Şimdi Ara

İnanılmaz F/P Laptopu Lenovo V330 ( i5-8250U, 8G, 1TB+128GB, Radeon 530) ~2300TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
7
Favori
59.132
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.n11.com/arama?q=LENOVO+V330&srt=PRICE_LOW

    Üstteki link.

    15.6"FHD AntiGlare 1920x1080. Youtube'da Rusça bir inceleme videosunda yandan ekranın nasıl gözüktüğü vardı, sanırım ips panel. Hızlı şarjı var, max 16 saat yazmışlar. 180 derece dönen ekran. DVD rom-ssd(81AX00DPTX modeli)-hdd. Kaliteli kamera.
    DDR4 ram var. Fakat lehimlenmiş şekilde. Upgrade için sanırım tek slot koymuşlar.

    Rusça inceleme videosu:https://www.youtube.com/watch?v=V33X3inVZRs

    Orijinal sayfası sanırım bu.https://www3.lenovo.com/sg/en/laptops/lenovo-laptop/lenovo-v-series/V330-15/p/88LG80V0912

    Toplam 2460 tl ye geldi. N11 den 75 tl Yapıkredi indirimi ile 2385 tl ye düştü. Bugün siparişi Teknocenterbil mağazasından geçtim. Gelince icelemesini yaparım.

    Mediamarkt'a gittim bana ideapad 320 vermeye çalışıyorlar. 2700 tl dediler pahalı dedim 2500 e teşhir ürününü vermeye çalıştılar. Onda da i5-8250U vardı, gpu sunu hatırlamıyorum, ssd yok, m.2 slotu yok, 1tb hdd vardı, birde hd ekran koymuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolSnow -- 28 Mart 2018; 8:11:14 >







  • Cihazın hiçbir yerde incelemesi bulunmamakta. Alırken hayli tereddüt içerisinde hareket etmiştim. Şimdi bakıyorum, yine cihazın hiçbir yerde incelemesi bulunmamakta. Bu nedenle siteye kayıt oldum.

    Sormak istediğiniz konuları bana yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum. Cihazı kardeşim için aldığımdan günlük kullanımına dair bilgim kısıtlı. Ama sorun değil, talep çok olursa bir gün boyunca kullanırım. Cihazla genel etkileşimim 5-6 saat oldu ki bu da bazı şeyleri söylemek için yeterli bir süre.

    Öncelikle cihazın kasa kalitesi oldukça hoşuma gitti. Renk olarak koyu/siyah tonda, fırçalanmış metal görünümünde. Sanırım oldukça sert bir plastik kullanılmış (metal değil diye biliyorum) ama hissiyatı kesinlikle metal olabileceği yönünde insanı şüpheye düşürecek kadar başarılı. Özellikle dikkat ettiğim bir husustu bu. Keza Asus, HP ve Lenovo Ideapad serilerinin kendi fikrime göre ucuz yahut uyumsuz görünümleri beni rahatsız ediyordu. Sözgelimi Ideapad'ın kasa rengi ve ekran çerçevesindeki renk arasındaki uyumsuzluk benim için oldukça rahatsız edici.

    V330 bu açıdan tatminkar. Hem güzel bir kasa kalitesi sunarken hem de renk uyumu olarak kaliteli bir görüntü ihtiva ediyor. Cihazın inceliği de hoşuma gitti. Kıyas yaptığım cihaz olan Z5070'e göre daha ince. İkisi de 15.6" olmasına rağmen ekran çerçevesinin ekonomik kullanımı ile ekran oranı aynı kalırken boyut düşürülmüş. Bu durumun yeni tüm cihazlara hitaben geçerli olduğu düşünülebilir. Bir fikrim yok ama benim gibi eski nesil 15.6" laptop kullananlar farkı kıyaslamaları dahilinde göreceklerdir.

    Cihazın trackpad kısmı gerçekten kötü. Ama bunu söylerken daha önce (z5070 kullanırken trackpad kullanmadım.) kullandığım Macbook Air 2017 ve şu anda kullandığım Thinkpad x270 serisine göre kötü bulduğumu belirtmem lazım. Benim gibi fare kullanımını sevmeyen insanlar için trackpad gerçekten sorun çıkaracak. Ama sanırım bu konuda tatminkar bir sonuç istediğinizde fiyat bandı 3000 üzerine çıkıyor gibi.

