Şimdi Ara

insan 2 kere aşık olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
10.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler geç saat oldu çoluk çocukta yatmıştır diye düşünüyorum beni mesela geçen seneden bilirsiniz bi kıza sırıl sıklam aşıktım ta ki benden boktan bi mevzudan ayrılanana kadar
    aradan aylar geçti 8 9 ay oldu ama ben yeni birinden ne etkilendim nede aşık oldum ha kız çok güzel olabilir çok da güzel kızlar gördüm ünide ama bi türlü etkilenmedim? sizdede oldumu böyle şeyler tekrar aşık oldunuzmu iyice duygusuz biri oldum çıktım her boka battım bu kız yuzunden eskiden yapmdıgım her türlü pisligi yapar oldum çok degiştim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 14 Ocak 2011; 18:30:19 >

• tamam
  • Bence olur ki ben oldum. Her birini unutmam uzun zamanlarımı aldı ki ikincisini hala unutamadım. Ara sıra bahaneler uyduruyorum onu görmek için. Lakin o da ikinci birine aşık olmuş ve bana acıyor. Ben de kendime acıyorum zati. Ah bu ahir zaman pek bir yaman.
  • Bende ayrıldım 1 sene oldu hala unutamadım o çocuksu bakışını beyaz tenini ve o siyah saçlarını anime gibi kızdı lan
  • zaten dertliyim bide siz böyle konular açıyosunuz iyice beter oluyorum.. Ondan daha güzelini buldum ondan daha zenginini buldum ondan daha akıllısını buldum ama onun gibisini bulamadım be, keşke olsaydı hayatımda da her eksiklikliğiyle yanımda kalsaydı köpek gibi pişmanım ondan ayrıldığım için ama bitti artık. Cevabın ise şu bence 2. defa aşk için mucize gerekli..
  • insan iki kez aşık olamıyormuş 4 sene birlikteliğim vardı bitti şimdi yeni birisi var ama işte daha aklım onda aşk dediğin tek olmalıymış bilemedik ama nerde o eski aşklar şimdi ya mecnun küpeli yada leyla kaşar hayat işte insanın karşısına ne getireceği belli olmaz o yüzdende bekle ve gör
  • olmaz arkadaşım elbette biri diğerinden daha iyidir ve en iyisini bulana kadar sadece aşık olduğunu sanarsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni de seven bir kız olur mu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence olunur kardeşim aşk kişiden kişie gore degişir . zamanla baglanırsn onsz olmıcak gibi glir herşey
  • Bu aşk işleri çok acyip o kadar insan içinden ender olanları buluyorsun.Aslında aşık olman onları özel yapıyor.
    Ama bir sebeb oluyor aşık olmanın bir çekim gücümü bir yazgımı çok değişik birşey sanki ruhun yalnızlığını ona yakın olduğunda gideriyor.Yada ruhun kendisine o ana kadarki en yakın ruhamı denk geliyor.Bu dediklerim 3 günlük aşklar için geçerli değil kusura bakmasın....

İsyanım var

• iki değil defalarca aşık olabilir ama mühim olan aşkına sadık kalmasıdır.
  • Aşk vardır ama sizin bildiginiz şekilde degil. Bizler aslında kıza degil kendimize aşıgız. Egoistlik veya bencillik degildir bu kişi her zaman yaşamı boyunca kendisine aşık olarak kalacaktır.

Şimdi düşünün kızı seviyorsunuz ve ona aşık oldugunuzu sanıyorsunuz. Ama degilsiniz. O kızın sizde yarattıgı duyguya aşıksınız siz. Kızı her saat düşünün,kıskanın,istediginizi yapın bu kıza aşık oldugunuz anlamına gelmez. Kızı saatlerce düsünen kim ? Siz. Kıskanan kim ? Siz. Peki niye kıskanıyorsunuz. Ya sizi bırakır da başkasına kaçarsa diye. Yani siz bırakılacak adam degilsiniz dimi ? İşte olaya neresinden bakarsanız bakın kendi mutlulugunuzu düsündügünüz için asıksınız siz. Kızlara degil.

