Şimdi Ara

-Imam Nikahı- hakkında bilgisi olan?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kadın erkek eşitliğini islamda arasanızda ve bulamazsınız zaten.

Önce Kur'an okuyun..! Sonra böyle bi yorumda bulun..!!!

Cahil kafalar kadına değer vermemiş diye,bunu İslamiyete yıkman çok çok büyük bir ayıp.!
  • kadın erkek esitligi vardır , olmaz olur mu ? burda hatalı oldugunu dusunuyorum bende. ayrıca resmi nikahtan sonra imam nikahına gerek kalmadıgı fikrimi hala savunuyorum. isterseniz dua mahiyetinde yaptırabilirsiniz tabi. ama kimseye duyurmadan 2 tane sahit bulup sırf zina yapmıs olmamak icin imam nikahı kıydırırsanızda bi anlamı yoktur. zaten bu nikahın cıkıs amacı sahitler onunde evlendiginizi beyan etmektir. eskiden evlilikle ilgilenen bir merci olmadıgından bu yol secilmis. aslında adının imam nikahı olmasına da bi anlam veremiyorum , o ayrı.. yani nikahı kıymanız icin imam olmanızda gerekmez. sacma bi isim...
  • beni üzen en büyük şeyde güvenilir kaynak göstermeden yok şu şöyle bu böyle diye kesin konuşulması..İşte böyle yaparak insanları dinden soğutur hale geldik...

yukarıda yazılanları yazan arkadasımız islamiyette kadının yeri hakkında bir kac sey okusa eminim bunları yazmazdı...ama suc bizde de var bir ayet hadis bir örnek vermiyoruz ki...
    buyrun hep beraber okuyalım :

quote:

İslâmiyet kadına pek büyük bir mevki ve şerefli bir makam vermiştir. Cenab-ı Hakk bir ayet-i kerime de “Ana-babanıza öf bile demeyin” (İsra Sûresi, 28) buyurmuştur.

Efendimiz Hazretleri de, “Cennet anaların ayakları altındadır,” (Suyûtî, el-Camiü’s-sağir, 3642) buyurmakla validelere çok büyük bir makam vermiştir. Bu münasebetle, İslâm’da kadın-erkek eşitliği olmadığı şeklindeki itirazlara kısaca temas edelim:
    Cenab-ı Hakk sonsuz hikmetler sahibidir. Mahlukatını, hikmetinin iktizasına göre, istediği gibi yaratır. Bazısına diğerinden farklı kabiliyetler ve meziyetler verir. Hiçbir mahlukun, bu hüküm ve iradeye müdahale etmeye hakkı yoktur.

Allah, erkekler ile kadınları her yönden eşit yaratmamıştır. Bu iki cinsi her cihetle eşit kılmaya çalışmak ancak fıtratı değişmekle mümkündür, bu ise muhaldir. Erkeğin ve kadının mahiyetleri bir çok cihetle farklılık gösterir. “Hüküm çoğunluğa göre verilir” kaidesinden hareketle şöyle diyebiliriz: Erkekler, “güç ve kuvvette, teşebbüs kabiliyetinde, cesarette”, kadınlar ise, “şefkatte, hassasiyette, vefa ve sadakatte” daha ileridirler. Gerek kadının gerek erkeğin birbirinden üstün tarafları vardır. Aile çatısı altında, her iki tarafın üstün meziyetleri birleştirilir ve böylelikle ailenin ihtiyaçları yanında, saadeti de temin edilmiş olur.

Erkeklerin güç ve kuvvet yönünden daha ileri olmaları sebebiyle, Cenab-ı Hakk, ailenin sorumluluğunu, birinci derecede, erkeklere yüklemiştir. Erkekleri, kadınların ihtiyaçlarını yerine getirmek, onları maddî ve manevî her tehlikeden koruyup gözetmekle mükellef kılmıştır. Bu hakikat şu ayet-i kerimede açıkça beyan buyurulmuştur; “Erkekler kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar. Çünkü bir kere Allah bazılarını diğerlerinden üstün kılmıştır. Bir de erkekler mallarından (kadınlarına) nafaka verirler. Onun için iyi kadınlar, itaatkardır. Allah onları (kocalarının himayesine vermekle) koruduğu gibi, onlar da gaybı (namuslarını ve kocalarının mallarını) korurlar.”( Nisa Sûresi, 34)

İslâmiyet erkeğin kadına karşı yaptığı bu ihsanlara karşı kadına da kocasına karşı itaati vacip kılmış ve bu itaati ibadet saymıştır. Bu ayet-i kerime bir taraftan erkeklerin hakimiyetini, diğer taraftan da kadınların kıymet ve faziletini ders veriyor.

