Şimdi Ara

Hard disk de sorunnnn(gereğinden fazla dolu gösteriyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc de vista home basic yüklü ve Yerel Disk C nın boyutu 110 gb... şu anda yerel diskin içince yüklü olan dosyaların toplam boyutu 18 gb ama bilgisayarım simgesine tıklayınca açılan ekranda kullanılan alanın 60 gb olduğunu gösteriyor ..yanı şu anda yalnızca 50 gb boş yer var C'de aslında sadece 18 gb tı dolu...Ayrıca bu 18gb lık bölüme gizli dosyalar filan da dahil.... Neden olabilir böle bişey...yardımcı olursanız sevinirim::::

• ben sadece tahminlerde bulunayım ?
    tempory files dosyaları çok şişmiş olabilir ?
    makinede virüs olur, hardiski şişirmiş olabilir ?
    ya da bilgisayarda başka bi kullanıcı daha oturum açıyorsa onun dosyaları da ayrıdır ve onlarda yer kaplar... ?
  • temp dosyasının boyutu yok o kadar o kullanıldığını gösterilen 60 gblık alanın sadece 18 gb tını ben kullanıyorum geri lakan 42gb lık bilgi nerede işte onu bilemiyorum....Virüs sistemime tarattım ama bişey değişmedi.. tşkler...
  • Şunu dener misin ?
    bilgisayar-document and setting buradaki profillerin boyutlarına bak bi... Program Files' taki dosya boyutuna bak, sonra da Windows Klasörünün Boyutuna Bak... toplamları kaç gb ?
  • Arkadaşım yereldisk c'nin içine giriyorum orada bulunan tüm dosyaları seçiyorum(intel,kullanucılar,program files,MSO Cache...) sonra hepsini seçip özellikler dediğimde toplam boyutlarının 18 gb olduğunu görüyorum... daha sonra masa üstüne dönüpte bilgisayrım sekmesine tıklayıp yerel disk cyi seçip özellere tıkladığımda 60 gb gibi kullanılan alanla karşılaşıyorum.... yani ortalıkta görünmeyen 42 gblık bi alan var....
  • anladım arkadaşım. ben kendi makineme baktım bende de 8 gb lık bi alan gözükmüyor... disk birleştirme yapıyorum herhangi bi etkisi olur ise haberdar ederim ;)
  • valla bi faydası olacağını zannetmiyorum disk birlştirmenin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vista kullanan arkadaşlarda da bu problem var mı acaba ... her yükleme veya silmemde boş alan giderek azalıyo ... acaba vista görünmeyen bi şekilde kayıt filan mı yapıyor.....Bilen var mı....
  • benle aynı sorunu yaşayan bir arkadaş ama biraz geç kalmışım 23 ekim 2007 bu sorunu çözebilen varmı?
  • Bu sorunu sistem geri yüklemeyi kapatarak kaldırabileceğinizi düşünüyorum... Bazı programlar bişe olduğunda geri almak için geri yükleme noktası oluşturur ve böylece diskinizden yer kaybedersiniz.... Örneğin Kaspersky...... Windows XP de b ihtimalle arkadaşlar geri yüklemeyi kapatmayı biliyordur ama ben yinede anlatim:
    1-)Başlat'ı tıklatın, Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    2-)Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Sistem Geri Yükleme sekmesini tıklatın.
    3-)Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seçin. Veya, Bu sürücüde Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seçin.
    4-)Tamam'ı tıklatın
    Windows Vistada ise
    1-)Başlat'ı tıklatın, Denetim Masasın'a gelin ve Sistem'e tıklatın.
    2-)Soldan Sistem Koruması'na tıklatıp Devam Deyiniz.
    3-)Orda kullanılabilen disk yerlerini araştırırken bekleyiniz.
    4-)Sonra ordaki onay kutusunu kaldırın ve Kapat onay kutusu gelince tamam deyin.

İşlem tamamdır İnş. İşinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merxelmel -- 23 Temmuz 2009; 22:52:28 >

• bendede 4 GB lik fark var bilen?
  • bazı virüslü dosyalar 3-5 kb dır ancak içindeki kodlar sayesinde harddiskte büyük yer kaplarlar bunu genelde yüklü programların arkasına saklanan trojen dosyaları yapmaktadır. saklandığı program aktifken virus taraması yaptırmalısın ki veya özel trojen spyware programlarından yararlanmalasın kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.