Şimdi Ara

İnşaatlar durdu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut inşaat işlerini ölçen endeks, eylülde 19.5 puan gerileyerek 2010’dan bu yana en yüksek aylık gerilemesini yaşadı.

    - İnşaat sektörü güven endeksi, ölçülmeye başlandığı 2010’dan bu yana en düşük seviyesine indi. Eylülde güven endeksi 15,3 puan birden geriledi. İnşaat sektörü güven endeksinde gerçekleşen gerilemede, ekonomide yaşanan sıkıntıların yanı sıra, daha çok inşaat sektöründeki sorunlar belirleyici oldu. İnşaat sektöründe önemli ölçüde talep ve finansman sorunları görülürken, müteahhit firmaların mali yapılarına ilişkin endişeler de piyasa işleyişinde tıkanma yaşanmasına yol açtı.

    -Mevcut inşaat işleri seviyesini ölçen endeks, Eylül ayında 19.5 puan gerileyerek 2010’dan bu yana en yüksek aylık gerilemesini yaşadı. İnşaat işlerinin gerilemesinde iki önemli neden bulunuyor; ilki talep tarafındaki küçülme. Esas önemli neden ise finansman maliyetlerinin geldiği seviyeler ile finansman olanaklarının kesilmesi.

    - İnşaat sektörü ve piyasalarında yaşanan talep ve finansman sorunları yeni inşaatsiparişlerinde hızlı küçülmeye yol açtı. Bu nedenle izleyen aylarda inşaat malzemesi talebinin de düşmesi bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Ekim 2018; 13:40:48 >







  • ne yapak 300 bın tl cekıp 900 bın tl mı odeyek
  • Normal. İnşaatta finansman konut kredileri, barter ve ileri vadeli çeklerle sağlanıyordu. Bu imkanlar yok artık. Sektörü yavaşlatmamak için sübvansiyonlu kredi vermek, faizleri arttırmamak gibi yapay yöntemlere başvurmak yerine ekonomi kontrollü olarak soğutulmalıydı. İnşaatta yavaşlamaya ihtiyaç varken sektöre para pompalandı, motor yandı.

    Özsermayesi olan firmalar bile durdu çünkü maliyetler yüksek, talep yok. Fiyatların yükseleceğini görüp elinde nakiti olan gerçek ihtiyaç sahiplerinin konut alımlarıyla bir miktar hareket oluyor, o da kesilecektir.
  • İnşaat işi bitti son faizlerden sonra bitti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çokta fifi :)

    600 bin tl ev alcağıma , bankaya yatırıp aylık 12 bin tl faiz alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evde yerdeki fayanslar patladı !!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.