    Ekran Full HD ve görüntülerin keskinliğini beğendim. TN panel olduğu için IPS panele göre renkler canlılığını yitirmiş gibi görünmekte. Lakin daha önce IPS panel kullanmadıysanız ve yan yana kıyas yapmazsanız ekran size canlı gelecektir. Alışkanlık meselesi. TN panelin standartları içerisinde ise kaliteli bir ekranı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ve tabii ki 720p ve 900p ekranlara göre zaten bariz kaliteli olduğunu unutmamalı. Ekrana dair görüş açılarını test ettiğim zaman size ayrıntılı şekilde döneceğim. Ekstra bir program vb. test yolu varsa iletebilirsiniz.

    Cihazda yüklü gelen ssd oldukça hızlı. Sistemi kurduğunuzda ve temel programları yüklediğinizde (Adobe uygulamaları -beş adet- ve birkaç oyun -ortalama 30gb yer kaplamakta- ve çalışma dosyaları ile) 70gb yer kalıyor size. Bu yeri yeterli buldum. Lakin oyun oynayan bir insansanız yahut yüksek miktarda veri depolayan işlemler yapıyorsanız yetersiz kalacağı açık. Bu durumda 1TB diskin içerisine bazı oyun ve dosyaları taşımanız gerekecektir. (Steam içerisinde oyunlar için özel saklama alanları seçebiliyorsunuz)

    Sistem yaklaşık 5-7 saniye arasında açılıyor. Ama sistem sorunlu. Windows 10 sorunları kesinlikle fark edilir. Sözgelimi GTA IV loading ekranı yarım saat geçmesine rağmen yerinde saydı ve bu durumun öncül kaynağının w10 olduğunu tatbik ettim. Bazı oyunlarda ciddi fps düşüşleri oluşuyor eğer hdd içerisinden açılırsa. Bu durum ilginç geldi zira her oyun için oluşmadı. HDD ise 5400rpm 1TB olduğundan yalnızca depolama için mantıklı. Tabii windows 10 dışında bir sistem kuracaksanız diski daha verimli kullanabilir.

    Readon 530 testleri internette mevcut. O yüzden fazla bir şey beklemeyin. O testlerde yer alan fps değerleri civarında siz de fps alacaksınızdır. 8.nesil işlemci 4 gerçek 4 sanal toplam 8 çekirdek ihtiva ettiğinden bu hızı cihazı kullanırken yaşıyorsunuz. Sözgelimi şu anda bu mesajı yazarken Thinkpad x270 kullanıyorum ve 7300U (pro diye geçen normal 7200u dan fazla farkı olmayan) işlemci var. Gündelik işlerde özellikle sıkıntılı W10 sistemi üzerinde yaşadığım bazı takılma ve sorunları bu cihazda yaşamadım.

    Kasada gündelik kullanımda fan sesine ve hdd sesine ise rastlamadım. Ama bu hususta gece kullanmadığımı belirtmem gerekli. Ayrıca klavyesini kendi fiyat aralığında başarılı bulmama rağmen Thinkpad veyahut Macbook ile karşılaştırdığımda başarılı bulmadım. Doğal olarak gerçekleşen bu kanıda ise özellikle tuşa dokunduğunuzda hissettiğiniz dokunma tepkisini yetersiz kılan tuş derinliği olarak adlandıracağım niteliğin yetersiz olması etken oldu. Bu oyunlarda da sizi zorlayacak bir durumdur. Ama bu fiyat aralığında diğer klavyelere baktığımızda ise onlar da bu ve benzeri sorunların olduğunu belirtmem gerekli. Hatta kendi fiyat aralığında özellikle başarılı buldum. Bu husus biraz da kişisel olduğu için deneyime tabii. Lakin Ideapad klavyesi ile kıyas yapmanızı önermem zira aynı değiller. Daha farklı ve bence V330 daha başarılı. Oyun için sıkıntı olacağını söylemiştim ve eklemem gerekir ki; bu hususta "oyuncu notebook"u hariç cihazlar benzeri sıkıntılar doğuracaktır. Ve zaten cihaz belli oyun tarzlarına izin vereceği (light gaming, casual gaming vb.) için sizin de "hardcore gamer" olmadığınızı düşünüyorum. Bu hususta bu klavye rahatsız etmeyecektir.

