Şimdi Ara

ilk defa mülakata giricem yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21 yaşındayım. ilk defa bir iş başvurusu yaptım ve kabul edildim. 22 sinde pazartesi beni mülakata çağırıyorlar. ziraat mühendislerinin yanında büro personeli olarak iş yapıcam eğer alınırsam. yani onların bilgisayar ve ofis işlerine bakıcam.

bu mülakatta nasıl soru sorarlar? girdiğim yer resmi devlet kurumu, yani belediyenin park bahçe bölümü.

adın soyadın ne? faslından sonra neler görürüm? kendini 5 yıl sonra nerde görüyorsun gibi klişe sorular gelir mi?

yardımcı olacak arkadaslar lütfen esirgemesin, önceden girenler neler oldugun yazarsa sevinirim, bi yol gösterme açısından güzel olur.

üni son dönem okuyorum. bitince ziraat mühendisinin kendisini olma şansı yakalıyacam fakat hemen iş bulunmadığı için başvurup şansımı deniyim dedim. o da kabul çıktı ve önümde tek mülakat kaldı.

• ne sorarlar bilemem ama mülakat sırasında kimle konuşuyorsan göz teması kur ve kendine güvenerek cevap ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askmeafavour A kullanıcısına yanıt

evet o göz teması olayı önemli. birşeyler anlatırken sağa sola veya duvara yere bakarak anlatmak, karşı taraf için olumsuz. kendime güvenerek cevap verme olayına gelirsek, eğer kişisel bilgiler hakkında sorarlarsa tabikide güvenmek zorundayım fakat genel kültür gibi bilgi soruları denk gelirse ben orda afallamya başlarım. çünkü tarih coğrafya ve edebiyat gibi bilgilerim nerdeyse yoktur.

• Genel olarak

Bize kendinden biraz bahseder misin

Sizi neden işe alalım

Güçlü ve zayıf olduğunuz yönleriniz neler

Bizimle neden çalışmak istiyosunuz

Gibisinden sorular yöneltebilirler.

• Mülakatçılara saygım sıfır,  nasıl bir amaca hizmet ettiklerini düşünsen heycanlanmazsın ama yine de adamlara küfür etme.

Kişiyi bir ay çalıştırırsın ve tanırsın, al sana mülakatın alası, 5 dakikada ne anlayacaklar güya ?

• "Sizi neden işe alalım ?" sorusuna tahammül edemem,

en iyi ihtimalle, "kriterlere uyduğum için" diye cevap verirdim herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: limbesh

"Sizi neden işe alalım ?" sorusuna tahammül edemem,

"Ayağınıza gelen şansı tepmiş olmamak için" diye de yanıt verilebilir.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendine güvenin olsun, pasif durma.Kılık kıyafetin dış görünüşün temiz olsun.Kendini güzel et kafi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limelar kullanıcısına yanıt
    Asıl soru şu olacak sana. Üniv bitirince napacaksın diye soracaklar. Sen de mezun olduktan sonra ziraat mühendisi olacam dersen seni büro personeli olarak almayı düşünmezler. Adamlar aldıkları pozisyonda onlara hizmet vermeni beklerler. Bir yıl sonra bırakıp gideceğini ima edersen hayatta almazlar. Böyle bir soruya cevabın şöyle olmalı. Büro personeli olarak alındıgımda kendimi bu alanda geliştirmeye odaklanacam. Üniv mezuniyetimden sonrada mevcut görevime devam etmeyi düşünüyorum demelisin. Üniv okumamdaki gaye kendimi bir alanda geliştirip o sayede kendi işimde nasıl daha verimli çalışabilirim diye referans noktası oluşturmak. Vsvsvsvs. Mantığı kapmıssındır umarım. Her doğru her yerde söylenmiyor. Dobra olunacak yer degil mülakat. Onların duymak istediklerini söyleyeceksin. Tıraşlı ve takım elbiseli gideceksin. Müşakat odasına girdiğinde lap diye sandalyene oturma içeri gir ayakta bekle onlar teklif edince oturuver. Nüanslar bunlar. Genel kültürün de iyi olsun. Bakanları başkanları bil. Başarılar.

