Şimdi Ara

İlk arabam olcak. Yardım lütfen.- (Honda Jazz)- araç alındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maksimum 50bin bütçeyle araba arayışındayım. Önceliğim otomatik vites, ve hatchback kasa(h.içi hanım kullancak)

Bir arkadaşın aracına baktım.

Honda Jazz.
    2011 model (2012 trafiğe çıkışlı, aracın ilk sahibi)
    Yarı Otomatik Vites
    102.000 km.
    Benzinli (Şehir içi 6 litreyle 100 km. yaptığını söyledi.)
    Değişeni, boyası yok.(fakat bir yerde çizik, ön tamponda da ufak taş sıçramasına bağlı izler var.)
    Cam tavan haricinde full paketmiş.

Fiyatı daha belirlemedi.Piyasayı bilmiyormuş, bende pek bilmiyorum. Ama ortalama 47-48 diyebilir sanırım.

Fotoğrafları aşağıda. Sizce almaya değer bir araç mıdır? Piyasası nedir?

50.000 bütçeyle daha iyisini bulma şansımız varmı?

hasarlı kısım. (istanbul trafiğinde önemli değil diye düşünüyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 29 Ağustos 2018; 11:50:23 >

• Sedan kasa önceliğim yazmışsınız fakat Honda jazz ile ilgileniyorsunuz. Bir yanlışlık yok dimi hocam ?
    Bu kasa jazz hakkında konuşacak olursam eğer bende bir zamanlar bu kasaya bakıyordum. Fakat bu kasa jazzlarda dikkat edilmesi gereken husus şanzuman. Sanırım ilk çıkan kasalarında yarım otomatik çıkardı sonra da kullanıcılardan şikayet alınca ( sorunlu değildi fakat geçişler yavaştı ) tam otomatik şanzumana geçiş yaptılar bu jenerasyonda. Eğer bu gösterdiğiniz araç tam otomatik ise güzel araç. Hatta o zamanlar test sürüşü yapmıştım. En çok hoşuma giden özelliği motorun rolanti sesi yok. Sanki elektrikli motor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 24 Temmuz 2018; 17:19:29 >
  • 2011 model Jazz'lardaki otomatik şanzıman i-shift denilen yarı otomatiklerdir. 2008 ve öncesi ile 2012 ve sonrası modellerde kullanılan CVT şanzımanlarla karıştırmayın. i-shift'ler CVT'ler gibi değildir. Bilenler tercih de etmezler.
    2009-2011 model jazz otomatikler bu yüzden tutunamadı zaten. Bir çok marka gibi honda da bu yarı otomatik garabetinden vazgeçti. Bilginize...

Orijinalden alıntı: ozr2pkr

Sedan kasa önceliğim yazmışsınız fakat Honda jazz ile ilgileniyorsunuz. Bir yanlışlık yok dimi hocam ?
    Bu kasa jazz hakkında konuşacak olursam eğer bende bir zamanlar bu kasaya bakıyordum. Fakat bu kasa jazzlarda dikkat edilmesi gereken husus şanzuman. Sanırım ilk çıkan kasalarında yarım otomatik çıkardı sonra da kullanıcılardan şikayet alınca ( sorunlu değildi fakat geçişler yavaştı ) tam otomatik şanzumana geçiş yaptılar bu jenerasyonda. Eğer bu gösterdiğiniz araç tam otomatik ise güzel araç. Hatta o zamanlar test sürüşü yapmıştım. En çok hoşuma giden özelliği motorun rolanti sesi yok. Sanki elektrikli motor gibi
    Düzelttim hocam. Peki alınmaz mı diyorsunuz? Sorun çıkarmayacak daha iyi bir araç bulabilirmiyim ?

• Hocam dediğim gibi eğer yarı otomatik model ise tavsiye etmem. Fakat tam otomatikse al.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozr2pkr

Hocam dediğim gibi eğer yarı otomatik model ise tavsiye etmem. Fakat tam otomatikse al.
    Hocam yarı otomatik sanırım. Peki bunu almayıp ne alayım ?

Önerebilceğin bir araç var mı ?
    Hocam 2008 honda jazz elite modellerine bakabilirsiniz. Bir önceki jenerasyon fakat sorunsuz bir araçtır. Hanım kullanacak dediğiniz için honda jazz öneriyorum çünkü jazz sürüş pratikliği, görüş açıları, iç mekandaki ferahlık ve mekanik sorunsuzluk olarak ideal araçlardandır.