Bi anne ilk dogan çocuguna asıktır. Hatta kan çekiyo derler. Halbuki yalan. Kucagına aynı ebatlarda baska bir bebek ver anlamaz bile. O aslında kendine asıktır. 9 ay tekme yedim,sancı çektim ve sonunda basardım der. Yarattıgı esere asıktır o.

Tıpkı ressamın resimlerine,yönetmenin filmlerine aşık oldugu gibi.

Aşk için acı çekmek de yoktur. Kişi mutsuz oldugu zaman karşındakini suçlar. Onun yüzünden acı çekiyorum der. Gelenler gitmeli çünkü ben tatmin oldum. Gidenler geri gelmeli çünkü ben tatmin olmadım. Olay budur.

Hadi düsün simdi; Giden sevgiliyi neden tekrardan geri istiyosun ? Yeniden öpmek,koklamak,ellesmek için degil mi ? Yeniden mutlu olmak için degil mi ? Yine kendimizi düsünüyoruz bak. Eger kızı seviyorsak baskalarınla mutlu olması bile bizi mutlu ediyor olmalı. Ama yok. Ne zaman eski sevgiliyi başkasının kollarında görsek deliye döneriz. Çünkü biz bunları hak etmeyiz. Dimi ? Yeter ki biz mutlu olalım kız olmasa da olur.

Birisi çıkıp dese ki; Sevgilin falancayla çok mutlu. Üzülürsün,kalbin sıkısır,moralin bozulur. Neden ? Hani seviyodun onu. İnsan sevdigi birinin mutlu olmasını istemez mi ? Hani ayrılırken ''Sen mutlu ol yeter ki'' diyodun,noldu simdi ? Her seye ragmen onu geri istiyosun,çünkü SEN mutlu olmak istiyosun.

Baba; Küpe takan bir ogluna veya piercing yaptıran bir kızına ölesiye kızar. Sebep yine aynı. Kendine olan aşkından dolayı kızar. ''Ben öyle degilim onlar da öyle olmamalı''. ''Bana benzemeliler''. Sonra da bizlerin mutlulugunu isterler. Ee biz belki öyle mutluyuz.

SEVGİ+EMEK+ALISKANLIK=TUTKU

Sevgiye emek ekle,bir zaman sonra alıskanlıga dönüsür. Alıskanlık da tutkuya dönüsür. ''Kaybettigimde yasayamam '' dedigin her ne varsa bunlar tutkularındır. Ne olursa olsun onları kaybettiginde de yasarsın. Zamanla ögrenirsin.

Bizler ilişkiye emek veriyoruz. Sevgimizi ortaya koyuyoruz. Ve ayrıldıktan sonra aslında giden sevgiliye degil, emegimize sevgimize üzülüyoruz. Giden kim ki ? Sadece etten kemikten birisi. Ama o bizim için bir tutku,bir yaşam biçimi haline gelmiş.

Yıllardır hazırlandıgın Öss'de kaydırma yapınca üzüldügün zamanla,sevgilinden ayrıldıgında üzüldügün zamanın ne farkı var ?

Düsünelim simdi; Kıza sevgimizi belli etmiyoruz,ona ilgi göstermiyoruz,şiirler yazmıyoruz. Ve haliyle fazla sevemeyip ayrıldıgımızda üzülmüyoruz. Ama kıza şiirler yazıp onu gerçekten çok sevdigimizi vurgularsak ayrılınca inanılmaz bir acı duyuyoruz. Emek ne kadar büyükse üzüntü de o kadar fazla olur.

Nefret ettigin bir insanın suratına bakarak 5 kere inanarak ''Seni Seviyorum'' de o insanı sevmeye başlarsın. Tıpkı basarısız oldugun derse ZOR; Basarılı oldugun derse Kolay dedigin gibi.

