Şimdi Ara

İlk Kazamı Yaptım :( (Son Olur İnşallah)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ne kadar dikkatli olsak bile nasipte olunca başa geliyor.
    Kusurun %100 karşı tarafta olduğu şanssız bir kaza geçirdim. Rabbim beterinden korusun cümlemizi.

Aracım FORD FOCUS 1.6 TDCi 4 KAPI TREND (109)
    Karşı araç %100 kusurlu, hem trafik hem de Kasko su var.
    Benimde trafik ve Kaskom var.
    Aracımı kaza sonrası Özel bir servise çektik (Bosch Car Service)
    Özel servis benim kaskom üzerinden dosyayı açmış. (sanırım karşı taraftan kendileri tahsil edecek)
    Eksper geldi aracı inceledi ve fotoğraflarını çekti.
    Ertesi gün servis, ekspere maliyetle ilgili olarak listeyi gönderiyor. (bana 15-16 bin tl masraf olacağını söyledi)

Şimdi:
    Bu durumda mantıklı bakarsak arabanın yarısı kadar hasar çıkmış oluyor. (Büyük olasılıkla araç pert işlemi yapılacak)
    Aracın GIB.gov.tr deki listeye göre kasko değeri 29.350 TL
    Aracın ikinci el piyasasındaki ilanlara göre gideri 28-32 bin tl aralığında.

Benim aracımda satın aldıktan sonra yaptırdıklarım;
    Hız Sabitleyici: 750 TL
    Çelik Jantlar: 1000 TL
    Geri Görüş Kamera Sistemi: 250TL
    Park Sensörü: 200 TL
    Sis Farları: 300 TL
    Hoparlör sistemleri Değişimi: 500 TL
    Bunlar da dikkate alındığında aracımı kaza öncesi satmaya kalksaydım isteyeceğim rakam kesinlikle 32.000 TL den aşağı olmazdı.

Sormak istediklerim;
    1. Diyelim ki aracım pert oldu. Bana ödeme yapılacak, bu konuda sigorta şirketinin az ödeme yapması gibi durumlarla karşılaşanlar var. Kusurlu olmadığım bir kaza da benim Sigorta şirketim bu konuda beni kollar mı? Sonuçta karşı tarafından sigortasından alınacak para.
    2. Gib.gov.tr de baktığımızda aracımın kasko bedeli 29.350 TL görünüyor ve benim aracım üzerinde 2-3 bin tl ye yakın ekstralarım var. Bunlar fiyatta dikkate alınacak mı? Yoksa ben bu ekstraları söküp alma hakkına sahipmiyim?

Bu konular da deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. İlk kez bir kaza geçirdim ve bu tür prosedürlerle ilk kez karşılaşıyorum.

İlk Kazamı Yaptım :( (Son Olur İnşallah) İlk Kazamı Yaptım :( (Son Olur İnşallah) İlk Kazamı Yaptım :( (Son Olur İnşallah)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despantos -- 17 Mayıs 2014; 22:23:28 >

• Ekstraları kaskonuza işletmediyseniz pert durumunda hiç bir değeri yok söktüğünüz ürün varsa onları koyarak arabadan sökebilirsiniz taktıklarınızı. geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekstralar kaskonuza işlenmeliydi, işlenmediyse hak talep edemezsiniz. Fakat servisle görüşüp gidip sökün ;)

Karşı taraf da nihayetinde sigorta şirketi. Her halükarda az ödeme yapmaya çalışacaklar. Ama bir çok mücadele yöntemi var, araştırın derim.

• Öncelikle geçmiş olsun. Ben bildiklerimi yazayım arkadaşlar tamamlarlar. Üzerinde bulunupta kaskoya bildirmediyseniz sökebilirsiniz. Daha önce forumdan bir arkadaş kaza sonrası sökmüştü. Bir sorun olmamıştı ordan biliyorum. Keşke yetkili servise çektirseydiniz. Özel bir sebebi yoksa sorabilir miyim neden özel servise çektirdiniz? Özelde o kadar masraf çıktıysa yetkilide kesin pert olurmuş araç.

