Şimdi Ara

İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7700k larda ısınma sorunu var 90 dereceleri görüyor ve tdp orani çok yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1700 ve b350 bir anakart 2x4gb ddr4 2666 kullanıyorum. Ram'e bütçe ayırmadım şayet ayırsaydım 3200 yada 3600 çalışacak bir samsung b-die çip kullanan ramde seçebilirdim bu bir miktar oyun performansı kaybettiriyor. Oyuna yönelik kurmadım sistemi ama iyi kötü oyun oynarım da dedim. Oyun sözkonusu ise şu an ryzenler intellerle başa çıkamıyor. Oyun benchmarklarına bakarsın fps olarak arada uçurum görmessin. Ancak tüm ayarları düzgün yapılmış sistemimde aynı ekran kartlarının oyun benchmarklarına bakıyorum en düşük fps ile en yüksek değerlerine bakıyorum intellerle dağlar taşlar yok ancak dikkat edince farkettiğim ryzenlar daha fazla minimum fps'e düşüyor ve bu düşüşler daha ani ve uzun oluyor. Bununla birlikte ryzen'a özellikle 8 çekirdek olan ryzen 7 lere overclock atmak istersen yük altında güç tüketimi bir anda fırlıyor ve işlemci çok ısınmasa bile anakart çok ısınabiliyor. X370 lerde bazı anakart entegrelerinin B350 lere göre ısınması daha iyi ama henüz ısınma ne düzeyde net bir bilgi edinemedim. Şayet makineyi oyun ağırlıklı kullanacaksan 7700k'nın ryzen 1700'e kesin üstünlüğü var. Ayrıca intel anakartları ryzenlardan kesinlikle daha stabil. Ryzen anakartlarında biosta birşeyler kurcalayıp sonrasında beklenmedik süpriz yaşayan çok kullanıcı var. AMD nin kendi çıkardığı beşgen şeklinde bir grafik fardı orda inteller ile ryzenların performansı basitçe kıyaslanıyordu. İşte rendering kriptografi server vb. 5 tane madde koymuş ryzenlar şukadar hızlıdır demiş çoğu maddelerde ryzenları önemli ölçüde önde göstermiş ama amd nin kendi kıyaslamasında bile intelleri oyun konusunda önde gösteriyordu....

• Renderciyseniz 1700. Oyuncuysanız 7700k mantıklı tercihtir. Karar sizin.
  • Ne oyunmuş arkadaş torlasan toplasan %5-10 arası bir şey yok o da yüksek mhzli ramlerde fark kapanıyor güncel oyunlarda Ryzen'lar daha iyi duruma geliyor. Yakındır tahminimce Intel giriş seviyesini 4, orta seviyeyi 6, üst seviyeyi 8 çekirdek yukarısından oluşturacaktır. Alın bu da Ryzen'lar da oyunun akıcılığı inceleyen editörün tepkilerine bakın.

https://www.youtube.com/watch?v=8-mMBbWHrwM
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Renderciyseniz 1700. Oyuncuysanız 7700k mantıklı tercihtir. Karar sizin.

Tabi yav ;) 90 derecede firin gibi çalişan bir 7700k var :)

İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :)

• Ben ryzen 1700x aldım anakart olarak asrock fatal1ty x370 gamer 4K aldım buna uygun ram ne önerirsiniz arkadaşlar render alacağım mimari olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

Ben ryzen 1700x aldım anakart olarak asrock fatal1ty x370 gamer 4K aldım buna uygun ram ne önerirsiniz arkadaşlar render alacağım mimari olarak

Anakartın sistesinde QVL listesine bakınız. Anakartınız resmi olarak hangi ramleri destekliyorsa onlardan almanız daha uygun olur. Samsung çipli ramlerin ryzenlerle daha bir uyumlu olduğu son kullanıcıların yorumlarına göre söyleniyor.
    Ryzen platformu için en kritik bileşen şmdilik uygun bir bellek satın almak olayıdır.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Vantilatör ile mi soğutuyorsunuz 90 derece ne.

