun yeri bellidir, ama modern Atom teorisine göre belli değildir, sadece olabileceği yerlerden oluşan bir bölge tespit edilebilir. Tam yeri tespit edilemez.
    Bilimde bunun gibi farklılıklar olabilir, kesin doğru olanlarsa "yasa" olarak adlandırılır. (mesela yerçekimi yasası.)
    Ama Atomun elektronu söyle değil böyle imiş diyerek, "Atom Yoktur" diyemeyiz öyle değil mi?

Evrimde de aynısı var işte.
    İki şey yamuldu diye "Evrim yoktur" diyemezsin, bir kere buna gücün yetmez.
    Tekrar söylüyorum, din bilim gibi değildir.
    Dogma olduğu için, şu yanlıştır dersen bütün hepsi yanlış olur.
    Neyse konu çok dağıldı, kusura bakma dostum. Özetle olay bu.

• Olasılık hesabı yapın, kâr zarar hesabı yapın yeter
    70 < ∞
  • Bende "zaman" kavramını düşününce aynen dediğiniz gibi kafayı yakma noktasına geliyorum. Hala da böyledir...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evrime "inanmak" değil dostum.
    Önünde din gibi bir engel olmasa şu An "Kanun", "Yasa" olmuş birşeydir Evrim.
    Tamam şu An tam anlamıyla bitmiş değil, ama yüzlerce maddeden oluşan kanunda 2 madde yanlış diye hepsini yabana atamazsin, bu Kuran değildir, bu bilim olduğu için.
    Yanlışsa duzeltilir.
    Din dogmatiktir.
    Değişmezdir,
    Ya inanirsin ya inanmazsin.
    Ama bilim gerçektir. (Gerçek nedir? )
    Kanıtlar sana, al bu budur der eline verir.
    Dinse vicdana seslenir.

Bilim degiştirilirmi ? evet Bilim hata yaparmı ? evet

2-3 ergen evrim videosu izliyor birbirlerine anlatıyorlar darwin isimli adamın kim oldugunu bilmeden hayran oluyorlar.

Neyse herşeyi geçtim bilimin hala cevaplayamadığı şeyler var bunun en büyük kanıtı ise fosiller dir burda dikkatinizi çekerim ben o youtube kanallarında paylaşılan yalan yanlış gözü kapalı inanılan şeylerden söz etmiyorum yada bir sitede paylaşılan "Evrim Teorisi Kanıtı" gibi şeylerdende bahsetmiyorum ben bizzat gerçek den bahsediyorum.

Gelelim fosillere şimdi eğer fossilere bakarsınız bütün fossilerin evrimle alakası olmadığını görürsünüz Vatikan da evrimcilerin düzenlediği bir konuşmaya bakarsanız evrimci(2011) insanların halini görürsünüz.Öncellikle fosilleri araştırın dogru bir biçimde sonra bunların bir yalandan başka bir şey olmadğını görürsünüz.

Bir insan kendini asla gıdıklayamaz ama kendini gıdıklayıp gülen bir maymun görebilirsiniz(En basit bir örnek)

Bilim hata yapıyormuş bilim degiştirebiliyormuş bunu siz sölüyorsunuz hata yapabiliyor gerçekten savunduğunuz şeyleri iyi araştırın saçma sapan video izıleyip makale okuyup inanmayın bilimin daha çok yolu var degişecek çok şeyi var. Bu arada Hata olup degiştirilen şeye gerçek demem ben.

Dostum cevabı kısaca vereceğim, ama sen anlamamakta ısrar edeceğin için birşey diyemem.
    Şöyle ki,
    Bilim, atıyorum Atom teorileri, günümüzde keşfedilmiş şeyler başka, 100 yıl önceki başka.
    Mesela birine göre çekirdek etrafında dönen elektronun yeri bellidir, ama modern Atom teorisine göre belli değildir, sadece olabileceği yerlerden oluşan bir bölge tespit edilebilir. Tam yeri tespit edilemez.
    Bilimde bunun gibi farklılıklar olabilir, kesin doğru olanlarsa "yasa" olarak adlandırılır. (mesela yerçekimi yasası.)
    Ama Atomun elektronu söyle değil böyle imiş diyerek, "Atom Yoktur" diyemeyiz öyle değil mi?

