Şimdi Ara

İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimleri Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayramdan sonraki haftalarda önce ehliyetime motor ekletmek, sonrasında sürüş eğitimleri ve sonrasında da motor alıp teker sayısını 4'ten 2'ye düşürmek istiyorum. Gençlik yıllarımı 4 teker üstünde ve kapalı alanda heba etmiş hissediyorum :)

Öncelikle,

Motoru sadece ulaşım aracı olarak kullanacağımı, hoplamalı-zıplamalı, ön kaldırmalı, kıç kaydırmalı saçma sapan apaçiliklerden uzak kullanacağımı hesaba katarsak, yaşı ne olursa olsun düşünce yapısı olgun kişilerden tavsiye almak istediğimi belirtmek isterim.

İlk olarak çok uzun süre bisiklet deneyimi olan ancak bazı sağlık sorunlarından dolayı ortalama yaklaşık 15 yıldır 4 teker üstüne sığınan, bir çoğunuza göre "DAYI" sınıfındaki yaşlara sahip birisiyim. Ehliyet ve eğitimler sonrasında 250cc bir motor ile geçiş yapıp uzun yıllar bu cc de kalma düşüncesindeyim. Araştırmalarım sonrasında da CFMOTO 250NK'ya yakın hissediyorum.

Tabi bunların hepsinden önce ehliyetimi almam gerek :) Ehliyet almak, işin kolay tarafı.

Ancak 2. aşamaya geldiğimde bu alanda hiç bilgim yok. Bu sebeple İstanbul'un herhangi bir ilçesinde sürüş eğitimleri veren, insanları sürüşe gerçekten hazırlayan kurs, ders. vb alabileceğim yerler neresidir. Tecrübesi olanlardan bu konuda bilgi alabilirsem çok sevinirim. Burada özellikle 1v1 eğitimin etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle eğitim verilen bir yer varsa bu konuda önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkür eder, güvenli sürüşler dilerim.

• bence CF motodan uzak durun. Ayrıca sürüş dersi almak yerine giriş modeli olarak 110 luk yada 125 lik bir model alın, 6 ay civarı onu kullanıp piştikten sonra 250 liğe geçiş yapın derim. Cfmoto ya düşmekten ise Bajaj filan bakın en azından bir kalitesi var.

• Honda ve Yamaha'nın farklı seviyeler için motosiklet kursları mevcut. Birebir olmasa da 4-5 kişilik gruplar halinde gün boyu eğitim veriyorlar. Eğitim alanlar genelde memnun ve başlangıç için çok iyi olduğunu okudum hep.

Honda'nın kursu biraz daha iyi deniyor ben ikisine de henüz gitmediğim için yorum yapamayacağım.

honda
    Honda Motosiklet Gelişim Merkezi
    https://safetyturkiye.com/program/tip/baslangic

www.yamaharidingacademy.com
    DENEYİM
    https://www.yamaharidingacademy.com/deneyim

• Kendiniz düşe kalka öğrenmeniz gerek.
    Uyarila basittir dinler gecersiniz ama is pratik yani uygalama gelince 1 saniyede karar vermek gerek yapamazsınız..
    1) Yagmurda fren sıkılmaz dediler.
    Yagmurda degil yağmur ilk yağdığında yer yag gibi kaygan oluyor fren yaparken yere dikkat etmek gerek.

2) bozuk yolda fren sıkılmaz denildi.
    Doğrusu; mıcırli tasli yolda ani fren yaparsanız saniyede yerde olursunuz!

3) Kacla ciktiysan onunla in (viteslilerde)
    Bayır dik 1 vitesle çıktınız inerken hizla ineyim yada frenlere güveneyim 2-3 ineyim derseniz duyamazsınız!

4) on fren kullanilmaz.
    Tam tersi yokuş aşağı inerken haric her zaman önle durulur. Ucuz olsun diye cogu marka sadece önde disk koymuş disk iyi birsey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.