Şimdi Ara

İKİNCİ EL REZİLLİĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
7.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında C-Max aracım vardı.Gayet memnundum.Sonra dıdının dıdısı illa aracı almak istedi.O zaman 28.000 TL ye almıştım.3-4 bin aşağısına verecektim.(piyasa öyleydi.)Neyse eksper yaptırdı.Servisine götürdü.Kaporta kontrolü yaptırdı.Sonunda aldı.Para ödeme günü kredi kartlarından çekerek ödeme yaptı.750 TL eksik çıktı ben de sonra verirsin dedim.1-2 hafta sonra bu araba masraflı dedi.(kullanımı evlere şenlik)750 TL vermeyeceğim dedi.Birkaç kez aradım çözüm yok.Bir de üstüne mağdur edebiyatı yapmış forumlarda,bu iyi bir ders oldu bana.
  • SHOSTKOVİCH kullanıcısına yanıt
    Ne demişler ;para peşin kırmızı meşin.
  • dün bir araç bakmaya gittim. İlanda "telefonla mesajla pazarlık yapmayın aracı görün araç başında pazarlık olur" diye yazmış. Saygı duydum telefonda da bahçelievlerden taa kartala geleceğimi söyledim gel orta yolu buluruz muhabbeti yaptı. Gittim aracı görmeye her yer çizik içinde bide bana dedi ki 500 TL inerim. Dedim bu pazarlık değil yani biraz daha in. dedi ki keşke telefonda pazarlık etseydik. Bende "senin yazdığına saygı duygum bahçelievlerden kalktım kartala geldim 1.5 saat yol geldim dedim. Ben sana mesajda ya da telefonda son rakam ne olur desem "bilader eşşek kadar yazı yazdım gel aracın başına öyle pazarlık yapalım diye hala niye soruyorsun" demezmisin dedim doğru ama son fiyatı bu dedi. Arabanın tamponun her köşesi çizik sürtmediği yer kalmamış. Aynanın arkası bile derin çizik bide eliyle boyamış gibi duruyo. Marşpiyer hafif ezilmiş bide araç temiz diyor. Keşke param olsa da sıfır araç alsam. İllallah ettim yani.




  • Babama araç bakiyoruZ. Yemin ederim kufretmekten kanser oldum. Malum siteye bakiyprum, adamin ifadeye bak "motor kaputu, on tampon, sag camurluk ve bagaj kapisindan baska degiseni olmayan (ulan degismeyeni yazsana ) tertemiz (5.000 hasar kayitli) arac diyor adam. Citir hasar(10.000tl) keyfe keder boya (komple boyanmis tavan haric), alicisina simdiden hayirli olsun, hep ayni teraneler ya, 25.000tl paramiz var resmen araba alamiyoruz ya. 2000 model otomatik araca bakamiyoruz korkudan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle lanet bir konu ki bu sadece araba alımında değil her türlü sıfır ve ikinci el alımlarımızda karşımıza çıkıyor. Aslında bu birazda bizim psikolojimizden kaynaklanıyor. Alıcı olabildiğince ucuz satıcı ise olabildiğince pahalı satmak istiyor doğal olarak, fakat biraz rahat olun ne olur ya biraz geniş takılın. Pimpirikli olmayın bunun yanında aynı paraya daha iyisi varken gidipte daha kötüsünü almayın.

    Örnek vereyim, o markanın parçası pahalı
    o fazla yakıyor
    sağlam değil
    parçası yok
    piyasası yok
    vergisi çok
    gisi daha birçok saçma şehir efsanesi alıcıyı kısıtlıyor maalesef. Düşünün ki Chevrole kalos , 100,000 km 2006 model hiç boyası değişeni olmayan aracı 20,000 e almak yerine ,o arabanın piyasası yok diye gidip 2004 . 250,000 km haşatı çıkmış opel corsa ya 24000 vermenin mantığı yok.