• Geçmiş olsun Allah beterinden saklasin bizleri

• Sanırım yaptığınız ekstraları kaskoya işletmeniz gerekiyordu. bu durumda zor görünüyor
  • Öncelikle geçmiş olsun, trend arabayi kendi imkânlarınızla trend x stil paket yapmışsiniz , direk trend x alsaydiniz keşke böyle bir sıkıntıda olmazdı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Perte çıkmazsa karşı tarafın trafik sigortasından 2. El değer kaybı tazminatı alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun arkadaşlar,

Özel servise çekme nedenim, tanıdığım olması ve aracımın periyodik bakımlarınıda orada yaptırıyor olmam.

Araca yaptığım ekstraları kaskoya bildirmemiştim, o halde sökme işlemi yapabilirim. Bir tek jantları değiştirmek gerekir. Eski teneke jantlar da elimde duruyor zaten.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu tam anlayamadım, diyelim ki aracım pert yerine tamir edildi... Satmak istediğimde piyasa fiyatı olan 30+bin TL değilde 22 bin tl ye alıcı buluyor. Bu durumda aradaki zararı karşılıyor mu karşı taraf. Bir de bu mahkeme süreci ile mi oluyor?
  • izin verirlerse git hepsini sök derim be usta.
    hoparlörler geri görüş kamerası falan. artık hangisi sağlamsa.
    araç pert olursa da kasko değerini verirler. jant kamera sensöre bakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despantos

Bu konuyu tam anlayamadım, diyelim ki aracım pert yerine tamir edildi... Satmak istediğimde piyasa fiyatı olan 30+bin TL değilde 22 bin tl ye alıcı buluyor. Bu durumda aradaki zararı karşılıyor mu karşı taraf. Bir de bu mahkeme süreci ile mi oluyor?

değer kaybı davası açıyorsunuz ama detayları tam olarak bilmiyorum
  • hani.nerde H kullanıcısına yanıt
    Servis ve ekspertiz ile görüştüm sökeceğim, elimdeki eski teneke jantları da takıp çelik jantlarımı alacağım
  • öncelikle geçmiş olsun. hocam kasko şirketleri kasko poliçesi üzerindeki değeri ödemiyor aylardır bununla ilgili haberler mevcut piyasa değerinde ödeme yaparlar. sonradan taktırdığınız herşeyi söktürün aracı fabrika çıkışlı hale getirin sigorta şirketi masraf durumuna göre size seçenek sunar perte çıkarma veya tamir ettirme ama siz tamir ettireyim derseniz tamir olur. değer kaybı davası açabilirsiniz fakat sonradan yaptırdıklarınızın kayıp değere dahil olduğunu sanmıyorum çünkü daha önceden kaskoya bildirmiş olsaydınız ekleyebilirlerdi fakat şimdi biraz zor.
  • Geçmiş olsun kardeş... Allah daha beterinden korusun. Keşke herkes daha dükkatli ve yavaş sürse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelikuputis -- 1 Mayıs 2014; 11:53:00 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Şimdi benim asıl merak ettiklerim şunlar:

1. Kasko sanıyorum bizi uğraştıracak. Bu süreç nasıl işliyor. Diyelim ki araç perte ayrıldı bana paramı ne zaman ödeyecekler? Ve bu süreçte ne gibi engebelerle karşılaşacağız? Dikkat etmemiz gereken ve şirketin kurnazlıklarına karşı almamız gereken önlemler nelerdir?

2. Bu süreç te, hiç bir kusurum olmamasına rağmen ben tüm bu süreçte araçsız kalıyorum. Doğal olarak araç kiralamak durumundayım, İşlemler 2 ay sürse en kötü ihtimalle en ucuz araba için 2 ay da 2500-3000 tl kira bedeli ödeyeceğim. Bu benim cebim den mi çıkmalı? Yani ben yolumda giderken biri yasak yerden dönüş yaptı ve aracımı pert etti. Benim hiç kusurum yok ki. Niye mağdur oluyorum? Bu konu da karşı tarafın kaskosu yada benim kasko şirketimin benim bu mağduriyetimi gidermesi gibi bir işlem var mı? Bir arkadaşım Anadolu Sigorta da aracı tamir edilene kadar 1,5 ay ikame araç almıştı şirketten. Bu sebeple soruyorum yani.

