Şimdi Ara

İlginç bir problem yaşıyorum TTnet ADSL ve Elektrikle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, çok ilginç bir problem yaşıyorum en azından ilk defa başıma geldiği için ilginç geliyor.
    Evimde belli yerlerde elektrik anahtarı yerine dimmer(şu döndürülerek açılan anahtar) kullanıyorum ve ne zaman spesifik 3 adet dimmer kullanılmaya başlanırsa benim adsl bağlantım kopuyor aşağı yukarı 1 seneyi geçti uzun süre yalnız yaşadığım için pek problem çekmedim fakat şimdi eve gelen giden ışık açan kapayan çok insan var ve ben her seferinde birilerini kapıdan fırlatmaktan çok sıkıldım. Bana kalırsa bu problem voltajın düşmesinden kaynaklanıyor ve modem sinyali kesiyor en azından deneylerimin sonuçları bu yönde :D
    Bu durumu nasıl çözebilirim bu voltaj nasıl dengelenir önerisi ve bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi telefon hattınızın elektrik ile bir bağlantısı var mı ?

yoksa şöyle bir yol mu izliyor ?

Dışarıdan gelen ana hat >splitter>modem ve telefon.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aemrod

güç kesilmiyor voltaj düşüyor. Voltaj düştüğünde adsl sinyali kesiliyor ve dimmer açık olduğu sürece sürekli kesilip tekrar geliyor stabil bir bağlantı kurulamıyor.

Voltaj düşüyorsa modemin adaptöründeki voltaj azalmasına bağlı dalgalanma modemin gücünü kesip tekrardan açtırıyor (bir nevi elektrik reseti) olmasın?
  • quote:

tahminim öyle zaten de çözümü nedir bilemiyorum.

regülatör veya voltaj düzenlemeli ups kullanmanız sorunu çözebilir.

tahminim öyle zaten de çözümü nedir bilemiyorum.

bitane kesintisiz güç kaynağı al öyleyse.
    Birde elektrikçi çağır kontrol ettir istersen.
  • Bilgisayarla modemin mesafesi uzak ups alırsam sırf modem için almış olurum heralde regulatör almam en iyisi olucak. Hiç regülatör kullanmadım nasıl birşeydir ufak bilgi verirseniz bende google dan biraz araştırayım.

şöyle birşey buldumhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/artronic-otamatik-voltaj-regulatoru-1000-va-63318409 ama regülatörle ilgili çok fazla birşey bilmediğimden dolayı pekte bir fikrim yok fakat voltaj korumalı grup prizler var onlar acaba işe yararmı diye düşünüyorum oda şöyle birşeyhttp://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/tuncmatik-surge-pro5-akim-voltaj-korumali-priz-65059516

Birde bu regülatörlerin statiği var otomatiği var bilgisi olan biri varsa yardımcı olabilirmi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aemrod -- 24 Ekim 2012; 1:57:36 >

• İhtiyaç duyduğunuz şey voltaj korumasından ziyade voltaj düzenlemesi. Gerilim röleleri (ve "voltaj koruma" adıyla pazarlanan çeşitli cihazlar) voltaj belirli düzeylerin dışına çıktığında enerjiyi kesme amaçlıdır. Regülatörler ise voltajı sabit tutmaya çalışır. Tepki ve regülasyon süreleri düşük, hassas cihazların fiyatları oldukça yüksek oluyor. Voltaj dalgalanmalarının nispeten düşük düzeylerde olduğu durumlarda basit bir servo regülatör de iş görebilir.

Kerameti kendinden menkul cihazlara para dökmeden önce profesyonel bir elektrik teknisyenine tesisatı inceletmekte yarar var bence.
  • Gerekli değilse dimmer anahtarları at, yerine bir milyoncudan birkaç TL'lik anahtar al tak gitsin. :)
    Ayrıca neden o kadar etkiliyor anlamıyorum, adamlar prizin elektrik bağlantısını da dimmer üzerinden alacak değilya. :D

Orijinalden alıntı: sis651

Gerekli değilse dimmer anahtarları at, yerine bir milyoncudan birkaç TL'lik anahtar al tak gitsin. :)
    Ayrıca neden o kadar etkiliyor anlamıyorum, adamlar prizin elektrik bağlantısını da dimmer üzerinden alacak değilya. :D

bu dimmer olayını tercih ediyorlar bazı yerlerde. İşin kötüsü şu ki buzdolabı falan çalısmaya baslayınca lamba yanıp söner gibi oluyor. Göz kırpıyor yani. Aşırı enerji tüketen bir aydınlatma sistemi. Heleki dengesiz voltaj varsa vay haline o evdeki elektronik eşyaların.

