Devletin varlik amaci da hizmet falan degildir. Az bucuk siyaset bilimi okumuş olsan zaten devletin nasıl ortaya ciktigi ve altindaki mantigi ogrenirsin. Cumhuriyetler de bile mantik vatandaşa hizmet degildir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz (8. sayfa)



-
-
Bu konu üzerine bugün zam açıklanması peki
-
Olayı çok politikaya çekmek istemiyorum zira prensip icabı forumda politika konuşmuyorum lakin kamu benden gereksiz harcamalarını finanse etmek için vergi alıyorsa ben hakkımı ararım arkadaş. Ben devletin hissedarlarından birisiyim ve gereksiz harcamalar yapmasını istemiyorum, bu da en tabii hakkım, en yakın genel kurulda da diğer 80 milyon vatandaş gibi ben de fikrimi birer adet mühür ve oy pusulası vasıtasıyla dile getireceğim.
İthal ikamesine gelince, montaj-üretim bunları konuşmak, tartışmayı suistimal etmektir. Ayrıca ithal ikameci politika şuan vardır, bunu eski Hazine ve Maliye Bakanı ve mevcut MB Başkanı çeşitli zamanlarda basına bu yönde açıklamalar yaptılar. Ee tabii artık 21.yüzyılda yaşadığımız için 70'lerdeki gibi cepte döviz taşımayı dahi yasaklayamıyorlar ama açık açık insanların ithal harcamalar yapmalarını istemiyoruz diyorlar, daha ne delil arıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Kasım 2021; 1:7:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Devletler bir ihtiyacın yansımasıdır. Elbette efendi ile hizmetçi pozisyonu toplumların kültür ve gelişmişlik seviyesine göre yer değiştiriyor. Şahsen ben hissedarı olduğum tüzel kişinin gereksiz harcamalarını fonlamak istemiyorum. Elbette siz de hissedarlardan birisi olarak kendi fikrinize sahipsinizdir.
Ha unutmadan hizmet derken lütfen bunu icra olarak algılamayınız, regülasyon ve denetim rollerini uygun görmekteyim sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Kasım 2021; 0:9:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elbette haklısınız. Kamu, faaliyetlerini yürütebilmek için gerekli parayı ekseriyetle vergi yoluyla finanse eder ancak buradaki sorun kamunun bir cep telefonundan dahi 2800 TL alacak kadar paraya neden ihtiyacı olduğudur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam süreç hakkında bilginiz var mı? Gir çık yeterli oluyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu 3'e alıp 5'e satan 3 5 Apple telefoncu dışında neredeyse ülkenin ortak sıkıntısı.
Ve inanılmaz bir şekilde hiçbir muhalefet partisi "biz iktidara gelirsek arabadan ötv kalkacak, elektronik eşyadan ötv kalkacak, telefondan ötv kalkacak, imei kayıt ücreti diye bir şey olmayacak, cuzi bir miktara (1 2 dolar) kayıt edip yurt dışı cihazlarınızı kullanabileceksiniz" demiyor.
Arkadaş halk ekonomik olarak kötü, çok kötü durumda, bıkmış vergi vermekten, hayat pahalılığı ülkeyi 20 sene önceye geri götürmüş, bu gidişle 50 sene geri gideceğiz. Ama bir tane muhalefet ittifakı ya da partisi (CHP ve İyip dışında iktidara gelecek parti yok zaten) biz bu vergileri, kayıt ücreti saçmalığını, ticari olmayan yurtdışı alışverişlerinden alınan vergileri kaldıracağız demez mi?
İşte bu benim umudumu bitiriyor. Bu gidecek o gelecek. Ama bize kırbaç devam. Çık söyle, ben iktidar olunca Selo'yu salacağım, KHK'lılara iş vereceğim diye çok küçük azınlığa değil tüm ülkenin sorununa dokun. Sermayenin iktidarı sermayenin muhalefeti. Biz halk olarak hak ettik ama. Sonuçta bu meclis % 95 temsil oranına sahip, ki avrupada bu % 50 olunca çok yüksek sayılıyor. Demek ki halkımızın % 95'i durumundan memnun. Hem ağlarım hem de değişim istemem diyor.
Not: İmei kayıt ücreti 2000 TL yerine 50 TL olsa, pasaport zorunluluğu olmasa, yurtdışından getirilen telefona gümrükte el koymasalar devletin vergi kaybı 5 milyar TL olur. Diyanet bir kaç tatilini, gösterişini, şatafatını bitirse yeter yani. Üstelik PKK'nın bir gelir kalemi de ortadan kalkar.
-
Memlekette para mı kaldı da bunu diyebilsin herhangi bir muhalefet hocam?
Bu tür ithal ürün vergilerinin ana olayı getireceği gelirden çok, ithalat caydırıcılığı, memlekette kalan 3 kuruş döviz de yurtdışına gitmesin, veya tl ile döviz alınmasın da daha da dip yapmasın tl diye, gelecek iktidar muhalefetten de olsa bu vergiler kolay kolay değişmez.
-
Telefonlara ve arabalara konulan yüksek vergilerin sebeplerinden büyük olanı cari açık dengelenmesidir
quote:
CARİ AÇIK NASIL KAPATILIR?
Cari açığı düşürmek ya da ortadan yok etmek için ithal edilen mallara göre ihraç edilen malların değerleri artırılabilir. Aynı zamanda ithal edilen mallara kotalar ve vergiler koyarak ülke içine giren mallar sınırlandırılabilir
kralı gelse bu böyle gidecek ne zaman değerli mal üreten bir ülke olursunuz o zaman duzelecek.
