Şimdi Ara

ing. anlıyorum okuyabiliyorum ama cümle kuramıyorum bu yüzdende konuşmakta zorluk çekiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar derbim başlıktaki gibi ; ing. anlıyorum okuyabiliyorum ama cümle kuramıyorum bu yüzdende konuşmakta zorluk çekiyorum.

ne önerirsiniz bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

İngilizce Cümle Kurmakta Zorlanıyorsanız Ne Yapmalısınız?

İngilizceyi anlıyorsanız ve kelimelerini biliyorsanız ancak cümle kurmakta zorlanıyorsanız, endişelenmeyin. Bu yaygın bir sorundur ve üstesinden gelmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.

• Temel Cümle Yapılarını Öğrenin: İngilizce cümleleri tipik olarak özne, fiil ve nesne sırasını takip eder. Bu temel yapıyı anlamak, daha karmaşık cümleler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
    • Gramer Kurallarını İnceleyin: Zamanlar, edatlar ve zamirler gibi İngilizce gramer kurallarını öğrenmek, doğru cümleler oluşturmak için çok önemlidir.
    • Kelime Dağarcığınızı Genişletin: Cümle kurmakta zorlanıyorsanız, kelime dağarcığınızı genişletmeyi deneyin. Ne kadar çok kelime bilirseniz, cümleler oluştururken o kadar çok seçeneğiniz olur.
    • Örnek Cümleleri İnceleyin: Yerel İngilizce konuşmacıların kullandığı cümlelere dikkat edin. Bu, dilin doğal kullanımını anlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Pratik Yapın: Cümle kurma becerilerinizi geliştirmenin en iyi yolu pratik yapmaktır. İngilizce konuşan arkadaşlarınızla konuşabilir, İngilizce metinler okuyabilir veya çevrimiçi alıştırmalar yapabilirsiniz.

İngilizce cümle kurmakta zorlanıyorsanız, pes etmeyin. Bazı temel kuralları izleyerek ve düzenli olarak pratik yaparak, bu zorluğun üstesinden gelebilir ve kendinizi İngilizce olarak daha akıcı bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • film, dizi izle
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzgunSelim

film, dizi izle
    abi tamam izliyorumda bu cümlelerin bi kalıbı malıbı bi şeyi yok mu ya onaları ezberlemem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

abi tamam izliyorumda bu cümlelerin bi kalıbı malıbı bi şeyi yok mu ya onaları ezberlemem lazım.

Alıntıları Göster
    www.istanbulenglishclub.com
    profesyonel ingilizce konuşma eğitimleri.faydalı olabilir linki inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alligator

www.istanbulenglishclub.com
    profesyonel ingilizce konuşma eğitimleri.faydalı olabilir linki inceleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    çok sağol kardeş-ağabey
  • quote:

çok sağol kardeş-ağabey

Alıntıları Göster
    İlk önce tense'leri yani zamanları öğrenmelisin.İlk adım bu olmalı.Zamanları öğrendikten sonra cümle kurabileceksin zaten.Gerisi kelime haznene kalmış birşey.Tabi zamanlar yanı sıra bağlaçlar,edatlar,iyelik zamirleri vs dil bilgisi olaylarınıda öğrenmen lazım iyice anlam katabilesin söylediğine kendini tam olarak ifade edebilmek için.Telaffuzunu geliştirmek için ya konuşacak birini bulman lazım ya da dizi,film izleyerek bilmediğin kelimeleri not edip nasıl okunduğunu dinlemen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

İlk önce tense'leri yani zamanları öğrenmelisin.İlk adım bu olmalı.Zamanları öğrendikten sonra cümle kurabileceksin zaten.Gerisi kelime haznene kalmış birşey.Tabi zamanlar yanı sıra bağlaçlar,edatlar,iyelik zamirleri vs dil bilgisi olaylarınıda öğrenmen lazım iyice anlam katabilesin söylediğine kendini tam olarak ifade edebilmek için.Telaffuzunu geliştirmek için ya konuşacak birini bulman lazım ya da dizi,film izleyerek bilmediğin kelimeleri not edip nasıl okunduğunu dinlemen lazım.

