Beynimiz bir sabit disk görevi görse ne kadar veri depolayabilir?
kapasitesi ne kadarsa o kadar toplayabilir
Sınırsız bu bir gerçek gözlerin kulakların yani 5 duyu organlarınla hisseddiğin herşey beyne yazılır vede sorun ise onu hatırlatmaktır... Eğer duyduğun birşey hatırlayabilirsen kolaylıkla o zaman beynin ne kadar güçlü birşey oldupunu farkedersin
Bazen olur önceki olaylar çok net bir şekilde görmesi buda bunun kanıtıdır... Unutmak yok aslında hatırlayamamak var ;)
Yeterli bir açıklama oldu heralde
quote:
Orjinalden alıntı: Superdeve
bu soruları bulmak için çok düşünüyor musunuz?
Hayır. Çok düşünmüyorum. Sadece aklımda olan bir soruydu. Merak ettim ve sordum. Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
1 GB felandır en fazla bence
eğer harici bellek desteği de varsa flash disclerle de arttırılabilir diye düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: benben2009
abi o deilde 60 70 yıl yaşamak az bence yaww
70 yıl dayanan HDD gördün mü?
quote:
Orjinalden alıntı: GİGATURK
eğer harici bellek desteği de varsa flash disclerle de arttırılabilir diye düşünüyorum.
Nerden takıcaz. Zararlı babacım o işler...
quote:
Orjinalden alıntı: MaSkE22
napcan sen
quote:
Orjinalden alıntı: savarana
quote:
Orjinalden alıntı: MaSkE22
sIRF videolar 80 gb
harddiskten cok ddr9999999999999 şeklinde bişi olması gerekir... fazla yükleme yapınca sapıtır yavaşlar..
analog bellek olduğu için duyulara bölümlere ayırmak lazım ayırmak lazım
yazılı karakter olarak 100 bin karakter diyelim, koku verisi olarak sınırsıza yakın bir durum var ortada, denilene göre bir kere koklanan şey unutulmuyormuş, görüntü olarak şöyle bir geriye baksak hayatımızdan 40-50 saatlik görüntü çıkarırmıyız.. kısa kısa anlar birleştirince çıkar heralde, fazlasıda çıkabilir şimdilik 50 saat diyelim, tat alma ve hissetmeyi de koku gibi dersek, ses verisi de 100 saat diyelim,
bunları sayısal veriye dönüştürürsek yazı verisi 100kb olur heralde, görüntüde tüm detayları hatırlamıyoruz diyerek 50GB diyelim, seslerin detaylarını fena hatırlamayız, iyi hatırlarız hatta 50GB da o olsun, diğer duyulara da sınırsız diyelim artık onarı sayısallaştırmanın yolu pek yok...
ama tabi birinden alıp diğerine koyamayız, hadi 50 değil de 10GB ses dinlemiş olayım şimdiye kadar, geri kalanını yazı verisine atmak mümkün değil. her bölümün kendi limitleri var.
quote:
Orjinalden alıntı: seF[o]
quote:
70 yıl once HDD mi vardı?
quote:
Orjinalden alıntı: GİGATURK
quote:
Orjinalden alıntı: seF[o]
quote:
70 yıl once HDD mi vardı?
O beni ilgilendirmez gördünüz mü görmediniz mi?Tabi ki hayır
insan herşeyi bilinçaltına depolar hiç birşey unutulmaz yani 2-3mb fln olsa gerek