Şimdi Ara

İnce Hesaptan XFX RX 6500 XT Aldım Mantıklımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba şahsi bilgisayarımda kullanmak için rtx 3050'yi dlss ve rtx avantajı oldugu için almayı düşünüyordum ama fiyatı 6-7k civarlarında gördüm bi kaç sitede sonra rx 6500 ü aratırdım performans olarak geride olan kart ilk çıkışda 3500k civarlarında satılmış.dünde gaming gecelerinde 4400tl ye satılıyordu daha düşük fiyatlısını veya uygun fiyat rtx 3050 bulamayacağımı düşünerek taksit avantajı ile aldım.

Ama sizce mantıklı mı rtx 3050 performans açısından önde dlss avantajıda var ama daha önce satılan fiyatlar bana pahalı geldi fiyatların düşme ihtimali varmı ?

Fikirlerinize göre kart geldikten sonra iade etmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

• Selamlar , şimdi denildiği gibi 3050 performans olarak zaten 6500 ün önünde , 6500 çoğu oyunda genelde hep geride kalır çünkü bayağı kırpılmış bir kart . Belli bir fiyattan satabilmek için baya kırpılmiş. 3050 daha iyi performanslı olduğundan ötürü onu 6500 ün fiyatlarına bulmak bnce hayal olur. Biliyorsunuzki ekran kartlarında verdiği performans fps değerine göre fiyatlanıyor. Yani daha iyi özelliklere sahip olan kartı ötekiyle aynı fiyata veya daha ucuza almak pek mümkün olmuyor. Sizin oyunlardan ne kadar performans fps beklediğiniz de önemli 6500 o fiyata ki iyi fiyata alınmış bu zamanda, işinizi görüyorsa performans olarak mesele yok. Son soruya cvb verecek olursak ben fikrimi söyleyim, fiyatlar muhtemelen ilerde daha da artacaktır dolar kuru yüzünden ve piyasa yüzünden. Sürekli beklemek daha da zarara sokacaktır, zaman geçince keşkeler denilecektir. Örnek 3000 serisi ekran kartları daha yakın geçmişte 2020 sonuna doğru 3070 ler 6500 - 8000 arası iken şimdi indirim hiç olmadığı zamanlar 18500- 21000 arası bu sadece bir örnekti. Yani 1 yılda neredeyse 3 katı olmuş tercih ve seçenek sizin. Yani 6500 bana yetmez mutlaka 3050 almalıyım diyorsanız aradaki farkı da rahatça verebiliyorum diyorsanız tabi ki 3050 daha iyi performans verecektir. Ama bu kart bana yeterli geliyor performans olarak deniliyorsa da mesele yoktur. Bunun aradaki hesabını, kararını en iyi kullanıcı kendisi verebilir , bazı şeyleri tartarak. iyi günler.

• pci e 4.0 da bellek yetersizliğine rağmen fena değil.

• techpowerup
    ASUS Radeon RX 6500 XT TUF Gaming Review - World's First 6 Nanometer GPU
    https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-6500-xt-tuf-gaming/
  • pci e 4.0 üzerinden kullanacaksanız o fiyata iyi bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

hocam ağzına sağlık çok güzel özetledin konuyu bende fiyat korkusuna hemen almıştım yabancı forum ve youtube'de o kadar çok yermişler kartı ki;morelim bozuldu konu açmak istedim seni okuyunca içime su serpildi diyebilirim. Teşekkürler kartın performansı beni tatmin ediyor kullanacağım.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt

yok hocam b450 ve r5 3600 ile kullanacağım belki ilerde 5600x ve b550'li bi sisteme geçebilirim.(uzak bi gelecekte)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @frolbel43 rica ederim hocam . Yok zaten moral bozacak bir durum yok merak etme bu alışverişte. Hayırlı olsun kartın bu zor piyasada bir kart sahibi oldun. Bazen insan bütçesi neyse onu alıp köşesine çekilmeli , yanlış anlama sakın, bir şeyi alıp da sonradan diğer modellerle karşılaştırma yapılırsa devamlı acabalar dan kurtulamazsın kafa hep orada kalır )). Bu tv , telefon, araba, ev diğer bilgisayar parçaları içinde geçerli. Ben 2020 sonuna doğru 3070 i 6500 e aldım , o zaman 3080 8500 dü omu bu mu derken sabah a 3080 i zaten başkası kaptı ) Yani bazen hızlı hareket etmek lazım. O zaman piyasa kart bulma konusunda daha kötüydü hatırlarsın, para olsa da bulamıyordun madencilik yüzünden o zaman lhr olayı da yoktu kartlarda. Madenciler topluyordu kartları. 3070 i aldım pişman oldum mu 3080 e göre kesinlikle hayır. 2k performansı üst düzey bir kart bana göre gayet yeterli. Yani sana anlatmak istedim buydu. Tam olarak da anlamışsın yazdığın son cümleyle yeterlilik, tatmin etme durumunu. Tekrar hayırlı olsun kartın  

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam tekrar teşekkür ederim ileride aynı duruma düşersem bu konuya geri dönüp bakacağım ağzına sağlık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam 3050 satışa çıktı mı daha önce trde? vatanda şuan stok yok bittiği için mi acaba

bir kaç sitede Gainward markası satılıyo 7bin e

Aynı işlemci ve anakartı olan kardeşime ekran kartı upgrade edecez bizde. Araştırıyorum. 7bin max 8 bin bütçe düşündük

• Yani ilerde fiyatı düşer mi çıkar mı orası muamma.

Eğer elinizde pci 4.0 soketli anakart varsa kartı iade etmenize gerek yok takın ve keyfinize bakın.

• Sistemim pci 4.0 desteklemiyorsa yakın zamandada güncellemiceksem içime sinmezdi hocam benim 3-3.5 a gtx970 rx 580 4gb felan alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcie 3.0 da aşırı kötü kart. Araştırın.

Tek çareniz ucuz yollu pcie 4 anakart almak.

Çünkü pcie 4 , 4x sabit veriyolu var.

4 standardına göre idare eder, pcie3 16x ten yavaş, sizde 4 olmadığından pci3 hızında hem de 4x de çalışacak.

Yani veriyolu hızınız ikinci elde eski kartları gömenlere rağmen 6 senelik kartlardan 3 kat yabaş olacak. 970 alsanız ikinci elde 3-3.5k ya şuan aldığınız performanstan %20 fazla alırdınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hoca. Dediğiniz gibi ikinci el anakart bakmak lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pcie 3.0 da kullanıyorum performansını sadece şimdilik bir oyunla deneyebildim oda evil within 2 45 55 fps arası alıyorum. Kart çoğunlukla gtx 1650 ile karşılaştırıldığı için youtubede 1650 kaç fps alıyor diye baktım sahneye göre 5-15 fps arası 6500 daha iyi sonuç veriyor bende zaten 1650 fiyatlarıda bu kadar olduğu için fazla pişman olacağınız bir konu yok bakarsınız yine mining olayı patlar epey bir ucuza almışız deriz bu mereti

Not: Kesinlikle 1650 superden daha az fps alıyor kart belki pcie 4 te geçiyordur bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 14 Şubat 2022; 11:53:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.