Şimdi Ara

insan şeytandan en az 100 kat kötüdür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

boyle haberleri gorunce seytan insanin yaninda ak pak bi melek gibi kalio

Postayoutube
    Samsun'un Bafra ilçesinde doktor Serdar Kıyak'ın otomobilini Kızılırmak Nehri'ne sürerek eşi ile oğlunun ölümüne sebep olduğu ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan tutuklandığı olaya ilişkin kan donduran yeni detaylar ortaya çıktı. İşte Türkiye'yi sarsan akıl almaz olayın perde arkasında yaşanan yasak aşk skandalı ve aldatma itirafının detayları... Posta'ya ulaşın: https://www.posta.com.tr/ Posta Instagram: https://bit.ly/3ljQ5GS Posta Facebook: https://bit.ly/3fBbGqP Posta X: https://bit.ly/3zOoXns Posta TikTok: https://bit.ly/3filW6U
    https://www.youtube.com/watch?si=ISfB07ugWr0vrdIx&v=fhjnsJ37tKw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 22 Eylül 2025; 2:6:32 >

• Geçen biri yazmış yılın sözü seçdim. "Şeytanın kendisi bile Ateist değil' O bile Dine inanıyormuş.Doğru Dine inananların Ülkesinde sıradan birgün sıradakii gelsin çokmu şaşırıyorsun bu haberlere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AykutT291 -- 23 Eylül 2025; 14:10:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AykutT291 A kullanıcısına yanıt

Yanlış bilgi. Allah'a isyan eden iblis nasıl dine inanmış oluyor? İblis affedilmeyecektir. Bu konuda hadis var. Ayrıca insanın durumu şeytandan farklıdır. İnsan yaradılışı gereği irade sahibidir, bu sebeple seçim hakkı vardır. Yaptığı seçimler onu yücelte de bilir, yerin dibine de sokabilir. En aşağılık varlıktan daha da aşağı olabilir. Burda suçu şeytana atmak yada falanca insan şeytandan bile kötü falan demek saçmadır.

• pelstina kullanıcısına yanıt
    Valla ben bilmem İnmayan biri olarak bana gayet mantıklı geldi ve sevdim bu sözü.Bütün boklar Şeytan Din Tanrı üçgeni içinde dönüyor.Dinsiz Ülkeler huzur içinde mesela Şeytan oralara niyeyse hiçbirşey yapmıyor.Çevremde nekadar tanıdığım Ateist insan var hiç kötülükle işleri yok hepsi işinde gücünde normal şeffaf düzgün insalar.Neye inanmak istiyorsan o yani.Kendi değerlendirmem bu yönde benim.

Adi vakaları yani üçüncü sayfa haberlerini neden insanların seytanlığına yorumluyorsun? Bu tarz haberlere adi vaka denir, internet öncesi cağlarda, birkaç satır yazıp gecerlerdi. Yani insanların ve hatta tüm diğer canlıların seytan olduğunu <- Hayvanlara herhangi bir ayrıcalık tanımıyorum onlar da vahsi ve hunhardır -> bu tarz haberler okuyarak mı anladın? Son derece gereksiz bir düşünce ve konu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 18:43:20 >
  • Hatta bence, evrendeki cansız nesneler bile seytani amaclara isteyerek ya da istemeyerek hizmet ediyorlar. Mesela en basitinden, günes olmasaydı, seytani varlıklar yasam imkanı bulamazlardı, atomlar olmasaydı, gezegenler seytani varlıklara enerji sağlayan yıldızlar ve besin maddeleri de oluşamazdı.. Yani herhangi bir seyin varlığı = seytan zaten. Seytan olmayan tek sey yokluk bence ama yokluk ya da hiclik diye bir sey var mı ondan bile emin olamayız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 18:51:52 >
    Yoo genel olarak öyle Başlık İnsan Şeytandan daha kötüdür denmiş ya ona istinaden belirtdim.Dünyada sadece iki tip insan vardır İyi insanlar ve Kötü insanlar ve bu tamamen tercihdir bir insanın iyi olmasıda tercihdir kötü olmasıda tercih bunun şeytanla bir alakası yok o ve Tanrı bu Dünyada insanlara hiçbirşey yapmıyor yani ben buna şait olmadım en azından olan varsa kanıtıyla sunabilir.Sadece bu haberle alakası yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AykutT291 -- 23 Eylül 2025; 18:52:38 >

Iyi insan cope kesinlikle. Ben hayatımda hic iyi insan tanımadım. En iyi insanın bile kötü ve seytani bir yönü vardır aynısı hayvanlar icin de gecerli. Iyi insan dediğin birine eğer ki, seytanı görmek icin bakarsan, seytanı kesinlikle görürsün. Fakat bazı insanlarda hem iyilik hem de seytanlık vardır. En kötü adamın bile muhtemelen iyi bir yanı vardır ama seytani yön daha belirgindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 18:54:43 >
    Hepimizin geçmiş de yaşadığı travmalar yaşadığımız sorunlar var Dünyada herşey toz pembe değil fakat bunu bahane ederek çevrendeki insanlara canlıya zarar vermiyorsun onların canını yakmakdan çekiniyorsan bu seni İyi bir insan yapar.Sen kötülük yaşadın die başkasınada kötülük yaşatırsan seninde ondan bir farkın kalmaz ve kötü bir insan olursun.Hiç hayatında iyi bir insan tanımadığınıza üzüldüm şahsen sizin için kötü bir travma olmuşdur.Hayvanlara gelirsek orası birazdaha karmaşık malesef çünkü öyle birşey varki Evcil kaplan Aslanlar var Evcilleştirilmiş mesela İnsanlara saldırmayan Timsahlarda var aynı zamanda Köpek balığı bile var insanlara saldırmayan o biraz doğanın kanunu Yırtıcı hayvanlarda var Evcil olanda var Biz İnsan olduğumuz için Beynimiz onlarınkinden çok farklı kendi irademizi kullanabiliyoruz +Bu birazda Evrim Teorisinin temeli bence Her canlı Evrim geçiriyor geçmişden bugüne hiçbirşey aynü değil.Mesela Türkiyede kediler Aynen insan gibi davranmaya başladı Sıraya giren kedi görüyoruz artık Yaya geçidinden geçen köpekde görüyoruz Bunarın hepsi Evrim değilde nedir mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AykutT291 -- 23 Eylül 2025; 19:7:23 >

Insanlar ve doğadaki tüm canlılar öncelikle kendi menfaatini düşünür, bu hayatta kalmak icin evrimlesmis bir şey. Önce kendi menfaatini düsünen zaten seytandır. Yani bu seytani durum doğaldır ama buna ek olarak başka tarz evrimsel davranış kalıpları da mevcut.

Eğer ki, saf iyi insan ve saf kötü insan var diyorsan, ya kendi kücük cevrenden hic cıkmamıssındır ya da bir cesit cope yapıyorsun demektir. Cünkü hayatı tanıyan kisi bu sekil bir sacmalığa inanmaz.

Dolayısıyla insanlar ağırlıklı olarak kötü, bencil, ahlaksız, cıkarcı ve ortalaması da biraz aptaldır. Iyi insan olduğuna inanmıyorum, iyi hayvan da yoktur. Özetle varolusun kendisi seytani bir sey. Seytani bir düzen..

Bununla yüzlesip kabullendigin an gercek übermensch olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 19:11:32 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.