Şimdi Ara

İngilizce Tıp mı Türkçe Tıp mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sene daha bu belayı çekecek kuvveti kendimde bulamıyorum. Bu yüzden ailemin de onay vermesiyle özel tıp fakültesi okuyacağım. Neyse konuya gireyim yavaştan;

46 bininci sıradayım. Tercihlerimden ikisi Yeni Yüzyıl Üniversitesi Türkçe Tıp ve Kemerburgaz Üniversitesi İngilizce Tıp. YYÜ 46bin, KÜ 47bininci sırada. Muhtemelen ikisinden birine gideceğim. Aslında Türkçe'ye balıklama atlardım ama Kemerburgaz Üniversitesinden sahip olduğum bi sertifika sayesinde %20 indirim kazandım. Yani YYÜ'ye gidersem ücreti 40bin Lira olacak, KÜ'ye gidersem ücreti 32bin Lira olacak. İngilizcem de pek iyi sayılmaz. Kelime bilgim baya var ama gramerim yok. Yani konuşabilirim ama yazamam gibi bir durum var ortada.

Sizce ne yapmalıyım?

Bir de İngilizce Tıp okuyan biri varsa bir sorum var. Türkçe Tıptan farkı nedir? Okuması aşırı aşırısı zor mudur? Girip saçsız çıkmak gibi bir olay var mı? Aşırı yıpratır mı kişiyi?

• Okumadım tıpla alakam yok ama Türkçe okumanız daha rahat olacaktır.Onun yanında destek kursuna gidin illa buna yönelik bir kurs vardır.Ailenizin maddi durumu iyi anladığım kadarıyla ben Türkçe okuyun uzmanlık için yurtdışına gidebilirsiniz.İlla İngilizce öğrenmek

isterseniz.
  • İngilizcen yoksa çuvallarsın. Tıp zaten zor birde ing olursa intihar olur bu senin için. Ama ing altyapın olsa daha iyi olur çünkü kaynaklar ing...
  • Ben özel önermem. Cidden aileye sorun oluyor.
  • @Kutu149 Maddi durumumuz evet biraz borç harç falan ama beni maddi yönden ezdirmeden özel tıpta okutabilecekleri kadar birikimleri var çok şükür. İlla İngilizce öğrenmek gibi bir niyetim yok. Zaten büyük hayallerim de yok uzman olayım, evim olsun, düzgün bi eşim olsun yeter benim için. Bi Mehmet Öz olmayı düşünmüyorum. :) İngilizce okuması zor ama avantajı; binlerce liralık tıp kitaplarının İngilizce pdflerini rahatlıkla bulabilirim. Türkçe pdf biraz zor bulunur.

@fb__ömer Hazırlık kısmı var. Kelime bilgim de var. Gramerim eksik sadece. Bir de sonrasında ne olacağını bilmiyorum. Öğretmenler sadece terimleri mi İngilizce söyleyecek yoksa tamamen İngilizce mi konuşacaklar sıkıntım orada.

@osuruktanmadalya Her şeyin bir zorluğu ve sorunu var. İkinci sene girecek gücüm yok. 8 kilo verdim, saçlarım döküldü, yakın zamana kadar ses varsanılarım oluyordu. Yoksa benim de pek içime sinmiyor açıkçası.

• Ben de tıp düşünüyorum, rehberlikçime sormuştum bu farkı. Tıpta çok ilerlemek istiyorsan İngilizce olanı senin için avantaj olacaktır dedi. Türkçe olana gidip de sonradan öğrenir hallederim İngilizce'yi diyorsan sen bilirsin ama zor olur ya...
  • Ben olsam ingilizce seçerdim ama temeliniz iyi değilse zorlanırsınız şimdiden başlayıp hazırlıklta da ingilizce kursuyla yapılabilir ama tabi size kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL SIRALAMALARI ŞAKA MI?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • türkiyede Türkçe tıp okunur, öyle şakır şakır İngilizce anlatabilecek akademik kadro zor bulunur..karşına hasta gelecek, sana derdini Türkçe anlatacak ama sen İngilizcesini biliyorsun, sıkıntı yaratır.. terimlere alıştıktan sonra İngilizce pdf'ten de gayet anlarsın konuyu, üniversitenin kütüphanesinde de Türkçe kitaplar vardır illa ki, ordan yararlanırsın..
    ilerde akademik kariyer yapmak için de tıpı İngilizce okumanın pek bir faydası yok bence, uzmanlık yaptığın dalda ilerleyeceksin sonuçta..
  • yuh 6 yil 240 bin + 1 yil kalsan 280 . bence 1 yil daha dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köpek Yiyen -- 9 Temmuz 2014; 18:06:42 >
  • turkce yaz bence.ama tip.okumama ragmen dedigin tiplari hic duymadim.bilemiyorum cok dandik gozuktu gozume.