Alıntıları Göster
    ingilizce konuşma gerçekten son derece basittir ancak zaman alır.basit olması çabuk olacağı anlamına gelmiyor.sadece belirli hedeflere odaklanıp ona göre çalışma yapmak gerekiyor.bu arada sakın bu işi ders olarak görmeyin sadece gidişine bırakın ve düzenli olarak ingilizce yayın yapan radyo,tv dinleyin.bunun yanısıra her fırsatta ana dili ingilizce olan kişilerle konuşun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gramer çalışman gerek bence cümle nasıl kurulur falan bunu öğrenmen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

gramer çalışman gerek bence cümle nasıl kurulur falan bunu öğrenmen lazım

ya ben bu isin gramerle alakali oldugunu sanmiyorum, yada ortaokuldan liseden surekli gosterilen gramerle sayesinde bunu zaten kazanmis olduk.

3 yil once up int kurunu tamamlamistim, 2011 hazirandan beri surekli yabanci dizi izliyorum, bugun test sinavina girdim, toefl egitimine yazilabilirsiniz dediler.
    olay tamamen pratik, gramer falan hikaye, pratik yapinca gramerde yaninda gelisiyo zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

senle daha öncedende aynı konulardaymısız ama dikkatımı çekmedi
  • quote:

quote:

Evet abi bende şimdi farkettim

Konu dışındanda uzaklaştırıldım ha

Abi gramer önemli değil diyenlere bakma yine ilk önce gramer öğrenmek lazım (Eğer ortaokuldan,liseden öğrendiklerin aklında kalmadıysa veya dinlemediysen).Mesela şimdi Amerikaya gitmiş olsam rahatlıkla konuşurum veya karşıma turist çıksa vs.Ve özel birşeyde yapmadım yani dersleri iyi dinlemiştim zaten seviyordum.Uzun süredirde yabancı dizi izliyorum, hep bilmediğim kelimeleri not edip öğreniyorum.Telaffuzuda zaten izleyerek öğreniyorsun.Aslında hiç zor birşey değil.Biraz çalışman lazım.)

• quote:

quote:

quote:

Abi gramer önemli değil diyenlere bakma yine ilk önce gramer öğrenmek lazım (Eğer ortaokuldan,liseden öğrendiklerin aklında kalmadıysa veya dinlemediysen).Mesela şimdi Amerikaya gitmiş olsam rahatlıkla konuşurum veya karşıma turist çıksa vs.Ve özel birşeyde yapmadım yani dersleri iyi dinlemiştim zaten seviyordum.Uzun süredirde yabancı dizi izliyorum, hep bilmediğim kelimeleri not edip öğreniyorum.Telaffuzuda zaten izleyerek öğreniyorsun.Aslında hiç zor birşey değil.Biraz çalışman lazım.)

tamam abi sağol

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamam abi sağol

Bunun etkisi cidden tahmin edilenden daha yuksek, insan altyaziyi surekli okusada, konusmalar beynine isliyor, zamanla bilmedigin kelimelerin anlamini, sozluge bakmadan, davranislardan cikartabiliyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam abi sağol

Bunun etkisi cidden tahmin edilenden daha yuksek, insan altyaziyi surekli okusada, konusmalar beynine isliyor, zamanla bilmedigin kelimelerin anlamini, sozluge bakmadan, davranislardan cikartabiliyosun

Alıntıları Göster
    grammmar(dilbilgisi)ön plana alınarak yapılan bir çalışmadan sonuç alamazsınız.çağdaş ingilizce eğitim yöntemlerinin neredeyse tamamında dilbilgisi beceri eğitimlerinin içine entegre edilmiş durumdadır.bunun anlamı şu elbette dilbilgisi kurallarını öğreneceksiniz ancak hemen hemen farkında olmadan.sadece bu tür bir çalışma yaparak okuma ve yazma becerileriniz geliştirirsiniz.konuşulanı anlama ve konuşma gelişmez.bu tür bir eğitimin sonucunda da bazı konularda oldukça bilgili olmanız rağmen konuşulanı anlamadığınız ve konuşmadığınız için sıkıntı yaşarsınız ve eksikliği kendinizde aramaya başlarsınız ki bu en son istenilen durumdur çünkü hayalkırıklığına uğrayan ve özgüven eksikliği yaşamaya başlamış birini konuşturamazsınız.tecrübe ile sabittir ki tanıdığım çoğu ingiliz ve amerikalı bizden daha az ingilizce dilbilgisi kuralına hakim.son zamanlarda uluslararası geçerliliği olan toefl,ielts vs.gibi sınavları incelediğinizde dinleme ve konuşmanın sınavların en az yarısını oluşturduğunu ve gerçek anlamda dilbilgisi sorularının olmadığını göreceksiniz.

