Şimdi Ara

İLK 500'Ü BIRAK, İLK 200'DE BİLE YOKUZ ARTIK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin ve İngiltere’de yapılan iki ayrı araştırma, Türk üniversitelerinin bilimsel başarısızlığını ortaya koydu. Türkiye’den hiçbir akademik kuruluş, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e giremedi.

Üniversiteler, 2006-2007 akademik yılına görkemli törenlerle adım atıyor. Rektörler açılışlarda bilimsel çalışmalardan ziyade siyasi içerikli konuşmalarıyla dikkat çekiyor. Dünya çapında yapılan 2 ayrı araştırma, rektörlerin bu tavrının altında yatan temel sebebi ortaya çıkardı: Türk üniversiteleri bilimsel başarı açısından uluslararası alanda varlık gösteremiyor.

İdeoloji, bilimsel araştırmayı bitiriyor

Yükseköğretimle ilgili acı tabloyu değerlendiren, Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun, son yıllarda üniversitelerde siyaset ve ideolojiden başka bir şey konuşulmadığına işaret etti. YÖK'ün ve rektörlerin öğretim üyeleri üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Dursun, “Hocalara, 'Araştırmaları bırakın.' diyen rektörler gördük.” eleştirisinde bulundu. Türk Eğitim Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan da, ideolojik ve siyasi baskılar sebebiyle hocalarda bilimsel araştırma aşkının ve şevkinin öldüğünü söyledi. Bostan, huzur ortamının eksikliğine, maddi sıkıntıların da eklendiğini vurguladı.

Her yıl Çin'de belirlenen dünya üniversiteleri sıralamasında Türkiye'den hiçbir kuruluş ilk 500'e giremedi. İngiltere'deki başka bir araştırmada da sonuç değişmedi; Türk üniversiteleri ‘Dünyanın en iyi 200 üniversitesi' sıralamasında ‘sıfır' çekti. Değerlendirmeyi, İngiltere'de uluslararası eğitim ve kariyer konularında uzman araştırma kuruluşlarından The Times Higher Education Supplement yaptı.

Türk üniversiteleriyle ilgili ilk acı haber Çin'den geldi. Şanghay Jia Tong Üniversitesi Yükseköğretim Enstitüsü'nün yaptığı Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması araştırmasının 2006 yılı sonuçları açıklandı. 4'üncüsü gerçekleştirilen araştırmada Türk üniversiteleri bilimsel bir başarı ortaya koyamadı. Geçen yıl 410'uncu olan Hacettepe Üniversitesi ile 469'uncu seçilen İstanbul Üniversitesi, 2006'da bu seviyeyi bile koruyamadı. Araştırma çerçevesinde, “Uluslararası bilimsel atıf indekslerinde yer alan makale sayıları, bilimsel araştırma sonuçları, mezunları ve hocalarının uluslararası bilimsel çalışmaları” gibi kriterler değerlendirildi. Başta Amerika, İngiltere, Almanya ve Japonya olmak üzere, sıralamaya şu ülkeler girdi: Şili, Güney Afrika, Yeni Zelanda, Singapur, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Macaristan.

İngiltere’de uluslararası eğitim ve kariyer konularında kılavuzluk yapan araştırma kuruluşlarından The Times Higher Education Supplement’in (THES) yaptığı araştırma, Çin’deki sonuçlardan çok farklı çıkmadı. Dünyadaki 3 bin 700 akademik aktivite, dünya çapında ünlü 30 üniversitenin en iyi araştırma laboratuvarlarında çalışan tecrübeli elemanlarla görüşme, 736 iş kurumu ile yapılan görüşme, uluslararası çalışmalar, uluslararası öğrenci oranının toplam öğrenciye göre durumu gibi kriterlerin değerlendirildiği araştırma sonunda dünyanın en iyi 200 üniversitesi belirlendi. Ancak Türk üniversiteleri başarısız bulundu ve sıralamaya alınmadı.