    Cihazda eklememi istediğiniz cihazın fotoğrafı, donanımsal test (lütfen program adıyla iletin) ve özel durumları sorabilirsiniz. Hepsine yardımcı olmaya gayret ederim. Ayrıca bu olumlu bir inceleme zira cihaza karşın fikrim de oldukça olumlu. Dolayısıyla objektif olma gayem ve iddiam mevcut değil.

    Son olarak:

    7.nesil işlemciler gündelik işlerini hala başarıyla sağlarlar. Bu durum 6.nesil işlemciler için de çoğu kez doğru. Ne var ki, 8.nesil işlemcilerin performans olarak i5 7300hq ile yakın ve 7.nesil U serisi işlemcilerden dikkate değer oranda hızlı olduğunu biliyoruz. Ve bu fiyat aralığında ssd ve 8gb ram özelinde düşünecek olursak:

    kesinlikle yer yer 2300e düşen bu cihaz varken, 7.nesil işlemcili cihaz alınmamalıdır. 2050 civarına yer yer düşen DELL marka 8.nesil işlemcili (4gb ram, ssd yok) laptop dahi daha ileriye dönük bir işlem olacaktır. Tabii eğer ekran IPS ve 256 SSD varsa bu kıyasta biraz daha denge sağlanır ama bu fiyat civarında (2000-2500) bu dengeyi sağlayacak laptop göremedim. AMD A10 ve A12 serisi işlemciler ise kıyas dahi tutmaz olduğundan eliyorum.

    Bu nedenle eğer hardcore gamer değilseniz:
    Yani yeni çıkan üst düzey grafikli oyunlara dair isteğiniz sınırlı yahut yoksa,
    FIFA yahut FM serisi gibi nispeten basit grafik işlem gücü isteyen oyunlar ana hedefinizse
    Eski oyunlarla takılmayı seviyorsanız (COD MW3, Skyrim gibi)
    bu cihazı değerlendirebilirsiniz.

    Aksi durumda sizi üzecektir. Ve hatta mx150 dahi (2950tl civarına çıkmanız gerekmekte FHD için, yahut 720p de Acer ve IP320 var 2500 civarında) fazla vaat sunmaz size. Ama tabii idare eder. Tavsiyem yer yer 3000tl civarına düşen ASUS FX553VE cihazına yönelmeniz. 1050Ti olduğundan sizi tatmin edecektir.

    Diğer durumlarda ben cihazdan oldukça memnunum. Sizin dönüşlerinize, arzu ve taleplerinize binaen cevaplar vermeye gayret edeceğim. Lütfen istediğiniz soruyu sormaktan çekinmeyin. Ve son defa tekrarlamak gerekirse bu objektif bir inceleme değildir. Zira cihazı beğendim ve klavye hissiyatı, ekran kalitesi gibi kişisel zevke dayanan unsurlarda da bu beğenimi yahut eleştirimi belirttim. Bu durumda objektif olmayı iddia etmek gülünç olacaktır. (sRGB ve sAdobe değerlerini ölçecek ekipmanım olmadığından ötürü sözgelimi)
    Kasa kalitesi konusunda katılamıyorum maalesef. Dün sabah teslim aldım, altına bakayım diye ters çevirdim ve sonrasında üst kapakta çizik oluştuğunu gördüm. Bu kadar da narin malzeme kullanılmaz, ucuza kaçmışlar.
    7 yıllık toshibamın taş gibi kasasının yanında resmen plastik leğen gibi geldi.

    Bazı arkadaşlar hdd sesinden şikayetçi olmuş ama sanırım onlar hep yeni cihaz kullanmış. Bu cihaz aslan gibi kükreyen emektar toshibamın yanında masum ceylan gibi. O kadar sessiz ki rahatsız oldum. Arada bir ben buradayım dese fena olmayacak.