• kuralları bilmeden ingilizce öğrenilmez.çocuk örneği çok çok saçma bence.çocuklar çevresinde sürekli ingilizce konuşulduğu halde belli bir kaç yıl geçmeden güzel konuşamıyor.
    halbuki kurallara ve kelime öğrenmeye dayalı sistem ile 6-8 ayda belli bir seviye ingilizce öğrenilebilir bence..
    benim tavsiyem:ilk önce zamanlar sonrada diğer dilbilgisi kurallarını adım adım öğrenerek gitmek..
    kelime haznenizi geliştirmek için ise ingilizce chat yapmak..
    telaffuzu geliştirmek için bence yabancı müzikleri lyric versiyon ile dinlemek..
    bu aşamaları geçtikten sonrada yabancı dizi ve filmleri öncelikle ingilizce alt yazılı dinlemek..
    türkçe altyazılı izlemek pekte faydalı değil bence.çünkü ingilizce düşünmek ingilizce konuşmayı kolaylaştırır.türkçe altyazı kafa karışıklığı
    oxford english 200 ders mp3 paylaşımıda telaffuz da faydalı
    http://forum.donanimhaber.com/m_49791814/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 21 Kasım 2011; 12:59:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

kuralları bilmeden ingilizce öğrenilmez.çocuk örneği çok çok saçma bence.çocuklar çevresinde sürekli ingilizce konuşulduğu halde belli bir kaç yıl geçmeden güzel konuşamıyor.
    halbuki kurallara ve kelime öğrenmeye dayalı sistem ile 6-8 ayda belli bir seviye ingilizce öğrenilebilir bence..
    benim tavsiyem:ilk önce zamanlar sonrada diğer dilbilgisi kurallarını adım adım öğrenerek gitmek..
    kelime haznenizi geliştirmek için ise ingilizce chat yapmak..
    telaffuzu geliştirmek için bence yabancı müzikleri lyric versiyon ile dinlemek..
    bu aşamaları geçtikten sonrada yabancı dizi ve filmleri öncelikle ingilizce alt yazılı dinlemek..
    türkçe altyazılı izlemek pekte faydalı değil bence.çünkü ingilizce düşünmek ingilizce konuşmayı kolaylaştırır.türkçe altyazı kafa karışıklığı
    oxford english 200 ders mp3 paylaşımıda telaffuz da faydalı
    http://forum.donanimhaber.com/m_49791814/tm.htm
    Genelde böyle konuılara hiç yazmam ama fecaatin boyutuna bakınca bir iki kelime yazayım dedim.

"Grameri iyi öğrenin, ancak öyle konuşursunuz" diyenlerin hemen hemen tamamı ingilizce iki kelimeyi zar zor bir araya getirebilen kişilerdir veya öyle olacaklardır. Çünkü ingilizce eğitim alıp da konuşma ve hatta bu dilde düşünebilme yetisi kazananların ortak kanısı sade kuralları öğrenerek asla konuşamayacağınızdır. Kurallara ve kelime öğrenmeye dayalı sistem ile bırakın 6-8 ayda 6-8 yılda bile konuşamazsınız. Konuşulsa idi bütün lise mezunları Oxford aksanı ile çatır çatır ingilizce konuşurdu. Hani nerde? Bu nedenledir ki 5-6 hatta 10 sene ingilizce kursa gidip bütün grameri yutmuş yalamış bazı arkadaşların bir yabancı ile karşılaşınca dut yemiş bülbül gibi kalakaldıklarını, iki kelamı bir araya getiremediklerini görebiliyoruz.

Dil akıcılık ister. Present perfect tense burada kullanılır, burada fiilin 3. halini söylemeliyim diye tek tek düşünerek cümle kurmaya kalkılırsa her cümleyi kurarak konuşmak 2-3 dakika alacaktır ki bu durumda yazarak anlatmak daha hızlı bir seçenektir.

İngilizce öğrenmenin 2 kuralı vardır. Bu dili gerçekten öğrenmek isteyeceksiniz ve tabiri caiz ise eşek gibi çalışacaksınız. İlber hocanın dediği gibi "Oturma organınızı terletmeden lisan öğrenilmez."

Gelelim dizi konusuna. Dizi izlenerek konuşmak az da olsa mümkün fakat oldukça uzun süren bir seçenektir. Üstelik çoğu amerikan dizisinin ingilizcesi gerçekten berbat haldedir. Bu yüzden daha "ben sadece dizi izleyerek toefl'dan yüksek puan aldım" diyene rastlamadım. Pek mümkün de değil zaten.