‘Üniversitelere siyaset ve ideoloji hakim’

Türk üniversitelerinin uluslararası alandaki başarısızlığı, akademisyenler tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’na ve üniversite rektörlerinin öğretim üyeleri üzerindeki baskılarına ve kaynak yetersizliğine bağlanıyor. Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun, son yıllarda üniversitelerde siyaset ve ideolojiden başka bir şey konuşulmadığına dikkat çekerek, “Üniversitelerde maalesef siyaset ve ideoloji hakim. Son günlerdeki tartışmalardan bunu anlamak mümkün. Üniversitelerdeki yönetim anlayışı sadece polisiye tedbirler alarak istedikleri tipte insan yetiştirmeye yönelik oldu. Bilimsel araştırmaların kalitesi çok düşük. Yayın sayıları arttı gibi gösteriliyor ama kullanılabilir araştırma değil.” dedi. Türk Eğitim Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan ise YÖK ve üniversite rektörlerinin hocalar üzerinde kurduğu baskıdan dolayı hocalarda bilimsel araştırma aşkının ve şevkinin öldüğünü belirtti.

En iyiler değişmedi
    Çin Shanghai Jia Tong Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada dünyanın en iyi üniversitelerinde ilk 10 üniversite değişmedi. Dünyanın en iyi üniversiteleri şöyle: Harvard, Cambridge, Stanford, California-Berkeley, MIT, California Teknoloji, Columbia, Princeton, Chicago ve Oxford.” THES’in yaptığı araştırmada ise sıralama şöyle: “Harvard, Cambridge, Oxford, MIT, Yale, Stanford, California Teknoloji, California, Berkeley, Imperial College London ve Princeton.

Zaman

http://www.8sutun.com/node/21037

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarih -- 7 Ekim 2006; 9:32:53 >

• siyaset ve ideolojinin yanında üniversitelere torpili kuvvetli olan, girdiği bölümün ne işe bile yaradığını bilmeyen araştırma görevlileri giriyo.

ee sonuç olarakta bilimsel yetersizlik çıkıyo ortaya
  • Yazık ... ama olsun övünürüz ya Türk üz ya o bize yeter doğruyuz çalışkanız daha ne isteriz heyt be...
  • YÖK ve rektörler işini bilim hırsızlığı ile yürütüp sırtlarını, asla inanmadıkları Atatürk'e dayadıktan sonra hiç bir şey düzelmez. Bu rakamlar ülkemizin gerçek bağnaz, irticacı, gerici, yobazlarının YÖK ve rektörler olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Devlet içinde devlet olarak diktatörlüklerini ve en önemlisi Atatürk'ün kaldırdığı saltanatı yıllardır devam ettiriyorlar. Hal böyle olunca geçen seneki gibi bir rektörün Türkiye'yi karalayıcı ve aşağılayıcı sözleri garip karşılanmamalı. Türkiye Vatikan olmayacak. İrticacılar ve ortaçağcılar Vatikan'a...
  • başlıkta biraz terslik yokmu?
  • bu yazıyı bende paylaşmak istiyordum..benden önce davranmışsın.. sağol..

başlığı değiştir.....ilk 500 e giremeyen 200 e hiç giremez.....
  • ilk 2000 demek istedi sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

başlıkta biraz terslik yokmu?
    evet
  • Rektörler ne zamanki Devlete sataşmayıp biraz da kendi işlerine yogunlaşsalar inanın o zaman belki ilk 25516543541 e girebiliriz.
  • yök ve yardakçılarına kapak olsun..rezil insanlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mermonasse.

yök ve yardakçılarına kapak olsun..rezil insanlar..

İyi yorum
  • ne kadar gözleri kapalı yazılar yazmışsınız..

teessüf ederim !

başörtülü kızlarımız örtüsünden dolayı parlak başarılarımızı, hele hele atatürk ün çizmiş olduğu çağdaş aydınlık yolu göremiyorlarsa suç bizimmi..

"gözlerine gözlük.."

cumhuriyetimizin bilmem kaçıncı yılında her karış vatan toprağının demir ağlarla örttük

haberiniz yok tabiii

hımm

zaten bu işte bi iş var

onlar bizlerin çağdaş bir ülke olmasının asla istemezler

onun için böyle tablolarla bizleri karalamak isterler

sizler

aydınlık türkiye'nin atatürk'çü çocukları olarak bunların oyunlarına gelmeyin..

türküm doğruyum çalışkanım..........

"murtaza bi laf daha vardı neydi o"

ha tamam tamam

vatan millet sakarya

• Hükümet devletçilik görevini yapmıyor yaptırılmıyor..

Üniversite hastanaleri araştırma hastaneleridir.. Kar amacı gütmezler..
    Bilimsel araştırma yaparken hasta bakarlar.. Birincil görevleri araştırmadır, eğitimdir.. bu amaçla hasta bakarlar.. asıl amaçları budur..