Şu var ki, aile reisi olmak başkadır, Allah katında üstün olmak daha başkadır. Kur’an-ı Kerime göre, üstünlüğün ölçüsü cinsiyet değil takvadır. Takva ise en kısa ifadesiyle, Allah’tan korkmak, günahlardan sakınmak, Onun razı olmadığı hareket, tavır, hal ve sözlerden uzak durmak, Onun rızasına ermeyi en büyük maksat bilip, bunu kaybetmekten son derece korkmaktır.

Aile içindeki nizam ve ahengin devamı için erkeğin aile reisi olması ve kadının da ona itaat ile mükellef kılınması zarurîdir. Mutlak eşitlik bu itaati kırmakla ailedeki nizamı bozar; huzur ve saadeti mahveder ve çoğu zaman boşanmalara yol açar.

Kadının erkeğine itaati ne kadar lazım ise, erkeğin de kadının hak ve hukukunu gözetmesi o kadar vaciptir. Buna göre İslâmiyet’te “kadınların erkeklere esir oldukları” iddiası tamamen batıldır. Aksine İslâm’da kadın erkekten daha fazla zevk ve sefa imkanına sahiptir. Zira İslâm, erkeği kadının nafakasını temin ile mükellef kılarken, kadını bundan muaf tutmuş, bunun yerine kadına en zevkli bir vazife olarak “çocuk terbiyesini” vermiştir. Bunun içindir ki, Allah, şefkat hissini kadınlara, erkeklerden çok daha fazla lütfetmiştir.

Bugün kadın hürriyeti diye ortaya atılan şeyler, kadınların ancak sefahate düşmelerini ve sefaletlerini netice vermiş, izzetlerini zillete çevirmiştir. İslâmiyet ise onların iffet ve namuslarını muhafaza altına almakla, şeref ve haysiyetlerini korumuştur.

Bazı çevreler, İslâm’ın örtünme emrini kadının hürriyetinin kısıtlanması şeklinde takdim ediyorlar.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekir: Kadınların örtünmeleri bütün semavi dinlerin ortak hükmüdür. Rahibelerin örtünmeleri bunun açık bir delilidir.

Öte yandan, örtünme sadece kadınlar için değil, bütün insanlar için fıtrî bir vazifedir. Hiçbir millette erkeklerin veya kadınların çıplak olarak gezdikleri görülmez. Ancak örtünmenin sınırında münakaşa vardır. İslâmiyet’e göre kadın, yabancı erkeklerin şehvetlerini tahrik edecek bütün azalarını örtmekle yükümlüdür. Böylece, dünyada haysiyet ve şerefini, ahirette ise ebedi saadetini kurtarmış olur. Öte yandan, kadınlar, İslâm’ın men ettiği şekilde açılıp saçılmakla, erkekleri günaha sokmakta ve “sebep olan işleyen gibidir,” hükmünce, onların günahlarının bir katı da kendilerine yazılmaktadır. İslâm, örtünme emriyle kadınları bu tehlikeden de muhafaza etmiş olur.

http://www.sorularlaislamiyet.com/moduller.php?modul=soru&op=1&id=130

• quote:

Orjinalden alıntı: Answer

quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

dini nikah demek resmi geçerliliği olan nşkah demektir.şuanda imamın kıydığı nikahın hiçbir gçerliliği yoktur.kimseyi bağlamaz.ama devlet dese ki imamlar nikah kıydırabilir ve evlenme cüzdanı verebilir o zaman geçerli olur..

yani kendinizi kandırmayın.şuanda imam nikahının dinen de hukuken de hiçbir hükmü yoktur.

