Şimdi Ara

Corsa 1.7 DTI Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
21.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araç nasıldır arkadaşlar 2003 model hem genç işi olsun hemde motoru oynamaya müsait bir araç arıyorum bu araç içi olsun dışı olsun hoşuma gitti ne diyorsunuz bu araç hakkında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa 1.7 DTI: Kapsamlı Bir İnceleme

1.7 DTI Motor Nasıl?

Opel Corsa 1.7 DTI, verimli ve güçlü bir dizel motora sahiptir. 68 beygir gücü ve 165 Nm tork üreten bu motor, Corsa'yı hem şehir içi hem de uzun yolculuklar için ideal hale getirir.

Kullanıcı Yorumları

Genel olarak, Opel Corsa 1.7 DTI sahipleri araçlarından memnundur. Kullanıcı yorumları, aracın yakıt verimliliği, güvenilirliği ve sürüş dinamiklerini övmektedir.

Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Opel Corsa 1.7 DTI alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus vardır:

• Bakım geçmişi: Düzenli bakım yaptırılmış bir araç tercih edin.
    • Kronik sorunlar: Yakıt enjektörleri ve turbo arızaları gibi bilinen kronik sorunları araştırın.
    • Kilometre sayacı: Yüksek kilometreli araçlardan kaçının.

Kronik Sorunlar

Opel Corsa 1.7 DTI'da bazı bilinen kronik sorunlar vardır:

• Yakıt enjektörleri: Enjektörler tıkanabilir ve motor performansını düşürebilir.
    • Turbo arızası: Turbo arızalanırsa, motor gücünü kaybeder ve yakıt verimliliği azalır.

Alınır Mı?

Düzenli olarak bakımı yapılan ve kronik sorunlardan uzak bir Opel Corsa 1.7 DTI, güvenilir ve yakıt verimli bir araçtır. Uygun bir bütçeyle yakıt tasarruflu ve pratik bir araç arıyorsanız, Corsa 1.7 DTI iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tam olarak anabilimdalım budur :) 1,7 DTİ piyasanın altın motorudur.. ısuzu tabanlı sağlam moturdur... 400-500 bin gidebilcek kapasitede..multijetler veya common railler gibi mazot ayırt etmez ne koyarsan koy gider... TEK SIKINTISI BİRAZ SESLİ olması harici olarak HARİKA bi motor... ( unutmadan parçası 1,3e oranla pahalıdır..)
  • ben geçtiğimiz hazirandan beri kullanıyorum

2005 ocak ayında aldığımız chevrolet lacetti aracımızı sattıktan sonra üzerine hiç para eklemeden sportif parçası ucuz ve bol, az yakan, dizel bir araç bakıyordum sonra aklımda uzun zamandır olan corsa c 1.7 DTI araçları araştırmaya başladım ve temiz bir tane bulup gidip hemen aldım.

aracı 178 bin km de aldım ve şu an 181 bin kilometrede.

araç çok temiz değişensiz sadece birkaç parça lokal boyası var o yüzden piyasasından biraz pahalıya aldım (18.000TL) en önemlisi arabaya hiç ellenmemiş ne yazılım ne egr iptali yani hiç bir yeriyle oynanmamış.

araçtan genel olarak çok memnunum çok atik bir araç kullanımı kolay ve zevkli. Çok donanımı yok (klima hidrolik uzaktan kumanda falan filan var sadece)

aracın anlatılacak çok bir yanı yok bir kaç kronik problemi olan bir araç ama araştırıp alırsanız sorun yaşamazsınız. Direksiyon kutusu araç beyni ve mazot pompa beyni sıkıntılı olabiliyor. Direksiyon çok önemli değil ama araç beynine veya mazot pompa beynine mazot gidebiliyor ve beyin yanıyor bu durumda yeni beyin vs gerekiyor biraz masraflı bir sıkıntı kontrol ettirerek alın.

araçla ilgili tek sıkıntım araba 150 den yukarı çıkmıyor. Teknik verilerde son hız olarak 170 yazıyor ama benim araç düzde mümkünatı yok çıkmaz o hıza. Bir yerinde bir problem var ama anlayamadım bi baktırcam zamanım olduğunda. benim için büyük bir sıkıntı değil hızlanması vs gayet yerinde. 120-130 a kadar gayet iyi hızlanıyor.

motorla oynayacaksanız temiz kurcalanmamış bir araç almanızı tavsiye ederim.