Kar amacı olmayan araştırmaya dayalı akademik özelliğe sahiptirler. Bu hükümet bu hastanelerin kar etmesini beklediği için para(ödenek çıkarmıyor) ödemiyor..

Üniversitelerin bu araştırma hastaneleri haciz baskısı ile karşı karşıya.. Nasıl bilim, eğitim ve bilimsel gelişme beklensin..?

Özel hastaneler para basıyor ama araştırma geliştirme yapmıyor.. öğrenci yetiştirmiyor.. Bunun yanında yaptığı tek şey başka devletlerin geliştirdiği makinelere milyon dolarlar sayıp ithal ediyor.. Nasıl gelişsin üniversiteler, öğrenciler.. nasıl eğitim vereceksin bilmin olmadığı gelişmediği yerde..??. ???

Yalnızca eğitim hastaneleri mi ?, Türkiyede tüm Üniversiteleri, bilimsel eğitim kurumları aynı durumda.. Profösörler özel sektörde danışmanlık yapmasalar aç kalacaklar. Danışmanlık işi ise, ismini kullanarak yetersiz olduğu halde üretim ruhsatı almaya kadar... hepsi o kadar..göz boyamaca yani..

Üniverstitelerin ve bilimsel eğitimin geri bırakılması, bilerek ve kasıtlı olarak bir plan dahilinde bu hükümet tarafından özellikle yapılıyor..Senmisin türbana izin vermeyen.. bizde senin para musluklarını keseriz..ümüğünü sıkarız.. hadi bakalım er mi yaman ağamı..??!!

İşte asıl hesap, asıl zıtlaşma bu..

Üniversiteler medrese haline getirmeden değil ik 500'e ilk 5000'e bile girmek hayal.. Hoş, türbana izin verilse zaten bu konu gündemden tamamen çıkarılacak..basında yer bile verilmeyecek..

Şeriat geliyor.. şeriat...gelmese bile ahanda böyle baskılı, baskısız.. yada kanlı mı, kansızmı tartışmaları ile zorla getirilmeye çalışılıyor..!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioby_buster -- 7 Ekim 2006; 12:00:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ioby_buster

Hükümet devletçilik görevini yapmıyor yaptırılmıyor..

Ünüversite hastanaleri araştırma hastaneleridir.. Kar amacı gütmezler..
    Bilimsel araştırma yaparken hasta bakarlar.. Birincil görevleri araştırmadır, eğitimdir.. bu amaçla hasta bakarlar.. asıl amaçları budur..

Kar amacı olmayan araştırmaya dayalı akademik özelliğe sahiptirler. Bu hükümet bu hastanelerin kar etmesini beklediği için para(ödenek çıkarmıyor) ödemiyor..

Üniversitelerin bu araştırma hastaneleri haciz baskısı ile karşı karşıya.. Nasıl bilim, eğitim ve bilimsel gelişme beklensin..?

Özel hastaneler para basıyor ama araştırma geliştirme yapmıyor.. öğrenci yetiştirmiyor.. Bunun yanında yaptığı tek şey başka devletlerin geliştirdiği makinelere milyon dolarlar sayıp ithal ediyor.. Nasıl gelişsin üniversiteler, öğrenciler.. nasıl eğitim vereceksin bilmin olmadığı gelişmediği yerde..??. ???

Yalnızca eğitim hastaneleri mi ?, Türkiyede tüm Üniversiteleri, bilimsel eğitim kurumları aynı durumda.. Profösörler özel sektörde danışmanlık yapmasalar aç kalacaklar. Danışmanlık işi ise, ismini kullanarak yetersiz olduğu halde üretim ruhsatı almaya kadar... hepsi o kadar..göz boyamaca yani..

Üniverstitelerin ve bilimsel eğitimin geri bırakılması, bilerek ve kasıtlı olarak bir plan dahilinde bu hükümet tarafından özellikle yapılıyor..

tespitleirn doğru ancak adres yanlış bence..

olay hükümet sorunundan çok rejim sorunu. yani hangi hükümet gelirse gelsin aynı şeyi yapmış. suçu bu veya önceki hükümet yerine komple sisteme atmalıyız.

sistemli olarak bir cahilleştirme operasyonun yürütülüyor. birileri ise buna gönüllü katılıyor. üstelik prof. titr leri altında.

Onlar bu kadar aptal olamazlar. ancak hedefleri şu. her ne pahasına olursa olsun müslümanlara engel çıkarın. tabi kurunun yanında yaş ta yanıda zaiyat oluyor. rejimi koruma zaiyatı.

