Şimdi Ara

İnox mu Beyaz mı Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
90.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Beyaz eşya alacağım buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve set üstü ocak

    İnox mu alayım beyaz mı sizce?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    Bence de inox daha güzel ama gerçekten parmak izi bırakmayan olacak ve boya değil metal olacak.
    Çamaşır makinasında ise kesinlikle beyaz ancak bu da cart beyaz değil, kırık beyaz, krem mi denir neyse işte. Bir ara VW'lerin beyaz rengi öyleydi. Çarşaf beyazı değil de şöyle göze acı vermeyen hafif kremimsi bir tonu.

    Alıntıları Göster
    Beyaz eşyanın yıllar geçtikçe sararması güneşten çok bol bol kimyasal temizlik maddeleriyle silinmesinden oluyor... Sadece su ille , ıslak bezle silinse asla sararma olmaz....Ama bunu ev hanımlarına anlatmak imkansız.... BU ARADA İNOX ALACAKSANIZ ELİNİZDE MIKNATIZLA GİDİN...MIKNATIS TUTMAZSA GERÇEK İNOX...ŞAP DİYE YAPIŞIRSA İNOX GÖRÜNÜMÜ KAPLAMA YAPILMIŞ NORMAL SAC DEMEK.. EŞEGİ BOYAYIP AT DİYE SATIYORLAR DEMEK....YUTMAYINIZ.... Saygılarımla...Bilginize...
  • Arkadaş, ben inox almaya karar verdim bulaşık makinasını aldım. Buzdolabı ve fırın kaldı. İnox ile beyaz arasında fiyat farkı var (önemli miktar). İnox alırken ben parmakizi olmayanlardan aldım. Çabuk kirlenmeyen bir ürün olacaktır. Zevk meselesi ve maddiyat meselesi. Çamaşır makinasında tercihim inox olmaz, banyoda beyaz daha güzel duruyor.
  • inoxun iz yapmayınını nası anlıcaz ??

    Profilo CM1000CTR 715
    Profilo BM5201G 826
    Profilo FRM5500E 959

    bu modeller iz yapan inox mu?
  • İnox çok güzel duruyor bence.Beyazda leke çok belli oluyor ama inox da öyle degil.
  • Inox iz yapmayan, "antifingerprint" özelliği oluyor. Örnek siemens, bosh gibi markalarda bu özellik var.
  • aslında beyaz daha güzel

    ama zamanla sararması - bi özellik

    gerçi temiz kullanınca baya zaman alıyor sararması ama yinede sararıyor işte
  • inox görüntü olarak daha güzel duruyor ama kullanım açısından beyaz daha kullanışlı ınox'ta temizlik zor ne kadar piyasadaki ürünler son yıllarda daha kaliteli daha az iz kalan malzemeler kullanılsada yinede iz kalıyor ve temizliğinde inox temizlik ürünleri kullanılması gerekiyor çalışan bir bayan için en kullanıilısı beyazdır.
  • Peki inox olan ürünlerin fiyatlarındaki yükseklik neden kaynaklanıyor. Maliyetini arttıran unsurlar nelerdir mesela. Dayanıklılık açısından bir fark varmıdı? Bunuda ben sorayım.
  • Bence de inox daha güzel ama gerçekten parmak izi bırakmayan olacak ve boya değil metal olacak.
    Çamaşır makinasında ise kesinlikle beyaz ancak bu da cart beyaz değil, kırık beyaz, krem mi denir neyse işte. Bir ara VW'lerin beyaz rengi öyleydi. Çarşaf beyazı değil de şöyle göze acı vermeyen hafif kremimsi bir tonu.
  • Beyaz eşyanın yıllar geçtikçe sararması güneşten çok bol bol kimyasal temizlik maddeleriyle silinmesinden oluyor... Sadece su ille , ıslak bezle silinse asla sararma olmaz....Ama bunu ev hanımlarına anlatmak imkansız.... BU ARADA İNOX ALACAKSANIZ ELİNİZDE MIKNATIZLA GİDİN...MIKNATIS TUTMAZSA GERÇEK İNOX...ŞAP DİYE YAPIŞIRSA İNOX GÖRÜNÜMÜ KAPLAMA YAPILMIŞ NORMAL SAC DEMEK.. EŞEGİ BOYAYIP AT DİYE SATIYORLAR DEMEK....YUTMAYINIZ.... Saygılarımla...Bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Mart 2009; 11:26:07 >
  • Aksine güneş ışığı çok büyük bir etken sararmada. Örneğin benim çamaşır makinem 8 senenin ardından eski beyazlığını biraz da olsa kaybetti mutfakta güneş gören yerde durduğundan. Ama çıkıntılardan ötürü gölgede kalan yerleri ilk günkü beyazlığında. Direkt güneş ışığına maruz kalan plastik illa ki sararıyor, bunun çözümü yok. Temizlikle de ilgisi bulunmuyor fazla.

    İnox'un eksisi:
    Parmak izi hikaye, asıl iz bırakan ıslak bezler ve su sıçraması. Bu ürünlerin sürekli silinmesi gerekli olduğundan parlatması da işkenceye dönüyor. Silmenin ardından çok dikkatlice kurulamak gerekiyor ki kurumuş su izleri kalmasın. Bu sorun her inoxta var. Silip temizledikten sonra güzelce kurulamazsanız çok kirliymiş gibi duruyor.

    Beyaz'ın eksisi:
    Malum sararma olayı, bana göre başka eksisi yok. Sanılanın aksine beyaz kiri daha çok gizliyor bence inox'a göre.