Allame-i Cihan açıklama yaptı tüm çeneler kapatılsın.Hey Allah'ım ya...Sen ıslah et şu kulunu...

Allah seni ve senin gibileri islah etsin!

Dini nikah ve resmi nikah diye bir ayrım yoktur.Nikah resmi bir anlaşmadır.Dinen farz kılınmış olmasının anlamı da bu anlaşma ile tarafların muzdarip olmasını önlemektir.

sen işi resmiyete dökmezsen kıydığın nikah nikah olmaz.Allah katında da nikahsız yaşamış olursun

aşağıdaki yazıyı yazan arkadaşı da kutluyorum.olay bundan ibaret.eğer bizim devlet dese ki imamlar nikah kıyıp evlenme cüzdanı verebilir,o zaman imamların kıydığı nikah geçerlilik kazanır.ama ortada nikahın asıl amacı olan resmi anlaşma olmazsa kesinlikle nikahsız olarak aynı evde yaşamış olursunuz.

quote:

İslam dininde dini nikah devlet otoritesi dini olursa ve olduğunda uygulanmıştır.

Nikahtaki amaç : evliliktir. dini nikah eskiden evlenme cüzdanı gibiydi. Topluma duyuru idi. Sen şimdi resmi nikah kıymadan dini nikah kıyarsan bunun dini açıdan hiçbir önemi yoktur ve zinadır.

Esas dini nikah şimdiki durumda resmi nikah olup mal paylaşımını ve karşılıklı sorumlulukları belirler ve dini nikahtan kat kat daha fazla mantıklı ve kadını koruyucudur. Dini nikahın hükmü ülkemizdeki yasalar gözönüne alındığında sadece duadır.

O sebeple hocaların sırf gayrimeşru ilişki için nikaha alet olmaları dine ihanettir.(Tabi resmi nikah yoksa)

Kadın erkek eşitliğini islamda arasanızda ve bulamazsınız zaten. (cariye, 4 e kadar evlilik,erkeğin tek sözle boşaması vs...)

Medeni kanuna göre davranmak gerekir. Eğer evlenmek istemiyorsan dini nikah yapsan da bi hükmü yoktur.

Öylece devam et.

(Eski türklerde kadının yerine bakınca şimdiki kadınların düştüğü konum acı verici)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 22 Kasım 2005, 18:02:19 >

• İmam nikahı diye birşey yoktur. Dini nikah vardır. İmam efendi olmasına gerekte yoktur kılınırken. İslamiyeti karalamak istene 3-5 örümcek kafalının uydurduğu bir terimdir "imam nikahı".
    Hristiyanla rkilisede, papaza kıldırıyorlar. Yahudiler havrada kılıyorlar. Hiç papaz nikahı duydunuz mu?

Türkiye Cumhuriyeti kanunları Resmi Nikahı zorunlu yapmıştır. Bu nedenle Resmi nikah kıyılmalıdır. Daha sonrada, kurallarına uygun Dini Nikah yapmalıdır.
  • Dini nikaha gerek yok diyen arkadaşlar siz kıymazsın dini nikahı, resmi nikah yeter size...Biz yine kıydırırız dini nikahımızı..sizin nikahınız size bizim nikahımız bize (tabi resmi nikahıda ihmal etmek yok)
  • herkes bişiler yazmış ben de yazam bari...

nikah konusu ciddidir, bunun resmi olanı dini olanı yoktur, sadece kabullenme ve anlaşma vardır,

müslüman erkek inançlı bir kadın ile de evlenebilse de (müslüman, hristiyan, musevi) diğer dinlerdekilerle evlenemez (ateist, budist, satanist,..) müslüman bir kadın ise ancak müslüman bir erkekle evlenmelidir, bunun dinde ki yeri budur, tabi esas güzeli müslüman olanların kendileri arasından eş seçmesidir, diğer tarafı gözden çıkarmayın imanı tehlikeye atmayın...

efendim nikah konusunda ise şaka kaldırmaz, ewwt gerçekten bir erkek şaka olarak bile kıza seni aldım dese, kız da ben de sana vardım diye cevap verse bu bir nikahtır, nikahla şaka olmaz...

peki neden nikah yapılır, bu bir anlaşmadır, resmi olsun yada olmasın, sevgili edinip karı-koca hayatı yaşayanlar ve bu birlikteği sürdürenler de aslında aralarında kabul etmişlerse nikahlıdırlar, ama bunu gizleyemezler... gizlememelidirler...

ancak dinin güzelliği ile olan bir tören hoş olur mesela, kadına hakkı olan mehir verilse, şahitler olsa, bir kutlama yapılsa, yemek verilse pek güzel olur.. ama bunlara gerek de kalmayabilir, aldım-vardım demek yeterlidir...

