Şimdi Ara

İlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba öncelikle daha öncelerinde fitness deneyimim olmuştu fakat ergenlik hevesi oldugundan bir faydasi olmadı şuan dumlupınar üniversitesinin dibindeki kyk da kalıyorum ve üniversitenin spor salonuna gidiyorum. Kilo 70 boy 1.80 ben kayıt olmaya gittigimde işte hoca ile birlikte çalisicaksiniz dediler bugün ilk defa gittim 2 hoca var biri kızlarla ilgileniyor sürekli. Spor yapıcam derken rol çalan , 30 40 kilo kaldirip işte benim boş barla çaliştigimi görüp aşşagilayan tiplerlede diğer hoca ilgileniyor ben konuştugumda bir program vermedi makinalari gosterdi adam bana sonra ne halin varsa gör der gibi kasli elemanlarin yanina gitti . Şimdi benim sıkıntım ne yapacagımı bilmiyorum bileklerim çok zayif omuzlarım çok dar ve düşük askılık gibi beslenme hakkında her şeyi ye diyorlar ben kyk yurdunda kalıyorum göbeğim yok fit sayilirim ama öz güvenimi çok etkiliyor omuzumun ve vücudumun yapısı . Omuzlar için olimpik havuza gitsem haftada 1 gün faydasi olurmu acaba birde yemek ve fitness programinda yardimci olur musuz internetten çok araştirdim fakat hepsi bir birinden farkli programlar hepsi farkli bir şey söylüyor güvenemedim açıkcasi :) özet: Allah rizasi için bir yardim edin acınacak durumdayim resmen işik görmüş tavşan gibi kaslı tiplerin beni aşşagilamalarini garip seslerini dinleyip yurda geldim bu gün :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk gün benim de oyle olmustu acaba devam etmeliyim mi diye düşünürken şuan 3.ayimdayim Benim omuzlar da düşüktü ama omuz hareketlerine önem verirsen cidden baya gelisiyo.Bence kesinlikle full body yap 1-2 ay.1 gun git 1 gun dinlen ve eksik olan bölgeye fazladan 1 hareket yapabilirsin

• Yeni başlayanlar için split programlar gereksizdir.Bir sürü değişik izole egzersiz yaparsın,aynı kas grubunu haftada sadece 1 kez çalıştırabilirsin ama full body de Haftanın 3-4 günü aynı kas grubunu daha fazla uyarabilirsin.

Bench press,squat,deadlift,overhead press,barbell row,barfiks,dips gibi birden fazla kas grubunu çalıştıran hareketler yapabilirsin.Bunların yanına omuz için 1-2 izole hareket koyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarandal -- 26 Şubat 2017; 10:55:59 >

Birde beslenme kısmında sıkıntı yasıyorum yurtta oldugum için gerekli proteini alamıyorum günlük olarak kendi yemeğimizi yapmamızada izin vermiyorlar besin takviyesi olarak herhangi bir toz yada benzeri ürün kullanmalımıyım acaba ?

Orijinalden alıntı: Perey Jackson

peki söylediginiz hareketlerle bir program yapsam kendime + olarak dediginiz gibi omuz hareketlerini eklesem bu programi degistirmeye ne zaman ihtiyaç duyarım ?

Birde beslenme kısmında sıkıntı yasıyorum yurtta oldugum için gerekli proteini alamıyorum günlük olarak kendi yemeğimizi yapmamızada izin vermiyorlar besin takviyesi olarak herhangi bir toz yada benzeri ürün kullanmalımıyım acaba ?

Programa bağlı ama 1 ay falan kullan programi genelde makinelerle çalış adapte olsun vücut

Toz bence simdi kullanma çünkü şuan zaten yaptığın her spor sana gain olarak dönecek 2 3 ay sonra toz kullanabilirsin vucudun protein ihtiyaci articak cunku alman gereken protein yağsız vücut agirligix2 gram.Ben de yurtta kaldığım icin aldim toz evde kalsam belki almazdim.

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    anladım hocam çok sağolun çok faydalı oldu gerçekten

antremanda

fullbody bi program bulup ağırlıkları her defasında doğru formda kaldırmaya başla

split programlara hiç bulaşma, hareketlerin doğru formunu netden defalarca izle

temel hareketlere yüklen

beslenmede

ne buluyorsan ye

kahvaltıda 5 tam yumurta al kantinden

2 defa okulun yemekhanesine git

akşam yurdun yemekhanesinde de tavuk + baklagil al

3 gün ağırlık 1 gün yüzme idealdir

dediklerimi yap 6 aya canavarsın tabi ağırlıklarını düzenli arttırman lazım

varsa aklına takılan soru sor

4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

ben de senin gibi kykda kalıp okulun spor salonuna gidiyorum

antremanda

fullbody bi program bulup ağırlıkları her defasında doğru formda kaldırmaya başla