5 yaşında bir ingiliz çocuğu size yaptığınız gramer hatalarını ve hatta kelime ve telaffuz hatalarını hiçbir eğitim almadığı halde söyleyebilir. Bunun nedenini görebilenler dil öğrenimini oldukça hızlandırıp kolaylaştırırlar.

alligator
    takma isimli arkadaşın yazdıkları oldukça doğru. Grammer öğrenerek sadece sınavlardan o da bazılarından (KPDS, ÜDS, Hazırlık geçme) yüksek puan alırsınız. Amacınız bu ise devam edin ama amacınız dil öğrenmek, o dilde sohbet edebilmek ve iyi sınavları (Ielts, Toefl, Toeic) zorlanmadan geçmek ise doğru çalışın. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

Genelde böyle konuılara hiç yazmam ama fecaatin boyutuna bakınca bir iki kelime yazayım dedim.

"Grameri iyi öğrenin, ancak öyle konuşursunuz" diyenlerin hemen hemen tamamı ingilizce iki kelimeyi zar zor bir araya getirebilen kişilerdir veya öyle olacaklardır. Çünkü ingilizce eğitim alıp da konuşma ve hatta bu dilde düşünebilme yetisi kazananların ortak kanısı sade kuralları öğrenerek asla konuşamayacağınızdır. Kurallara ve kelime öğrenmeye dayalı sistem ile bırakın 6-8 ayda 6-8 yılda bile konuşamazsınız. Konuşulsa idi bütün lise mezunları Oxford aksanı ile çatır çatır ingilizce konuşurdu. Hani nerde? Bu nedenledir ki 5-6 hatta 10 sene ingilizce kursa gidip bütün grameri yutmuş yalamış bazı arkadaşların bir yabancı ile karşılaşınca dut yemiş bülbül gibi kalakaldıklarını, iki kelamı bir araya getiremediklerini görebiliyoruz.

Dil akıcılık ister. Present perfect tense burada kullanılır, burada fiilin 3. halini söylemeliyim diye tek tek düşünerek cümle kurmaya kalkılırsa her cümleyi kurarak konuşmak 2-3 dakika alacaktır ki bu durumda yazarak anlatmak daha hızlı bir seçenektir.

İngilizce öğrenmenin 2 kuralı vardır. Bu dili gerçekten öğrenmek isteyeceksiniz ve tabiri caiz ise eşek gibi çalışacaksınız. İlber hocanın dediği gibi "Oturma organınızı terletmeden lisan öğrenilmez."

Gelelim dizi konusuna. Dizi izlenerek konuşmak az da olsa mümkün fakat oldukça uzun süren bir seçenektir. Üstelik çoğu amerikan dizisinin ingilizcesi gerçekten berbat haldedir. Bu yüzden daha "ben sadece dizi izleyerek toefl'dan yüksek puan aldım" diyene rastlamadım. Pek mümkün de değil zaten.

5 yaşında bir ingiliz çocuğu size yaptığınız gramer hatalarını ve hatta kelime ve telaffuz hatalarını hiçbir eğitim almadığı halde söyleyebilir. Bunun nedenini görebilenler dil öğrenimini oldukça hızlandırıp kolaylaştırırlar.

alligator
    takma isimli arkadaşın yazdıkları oldukça doğru. Grammer öğrenerek sadece sınavlardan o da bazılarından (KPDS, ÜDS, Hazırlık geçme) yüksek puan alırsınız. Amacınız bu ise devam edin ama amacınız dil öğrenmek, o dilde sohbet edebilmek ve iyi sınavları (Ielts, Toefl, Toeic) zorlanmadan geçmek ise doğru çalışın. Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    türk eğitim sistemi rezalet..avrupadakiler okulda öğreniyor ingilizceyi..
    kuralları öğrenmek şarttır.yok çaktırmadan öğrencen falan bunlar boş laflar bence..
    ama pratik çok çok önemli sadece kuralla tabi ki hiç birşey olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

türk eğitim sistemi rezalet..avrupadakiler okulda öğreniyor ingilizceyi..
    kuralları öğrenmek şarttır.yok çaktırmadan öğrencen falan bunlar boş laflar bence..
    ama pratik çok çok önemli sadece kuralla tabi ki hiç birşey olmaz..

Alıntıları Göster
    Pratik, pratik, pratik kardeşim. Ben İngilizce konuştuğumu zannediyordum taki yabancılarla sesli komunikasyon programları vasıtasıyla konuşmaya başlayana kadar. Orada anladım ki akıcılığım yok ve telaffuzum kötü ve şu anda onun üzerinde çalışıyorum. Halbuki çok güzel cümle kuruyorum kafamda; ama o yetmez, aktarman da lazım.