    Gümüş/gri'nin eksisi:
    Küçük bir çizilmede arka planın koyuluğu her an ortaya çıkabiliyor. Leke bırakma vs gibi sorunu yok ama sert süngerle ovalamamak ve çizilmeden korumak lazım. Özellikle gri renkli plastik parçalar hemen çiziliyor, boyalı saca pek birşey olmuyor. Bunlarda da sararma oluyor aslında ama beyazdaki kadar göze çarpmıyor.

    Buzdolabında bence en güzeli high gloss kaplama olanlar, yani sedefli kaplama buzolapları çok kullanışlı. Hem dekoratif, hem de çizilme ve leke bırakma problemi yok.

    Benim düşüncemi sorarsanız inox tercih etmem, çünkü hiç kullanışlı değil. Ayrıca bizim mutfaklarımız genelde küçük olduğundan koyu renkler ortamı iyice küçük gösteriyor. Mutfak dolaplarını da iç açıcı açık ve parlak renklerden tercih etmenizi öneririm bir mimar adayı olarak:)




  • Siemens bulaşık makinam inox. Kesinlikle su leksi kuruma lekesi filan problem olmuyor. Yeni olduğundan mıdır nedir? Alırken endişeliydim şimdi iyi ki beyaz almamışım diyorum.
  • inox!inox!inox! nokta!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fennezs

    Siemens bulaşık makinam inox. Kesinlikle su leksi kuruma lekesi filan problem olmuyor. Yeni olduğundan mıdır nedir? Alırken endişeliydim şimdi iyi ki beyaz almamışım diyorum.


    +1
  • Arkadaşlar ben inox makinemi ayda 1 turtle wax teflon oto cilası ile cilalama yapıyorum. Sonra mikrofiber bir bezle kuruluyorum. Biliyorsunuz oto cilasının hafif bir "pasta-cila" etkiside vardır. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • özellikle set üstü ocak alıcaklara inox tavsiye ederim bende siemens var. beyaza göre daha kullanışlı ,yemek lekelerini beyaz kadar belli etmiyor ve beklemiş lekelerin temizliği daha kolay . tek dezavantajı ıslak temizlemeden sonra parlaması için kurulama gerektiriyor. ben memnunum. inoxu öneririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    Arkadaşlar ben inox makinemi ayda 1 turtle wax teflon oto cilası ile cilalama yapıyorum. Sonra mikrofiber bir bezle kuruluyorum. Biliyorsunuz oto cilasının hafif bir "pasta-cila" etkiside vardır. Kesinlikle tavsiye ederim.


    helal
  • Burada kim ne derse ve yazarsa yazsın..AYAGINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATINIZ...Beyaz eşyalar normal sacın en güzel şekilde beyaza boyanmasıyla oluşuyor biliyorsunuz..İnox ise içinde demir, krom, nikel, ve daha bazı katkı maddeleri olan ve paslanmayan bir alaşım...Fiyatı normal sacın 3 katı...Hammadde pahalı olunca yapılan ev gereçleride pahalı oluyor..Falanca beyaz fırın 300 lira inox 1400 lira...Beyaz aspiratör 80 lira inox 180 Lira...Şunu yazıyorum..BOYUNUZDAN DERİN SUYA GİRMENİN MANASI YOK...Büycenize göre gidin....Tv lerde seyrediyorum küfür ediyorum...Çek çek çek kredi kartını....Harca , harca, harca olmayan parayı...Sonra ben faize boguldum...K.K. zedeyim...Batttııımm..Yardım istiyoruuumm...Bana yardııımm.. Utanma yok...Sıkılma yok..Günlük yaşamda .hesabınızı bilin arkadaşlarım..Desinlere gitmeyiniz...Desinler....Derseniz onun sonu yok....Saygılarımla...Son bir not..İNOX u mıknatıs asla tutmaz...Aldanmayınız.. İnox görünümü verilmiş inox rengi kaplama demir ve sac ürünler mutfak eşyası veya mutfak mobilya kulpu olarak inox fiyatına ALLAHTAN KORKMADAN SATILIYOR.. 50 kuruşluk 2 karış boyunda inşaat demiri 16 euro......Biligniz olsun....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Mart 2009; 11:03:30 >




  • Yahu bu makinaları alan bizler 10 yaşında çocuk değiliz ya.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Burada kim ne derse ve yazarsa yazsın..AYAGINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATINIZ...Beyaz eşyalar normal sacın en güzel şekilde beyaza boyanmasıyla oluşuyor biliyorsunuz..İnox ise içinde demir, krom, nikel, ve daha bazı katkı maddeleri olan ve paslanmayan bir alaşım...Fiyatı normal sacın 3 katı...Hammadde pahalı olunca yapılan ev gereçleride pahalı oluyor..Falanca beyaz fırın 300 lira inox 1400 lira...Beyaz aspiratör 80 lira inox 180 Lira...Şunu yazıyorum..BOYUNUZDAN DERİN SUYA GİRMENİN MANASI YOK...Büycenize göre gidin....Tv lerde seyrediyorum küfür ediyorum...Çek çek çek kredi kartını....Harca , harca, harca olmayan parayı...Sonra ben faize boguldum...K.K. zedeyim...Batttııımm..Yardım istiyoruuumm...Bana yardııımm.. Utanma yok...Sıkılma yok..Günlük yaşamda .hesabınızı bilin arkadaşlarım..Desinlere gitmeyiniz...Desinler....Derseniz onun sonu yok....Saygılarımla...Son bir not..İNOX u mıknatıs asla tutmaz...Aldanmayınız.. İnox görünümü verilmiş inox rengi kaplama demir ve sac ürünler mutfak eşyası veya mutfak mobilya kulpu olarak inox fiyatına ALLAHTAN KORKMADAN SATILIYOR.. 50 kuruşluk 2 karış boyunda inşaat demiri 16 euro......Biligniz olsun....





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.