temel hareketlere yüklen

beslenmede

ne buluyorsan ye

6 ay boyunca yatığım programı düzenli devam ettireyim sadece kendimi hazır hissettiğimde kilosunu arttırayım o zaman fullbody bi program buldum 2 de omuz hareketi ekledim günlük toplam 7 hareket 5-10 dakikada koşu ısınma şeklinde 1 gün arayla haftada 3 gün fitness 1 günde havuz ayarladım 2.gündeyim şuan :) İnşallah dediğiniz gibi olur 6 aya biraz farkını görebilirim askılık gibi duran düşük omuzlarım düzelsin biraz kendimi toplu hissedeyim kaslardan ziyade bunun bana verdiği özgüven mutlu edicek beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perey Jackson -- 28 Şubat 2017; 0:36:27 >

• quote:

quote:

ben de senin gibi kykda kalıp okulun spor salonuna gidiyorum

antremanda

temel hareketlere yüklen

beslenmede

ne buluyorsan ye

6 ay boyunca yatığım programı düzenli devam ettireyim sadece kendimi hazır hissettiğimde kilosunu arttırayım o zaman fullbody bi program buldum 2 de omuz hareketi ekledim günlük toplam 7 hareket 5-10 dakikada koşu ısınma şeklinde 1 gün arayla haftada 3 gün fitness 1 günde havuz ayarladım 2.gündeyim şuan :) İnşallah dediğiniz gibi olur 6 aya biraz farkını görebilirim askılık gibi duran düşük omuzlarım düzelsin biraz kendimi toplu hissedeyim kaslardan ziyade bunun bana verdiği özgüven mutlu edicek beni

programı paylaş istersen

• Torneol kullanıcısına yanıt
    İlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuzİlk defa fitnessa gidiyorum yardımcı olur musunuz

• Perey Jackson kullanıcısına yanıt
    benim programı dene istersen yarın başlayıcam :)

https://forum.donanimhaber.com/full-body-antreman-programi-ve-definasyon-gunlugum--124339494

bu programdan sonra da 5x5e geçersin süper olur senin için

omuzlara taktım ben bu arada

omuz için birşeyler eklememe gerek var mı peki bu programda ? Birde bunu ne kadar süre yapıp 5x5 e geçeyim( o neyse :D )

omuzlara taktım ben bu arada

kendi programından bahsediyorsan

incline pressin yerine omuz press koyman daha mantıklı olur

2. bi harekette istersen leteral raise iyidir ama çok gerekli mi tartışılır

sizinkini denemem daha faydalı olur sanki ?

kesinlikle

haftada 3 gün omuz çalıştırmış oluyorsun

ayrıca çok sağlam güç inşaa edip temel oluşturursun

5x5e de altyapı sağlarsın, 5x5de ki.bütün hareketler mevcut

tamamdır o zaman bu program ile ne kadar devam edip 5x5 adlı programa geçeceğim ?

gelişimin durana kadar devam et bence

en az 2 3 ay

1-)squat deadlift bench press

2-)ohp barbell row barfiks dips

bu hareketlerin formlarını iyice kavra ustalaş hatta

bol bol form çalış

baktın artık ağırlıklar artmıyor yenilenmen uzun sürüyor değiştirirsin ama dediğim gibi baya tutar seni bu program

birde bu ohp hareketini yaparken kesin ben kendimi sakatlarım gözüm yemedi onu açıkcası onu değiştirsem ne ile değiştireyim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perey Jackson -- 28 Şubat 2017; 3:6:12 >

son olarak mesela programda 1.gün hareketlerini hangi sıra ile yaptıgım önemlimi

birde bu ohp hareketini yaparken kesin ben kendimi sakatlarım gözüm yemedi onu açıkcası onu değiştirsem ne ile değiştireyim :D

evet önemli sakın değiştirme

ohp yerine alternatif olarak shoulder press yani oturarak yaparsın ama korkmamalısın bu yüzden sana doğru formun önemini açıkladım

ayrıca ohp öyle sakat veya zor bi hareket değil

bi deadlift ve squat zorlar seni form olarak

dediğim gibi netden bol bol hateketlerin nasıl yapıldığını izle

salonda varsa usta biri sor danış bilgi al

quote:

son olarak mesela programda 1.gün hareketlerini hangi sıra ile yaptıgım önemlimi

evet önemli sakın değiştirme

ohp yerine alternatif olarak shoulder press yani oturarak yaparsın ama korkmamalısın bu yüzden sana doğru formun önemini açıkladım

ayrıca ohp öyle sakat veya zor bi hareket değil

bi deadlift ve squat zorlar seni form olarak

dediğim gibi netden bol bol hateketlerin nasıl yapıldığını izle

salonda varsa usta biri sor danış bilgi al

tamamdır hocam çok faydalı oldu programı yazarken bile kollarım ağrıdı gerçi o hamlıktan ama olsun :) çok çok teşekkür ederim iyi geceler dilerim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.