• quote:

Orjinalden alıntı: firkete

quote:

Ünüversite hastanaleri araştırma hastaneleridir.. Kar amacı gütmezler..

Üniverstitelerin ve bilimsel eğitimin geri bırakılması, bilerek ve kasıtlı olarak bir plan dahilinde bu hükümet tarafından özellikle yapılıyor..

tespitleirn doğru ancak adres yanlış bence..

olay hükümet sorunundan çok rejim sorunu. yani hangi hükümet gelirse gelsin aynı şeyi yapmış. suçu bu veya önceki hükümet yerine komple sisteme atmalıyız.

sistemli olarak bir cahilleştirme operasyonun yürütülüyor. birileri ise buna gönüllü katılıyor. üstelik prof. titr leri altında.

Onlar bu kadar aptal olamazlar. ancak hedefleri şu. her ne pahasına olursa olsun müslümanlara engel çıkarın. tabi kurunun yanında yaş ta yanıda zaiyat oluyor. rejimi koruma zaiyatı.

Senin bu sözlerin yalnızca şeriat özlemlerinin amaçlarını gizlemeye çalışmaktan öteye gitmez.. Bu çabalar artık örtülemez.. Türkiyede CİDDİ bir irtica tehtidinin olduğu bariz ortada..

Hükümet ağzıyla konuşmaya çalışmaktan ziyade bekleyen tehlikeyi görmemezlikten gelmek Türkiyenin geleceğini karartır.

Hükümetin bakış açısı; Orduyla zaten ters düşüyor fakat bu zıtlığını " Asker orduya yatmak için gelmedi, tabi ki şehit olacak(yada ölecek)!" politikasını yürütmeye çalışacak kadar irticayı yayma niyetli... ne bekliyordun..?

Boş yere irticai tehdidini hafife almaya çalışmanın herkese zararı var..

Ne desinler..? İrtica Tehdidi var mı desin yani..??!!

Bunların amacı zaten şeriatın gelmesini kolaylaştırmak...

Kanlı yada kansız...!!!

Hükümetin bu çabaları onu seçmeyen %80'nin özgürlüğünü artık tehdit eder hale geldi..

Senin türban özgürlüğünün arkasında irtica özleminin yattığı açık ortada iken Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin Vatandaşları buna izin vermez, vermeyecektir de..Her nerede ve nasıl, susturulmaya çalışılsa da !!!

Türbana HAYIR !
    Şeriata HAYIR !
    İrtacaya SON!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioby_buster -- 7 Ekim 2006; 12:32:02 >

• @Tarih

çok güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz Atatürkçülüğün arkasına sığınarak yok türbandı yok irticaydı diyerek yıllardır Türkiyeyi kandırdılar. Hani nerde sizin çağdaş bilimsel üniversiteleriniz geri kafalılılarıda sokmadınız üniversiteye hani onlarda ortaçağ bilinci varya başörtülüler ya işte onlarda yok tüm üüniversiteleri siz doldurdunuz. İşte burda aklıma bi şey geliyor esas geri kafalılar üniversiteye türbanlıları sokmayanlardır. Hı şimdi o saygı değer Tezicin görev süresi sezerden kısa bir süre sonra doluyor ama Sezer ne yapacak TEzici istifa ettirim yerine başka birini atayacak ki yeni cumhurbaşkanı Yöke atama yapmasını engelleyecek. Eğer bu olay da olmazsa bende bi şey bilmiyom

• quote:

Orjinalden alıntı: Tarih

YÖK ve rektörler işini bilim hırsızlığı ile yürütüp sırtlarını, asla inanmadıkları Atatürk'e dayadıktan sonra hiç bir şey düzelmez. Bu rakamlar ülkemizin gerçek bağnaz, irticacı, gerici, yobazlarının YÖK ve rektörler olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Devlet içinde devlet olarak diktatörlüklerini ve en önemlisi Atatürk'ün kaldırdığı saltanatı yıllardır devam ettiriyorlar. Hal böyle olunca geçen seneki gibi bir rektörün Türkiye'yi karalayıcı ve aşağılayıcı sözleri garip karşılanmamalı. Türkiye Vatikan olmayacak. İrticacılar ve ortaçağcılar Vatikan'a...

