Şimdi Ara

25 yaşındayım ilk kez yks sınavına giricem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun bir yazı olacak öncelikle sabırla bu yazıyı okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, ben 25 yaşındayım şuan ve bazı sorunlardan dolayı depresyona girip 15 yaşında liseyi bırakmıştım.İlk sene derslerim iyi olmasına rağmen ve sınıfı geçebiliyor olmama rağmen neredeyse okula hiç gitmeyip 75 gün devamsızlıktan kalmıştım (Sadece hava yağışlı olduğunda birde sınav günleri gidiyordum :D ) ikinci sene ise okula adam gibi gitmeme rağmen derslere odaklanamadığım için zayıflarım yüzünden sınıfta kaldım ve bana örgün öğrenim hakkımı kaybettiğimi birdaha örgün okuyamacağımı söyledi okul müdürü.Tabi sonra sanayinin yolu gözüktü, biraz sağda solda çalıştım burnum sürttü daha sonra işsiz kaldım kendimi eve kapattım iki sene hiç dışarı çıkmadım.Daha sonra 17 yaşında açık öğretimden okunabildiğini öğrendim.Tekrar okumayı çok istiyordum içimden geliyordu, fakat ailem çalışmaktan korktuğumu çalışmak zor geldiği için kaçış yolu olarak tekrar okula dönmek istediğimi hatta askerden kaçmak için yaptığımı söylediler moralimi bozdular beni vazgeçirttiler en çokta askerden kaçmak için kayıt olmak istiyorsun açık öğretime lafı koydu.Ulan daha 17 yaşındaydım ne askerliği ? Ayrıca çalışmaktan hiç korkmadım zor gelmedi, sadece sanayi ortamına gidince oradaki insanların birbirine saygısı olmadığını birbirinin kuyusunu kazmaya çalıştıklarını ve sürekli birilerinin hakaret ve aşşağılamalarını işitmek zoruma gittiği için okuyup adam gibi şartlarda yaşamak istedim hepsi bu.Aslında işten değil oradaki bozuk ve yozlaşmış sosyolojik kültürün içinden sıyrılıp kaçmak istedim.

    İşte bu lafları kafaya taktım dostlar o yüzden açık liseye kayıt olmama rağmen hiç sınava gitmedim.Yıllarca kendimi eve kapattım hiç arkadaşım olmadı kimseyle görüşmedim sonra askerlik vakti geldi gittim 12 ay askerliğide yaptım geldim yine sanayide çalışmaya başladım yine o saçmasapan insanların olduğu hakaretlerin havada uçuştuğu ortama döndüm.Çok zoruma gidiyordu, çalışıp araba alıyorsun canını dişine takıp işini eksiksiz adam gibi yapıyorsun fabrikada fakat bir tane şerefsiz usta çıkıp herkesin içinde seninle dalga geçip arabası var ama aklı yok vs. gibi laflar edip aşşağılayabiliyor.Sırf işyerinde ki kıdemine ve yaşına güvendiği için sırtım yere gelmez nasıl olsa diye hemde kendi yerini gençlere kaptırmamak için emekli olduğu halde çalışmaya devam ederek orada senin kuyunu kazıyor.Ağzını açıp ne diyorsun lan sen şerefsiz desen dalsan herkes onun tarafını tutar hemen tekmeyi basarlar işsiz kalırsın, sussan gönül razı değil millete rezil olduğunla kalıyorsun.Sadece ben değil herkese aynı şeyi yapıyorlar birbirini ezen ezene.Adam gibi yaşamak ve bu şerefsizlerin arasından sıyrılıp azıcık daha iyi şartlarda çalışmak hemde kendimi geliştirip yeni şeyler öğrenmek için okumak istedim.Gittim açık öğretim kaydımı yeniden yeniledim ve iki senede açık liseyi bitirdim.