Allahtan korkan kişi için zaten dalga geçilmez bir meseledir de, zaten yukardaki şartlarda yapılan nikah da resmi de olsa dince sakıncası yoktur, ancak laik devlet düzeninde memur konumunda olan iki kişiden biri seçilecek olsa, din hizmetlilerine güvenmemek yada öcü olarak göstermek yakışmaz devlete, neticede sabahtan yatsıya kadar camilerde hizmet veren din adamları pekala memur oldukları gibi tahsillidirler ve basit bir form doldurma ve imza atma işini becerebilecek yetenektedirler...

bence nikah kıymakdaki yetki imamlara verilse kimse de böyle saçma sorularla ilgilenmemiş olur, şimdi aklıevvelin biri çıkarda inançsız biri illa camide mi nikah yapacak diye sorabilir, ewet bence yapmalı.. ülkenin %99 müslüman ise en doğal olanı hemen her ilçe, belde, köy, hatta mahallede yaygın kurum ve kuruluşa ancak diyanet kurumu sahiptir, isteyen istediği anda yürüme mesafesinde bir din adamına ulaşabilir ve bu hizmeti yaklaşık olarak 15 saat isteyebilir, başka bir dinden kişi içinde resmi bir meslek olan imamlığın kendi dinine bir saldırı yaması mümkün olmayacağında, yapılan iş sadece form doldurup imza atmak ise kimseyi incitmeyen bir iş olur..

ama derseniz kamusal alan olarak camileri de sayalım o zaman diye.. bende aklı olmayanın dini de yoktur derim..

• champion24 al benden de o kadar...

Bilgi sahibi olmadığınız konularda bilhassa dini konularda bence... diye cümleler yazmak insanı küfre götürebilir ve imanından edebilir...İslamda bence yoktur..Herşeyin bir kuralı hükmü vardır ve burdaki insanların çoğu bunu bilmiyorlar ki yazılanlardan o gözüküyor...

Arkadaşlar ister imam nikahı olsun ister resmi nikah olsun asıl amaç şahitler karşısında bu benim karım veya işte kocam demektir...

İşin püf noktası budur...Şahitler karşısında bu benim eşim demektir...Yani yok medeni kanun yok bilmemne kimseye bişey diyemezsiniz..Resmi nikah kayıt evliliğinizin kayıt altına alınmasıdır ve yasalardan faydalanmanıza yarar...

Yoksa bazı arkadaşların yanlış söledikleri gibi imam nikahı yoktur falan lafları...Yani cahilce laflar bunlar...Ne biliyorsun ki ne yazıyorsun...laflarım yanlış anlaşılmasın..Sadece bilmedikleri konu hakkında yazı yazanlardan hoşlanmıyorum...

Selamlar ve saygılar...

Allah herkese hayırlı kısmetler versin..Bize uygun bi eşle mutlu bir yuva kurmayı cümlemize nasip eylesin...

• quote:

Orjinalden alıntı: Thyme

BUNU NASIL YAZARSIN DRAZY;
    Kadın erkek eşitliğini islamda arasanızda ve bulamazsınız zaten.

Önce Kur'an okuyun..! Sonra böyle bi yorumda bulun..!!!

