Şimdi Ara

üniversitede kaydım var fakat tekrar sınava girip tercih yapabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
46.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu anda üniversitede kaydım duruyor gitmiyorum sınava hazırlanıyorum tercih yapabilmek için kaydımı sildirmem mi gerekiyor ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Kaydı Varken Tercih Yapmak

Üniversiteye yerleştiğinizde, kaydınızı sildirmeden tekrar sınava girip tercih yapmanız mümkündür. Ancak, bu durum bazı şartları ve sonuçları beraberinde getirir.

Öncelikle, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) tekrar girmek için üniversite kaydınızı sildirmeniz gerekmez. Ancak, tekrar tercih yaptığınızda, mevcut üniversite kaydınızın silineceğini unutmamalısınız. Bu nedenle, tekrar tercih yapmadan önce mevcut durumunuzu dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Mevcut üniversite kaydınız varken tercih yaparsanız, yeni yerleştiğiniz üniversiteye kayıt yaptırdığınız anda önceki kaydınız otomatik olarak silinecektir. Bu durumda, daha önceki üniversitenizdeki haklarınız kaybedilir ve yeni yerleştiğiniz üniversiteye ait haklar geçerli olur.

Ayrıca, üniversite kaydı varken YKS'ye tekrar girmek isteyen öğrencilerin, üniversitelerindeki öğrenci işleri birimine başvurarak onay almaları gerekebilir. Bu onay, tekrar sınava girme hakkını garanti etmeyebilir, ancak üniversite yönetiminin bu konudaki tavrını ve süreci belirler.

Sonuç olarak, üniversite kaydı varken tekrar tercih yapmanın mümkün olduğunu, ancak bu durumun mevcut kaydınızın silinmesine ve yeni yerleştiğiniz üniversiteye ait hakların geçerli olmasına neden olacağını unutmamalısınız. Bu nedenle, tekrar tercih yapmadan önce tüm faktörleri göz önünde bulundurmalı ve bilinçli bir karar vermelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up up up
  • yok mu bir bilen arkadaşlar?
  • Hayir tercihler aciklanip kayitlar baslayinca diger universiteden kaydini sildirmen gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaydını sildirmeden sınava girersen sınavın geçersiz sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

Kaydını sildirmeden sınava girersen sınavın geçersiz sayılır

Tercih yapabilirsin. Yeni kayıt yaptıracağın sırada, kayıtlı olduğun üniversiteden kaydını sildirmen yeterlidir.
  • quote:

Basvururken orda zaten universite okududugunu belirtiyosun. Sen neyin kafasini yasiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: goktug262626

quote:

Basvururken orda zaten universite okududugunu belirtiyosun. Sen neyin kafasini yasiyosun

Uzman sazan da katıldı aramıza sıkışın biraz beyler

• kayıt falan sildirmiyosun giriyosun puanın düşer düşmez bilmiyorum da tercihini yapıyosun baktın kazandın sildiriyosun gitmek istersen ki ben yaptım bunu
  • quote:

quote:

quote:

İnsanlari yanlis yonlendirmek hosuna gidiyorsa yoluna devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

quote:

Tercih yapabilirsin. Yeni kayıt yaptıracağın sırada, kayıtlı olduğun üniversiteden kaydını sildirmen yeterlidir.

yani hocam sınav sonuçları açıklandıktan sonra kaydımı sildirip tercih yapabilirim değil mi bir sorun olmaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: techn1que

quote:

quote:

yani hocam sınav sonuçları açıklandıktan sonra kaydımı sildirip tercih yapabilirim değil mi bir sorun olmaz?

Tercihi önce yapsanda olur. Sadece kayıt işlemi için kaydını sildirmen lazım. Tercihini yap garanti olsun kazandığın. Sonra git üniversite ile ilişiğini kes diplomanı al ve yeni üniversitene kaydol.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: techn1que

quote:

quote:

Tercihi önce yapsanda olur. Sadece kayıt işlemi için kaydını sildirmen lazım. Tercihini yap garanti olsun kazandığın. Sonra git üniversite ile ilişiğini kes diplomanı al ve yeni üniversitene kaydol.

saol dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanlari yanlis yonlendirmek hosuna gidiyorsa yoluna devam et.

Tamam saol müsaade verdiğin için

• arkadaslar bende bu sene tercıh sonrası okuldan kaydımı sıldrcem fakat kayıt sıldırme esnasında okula ogrencı kımlık kartını gerı vermek gerekıyormus.fakat bızım fakultenın kımlıkler ılk hafta verılmedıgınden bende ılk hafta bıtmeden okulu bırakıp gelmıstım yanı kısacası ogrencı kımlıgımı ben hala almadım kayıt sıldırme esnasında bu konu hakkında ne yapmam gerekıyor sorun olurmu acaba bılen arkadaslar cvplarsa sevınırım sımdıden tskkrler
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdo.18

kayıt falan sildirmiyosun giriyosun puanın düşer düşmez bilmiyorum da tercihini yapıyosun baktın kazandın sildiriyosun gitmek istersen ki ben yaptım bunu

katılıyorum.hem üniye gidip hem giren arkadaşlarım oldu.sadece okul puanı yarı yarıya düşer
  • Tercih yaptım 2. öğretim çıktı ama özele gitmek istiyorum acaba 2. seçmelere olduğunda tekrar seçme hakkım olucak mı? veya özele gitmek için şeçme yapılması gerekir mi yardımcı olabilicek arkadaş var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.