Evrimde de aynısı var işte.
    İki şey yamuldu diye "Evrim yoktur" diyemezsin, bir kere buna gücün yetmez.
    Tekrar söylüyorum, din bilim gibi değildir.
    Dogma olduğu için, şu yanlıştır dersen bütün hepsi yanlış olur.
    Neyse konu çok dağıldı, kusura bakma dostum. Özetle olay bu.

Evrim bir yalandan ibirattir. Ne kadar degiştirirseniz degiştirin temeli yalandan oluşmuş bir şey ayakta duramaz.

Dün atom parçalanamaz denirken bugün parçalanabiliyor yarın bi bakarsanız her şey degişmiş olur.Zaten akıllı olan adam bilimin dediği şeylere kesin olarak inanmaz.

Bilim daha hiç bişey kanıtlayamadı evrim hala bir teori. Bilim tam olarak kanıtlansın ondan sonra bana evrim teorsini savunursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben desem "Yıl olmuş 2013 hala dinlere inananlar var" hemen saldırmaya başlarsınız. Saygı göstermiyorsunuz, ama saygı bekliyorsunuz. Eğer herhangi bir dini inancın yoksada neye değer veriyorsan ona laf atsam... Yine aynısı.

Edit: imla

saygı anlayışları aynen şöyle

İnsanlar neden var düşündünüz mü hiç?(Yeni Sorular)

Rica etsem söyler misin senin kurduğun şü cümlenin neresi saygı çerçevesinde? Bildiğin dalga geçiyorsun.

• Bizi tabiki de allah , yuzde 90 inimizin cesitli sapkinliklara bulasacagini bildigi halde bizi cehenneme gitmemiz icin yaratmistir cunku o cok yakicidir ( galiba ayet gibi oldu ). Geri kalan sadik mumin kullarini ise ( burada kendimden ve butun dh ahalisinden bahsediyorum ) hicbir kotuluk olmayan cennetteki hurilerle fuhus yapmamiz ve saraplardan tatmamiz icin yaratmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: @lperen

Bizi tabiki de allah , yuzde 90 inimizin cesitli sapkinliklara bulasacagini bildigi halde bizi cehenneme gitmemiz icin yaratmistir cunku o cok yakicidir ( galiba ayet gibi oldu ). Geri kalan sadik mumin kullarini ise ( burada kendimden ve butun dh ahalisinden bahsediyorum ) hicbir kotuluk olmayan cennetteki hurilerle fuhus yapmamiz ve saraplardan tatmamiz icin yaratmistir.

Senin ne yazdığını gözlerin görüyor mu?

• quote:

quote:

Bizi tabiki de allah , yuzde 90 inimizin cesitli sapkinliklara bulasacagini bildigi halde bizi cehenneme gitmemiz icin yaratmistir cunku o cok yakicidir ( galiba ayet gibi oldu ). Geri kalan sadik mumin kullarini ise ( burada kendimden ve butun dh ahalisinden bahsediyorum ) hicbir kotuluk olmayan cennetteki hurilerle fuhus yapmamiz ve saraplardan tatmamiz icin yaratmistir.

Bakara 179 : Andolsun ki; Biz cinn ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık

Bir sorun mu var ? Ortada cehennemde cayır cayır yakılmak için yaratılmış insanlar var biz bunu dile getirince kafir zındık oluyoruz sizin gözünüzde.

Nebe suresi 33 : Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Ne yani Allah'a karşı mı gelelim ?

