Şimdi Ara

-Imam Nikahı- hakkında bilgisi olan??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar imam nikahı kıymayı dusunuyorum,Sebebi 3 yıldır suren ilişkimde daha kuvvetli bir bag olsun istiyorum,Size sormak istedigim nasıl olur bu is?Yani her camiye gidildiğinde ve imam dan istenildiginde hemen kıyabilirmi?Yani onceden gidip demek falan lazım mı??Ailelerden habersiz olacak sorun olurmu ??Simdiden tesekkurler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

İmam Nikahı Hakkında Bilgi

İmam nikahı, resmi nikah olmadan dini törenle gerçekleştirilen bir evlilik biçimidir. İki kişinin karşılıklı rızasıyla, bir imam huzurunda kıyılır.

Resmi Nikah Olmadan İmam Nikahı Kıyılır Mı?

Evet, resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılması mümkündür. Ancak, resmi nikah olmadan yapılan imam nikahı, hukuki açıdan geçerli bir evlilik olarak kabul edilmez.

İmam Nikahının Geçerliliği

İmam nikahının geçerliliği, kıyıldığı ülkenin yasalarına ve dini kurallara göre değişir. Bazı ülkelerde resmi nikah olmadan yapılan imam nikahı yasal olarak tanınırken, diğer ülkelerde yalnızca dini bir tören olarak kabul edilir.

İmam Nikahının Avantajları ve Dezavantajları

İmam nikahının bazı avantajları şunlardır:

• Dini kurallara uygun bir evlilik biçimi olması.
    • Nikahın hızlı ve kolay bir şekilde kıyılması.
    • Nikah masraflarının düşük olması.

Ancak, imam nikahının bazı dezavantajları da vardır:

• Resmi nikah olmaması nedeniyle hukuki açıdan geçersiz olması.
    • Boşanma durumunda eşlere nafaka veya velayet gibi haklar tanımaması.
    • Çocukların evlilik dışı çocuk olarak kabul edilmesi riski.

Önemli Not: İmam nikahı yaptırmadan önce ilgili ülkenin yasalarını ve dini kurallarını araştırmanız önemlidir. Bu sayede evliliğinizin hem dini hem de hukuki geçerliliğini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • resmi nikah olmadan imam nikahı kıymazlar. cezası var şikayet edilirse. ancak bildiğin-tanıdığın bir hoca olacak yoksa kimse remi nikahın yoksa kıymaya cesaret edemez. sıkar biraz yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxrun27

resmi nikah olmadan imam nikahı kıymazlar. cezası var şikayet edilirse. ancak bildiğin-tanıdığın bir hoca olacak yoksa kimse remi nikahın yoksa kıymaya cesaret edemez. sıkar biraz yani

sagol boyle bilmiyordum ben, ama duydugum kadarıyla zaten once imam nikahı sonra resmi nikah kıyılıyomus dogrumudur? baska bilgisi olanlar varmı?? Cunku benim kulagıma gelmisti resmi nikah olmadan da kıyılabiliyor diye
  • önce resmi nikah kıyılır sonra imam nikahı kıyılır. imam niahı devletin gözünde geçerli bir nıkah değildir ve resmi nikahtan önce yapılması yasal deildir. (yasallığından emin deilim ama)
  • saçmalalık...
  • Türk Medeni Kanunu madde 143

Evlenme töreni biter bitmez evlendirme memuru eşlere bir aile cüzdanı verir
    Aile cüzdanı gösterilmeden dini tören yapılamaz
    Evlenmenin geçerli olması dini törenin yapılmasına bağlı değildir
  • günümüzde hocalarca da kabul edilen bişey var ki, resmi nikah olmadan dini nikah yetersiz. gerçekten karı koca olabilmek için resmi nikah şart. imam nikahında ise sadece dua vardır, mehir gibi bazı konular belirlenir. aranızdaki bağlılığı kuvvetlendirmek için böyle bişey yapmamlısın. çünkü imam nikahını kıysan, kabul olduğuna inansan bile, eşinin ve senin birbirinize karşı sorunlulukları oluyor. bu çok hassas bi konu, çünkü şaka, gevşeklik kabul edilmez...