80 e kadar kapali ekonomi yürüten Türkiye birden açılınca pavyona düştü
Son yillarda Buğdayi bile ithal eder hale geldi bu ülke üretim ve tuketim dengesi yok. Olmayan parayı harcaya harcaya kitleri sata sata bu güne kadar geldik sonuç ortada enflasyon tavana vurdu dolar euro rekor kırıyor her gün.
Valla banada uyar Vergiyi kaldiralim kundaktaki bebeye de son model iphone alalim 80 milyon tane karnimiz ayponla doyar artık.
Batiyorsakta kapanisi efsane yapariz.her aileye Birerde ferrari hayde bre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Kasım 2021; 1:0:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İthalatı baskılamak palyatif çözüm hocam. Benim aldığım telefonla kapanacaksa cari açık hiç kapanmasın. Cari açığı azaltmak istiyorsak öncelikle güvenilir bir ülke olup sermaye yatırımlarını çekmemiz gerekir. Sıcak para diye kızacaksınız ama sıcak para günümüz ekonomilerinin bir gerçeği önemli olan bunu sürdürülebilir kılmak bu da güvenilir olmaktan geçiyor. Yoksa bu tür ithalatı kısıtlayıcı modeller Türkiye gibi ülkelerde sürdürülebilir değildir. Ancak Çin gibi gibi sorgusuz sualsiz totalitarizmin olduğu, dünyanın düşül üretim maliyeti ve kapasite sebebiyle mahkum olduğu ülkelerde uygulanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Kasım 2021; 1:14:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun ihracat - ithalat dengesizliği değil. Sorun ihracatdan gelen paranın da oraya buraya harcanması. Kasada para kalmaması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memlekette kalan 3 kuruş döviz mi?
İhracat rakamları yüz milyarlarca dolar. Yüz milyarlarca. Telefon, pc dediğin % 5 bile etmez. Muhalefet bu % 5'e taktıysa kafayı iktidar değişse ne değişmese ne? O zaman ha Menderes ha Demirel ha Özal ha Erdoğan ha Kılıçdaroğlu. Madem günün sonunda ben aynı hayatı yaşayacaksam Osman Kavala içerdeymiş de Selahattin Demirtaş özgürmüş de cemaate katılanlar işlerine girecekmiş de çok umurumda değil. Bunların hepsini toplasan bir kaç yüz bin insanı etkileyen şeyler. Benim ve 70 milyon insanın hayatını etkileyen şeylere derman olmayan muhalefetin iktidar adaylığı geçersiz demektir.
İnsan yapamayacaksa bile, hepsi olmasa bile birazını der. Telefon lüks değil ihtiyaç, diyanetten % 20 kısarız telefondan geleni karşılar zaten. Siyasi partilere yapılan yardım telefon vergisinden fazla gider, onu kaldırırız der.
-
İmei sistemi teknolojik olarak kaldırılsa daha iyi olur,telefonların kimliği olmasına gerek yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İthal ikame ithal harcama yapmayi engellemek degildir. Oyle bir politika izlersin ki ithal ürün iceriye giremez ve insanlara yerli malı aldirirsin. Her yer ithal ürün dolu, kim yerli telefon satin aliyo? Pazar paylari %10 bile değil yerli telefonlarin. Ne ithal ikamesinden bahaediyosun? Buradaki yegane amaç vergi toplamak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hissedarlik olmaz devlette! Bir kere yetki verilip devlet olusturulduktan sonra halkin cok birşey soylemeye hakki kalmaz. Elbette gunumuzde katilimci demokrasi adi altinda ve secimlerle belli şeyler mumkun. Ama en basitinden Fransa'ya bakın, ABD'ye bakın, biraz ayaklandi mi halk neler yapiyor bu sözde demokrasiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imei kaydının 2022 yılında 2600 TL nin üzerine çıkacağını duyunca kendimi burada buldum. Bu şekilde gittiği taktirde 5 yılda sanırım 5000 TL yi bulacak gibi.
Düşünsenize 5000 TL lik telefon alıyorsunuz ülkeye geliyorsunuz 5000 daha ödüyorsunuz.
Akıma klasik hükümet politikası geliyor 2022 nin ortasına kadar bas zamları 2023 seçimi geldiğinde indirim oldu ekonomi güzelleşti ayağı vs. politikasına mı girecekler ama bu da ucuz hareket be kardeşim.
Ve evet bu olay siyasi bir olaydır. Herkes gibi bende 2023 de sandığı bekliyorum. ihracat arttı diye şov yapan bir hükümet kendi vatandaşları için evi 22 derecede tutun faturanız ucuzlasın diyor. Geldiğimiz son nokta bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayt -- 4 Kasım 2021; 9:44:14 > -
Arkadas dogru soylemis 200 az bile.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2000 az olmuş 3000 olmalı yok 5000 olmalı diyenlerin taleplerini değerlendirmeye aldım. Yapacağım düzenleme ile gerekli başvuruyu yapacağım.
Mesela 200 dolarlık telefondan 2000 TL
300 Dolarlık telefondan 3000 TL
400 Dolarlık telefondan 4000 TL
Nasıl böyle olsun istiyorsunuz değil mi :)
-
Bu olay tek bizim ülkede var. Yurtdışındaki adama bizde imei kaydedilmesi gerekiyor dediğimde imei ne diye soruyorlar. Teknik bilgi vermek yerine bazılarını zengin etmek için çıkarılmış bir vergi türü demek lazım. Böylesi daha mantıklı oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence şöyle olmalı:
Mesela 200 dolarlık telefondan 5000 TL
300 Dolarlık telefondan 7000 TL
400 Dolarlık telefondan 9000 TL
Telefon alabilen ile alamayan belli olsun, verdin yetkiyi göreceksin etkiyi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X