• quote:

quote:

quote:

Bakara 179 : Andolsun ki; Biz cinn ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık

Bir sorun mu var ? Ortada cehennemde cayır cayır yakılmak için yaratılmış insanlar var biz bunu dile getirince kafir zındık oluyoruz sizin gözünüzde.

Nebe suresi 33 : Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Fuhuş diyorsun be adam fuhuş.O ayette nerde öyle bir şey geçiyor.Şaraplar senin dünya da sarhoş olmak için içtiğin şekilde mi sanıyorsun.Bir kere doğru düzgün dini bilsen orada dünyevi nefsin(cinsellik,kıskançlık vb) olmadığını bilirsin.Ayetleri çarpıtarak gelip burada anlatmayın..
    Dini ayetleri küçük televizyon penceresinden yargılamayı bırakın artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 17 Temmuz 2013; 21:07:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fuhuş diyorsun be adam fuhuş.O ayette nerde öyle bir şey geçiyor.Şaraplar senin dünya da sarhoş olmak için içtiğin şekilde mi sanıyorsun.Bir kere doğru düzgün dini bilsen orada dünyevi nefsin(cinsellik,kıskançlık vb) olmadığını bilirsin.Ayetleri çarpıtarak gelip burada anlatmayın..

Evet dünyada evli olmadığın kadınlarla ilişkiye girmek fuhuş olarak adlandırılıyor , ancak cennette hurilerle ilişkiye girmek ödül olarak adlandırılıyor değil mi ? Her cevap veremediğiniz konuya karşıdakini cehaletle suçlamasanız olmuyor sanki..

Evet ben sizin gözünüzde cahil olmayı kabul ediyorum ancak kuran'ın bilim tarafından çürütülmüş ve modern dünyanın gerisinde kalmış bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez sizin bana cahil demeniz. Konunun özüne gelirsek bizim herhangi bir varoluş sebebimiz yok sadece doğal döngünün birer parçasıyız. 6 milyarlık evrende ortalama 70 yıllık ömrümüz var ve bize yüklenmiş herhangi bir misyon yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

insanlar görmediği şeyi,sanki görmüş gibi inanıyor
    duymadıklarınada inanıyor
    allah,cennet,bunların hepsi eski insanların uydurması neden olmasın,eskiden kültürlü okumuş insan yaygınmıydı
    hepsi kulaktan dolma şeyler,birde araplar işin içinde

Bu forumda / ülkede bunu anlatamazsın işte. Gereğinden fazla körü körüne inanan insan var dünyada ama son 2-3 yıl içinde çok arttı ateist ve deist sayısı. Zamanla daha da bilinçlenir umarım böyle herkes..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aramızda seviyeli sohbet eden arkadaşlarımız var lütfen dikkatli olalım.Arkadaşlar baris195 nickli forum üyesi konuyu sabote ediyor.Lütfen provakasyona gelmeyin bırakın yazıp yazıp dursun.Adminlerden ricam LÜTFEN KONUYU KAPATMAYIN..

Bu arada baris195 nickli üye şikayet edildi...

aynen öyle.

ayrıca, insan göremediği şeylere inanmıyorsa, doğadaki bir çok elemente ve maddeye de inanmaması gerekir. Bu maddeler, o insanın göremediği için, yok olduğu anlamına gelmez. Ama arkadaşımız sadece gördüğü şeylere inanabileceğini söylüyor. Ben bahse varım ki, kendisi cismen melekleri de Allahı da görseydi yine iman etmeyecekti. Zira iman herkese nasip olmaz. Peygamberimiz zamanında ve diğer peygamberler bir takım mucizeler gösterdiklerinde, inanmayan bir çok insan da çıkmıştır bu mucizelere rağmen. Allah hidayet etmedikten sonra gerisi boş.