• Oyun için 7700k yi tartismaya gerek yok. Amd tarafinda 1600x ide düşünmeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi beni iyi dinle

Kim ne derse desin ryzen stabil DEĞİL

ANCAK 7700K nın performansı belliyken

Ryzen için iki ihtimal var

1.Optimizasyon mükemmel olur ve bu durumda 7700K düşünülmez bile

2.Akıbeti FX gibi olur ise+Az çekirdek destekleyen rezil DX=HÜSRAN

Yani uzun lafın kısası ryzen ciddi bir KUMARDIR kazanırsan kazancın büyük kaybedersen kaybın (boyutu sana kalmış)

Riske girip girmemek sana kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukans13524 -- 4 Mayıs 2017; 20:57:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adobe ve vegas kullanıyorsanız kesinlikle 1700 almalısınız yüksek mhz'li belleklerle zaten 7700k'yı yakalayıp bazı oyunlarda da geçiyor tam oturmamış bir platform ama hızla çalışılıyor
    saf işlemci gücü olarak 1700 7700k'dan iki gömlek üstün durumda 1151p soketin de bir yıla kadar öleceğini düşünürsek mantıklı olan Ryzen almanızdır.
  • quote:

Masterliquid 240 ile soğutuyorum(!)
    İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 6 Mayıs 2017; 1:52:19 >
  • quote:

Okdudunmu en aşagidaki yorumu adamlar basmiş oc yi fırın gibi işlemci yapmışlar.

• İşlemci kullanımı ryzenlerda yarı yarıya düşmüyor.Her 1 çekirdeği 2 ye bölüp gerçek çekirdek diye kullanıcıyı kandırmasından sana öyle geliyor
  • 1800x 4ghz 1.38 v
    Gigabyte gaming x370 k7 anakart
    Gigabyte 1080ti xtreme
    Corsair cl 10 2400 mhz ramler (2933 cl14 olarak kullaniyorum)
    144hz gsync monitor

Yani hicbir sikinti yok. oyle o uyumlu olsun bu oyumlu olsun diyede hicbir urunu secerek almadim.
    Ha ramleri 2400mhz cl 10 olarak calistirmak istiyorum ama calistiramadim. xmp profil yemedi
    ama updatelerle duzelir

onun haricinde hicbir sikintim yok

catir catir istedigim her oyunu oynuyorum :)
  • Aynı özellik 6700K ve 7700K'da da yok mu? 4 çekirdek 8 izlek.
    O zaman 7700K %50 ile kullanıldığında aslında %100 mü kullanılıyor diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 5 Mayıs 2017; 9:21:45 >
  • Bu ikilem arasında bende çok kaldım kullanım oyun önplanda olduğu için 7700k yı tercih edeceğim

• Core2 işlemcilerin olduğu zamanlarda 2 çekirdekli E8600 leri saat hızları yüksek diye 4 çekirdekli Q6600, Q9550 Phenom II x4 ten oyunlarda iyidir diye tavsiye ettiler.
    Sonra GTA 4 gibi 4 çekirdek kullanan oyunlar geldi ve 2 çekirdekliher saat hızları yüksek olmasına rağmen geride kaldı. Bugün 4 çekirdekli işlemciler hâlâ iş görüyor.

Günümüzeki durum da buna benzer. 8 çekirdekli r7 1700 daha uzun ömürlü bir işlemci olacak ve daha az ısınıyor.
  • Vay be bu günleride mi görecektik. Amd işlemci daha az ısınıyor. Daha 2 sene öncesine kadar herkesin ağzında Amd çok ısınıyor soğutucuyu eritiyor sakın alma (ilk seri athlon lar hala unutulmadı) diyenlerle uğraşıyorken bugün intel ısınıyor oldu :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.