O yüzden insan 2 kere 4 kere 16 kere aşık olmaz. Kişi kendine olan aşkını kaybetmedigi sürece sürekli aşık olarak kalır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 14 Ocak 2011; 4:23:34 >

• Aşk göreceli bir kavramdır...
    Zamandan zamana değişir , mesela ergen iken aşık olduğun bir kızla belli bir olgunluğa eriştiğinde aşık olduğun bir kızla düşündüklerin hissetiklerin farklıdır.
    Çocukken ; tecrübesiz , saf en temiz duyguları yaşarsın.Empati kuramazsın yeterince düşünemezsin, uğruna ölürüm ederim dersin , ama öyle hissedersin ki bir daha hiç bir zaman öyle hissetmezsin.İlk öpücüğün tadındaki kalp atışlarının kulaklarında davul gibi zonklarcasına...
    Olgunken ; Kafanızdaki düşünceler şekillenmiştir ve hoşlandığın birşeyler hissettiğin kişiyle hayata bakış açınız öncekilerden çok farklıdır.Belli amaçları olan ve sevgisini koruyabilecek düzeye gelmişsinizdir.
    İlişkiyi yıpratacak şeylerden çok daha çok yaratıcı şeylerle hayatın tadını çıkarmaya, sevginin , aşkın dibine vurduğunuz ve geldiğiniz yaşın
    bir daha geri gelmiyeceğini anladığınız zamanlardır ...
    İnsan bir çok kez aşık olabilir , aşık olduğunu zannettiğinide düşünebilir.
    Ama aşk insana herzaman aynı şeyleri hissetirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Burak
    zaten dertliyim bide siz böyle konular açıyosunuz iyice beter oluyorum.. Ondan daha güzelini buldum ondan daha zenginini buldum ondan daha akıllısını buldum ama onun gibisini bulamadım be, keşke olsaydı hayatımda da her eksiklikliğiyle yanımda kalsaydı köpek gibi pişmanım ondan ayrıldığım için ama bitti artık. Cevabın ise şu bence 2. defa aşk için mucize gerekli..

... :'(
  • oooo ne sen sor ne ben söyleyeyim

kolaydan zora doğru

bir kızı platonik olarak severken, başka bir kıza aynı anda aşık olan,
    bir kızla çıkarken, başasıyla da çıkan,
    nişanlıyken, başkasına gönül veren,

evli olup, başka kadınla yatan mı dersin?

sen daha birşey görmemişsin

olur olur bal gibi olur. hatta oluyor
  • p.tesi teklif edicem ve kabul edicek ama benim aklım başkasında mı çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: koxp

p.tesi teklif edicem ve kabul edicek ama benim aklım başkasında mı çözemedim

aklın başkasındaysa, yakma kızın başını

(aaa bu ne ya
    mesaj atarken süre sınırı varmış, her mesajda bekliyorum.
    ne var yani? hızlı okumak da mı suç oldu!)
  • 4 defa aşık oldum ben hepsi ızdıraptan başka bişe değil
  • Diger asklar bir askin bileskesidir diye bir soz vardi kim soylemis unuttum. Aslinda tam olarakta soz boyle degildi. Yani diger yasanilan asklar yasanilacak tek askin birlesimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trde

quote:

Orijinalden alıntı: koxp

p.tesi teklif edicem ve kabul edicek ama benim aklım başkasında mı çözemedim

aklın başkasındaysa, yakma kızın başını

(aaa bu ne ya
    mesaj atarken süre sınırı varmış, her mesajda bekliyorum.
    ne var yani? hızlı okumak da mı suç oldu!)

öyle birisi değilim ama fazla düşünmek insanı acayip bir duruma sokuyor. kesin birşey düşünücem bu gece ve ona göre hareket edicem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.