Diyalog (ya da cümle) ezberlemeği şiddetle öneriyorum sana. Bir diyaloğu ezberlediğin vakit, o diyalogtaki bütün kalıplar sana geçer. Sonra kullanacağın yerde pat diye aklına gelir söylersin. Ben bunun faydasını hem İngilizce'de hem Arapça'da gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jansay

Pratik, pratik, pratik kardeşim. Ben İngilizce konuştuğumu zannediyordum taki yabancılarla sesli komunikasyon programları vasıtasıyla konuşmaya başlayana kadar. Orada anladım ki akıcılığım yok ve telaffuzum kötü ve şu anda onun üzerinde çalışıyorum. Halbuki çok güzel cümle kuruyorum kafamda; ama o yetmez, aktarman da lazım.

Diyalog (ya da cümle) ezberlemeği şiddetle öneriyorum sana. Bir diyaloğu ezberlediğin vakit, o diyalogtaki bütün kalıplar sana geçer. Sonra kullanacağın yerde pat diye aklına gelir söylersin. Ben bunun faydasını hem İngilizce'de hem Arapça'da gördüm.

Alıntıları Göster
    Bence konuştuğun kişi, izlediğin dizideki adam, gazetedeki metin ne demek istiyor anlaman için önce kuralları bilmen gerekir.

Gramer ve kelime öğrenmekle dil öğrenilmez demek yanlış, ilerletilemez demek daha sağlıklı olur gibi geliyor. Bence ilk adım olarak gramer kurallarını bilmeniz gerekir ama fazla abartmadan, konuşulanın ve yazılanın ne olduğunu anlayabilecek kadar. Hiçbirşey bilmeden, bir bebek gibi dil öğrenmek senin benim gibi adamın yapabileceği birşey değil. Bizde 100 milyon tane beyin hücresinden kaç tanesi hayatta kaldı, kaç tanesinin arasındaki bağlantıları duruyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebul-Liva

Bence konuştuğun kişi, izlediğin dizideki adam, gazetedeki metin ne demek istiyor anlaman için önce kuralları bilmen gerekir.

Gramer ve kelime öğrenmekle dil öğrenilmez demek yanlış, ilerletilemez demek daha sağlıklı olur gibi geliyor. Bence ilk adım olarak gramer kurallarını bilmeniz gerekir ama fazla abartmadan, konuşulanın ve yazılanın ne olduğunu anlayabilecek kadar. Hiçbirşey bilmeden, bir bebek gibi dil öğrenmek senin benim gibi adamın yapabileceği birşey değil. Bizde 100 milyon tane beyin hücresinden kaç tanesi hayatta kaldı, kaç tanesinin arasındaki bağlantıları duruyor?

Alıntıları Göster
    Tabiki ilk önce gramer. Ama gramer dediğin şeyi bu ay öğrenip diğer aya hiç konuşmazsan uçar gider. Bu sebeple, okudğunu daha iyi anyabilmen için günde en az 1 yabancı dizi, ingilizce altyazılı olarak izle. Orda kelimelerin doğru kullanış şekillerini göreceksin. İstediklerini not et.

Livemocha.com bu sitede anadili ingilizce olan insnalarla muhabet edebilirsin. Benim tavsiyem ne cinsiyet neden milliyet ayrımı yapmadan konuşmaya çalışman. Kendini zorlaman gerekiyor. Günde 30*60 dk arası muhabbette edebilirsen gör bak 2*3 ay içinde nerelere geliyorsun. Sonra internet üzerinden sesli konuşmalara başlarsın.

Şuan dizi izleme işini aksatsamda, konuşma işini aksatmıyorum. Konuşurken şu neydi, bu neydi diye googledan bakarekn, bir yerden sonra artık bakma ihtiyacı duymamaya başladım. Birde livemochadaki dersleri bitirmeye çalış. Anlamıyorumi etmiyorum diye pes etme. Durmadan çalış. Günde 2*3 saatini ayırırsan. Kısa zamanda çözersin. Ve inan şu internet sayesinde, öğretmenlerin sana öğrettiği ''how are you'' ''thanks ı m fine and you'' gibi klişe ve söylediğin zaman anadili ingilizce olan bir kişinin tebbessümle baktığı ingizliceden fazlasını öğreniyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.