(aracın piyasası şu sıralar çok hareketli özellikle temiz olanları çok aranıyor ve tutuluyor. ben aracı aldıktan sonra 4-5 yerde aracı satar mısın kaça satarsın satarsan haberim olsun gibi konuşmalar yaşadım.

• Teşekkürler beyler sağolun dediğiniz gibi mazot pompa beyni ve direksiyon kutusu sorunları var ancak bir kere el atınca çözülüyor benim için sıkıntı değil. Şu anda piyasaları 15-20 arası benim baktıklarım 17-18bin civarlarında. Motora zaten çok girmeyecem gündelik kullanacağım için soft yazılım egr iptali komple düz boru gibi çok masraflı olmayan ama getirisi çok olan bu işlemleri yaparım hem aracıda yormamış olurum. Hatta duruma göre gidişi hızlanması güzelse bir müddet ellemem bile. Bu fiyata bu modelde araç bence şu piyasada normal. 92-94 civiclere bu parayı istiyorlar. Tamam onlarıda severim ancak yaş itibariyle artık bir çekiciliği yok bana göre.

Aldıktan sonra yapılması gerekenler ner? Kurum temizliği gibi bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 6 Aralık 2015; 22:45:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Teşekkürler beyler sağolun dediğiniz gibi mazot pompa beyni ve direksiyon kutusu sorunları var ancak bir kere el atınca çözülüyor benim için sıkıntı değil. Şu anda piyasaları 15-20 arası benim baktıklarım 17-18bin civarlarında. Motora zaten çok girmeyecem gündelik kullanacağım için soft yazılım egr iptali komple düz boru gibi çok masraflı olmayan ama getirisi çok olan bu işlemleri yaparım hem aracıda yormamış olurum. Hatta duruma göre gidişi hızlanması güzelse bir müddet ellemem bile. Bu fiyata bu modelde araç bence şu piyasada normal. 92-94 civiclere bu parayı istiyorlar. Tamam onlarıda severim ancak yaş itibariyle artık bir çekiciliği yok bana göre.

Aldıktan sonra yapılması gerekenler ner? Kurum temizliği gibi bilgilendirirseniz sevinirim.
    bence almadan yapılması gerekenler bi kontrol edilsin, fiyat kırarsınız

• 1.7 mekanik püskürtme dizel e ne yaparsan yap bişey değişmez. Alacağında ne ise sonrasında o olur. Çok hayallere kapılma. Common rail olmayınca yazılım vs. Olmaz bu araçlara.

• Chip atarsan nelere kafa tutarsın o aracla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    18 yıl önce açıldı
    Corsa 1.7 DTI 2003 alınır mı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Just4ForMe kullanıcısına yanıt
    Mazot seçmez demişler ama kötü mazot koyduğunda kara duman atar çalışırken pek sevmez kötü mazotu turbo lag vardır 2000 devire kadar ölü gibi gider ama 2000 dediğinde yapıştırır koltuğa sesli çalışır ama çok güzeldir motoru 2 tane aldık sattik 2010 ve 2011 yılında 10500 e almıştık şimdi piyasası arttı 0-100 u çok kolay 6 saniyelerde düşürebilirsiniz tabi gerekli işlemler yapıldıktan sonra

• Teşekkürler arkadaşlar açıklayıcı yorumlar için 75hplik bir araç chip ile 100 falan oluyor sanırım. (Common Rail) olmasa da yüklemek için baya önü açık. Can sıkıldıkça ve ele para geçtikçe uğraşılabilir. Başlangıçta motora girmeyecem ilk kendi aracım olacak zaten, kendi halide öyle böyle tatmin eder diye düşünüyorum. Sanırım ISUZU motoru kullanılıyor ve pek sıkıntı yarattığını duymadım. Bakımlı kullanıldığında 400-500bin km götürüyor diyorlar. Mazot seçme konusunda sorun olmaz sanırım yıl olmuş 2016 neredeyse, mazot kalitesi belli bir standarta ulaşmış. Dizel araç alma düşüncesi hiç yoktu ancak bu araç aklımı çeldi baya. Sesli çalışacağından şüphem yok, zaten yalıtım namına bir şey yokmuş araçta, eh o kadarda olsun.:)