• Geçmiş olsun kardeşim,Allah beterinden korusun.
  • evet, değerli dostlar...

Aracımla ilgili pert işlemleri için gerekli mutabakat yazısı bugün tarafımıza ulaşmış durumda...

Konuyu tekrar hatırlatayım kısaca...

Kusurun %100 karşı tarafta olduğu bir kaza geçirdim ve benim kaskom üzerinden dosya açıldı... Yani benim kasko şirketim (Halk Sigorta) bana ödeyeceği parayı kuruşu kuruşuna karşı tarafın sigortasından alacak...

Aracımı ihaleye çıkartmışlar ve mevcut hali ile 19.100 TL ye alıcı bulmuş.

Benim akıllı şirketim de cebinden para çıkmayacak olması sebebiyle beni kollayacak bir teklif sunması beklenirken bana 26.000TL teklif etmiş :)))

Aracımın piyasa değeri 28-33 bin TL aralığında... Ama ben aracımı satmak için ilan verseydim bu rakam 33-34 bin tl den aşağı olmazdı ve aracı alma niyetiyle gelen kişi bu rakama alır giderdi emin olun... (6-7 bin km de bir mazot filtresi dahil tüm filtreleri değiştirip, araçta hiç bir yan sanayi yedek parça taktırmaz her şeyi orjinali ile değiştirirdim... Ve bagaj kapağı hariç arabada vuruk, boya yoktu.)

Şimdi bugün şöyle bir konu ile karşılaştık, bana gelen mutabakatname de aracımın 2008 1.6 TDCi (90ps) olarak yazıldığını gördüm.. Bunu araştırdığımda satış esnasında noterde yanlışlık yapıldığını fark ettik. 2008 modeller de iki kasa var, birisi 90 beygirlik eski kasa, birde benim aracım 110 beygir yeni (makyajlı) kasa.... Ancak tabi ne hikmetse benim sigorta acentem (kendisi bana sistemde 110 beygir olduğunu söyledi) giriş yaparken şasi no dan girdiği için kasko da aracım 110 beygir olarak işlem görmüş... Ama benim akıllı sigorta şirketim ve onun çırağı olan eksper ruhsatı baz almış :) bizde yuttuk....

Neyse biz hemen bir ispat telaşına düştük, yaptığım araştırma da http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do sitesini buldum ve şasi den sorguladım, evet aracım şasi numarası ile sorgulandığında 110ps görünüyor... Bunu sigorta şirketine mail atarak bildirdik. Bakalım ne diyecekler, gerekirse ford türkiye'den yazı alacağım bununla ilgili ispat için...

Şimdi asıl esrarengiz konuya gelelim, Hani elimizdeki yazılı poliçede araç teminatı olarak "Rayiç Bedel" yazıyor ya, bu beygir konusuna kafam takıldı, her ne kadar acentem bana sigorta sistemde araç 110 beygir olarak görünüyor dese de kendi gözlerimle görmek istiyordum aracın kasko poliçesinde kaç beygir olarak işleme alındığını. Halk Sigorta online işlemlerde poliçe sorgulama diye bir yer buldum.. Aaaa bir de ne göreyim, aracımın teminatı 30.900 TL yazıyor.... Aynı şekilde, Türkiye Sigortacılar Birliği web sitesindeki kasko değer listesinde de 30.900TL şeklinde görünüyor. ekran görüntüleri ektedir... Değerli fikirlerinizi ve tecrübelerinizi alalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despantos -- 17 Mayıs 2014; 8:09:04 >

• Kasko değerinden düşük veriyorlar, eğer yanlış işlem yapıp aracını makyajsız kasa olarak gösterdilerse yukarıdaki rakama göre 28 civarı teklif ederler biraz pazarlık edersin. Geçmişte bu konu ile ilgili açılan birçok konu var, aşağı yukarı bu fiyatları veriyorlar. Bu arada eski kasalarda Trend Delux'lar hariç, Trend'lerin hepsi 109PS idi. Baya çorba olmuş bu mesele.
  • Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    bakalım sınırları zorlayacağız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.