Hocam Tayfun Abi yanıyor yok mu sende? Typhpoon Burner orada chipseti yazar. Hynix A Die en iyisidir. Hynix M Die da iyidir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İLERİYE DÖNÜK ANAKART+İŞLEMCİ TAVSİYESİ (2. sayfa)
-
-
Hocam bundan bağımsız olarak bir konu daha var
Oyun oynarken 7700 işlemci wraith prism soğutucuyla kasa kapalı 91-92 derecelere çıkıyor. Bu normal midir? Bana biraz fazla geldi.
Kasanın kapağını açıp çalıştırdığımda da 85-86 derecelerde seyrediyor.
İncelemelerde 65w çektiği için daha serin çalışacağı söyleniyordu. 70-80 arası değerler vardı.
Macun tg-30 kullandım petek deseni veren aparatla sürdüm aynı sıcaklıkları aldım. Sildim normal kartvizitle ince bir tabaka yaptım yine aynı sıcaklıkları aldım.
Kafayı yiycem artık amd almakla hata mı ettik naptık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıcaklık yuksek olabilir. İtirazım yok. Zaten sıcak calısan islemciler, imkan varsa 360 AIO alır takarsınız.
Hata konusuna gelirseniz nerden baktıgınıza baglı fecen gun Tech..pat da test yaptılar. Z170 Chipsetli Anakart ile 6,7,8,9,10.Nesil (mobile) islemcileri calıstırdılar. Z170 Chipsetli Anakart ile bunun icin İntelin cıkardıgı Anakartlar Z170, Z270, Z370, Z390, Z490, Z590 ve bu islemcileri kullanmak icin sıradan bir kullanıcı en az 3 kart satın almak zorunda kaldı. Z170, Z390, Z490 gibi...
Intel 12.nesli cıkardı 12900K ya 15K OC lisine de 12900KS 18k civarında paralar odenip alındı. Amd nin cıkardıgı 5800X3D oyunlarda 12900K yı gecince bu sefer Cache ekleyip 13.Nesli cıkartmak zorunda kaldılar. Simdi de 13.Neslin frekansına abanıp adını Feriha pardon 14.nesil koydular.
Pismansaniz satıp 13 ya da 14. Nesil Intel alabilirsiniz. Ama kenarda para da hazır dursun 1851 Soket geliyor.
Bugun 5800X3D olan adamın yapamayacagı birsey yok. Sıcak da calıssa 7700,7900 ile Coolermaster uretimi Prism Rgb 1500 liralık fan geliyor ve bu yeterli zaten limit 105C idi sanırım, Kingston Ddr5 6000 Hynix M Die ile hicbir sorun yasamadım. Tek eksigi biraz gec acılıyor. Ayrıca Anakartımın Bios lar ile Ddr5 destegi 7800Mhz e cıktı. Hata oldugunu dusunuyorsanız 1700 Sokete gecebilirsiniz. 1851 cıkana kadar Z790 Max serisi Tomahawk ve ustu ile 7200Mhz Ddr5, 360-420 Aio ile 13600K,14700K guzel bir secenek olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amd yatırımı çok mantıklıyı ama dediğim gibi hiç alışkın olmadığım sorunlar yaşıyorum ve bunları bile zar zor toplayabildim. Intele geçince doğru ileriye dönük daha fazla yatırım gerekiyor. 360mm AIO ve yeni kasa alana kadar (bende mid tower bir kasa var full tower a geçsem faydası olur mu?) 90dereceler işlemciye zarar vermez değil mi?
Sadece inceleme testlerinden yüksek değerler alınca acaba bir sıkıntı mı var diye merak ettim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam senin 90 aldıgın yerde adam 75 alıyorum diyor mesela ama basmıs 7000 lira kasaya, icine doldurmuş 7-9 Fan tanesi 1000 liralık icabında, krynaut almıs surmus macun vs
Kasa ne bilmiyorum, duzgun bir kasa ise fakat heryeri kapalı ise misal git marangoza ustunu onunu deldir hava akısı artsın bu da bir secenek...
Ben de Msı Gungnir 100P var. Onune bir operasyon dusunuyorum mesela, Msi Gungnir lerde onde 420 ustte 360 Aio destegi var mesela Sarı Sitede 1000-1500 bandına bulabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün jedi survivor oynarken 96 derecelerde seyretti. 96 derecenin üstüne de çıkmıyor. Kasa da çok kapalı sayılmaz. Zalman Z11 Neo var. Bilmiyorum ama bu değerler sanki bana çok yüksek geldi. Hava akışında mı sorun var, soğutucu mu yeterli değil, macun mu sorun bilmiyorum bir sürü soru var kafamda. Kasayı yenilesem soğutucuyu yenilemesem sorun çözüleceğini bilsem onu da yapacağım ama daha fazla para da harcamak istemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X