    Oyun performansını bilmiyorum, oyun oynamam. Oynayacak olsam gider oyun konsolu alırım, bana çok anlamsız geliyor laptopta oyun muhabbetleri kusura bakmayın. Gidip binlerce lirayı oyun için gömmek nedir onu da anlamıyorum.

    Daha bir akşam kullandım benim görüşüm şu an için olumlu. Dün gece uyuyamadım arkadaşlar. Kullanması o kadar zevkli ki başından kalkamadım. Açılış kapanış hızları da çok iyi. Hafif, şık ama narin. Hor kullanmayın üzebilir.

    Bu paraya alınır mı? derseniz. Arkadaşlar iphone x 5 bin tlnin üzerinde sanırım.
    Ben 4600 tlye bir telefon (oneplus 5t 128gb) ve bir laptop aldım. İkisi de ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Oyun ihtiyacım olsa gider ps4 alırdım, eder 5600 tl. Anlatabiliyor muyum mantığımı?

    Yetişkin bir dh ölücüsü maksimum faydayı minimum fiyata alan kişidir.
    Iphone'da fırsat kovalayan adam bir zahmet dh ölücüsüyüm diye dolaşmasın ortalıkta.

    Konu nereye geldi ya
  • Ekran kartı 64bit bu arada. Oyun için alacak arkadaşlar üst düzey bir performans beklemesin grafik anlamında. Onun dışında işinizi görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala kocaman yer kaplayan cd romları ne diye ekliyorlar cihazlara..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD YOK.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-nb-v330-81ax00dptx-i5-8250u-8g-1tb128gb-ssd-2gb-freedos-P238238346
    Bu ve diğer ürünlerin tanımlarında 1 TB + 120 GB SSD yazıyor ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-nb-v330-81ax00dptx-i5-8250u-8g-1tb128gb-ssd-2gb-freedos-P238238346
    Bu ve diğer ürünlerin tanımlarında 1 TB + 120 GB SSD yazıyor ama.

    Bunda varmış hocam arkadaşın dediği markette ki üründe ssd çıkarılmış.




  • Ekran Karti cop ama islemci ram ssd 3 lusu guzel. Fiyat fena degil. Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max 16 gb ram mi. 16 ise az sanki ya :(
  • inanılmazmış elim ayağım titredi
  • LENOVO IP520 81BF00BTTX i5-8250U 8GB 1TB 15.6" 4GB MX150 VGA FDOS 2.799,99 TL

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227197456



    299 TL farkla mx150 ekran kartlı olanını tercih ederim. gtx950 ayarında ekran kartı. Testlerde kafa kafaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabbra kullanıcısına yanıt
    ssd var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkep

    ssd var mı?

    SSD yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkep kullanıcısına yanıt
    hocam bende alıp almama konusunda kararsızım fiyat olarak çok güzel genel olarak programlama için kullanıcam zaten evde bir tane daha laptop var onla oyun oynuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SSD li ve SSD siz model var. Benim aldığım model SSD li.

    Tam olarak aldığım ürün bu:https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-nb-v330-81ax00dptx-i5-8250u-8g-1tb128gb-ssd-2gb-P241004988

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gepe kullanıcısına yanıt
    O fiyata görünce iptal edip onu almayı düşünüyordum. Sonra farkettim ki ürün kaldırılmış. Acaba kaç saat boyunca o fiyatta satışa sunuldu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoolSnow

    SSD li ve SSD siz model var. Benim aldığım model SSD li.

    Tam olarak aldığım ürün bu:https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-nb-v330-81ax00dptx-i5-8250u-8g-1tb128gb-ssd-2gb-P241004988

    Evet bu Ssd li. İlk mesajda ki Linkten girince ssdsiz olan çıkıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekran ips değil belki karşıdan canlı görülüyor olabilir ama en ufak ekran hareketinde görüntü gidiyor,bu arada lenovo'yu kutluyorum asus'un bu şekilde 1 tane modeli yok,3500 tl tn panelleri dayamaya devam ediyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 5 Mart 2018; 20:56:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kasa kalitesi hakkında yorum yapmak istiyorum.

    Bu fiyat aralığı için kasa kalitesi cidden çok güzel, hem prestijli hem sağlam hissettiriyor. Tuş takımı içinse bence Lenovo'nunkinden daha güzel bir takım yok..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.