Bilmedigin sorulara da sallama üfürme moduna girme kibarca konu hakkında malumatım yok yanlış konuşmak istemem de geç. Jürideki herkesi selamla içeri girerken ve hepsiyla ayrı ayrı kontak kurarak yap bunu
    İlaveten nişanlıyım vs dersen de faydası olma ihtimali yükselir. İş sahibi olunca evlenme sürecim hızlanacak inş dersin. Bekardansa evlileri veya evlenme işleri olanlara pozitif ayrım yapabiliyorlar. Herseyi geçtim bu devirde zaten adamı olanlar işe giriyor. Hele ki belediye. Adamın varsa rahat ol. Yoksa bu dediklerimi uygula. Parmagında yüzükle git mülakata
  • quote:

Orijinalden alıntı: limbesh

"Sizi neden işe alalım ?" sorusuna tahammül edemem,

Ben bu soruya paraya ihtiyacım olduğu için diye cevap vermiştim dönen olmadı 

• sağolun hocam. eğer bu sekılde sorarlarsa benım ıcın cok basit ve etkili bir mülakat olur. çünkü bunlara verebilecek geniş cevaplarım var. özetçe verip geçerim.

Genel olarak girdiğim mülakatlarda karşılaştığım sorular bunlardı

• son 2-3 yıldır özgüven konusunda iyi seviyelere ilerledim. gerek duruşum olsun, gerek kıyafetlerim olsun.

zaten iş adam tarzları hoşuma gittiği için full siyah ve halk tabiriyle klas giyinirim.

şuan için tek sıkıntım saç ve sakal. günlük hayatta serbest takıldığım için saçımı olması gerekenden biraz uzattım ve sakallarım var hafiften. onları artık düzgün konuma getireceğim.

• bunlar kişisel oldugu için ister istemez cevaplanıyor. fakat bunlara ek olarak bilgi sorusu gelir mi?

benim tanıdık birine sordum, o " bana belediyenin işleyiş tarzlarını, unesco nun açılış tarihini, divan edebiyatı şairlerini, coğrafi konum bilgileri sordular " dedi bana. bende oha dedim bunlar ne alaka?

tek korkum bunlar, bide kağıt çektirip içinden çıkan rastgele sorulara cevap verırsın dıyen oldu.

• zerenerhan Z kullanıcısına yanıt

ayrı ayrı 3 parçalık geniş yazı ve bilgiler için teşekkürler hocam. nişanlıyım diyemem çünkü daha 20 yeni bitti 21 yaşındayım. erkenden diye sıkıntı edebilirler. bide nişanlından bahset, nasıl bir yuva kurucaksın falan derlerse ben iyice sapıtırım kökten giderim.

o yüzden o olayı direkt elemekle beraber kıyafet ve tarz konusunda sıkıntım olmaz. işi 1 yıl yapıp gidicem diye tabikide demem. çünkü mühendislik hemen olunmuyor maalesef. muhendıslık ayagıma kadar gelırse ona geciş yaparım fakat bişi olmazsa mecbur devam etmek zorundayım

zaten bilgisayar bilgim iyi ve kullanım şeklim profesyonelin altı, ortanın üstü bi yerlerde.

dakikada 101 kelime yazabiliyorum evet düşük ama diğer sıradan kullanıcılar için bir hayli yüksek (standart klavye kullanan bir insan dakikada ortalama 40-60 yazıyor.

Benim mülakata girdiğim yerler özel sektör olduğu için bu tip sorularla hiç karşılaşmadım.Kart çekitip yorumlatma olayı polislik mülakatında var.Diğer devlet kademelerinde bu prosüdür var mı bilmiyorum.

• özel sektör değil devlet kurumu olacak benim. kağıt çektirme olayını bende ilk defa duydum fakat mülakat konusunda çok değişiklik oldugu soylendı. iş başvurusu yaparken onları sevmiştim, iyi insanlardı fakat mulakatta aynı kısıler denk gelırmı onu bılemem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.