• çoğu arkadaş yine devleti suçlu bulmuş, Yök bir an önce kendi işine geri dönmesi lazım, burası laik bir devlettir ve devleti halk tarafından seçilen hükümetler yönetir. o hükümetleride halk seçer, devlete, siyasetçiye karışmak onunla didişmek değildir Yökün görevi, ayrıca teknik lise, meslek lisesinden mezun olan birisi örneğin ticaret lisesinde tam 3 yıl muhasebe, ekonomi, maliye gibi temel dersler görülür fakat üniversiteye, 4 yıllık iktisat, işletme maliye gibi bölümlere giremezler neden alan dışıymış hangi alan dışı be, 3 yıl bu işin temelini gören öğrenci mi daha iyi bilir bu dersleri yoksa düz liseye gidenmi yine teknik bir lisede pc bölümüne giden birisi bilg. mühendisliğine giremez neden alan dışı ancak tekniker olacaksın derler aha bölede dersler ünyada bilimdende dışlanırsın herşeyden dışlanır alay konusuda olursun, Okuldaki öğretim görevlilerinin işi çocuklara birşeyler öğretebilmektir. ama ne oyunlar döndüğünüde çoğu üniv. öğrenicisi bilir, inş. fakültelerinde inş. şirketlerine proje çizen proje başına 10.000 dolar alanlarmı yok, başka şeyler yapanlarmı yok çoğu dışardan şirketlere danışmanlık hizmti veriyorlar çoğu levazım sitesinde oturuyor leventte gidin bakın bakalım orada ev fiyatları kaça, hani diyorlar ya bazen aldığımız yetmiyor açız diye, siz açsanız biz ölmüşüz be daha gömülmeden ölmüşüz, sonuç olarak bu kafayla gidilirse Bosna daki eğitim bile bizi geçer,...

(ne hükümetin nede Yökün yardakçısıyım sadece Yökün ve Önceki Hükümetlerin Kurbanıyım)

Saygılar,

• quote:

Üniversite hastanaleri araştırma hastaneleridir.. Kar amacı gütmezler..

Üniverstitelerin ve bilimsel eğitimin geri bırakılması, bilerek ve kasıtlı olarak bir plan dahilinde bu hükümet tarafından özellikle yapılıyor..Senmisin türbana izin vermeyen.. bizde senin para musluklarını keseriz..ümüğünü sıkarız.. hadi bakalım er mi yaman ağamı..??!!

İşte asıl hesap, asıl zıtlaşma bu..

Üniversiteler medrese haline getirmeden değil ik 500'e ilk 5000'e bile girmek hayal.. Hoş, türbana izin verilse zaten bu konu gündemden tamamen çıkarılacak..basında yer bile verilmeyecek..

Şeriat geliyor.. şeriat...gelmese bile ahanda böyle baskılı, baskısız.. yada kanlı mı, kansızmı tartışmaları ile zorla getirilmeye çalışılıyor..!!!

konu bu tür konular olunca ndense herkesin msj sayısı az oluyor delikanlı adam normal nickiyle girer ve yazar (bunu genel anlamda söylüyorum)

Arkadaşımda sağolsun saçmalardan seçmeler yapmış. Nü hükümeti ne az parası Ya Üniversite ilk 500e giremedi diyor ekonomimiz değil. YÖKü sorgulamanız lazım, adamlar Atatürkçülüğü kulanarak saltanat sürüyor ama bazılarımız hala at gözlüklerini takmış gidiyoruz. Açın gözlerinizi, atatürk laiklikten başka ilkelerde benimsemiştir. Hani her alanda çağdaş medeniyetler seviyesi, hani nerde. Türbanlı öğrencilerden başka ne ile ilgileniyor söylermisiniz. Yasakçı zihniyet hakim YÖKe.

İşin kimsenin değinmediği ama komik olan bir durum var. Bazı kusura bakmayın ama gerizekalılar çıkacaktır tabiki normal diyen YÖK haklı diyen. Konu şu: Bu sıralamayı kim yapıyor, güvenilir mi? Cevabımız evet ise soru geliyor. İlk 500 içindeki üniversitelerin kaç tanesine YÖK denklik vermiyor. Madem Türkiyedeki Üniversitelerden kaliteliler (bende katılıyorum) hepsine denklik vermeli. Örnek: Mısır El ezer Üniv. Ortadoğuda ün yapmış bu ünüversiteyi YÖK tanımıyor. Tartışılması gereken bu konular. YÖKün dayanağıda kendisine körü körüne destek veren aptalca kurumlar.

• at gözlüğü olsa en azından önlerini görürler de.......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.