• Bizim memleketimizde mümkündür bayramdan sonra elektrikçiye kontrol ettiricem ondan sonra bakıcaz bir çaresine ama dimmerları seviyorum atmam :D bide para verdim o kadar bakalım.

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Gerekli değilse dimmer anahtarları at, yerine bir milyoncudan birkaç TL'lik anahtar al tak gitsin. :)

bu dimmer olayını tercih ediyorlar bazı yerlerde. İşin kötüsü şu ki buzdolabı falan çalısmaya baslayınca lamba yanıp söner gibi oluyor. Göz kırpıyor yani. Aşırı enerji tüketen bir aydınlatma sistemi. Heleki dengesiz voltaj varsa vay haline o evdeki elektronik eşyaların.

Şöyle düzeltiyim dediğinizi dimmer kesinlikle enerji tasarrufu sağlar. İsterseniz bunu açıklayan websayfası ve forum linkleyebilirim fakat konu bu değil tabi düzeltmek istedim sadece.
    Tasarruf yapmayanlarıda var ama artık yok galba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aemrod -- 24 Ekim 2012; 13:47:55 >

• Takın tasarruflu ampulü uğraşmayın dimmer ile vs. :)
    Şimdi modemin enerjisini dengelemek için alacağınız UPS, regülatör vs. de ekstra akım harcayarak bu cihazları tükettiği akımdan fazlasının harcanmasını sağlayacak.
    Buzdolabı vs. çalışınca değil, laptopun açma düğmesine basınca da oluyor lambada o titreme efekti. Dimmer kaynaklı değil tek bu.
    Sıkıntı dimmer edevatının kendi haricindeki şebekede nasıl voltaj düşümüne sebep olduğu...
    Voltmetre ile ölçüm yapıyorum, 215 volt civarında da fırın, çamaşır makinesi ve termosifonu açınca 185'e kadar düşüyor voltaj ve yine çalışıyor modem. Ama eski modemim çalışmıyordu, tabi kendini kapatıp açıyor sonra düzelene kadar hiç açılmıyordu...

Merhaba arkadaşlar, çok ilginç bir problem yaşıyorum en azından ilk defa başıma geldiği için ilginç geliyor.
    Evimde belli yerlerde elektrik anahtarı yerine dimmer(şu döndürülerek açılan anahtar) kullanıyorum ve ne zaman spesifik 3 adet dimmer kullanılmaya başlanırsa benim adsl bağlantım kopuyor aşağı yukarı 1 seneyi geçti uzun süre yalnız yaşadığım için pek problem çekmedim fakat şimdi eve gelen giden ışık açan kapayan çok insan var ve ben her seferinde birilerini kapıdan fırlatmaktan çok sıkıldım. Bana kalırsa bu problem voltajın düşmesinden kaynaklanıyor ve modem sinyali kesiyor en azından deneylerimin sonuçları bu yönde :D
    Bu durumu nasıl çözebilirim bu voltaj nasıl dengelenir önerisi ve bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.

Konunun cevabı basit. Yani basitmiş sonradan kafam bastı. Aynı olay benim başıma geldi ve şu an itibari ile çözdüm. Aynen aksamları belli saatlerde modem gidip geliyordu yani DSL. Bakmadığım yer kalmadı ve yapmadığım şey. UPS almak dışında. İyiki de almamışım.

2 yolu var dimmer değil normal ahatar takılacak veya daha düşük watt'lı bir ampül takılacak. Dimmerlar asla enerji tasarrufu sağlamazlar. Sadece gelen enrjiyi direnç uygulayarak emerek kısarlar ve bu ev içindeki tesisatta sıkıntı yaratıyor. Dimmeri sonuna kadar açık tam parlak yani tut DSL in kopmadığını göreceksinizdir. İlginç bir olay gerçekten insanın aklına gelmiyor böyle bir olayın olması.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.