    Fakat şöyle bir durum oldu, ben çalıştığım veya işlerim olduğu için ayrıca sıkıntılı bir yaşantım olduğu için ders çalışacak ortam ve vakit bulamadım.Sınavlara hep son gün bir kaç sayfa özet okuyup test çözerek girdim yani derslerin hiçbirini tam öğrenmeden.İngilizce hiç anlayamazdım mesela bir iki sene önce, şimdi ingilizce altyazılı hikayeli oyunlar oynayarak ve filmler diziler izleyerek net biçimde ingilizceyi anlayabilecek seviyeye geldim.Pek ders çalışmıyor olmama rağmen hep iyi notlar aldım ve iki senede açıktan liseyi bitirdim.Şimdi yks sınavına gireceğim fakat bir önceki cümlemde açıkladığım sebepten ötürü endişeliyim.Derslere çalışıp hepsini tam öğrenmediğim kitapları baştan sona hatim etmediğim için şuan sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi bir hisse kapıldım, içim kararıyor ruhum daralıyor.Gerçi stres felan yok rahatım yaş kemale erdi artık kafaya takmıyorum bukadar ama yinede düşünmeden edemiyorum.Amacım barajı geçmek şuan için, öyle net bir hedefim felan yok.Okumuş olmak için okumak istemiyorum fakat eğer sınavda barajı geçip başarılı olup tercih yaparsam tercih sonuçları açıklandığında her türlü sonuca razıyım.Üniversite bölüm vs. ayırt etmem sadece okumak yeni şeyler öğrenmek istiyorum.Üniversiteye geçersem eğer okumayı hedeflediğim bir çok kitap var onlarıda not ediyorum.

    Zaten eğer kazanamazsam bu sene biryer artık bir sene sıkı çalışıp seneye şansımı deneyeceğim, gerçekten okumayı çok istiyorum.Kendimi geliştirmeyi çok istiyorum, bir ömür böyle amelelik yapıp hiçbir şey öğrenmeden boş beleş aynı yolda işe gidip gelerek yiyip içip yatarak geçmez.Çok bunaldım gerçekten bu düzenden.Okuyup adam gibi meslek sahibi olmak istiyorum.Çok mu şey istiyorum arkadaşlar ? Çok mu geç kaldım sizce bunun için ? Evet çok büyük hatalar yaptım geçmişte ama şimdi düşününce o geçmişte kalan çocuğa dönüp baktığımda keşke onunla konuşabilseydim diyorum ama konuşsamda birşey değişmezdi.Böyle olmak zorundaydı başka seçeneği yoktu.Depresyondan kurtulması mümkün değildi ve herşeyin sonunda hayatından tam 10 senesini yitirdi.Hayatımın son 10 senesini hiç yaşamadım diyebilirim.Yeniden yaşama dönmek için bir şansım daha olduğunu düşünüyorum sizce yanılıyor muyum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-138E3E67C -- 11 Haziran 2019; 11:16:47 >







  • Basarilar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basarilar hocam egitim sevginizi hic kaybetmeyin,biz her ne kadar yakinsak da bu konudan egitimden daha guzeli yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 yaş, şaire göre yolu yarısı bile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 11 Haziran 2019; 11:28:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle her gün yeni şeyler öğrenmenin heyecanını yaşamak çok güzel bir duygu, özellikle uzun yıllar böyle bir cahiliye dönemi yaşadıktan sonra.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize, inşallah sınavınız güzel geçer hepiniz istediğiniz okula yerleşirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kesinlikle en doğrusunu yapıyorsunuz. Şapka çıkartıyorum gerçekten. Bu sene iyi puan almazsanız bile gelecek sene daha çok çalışıp iyi bir üniversite bile kazanabilirsiniz. Sonuna kadar mücadele edin. Gerçekten tebrik ediyorum sizi. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.
  • Towns T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Sırf üniversite okunmak için üniversiteye gidilmez. Bence 1 sene daha hazırlanın. İşi gücü bırakın derslere abanın. İnternet çok gelişmiş, bir sürü ders videosu var. Temelin yoksa bile çok zorluk çekmezsin. Eskiden bu imkanlar yoktu ama şimdi imkanlar çok geniş. 1 sene çalışıp çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Yaşınız da fazla değil, bilinçli olduğunuzu da düşünüyorum zaten pişman da olmuşsunuz, daha ne istiyorsunuz bir sürü imkan var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 11 Haziran 2019; 11:56:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakın pes etmeyin bu sene olmazsa seneye sağlam bir çalışmayla iyi bir bölüme yerleşirsiniz hocam. Bekir Avşar'ın kanalında ftr yi bırakıp tıp kazanan bir abi var onun videosunu izleyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25 geç bir yaş değil dostum ben de 21 yaşındayım kısmetse bu sene kazanıcam hazırlan ne olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 21 im hocam ben de gireceğim çok şey kaybetmiş sayılmazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 yaşındayım, lisansı ve yüksek lisansı bitirdim, riske edecek 100 liram vardı ve yine sınava giriyorum

    Hayır kayıt yaptıracağımdan da değil, sınavda hangi testten kaç soru var onu dahi bilmiyorum (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.