Cahil kafalar kadına değer vermemiş diye,bunu İslamiyete yıkman çok çok büyük bir ayıp.!

evet ya ne diosunuz siz kadına dinimizden başka hangi din daha fazla değer vermiş bune bööle yaa

• kuran da dini nikahsız bir ilişki zinaya girer arkadaşlar dikkat edin açın okuyun da görün aaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: saner1911

kuran da dini nikahsız bir ilişki zinaya girer arkadaşlar dikkat edin açın okuyun da görün aaa

Ewet ya bu kadar bitti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: morkedi

*Cs* seni anlıyorum dini nikah yapma konusunda ama yapan ve daha sonradan çok pişman olan tanıdıklarım var. gördüklerimden dolayı tavsiye etmiyorum... bu kadar ciddi düşünüyorsanız evlenin bence yada söz , nişan ne bilim bir resmiyeti olsun...

söz var ama nikah icin erken daha ikimizde son sınıftayız 2 sene icinde insallah nikah ,ben sadece merak ettim ogrenmek istedim
  • ama dostum aileler ne alemde peki onların haberi varmı? yaş kaç sorması ayıp yani erken yaş biraz uçuruyo adamı böle nikah mikah 1 -2 sene önce bende öleydim aman sen geleceğide ciddi ciddi düşün öle karar ver
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

Kadın erkek eşitliğini islamda arasanızda ve bulamazsınız zaten. (cariye, 4 e kadar evlilik,erkeğin tek sözle boşaması vs...)

YAZIKLAR OLSUN...!!!!
  • arkadaşlar islamiyet dünya üzerindeki en mukemmel dindir inkar edenlere kafir denir ok mi ya uy ya uyma o sana kalmış şahsen ben en mukemmel dini en mukemmel şekilde yaşamak istiyorum bakın yaşıyorum demiyorum çunku bu dini kimse kolay kolay mükemmel yaşayamaz eğer bir yol gösterici istiyorsanız zekeriya hocanın kitabına değilde kuran mealine bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Dini nikaha gerek yok diyen arkadaşlar siz kıymazsın dini nikahı, resmi nikah yeter size...Biz yine kıydırırız dini nikahımızı..sizin nikahınız size bizim nikahımız bize (tabi resmi nikahıda ihmal etmek yok)

arkadaşım bravo yani! ya hu dini nikah diye bir şey yok demiyoruz.dini nikahın esası şudur:iş resmi olmalı.

Anlatabildim mi?yani bir nikahın dini olması için yani dinen kabul görmesi için o nikahın resmi yani devletin tanıdığı bir nika olması gerekir.

Devletin tanımadığı bir nikah dini nikah olmaz.bu Kuran'daki nikah kavramının özüdür
  • quote:

Orjinalden alıntı: saner1911

ama dostum aileler ne alemde peki onların haberi varmı? yaş kaç sorması ayıp yani erken yaş biraz uçuruyo adamı böle nikah mikah 1 -2 sene önce bende öleydim aman sen geleceğide ciddi ciddi düşün öle karar ver

Aileler biliyor soz var cunku Yasım 23 daha 2 sene falan var evlenmeye...
  • baba ozaman ne duruyosun?
  • Aileden izinsiz film çevirmeyin. Dini veya resmi iki çeşit nikahında kendine göre sorumlulukları vardır. Evlilik kolay bir şey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Dini nikaha gerek yok diyen arkadaşlar siz kıymazsın dini nikahı, resmi nikah yeter size...Biz yine kıydırırız dini nikahımızı..sizin nikahınız size bizim nikahımız bize (tabi resmi nikahıda ihmal etmek yok)

arkadaşım bravo yani! ya hu dini nikah diye bir şey yok demiyoruz.dini nikahın esası şudur:iş resmi olmalı.

Anlatabildim mi?yani bir nikahın dini olması için yani dinen kabul görmesi için o nikahın resmi yani devletin tanıdığı bir nika olması gerekir.

Devletin tanımadığı bir nikah dini nikah olmaz.bu Kuran'daki nikah kavramının özüdür

İlk defa senden duyuyorum arkdaşım. Yani adam resmi nikah yapmadan, dini nikah yapsa zina mı yapmış olur. Dinen kabul görmez mi yani? Osmanlı devletinde resmi olarak kayıtlı mıydı hiç duymadım. Ya da desene dini nikah kıyıpta resmi nikah kıymayan bir çok insan var bu ülkede. O zaman onların nikahı olmuyor dinen yani...Sen doğru bildiğine emin misin? Ya da bu bilgiyi nerden aldın kaynak verir misin?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.