• Gara patoz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Gara patoz.
    Performans konusunda abartılan kadar değildir.1.5 Crdi bir getz'ide aynı şekilde yüklerseniz aynı performansı alırsınız.O ''Ouvvv Fena gider tokatlamadığın araç kalmaz''diyenlere hemen kanmayın.Big turbosuz sade yazılımlı Dti corsa'yı Ortalama 120-130 HP Sedan aile araçları tokatlar.
  • Dediğim gibi çok beklentim yok, başlarda E36 3.18i bakıyordum ama modelli olması beni buna itti. Nasip kısmet artık bakalım. 15000tl kredi çıktı henüz almadım, az da ben ekleyecem 17-18 civarına bir tane bakacaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Dediğim gibi çok beklentim yok, başlarda E36 3.18i bakıyordum ama modelli olması beni buna itti. Nasip kısmet artık bakalım. 15000tl kredi çıktı henüz almadım, az da ben ekleyecem 17-18 civarına bir tane bakacaz...
    E36 318i az,çok temizse daha iyi tercih.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-3.18-i-tertemiz-sorunsuz-248975202/detay

Bahsettiğim araç ilanda, zaten bu fiyatlara böyle düzgün 3.16-3.18 mevcut. Ancak 3.18is ve 3.20 için daha yüksek rakamlar isteniyor. Sizde tavsiye edeceğiniz ilan olursa belirtirseniz sevinirim.

Araç gayet düzgün bir araca benziyor.Şase'de bir problem yok ise ben kesinlikle 1.7 Traktör corsaya tercih ederdim.
    ustad 1,7 dti combo ilan verdim araçta cam bile manuel di VAN dan geldi uçakla aldı gitti sordum niye bu yani ne gerek var dedim kaçak yakacam kaçak dedi sonra arştırdım bu bilgiye vardım...
  • cobra41 C kullanıcısına yanıt
    120-130 dan sonra gitmiyorsa senle bişey deneyelim hava fitresinin önünde HAVA AKIŞ metresi olmalı onun fişini bi çıkart dene eğer yükselirse hız hava akışı değiştir 150 tl civarı olması gerek ama fiş çıkık fazla gezme rolantide stop edebilir... 2-3 araçta başımıza geldi az kalsın bi ara motor sağır diye arabayı satıyorduk :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejavufth -- 7 Aralık 2015; 23:44:26 >
  • Yine kafam karıştı tam corsa almaya niyetlendik E36 larda temiz duruyor. Ancak aile pek sıcak bakmıyor bu model bmw lere. Sorun çıkarırsa biz sana alma etme dedik diye başlarlar vallahi.:)

• dejavufth D kullanıcısına yanıt
    Bunu söylediğin çok iyi oldu. Evet araç 130-140 tan sonra çok çok yavas hızlanıyor ve 5 ayda toplasan 2 kere rölantide stop etme gibi bir durum olmuştu. Mazottan kir gitti motora diye düşünmüştüm . Eğer ilgisi varsa yarın alırım yeni akış metre. Bu akışmetre fişini çıkarttıgımda ne gibi bir değişiklik oluyorda arabanın hızı artıyor ?

Bu arada bilgilendirme için çok teşekkurler inşallah böyle basit bir durumdur.

Ekleme: araçta arıza lambası yanmıyor.
    Ekleme2: üşenmedim gecenin bu saatinde çıkıp araçla deneme yaptım. Hava akışmetreyi sökünce araç katlanılmaz bir hal aldı. Sanki turbo yokmuş gibi çok yavaş hızlanmaya başladı. Benim sorunum asla akışmetreden değil gibi. Tekrar akışmetreyi taktığımda araba kendine geldi. Benim araçta sorun olup olmadığı konusunda da net değilim belkide sorun yoktur ama bi yazılım yaptırcam zaten ve yazılımdan önce dyno da hersey belli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra41 -- 8 Aralık 2015; 4:16:49 >

Dostum şöyle bir söz vardır ilk sahibi bmw ye biner sonraki sahiplerine bmw biner diye. Temiz kullanılmış sıkıntı çıkartmayacak bmw ler illa vardır ama konu e36 olunca bulması zor olacaktır ve temizini bulsan bile çok para isteyeceklerdir yani bu fiyatlara imkansız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.