+ imam nikahına saçmalık demek, saçmalıkdan daha da saçmalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 21 Kasım 2005, 22:54:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evlenmeden önce imam nikahı kanunen YASAK.. hapis cezası var
  • yani imam nikahı sart diyosunuz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Cs*

yani imam nikahı sart diyosunuz???

ha bravo yane
    onca insan ne yazmış
    sen ne anlamışsın

atlayalım biz bi yerlerden artık
  • quote:

hala anlamamakta ısrar ediyorsun...

RESMİ NİKAH KIYILIR BU DEVLETİN TOPRAKLARINDA KARDEŞİM...
  • resmi nikah kıyılmadan dini nikah kıymanın sakıncası vardır.
    ancak bu ülkede resmi nikah kıyanlar istediği nikahı kıyabilirler, serbesttir...
  • harbiden ya imam nikahı da neymiş ne adamlar var ya
  • birincisi ailenin izni olmadan İslam dini nikahı geçersiz kılar yani ebeveyn veya velinin izni alınmadan nikah yapılmaz yapılsa bile nikahlıyım günah işlemiyorum zannetme zina olur

ikincisi dini nikah için imama gerek yok , aklı başında her müslüman nikah yapabilir ama iki tane şahit lazımdır
  • Resmi nikah devlet için normal kamu yararına ve halkçılığa dayanan bir tüzük.
    Ama imam nikahı ALLAHIN huzurunda şahit yapılarak kılınan nikahtır.
    Bazı kesime göre resmi nikah olup imam nikahı yapmayan bir çift hocaların dediğine göre ilahiyatçıların dediğine göre haram birleşme olarak kabul edilir.
    Zaten İslamiyetin doğuşundan beri HZ.MUHAMMED S.A.V efendimizin zamanında resmi nikah yoktu ALLAH huzurunda nikah yapılırdı.
    HAdis kaynaklarından bilgi edinebilirsiniz.İkiside olursa iyi olur diğer türlü biri olmayınca kötü olur tabi bu kişinin itikati ve resmi durumuna bağlı.
    Amam imam nikahı yapan helal kılınmış olunuyor bildiğime göre.Zaten doğu illerinde resmi nikah yok biliyorsunuz yada köylerde halen bile resmi olmayıp imam nikahı yaptıran kişiler var...

• quote:

Orjinalden alıntı: mevsim78

quote:

hala anlamamakta ısrar ediyorsun...

RESMİ NİKAH KIYILIR BU DEVLETİN TOPRAKLARINDA KARDEŞİM...

ARKASINADA DİNİ NİKAH KIYILIR KARDEŞİM.

not: Dini nikahı sırf beraber olmak için kullanmanın ve ailelerin rızası olmadan nikah kıydırmanın ne kadar hoş olup olmadığınıda bir araştırın isterseniz. Birde sen eğer olurda o kızla ayrılmak zorunda kalırsan Allah'ın huzurunda o kızın ne durumda olacağını araştır bence, yani sen boşadıktan sonra o kız başkası ile nikah kıydırabilir mi ? Bunun şartları olacak ama bilemiyorum sen buraya sormaktansa bir dini kaynaktan faydalan daha isabetli olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 21 Kasım 2005, 23:18:27 >

• ben imam nikahını gerekli görmüyorum...

tabii bu insanların kendi tercihi...
  • dini nikah kıymak için iki şahit yeterlidir. kim olsa kıyar.

hanefilere göre kızın ailesinin haberi-rızası olmasa da olur,
    şafilere göre kızın ailesinin haberi- rızası şarttır.

belli bir tarihte bitmesi için nikah kıyılmaz.

diğer bir açıdan bakıldığında,,, gizli olmaması gerekir.çünkü nikahın bir amacı da ilandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mevsim78

ben imam nikahını gerekli görmüyorum...

tabii bu insanların kendi tercihi...

Saygı duyarım kardeşim. Herkes hayatını inancına göre yaşamalıdır.
  • Once resmi nikah sonrada dini nikah gelir. Musluman yada hristiyan yada yahudi.. Hic farketmez. Bu ülkede dini nikah icin resmi nikah zorunludur. Zaten mantıklısıda budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 21 Kasım 2005, 23:32:13 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.