Iman etmese de sorun değil. Kişi insan olduktan sonra sorun olmuyor. Yurtdışında bunu iyice anladım. Ölümden sonrası ve öncesi (hayat) o kişiye özeldir, ne isterse yapabilir, karışmaya kimsenin hakkı yok sonuçta.

iman etmemesi bizim için sorun değil. kişilerin insan olduğunu anlaman için yurt dışına çıkmana gerek yoktu Dünyanın her yerinde bu öğretiler sunuluyor zaten. Boşuna oralara kadar gitmişsin. İnsanlar kendi seçimlerini yapabilirle elbet ama başkalarının dini değerlerine yalan dolan diyemezler. Bunu da yurt dışında size öğretmeleri lazımdı. Sanırım unuttular bunu anlatmayı

Benimki seyahat amaçlı olduğu için gözlemlerim sonucunu söyledim. Yalan demek tartışılır. Incelenir, hata varsa araştırma yapılır, doğrusu bulunur. Doğru ise yanlış deniyorsa o kişinin ayıbı- hatasıdır.

Kellemin kesilmesi veya recm edilmem lazım o zaman. Zira öyle bir emir var. Dini hiç bilmeyen birisi için ne yapacağız? Müslüman olarak geçmiyor. Mesela abirjinler veya güney küredeki ada halklarının bazıları. Adam din nedir bilmiyor. O şekilde olacağını düşünmüyorum. Zira dediğiniz gibi emir yukardan gelmediği sürece kul bir şey yapamaz. E bize emir gelmediyse suçumuz ne?

Hocam islamiyette, eğer bir topluma veya bir bireye islam dini ulaşmamışsa, o bu sorumluluktan muaftır. Yani cehenneme gitmez. Zira insan bilmediklerinden sorumlu değildir.

islam neredeyse dünyanın tamamında bilindiğine göre desenize 4.5 milyar insan sonsuza kadar cehennemde yanacak.Yıl olmuş 2013 hala bu saçmalıklara inanlar var

Saçmalık dediğin şeye inanan milyonlarca insan var haddini bil velet.

inanan kişi sayısı saçmalık olduğunu değiştirmez.Bir zamanlar milyonlarca kişi dünyanın düz olduğuna inanıyordu ? İnançlar gerçekleri değiştiremez.

+1

İnanan kişi sayısına göre mantıklı veya mantıksız diyemeyiz. Hristiyanların sayısı müslümanların sayısından daha fazla, o zaman onlara da sonsuza kadar yanıcak veya başka bir şey söyleyemezsin. Sayıları sizden fazla belki de onlar haklıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Los Dormouse -- 17 Temmuz 2013; 21:22:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet dünyada evli olmadığın kadınlarla ilişkiye girmek fuhuş olarak adlandırılıyor , ancak cennette hurilerle ilişkiye girmek ödül olarak adlandırılıyor değil mi ? Her cevap veremediğiniz konuya karşıdakini cehaletle suçlamasanız olmuyor sanki..

Evet ben sizin gözünüzde cahil olmayı kabul ediyorum ancak kuran'ın bilim tarafından çürütülmüş ve modern dünyanın gerisinde kalmış bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez sizin bana cahil demeniz. Konunun özüne gelirsek bizim herhangi bir varoluş sebebimiz yok sadece doğal döngünün birer parçasıyız. 6 milyarlık evrende ortalama 70 yıllık ömrümüz var ve bize yüklenmiş herhangi bir misyon yok.

Dine inanmıyorsan neden dalga geçmek gibi bir saygısızlığı yapıyorsun.Cahil değil aynı anda saygısızsında.Cahilsin diyorum yine diyorum.Sen cahilliği okuduğun üniversiteyle veya bilime inanmak mı sanıyorsun.Cübbelinin söyledikleri kendisini bağlar.Abdulaziz Bayındır da Allah her şeyi bilmiyor diyordu ee bu Allahın her şeyi bilmediğini değiştirir mi? Ne zaman dünyada ki şehvet ve cinsel durumun cennetteki ile bir olmadığını anlarsın çok merak ediyorum..

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.