Fiyata 53.000 dedi.

Bu fiyata daha iyi bir araç bulunabilir mi ?

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Güncel..

Fiyata 53.000 dedi.

Bu fiyata daha iyi bir araç bulunabilir mi ?
    şahsen almam. sadece eşiniz kullanacağı için araç almayı düşünüyorsanız yaris,auris gurubuna özellikle clio 4'ü bakmanızı, aksi durum söz konusu ise başta cruze/aveo (dizel) olmak üzere ford, opel renault gruplarını incelemenizi öneririm.
  • eğer yarı otomatik ise buradan aldığınız bilgileri pazarlık unsuru olarak kullanarak fiyatı düşürmeyi deneyebilirsiniz. bence araç gayet okey, fiyatı biraz yüksek tutmuş satıcı ama şöyle de bir durum var, bir süre kullanıp elden çıkarmak istediğiniz zaman aldığınız fiyata çok yakın bir değerle satabilirsiniz. hondaların 2. hatta 3. satışları bile az değer kaybıyla gidiyor genelde.

Turbosu yok, kompresörü yok, hiç bişeyi yok, arıza yapmaz alın :)

Bunun yerine Fiesta Polo Yaris Corsa daha iyi alternatiflerdir.

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Jazz ülkemizde şişirilmiş bir araçtır

Hocam çok araştırdım. Araba fiyatları çok uçuk.

Bunun kazası boyası yok. Sağlam araç. Görüş açısı çok geniş. Arka diz mesafesi çok iyi. Yoldaki performansınıda beğendim.

Yaris ve polo fiyatları çok pahalı. fiestayıda ben istemem. Tamirci arkadaşda japon ve almandan şaşma dedi. aldık bakalım hayırlısı. Kazasız belasız inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 29 Ağustos 2018; 11:48:21 >

Jazz ülkemizde şişirilmiş bir araçtır

Fiesta dizelden inip 2 sene Jazz kullandım. Lpg de taktırdım. Yol tutuşu hariç her konuda Jazz fiesta'nın içinden geçer. Kusura bakmayın. Saydığınız her arabaya da bindim, jazz hepsinden üstün.

Turbosu yok ama 1 ton arabaya 100 hp motoru var. Çoğu B segmenti aracı madara ederdim. Daha iyisini almak için sattım. Jazz'ı kullanan ve anlayan bilir. Aynı zamanda şehir içi 6.5 litreyle gezen bir araba. Lpg ile bedavadan az pahalı. Aynı yıllarda çıkan polo, daha güçsüz bir 1.4 motorla 8 yakıyordu. 4-5 tane B segmenti performans namına kafa tutabilir, gerisi yalan. Arka diz ve baş mesafesinde ise mezar gibi polo ve fiestadan bir kaç gömlek üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 29 Ağustos 2018; 11:21:29 >

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Yeni Fiesta Jazz'dan daha iyi oldu

Tüplü arabaya binmem, benzinli arabaya hiç binmem.

Jazz sadece şişirilmiş bi araba.

Arıza yapmaz diye alınıyor ama arıza yapacak bi teknoloji yok, kara düzen motor, kara düzen şanzıman. . .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yeni Fiesta Jazz'dan daha iyi oldu

Tüplü arabaya binmem, benzinli arabaya hiç binmem.

Jazz sadece şişirilmiş bi araba.

Arıza yapmaz diye alınıyor ama arıza yapacak bi teknoloji yok, kara düzen motor, kara düzen şanzıman. . .
    Sen dizele bin arada otobana çık 3000 3500 devirde keyfine 30 km bin dpf için.Ah şurdan yakıy alırsam nolurdiye endişe duy.Turbo,enjektör cartı curtuna mazot filtresi derdiyle uğraş milletin benzinine karışma .Sadece hunharca eleştir emi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hele o tüplü arabalara çoluğunu çocuğunu bindirenleri anlamak çok zor

Hele tüp de takılamayan TSI motorlu arabaları çogh az yakıyo diyerek alanlara ne demeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Aracı aldım arkadaşlar gayet memnunum :)
    Hayırlı olsun, beğendiğim bir araç. Üst kat komşumda var aynı kasa, içi, bagajı geniş, aile arabası da olabilecek bir araç. Kazasız belasız kullanın inşallah.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.