• Tip okuyorum. 5. Sinif. Suanda tercih danismanligi yapiyorum. Pm at yardimci olayim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam türkçe seçerim sonra kurslarla ingilizce öğrenirim gerekirse yurtdışına çıkarım.
  • Turkce Tip okumakla Ingilizce'den kurtulamazsiniz cunku literatur ingilizce, bulacaginiz tum makaleler ingilizce. Turkce kaynak bulabilirsiniz ama yeterli gelmez.

Ingilizce Tip'larda yukarida yazildigi gibi Turk Ogretim uyeleri olacagi icin derste ingilizce konusmak biraz komik olur sadece yabanci ogrenciler de varsa bunun mantigi oluyor. Zaten ogretim uyeleri de ingilizce'ye genelde cok hakim olmazlar ama yabanci kaynaklardan oldugu gibi anlatacaklari icin cok da sorun olmaz.

Gelecekle ilgili bu kadar mutevazi planlar yapmayin, hayatin ne getirecegi belli olmuyor. Bakarsiniz Turkiye, ortadogu batakligina gomulur siz de kendinize baska ulke aramak zorunda kalirsiniz o durumda uluslararasi sinavlari gecmis, ingilizce'ye hakim bir doktor olarak en azindan kendinizi ve ailenizi kurtarirsiniz. Suriye'li multecilere bakarak empati yapabilirsiniz..
  • thelastattack59 kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhaba
    sıralamam 27bin. ben de özel tıp yazmayı planlıyorum. Çoğu fakülteye gittim gezdim konuştum ve ingilizceyi tercih edenler genellikle hallerinden memnundu. kendi görüşüme göre, tıp zaten zor, evet. bunu yapabileceğine baştan karar verdiysen, ing. tıpı hepten halledersin derim. Gramerdense kelime bilgisi daha önemli bence anlamak için. kelimelerin ne olduğunu bildikten sonra zaten her şeyi anlarsın. Ayrıca ingilizce kolay adapte olunabilen bir dil. o konuda endişeye gerek yok derim. Ama hazırlığı atlamak için şimdiden çalışmaları başlamanı öneririm. özellikle iyi bir essay yazmaya gayret et.
    Doktor kuzenim de kaynak açısından kesinlikle ing eğitim temeli olan birinin daha şanslı olacağını söylüyor. Ne de olsa bi tıp fakültesinin kütüphanesini gezdiğinizde her şey ingilizce. ben ingilizce ye karar verdim ..ama mesela fatih tıp ing. yok sanırsam, bu kötü oldu. onun dışında ilk tercihlerim muhtemelen maltepe ing, okan ing. , medipol (bu sene %30un yanında %100 ing açılıyormuş), kemerburgaz ing. (%25 indirim) arasında gidip gelcek. Acıbadem ing. ilk başa yazmak isterdim ama 50bin lira yüksek bi rakam ve bu artar. Sonuç olarak, ben de istanbul özel tıplar arasındaki karar sürecimde yardımlarınızı beklerim

not: hatalı kısımlarım olabilir, 1. elden duymanızda fayda var :^) @thelastattack59

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reizen -- 12 Temmuz 2014; 1:15:24 >

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı @asukrumercan

• @Reizen
    @asukrumercan

Zaten "aman İngilizce benden uzak dursun" gibi bir düşüncem yok. Fakat "ah İngilizce için ölüyorum" gibi bir düşüncem de yok.

Türkçe tıpla İngilizce tıpın ne farkı var? Latince yerine İngilizce falan mı öğreniyoruz terimleri? Hocalar da madem İngilizce konuşmuyor ne diye böyle bir bölüm çıkartıyorlar başımıza bunlara cevap bulamıyorum.

• thelastattack59 kullanıcısına yanıt
    Aradan 4 gün geçti sanırım ve şuan tercihlerimde bir değişiklik oldu. İlke %30 ing medipol yazıcam.
    Ya çok araştırdım. Okuyanlara da çok sordum buna net bi cevap hiç bi zaman alamadım. Türkçe mezunu olanda akedemik kariyerini yapıp ing konferanslara katılıyor, ing okuyan da. İngilizce okuyunca da aynı latince terimleri duyuyorsun. Hocalar ing anlatıyor. Cidden anlaşılmayan kısımlarda genel istek üzerine tabi türkçesini de anlatırlar heralde. Ama gayet her şey ingilizce. Şuan ikisini karşılaştırmak gerçekten çok zor keşke birileri çıkıp aydınlatsa olayı @thelastattack59

• İngilizceniz yeterli değilse, ingilizce tıp'a girin, hazırlık okursunuz ingilizce öğrenirsiniz. İyi derecede ingilizce biliyorsanız, Türkçe Tıp'a girin. Nasıl olsa yayınları ingilizce ile takip edeceksiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.