Merhaba arkadaşlar, PC'de sadece 4K oyun oynuyorum. Render, OC vs. bir işim yok. Elimde RTX 4090 ekran kartı var fakat 8 senedir DDR3 ve PCIE 3.0 MSI H97 anakart kullanıyorum. İşlemcim i7 4790. Bu anakartta ekran kartının tam gücünden faydalanamadığımı hissediyorum. Çoğu oyunda ani fps droplarıyla karşılaşıyorum. O sebeple yine uzun süre kullanabileceğim bir anakart toplamak istiyorum. Bu sırada da kullanmayacağım çoğu özelliğe ekstra para vermek istemiyorum. Aşağıda düşünce şeklimi açıklayayım ona göre tavsiyelerinizi rica ederim. 2 alternatifim var; Uzun süre destek verilecek AM5 platformlu bir anakart ve işlemci ya da muhtemelen bu sene değişecek 1700 soket anakart ve Intel işlemci. PCIE 5.0 desteği olsun istiyorum. Biliyorum şu anda bunu destekleyecek ekran kartı yok ama dediğim gibi ileride ekran kartını güncellediğimde darboğaz yaşamak istemiyorum. Özellikle bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum. Çünkü PCIE 5.0 destekli anakart amd tarafında sadece X670E chipsetli pahalı anakartlarda var. Intel tarafında B670 gibi orta sınıf anakartlarda bile bu destek var. Aşağıda da görebileceğiniz gibi arada 6.000₺ gibi bir fark var. Gönlüm AM5 desteği sayesinde ilerde işlemci yenilemek istersem daha iyi bir alternatif bulurum düşüncesiyle ama bunun için 6000₺ fazla vermeye değer mi bilmiyorum. AMD tarafında orta sınıf anakartlarda PCIE 5.0 desteği olsaydı onu seçerdim bu kadar iyi bir anakart bana ne katar emin değilim. Sadece 4K oyun oynuyorum. Yardımlarınızı rica ederim. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. AMD KOMBİNASYONU MSI MPG X670E CARBON WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 [15.400₺ - 1.500₺(İADE)=13.900₺] TOPLAM: 26.900₺ INTEL KOMBİNASYONU Intel Core i7 13700KF [13.035₺] ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI 7200MHz(OC) DDR5 [7.900₺] TOPLAM: 20.935₺ |