    Daha temiz ve yeni olan bir aracı benzinli diye almak yerine beş bin fazla verip daha masraflı ve eski bir dizel araç almanın mantığıda yok. Sorsan beş bin tl lik yakıt farkını kaç yılda kapatabilirsin diye hesabını yapmamıştır emin olun

    Ben şöyle düşünüyorum alıcı pimpirikli davrandıkça satıcı aracı satmak için hileye başvuruyor. Şu çok detaylı exper raporu felan çıkaran yerler var motor gücünden değişen boyanan parçalardan elektroniğine kadar araç alacak olanlar lütfen yüz tl verip oralara baktırsınlar.
    Araç kullanırken acımayan, aracına bakmayan, sonrasını düşünmeyen satıcıda bir zahmet aracın değer kaybına razı olsun veya satamasın.




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasiz-boyasiz-276240683/detay

    pes artık diyorum kusura bakmayın ifşa edeceğim.
    arkadaş araç 2000 model fiyat 24 yazmış
    geçen ay arkadaşım 2012 modelini 25 e sattı.
    çok yükseliyor piyasa çoook.
  • mindivan M kullanıcısına yanıt
    Deniz görmemiş arabasına 10k fark koymuş arkadaş , iyot yememiş paslanmamış araç.
    Muhayyer dosta gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GILMOUR

    Deniz görmemiş arabasına 10k fark koymuş arkadaş , iyot yememiş paslanmamış araç.
    Muhayyer dosta gider.

    dost kazıgı olur anca
  • sizler gene az küfür isteyen ilanlar bulmuşsunuz, 650.000 km yol yapmış 1989 Mercedes'e 48.000 tl yazmış
  • mindivan M kullanıcısına yanıt
    Birde 2000 model astralara 29 yazanlar var 250.000 km deki araçlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GILMOUR

    Sahibinden com:

    Garaj arabası
    Km uzun yolda yapılmış
    Sadece hafta sonu kullanılmış
    Hasar yetkili servisin şişirmesi dolayısıyla yüklü
    Bir karışı geçmeyecek kadar boyalı
    Full artı full
    Fazla söze gerek yok
    Acelem yok alana şimdiden hayırlı olsun

    Kalıplarından ibaret

    Hepsi de yalan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mindivan

    Sıfır araçta bile boya değişen çıkabiliyor nakliyede oluşan kazalardan dolayı. Ama bişekilde güvenmemiz gerekiyor yoksa durumlar kötüye gidiyor



    +1
  • ben de uzun süre otomatik vites bir araç araştırdım, biraz temizlerinin fiyatı sıfıra yakın (hatta bazıları sıfırdan pahalı) olduğunu görünce gidip sıfır corsa aldım. En azından kafamız rahat olur ama ikinci el piyasası şu an uçmuş durumda
  • sarampol S kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu ben de yaşadım.
    Ben araç satacak olduğumda malum siteye ilan vermek yerine burayı kullanacağım, ya da arabanın arkasına ilanı çakacağım

    Galericiler yüzünden gerçekten ihtiyaç sahibi olan iyi niyetli kişiler uygun araba bulamıyorlar.
    Galericinin yaptığı senden 3-5 ucuza alıp üstüne koyarak satmak, galericilerden araba almam da satmam da.

    Zaten yakında 2. el piyasasıyla ilgili yeni kanunlar gelecek, etik ve vergi kısımlarıyla ilgili.
    2. el araç aldın, motorunda kaportada sıkıntı çıktı, müracaat edebileceğin hakkını arayabileceğin bir yer olmalı.
    Ya da süreç şeffaflaştırılmalı, 2. el araç mı satacaksın, noterde satış süreci öncesi detaylı expertiz belgesi istenmeli ve süreçte kimse mağdur olmamalı. Satış sonrası beklenmedik bir durum çıktığında expertiz yapan yere fatura kesilmeli.

    Malum sitede ise araç satmadan önce satıcıya ilgili aracın 0 fiyatını göstermeli, yıl ve değişen boyanan parça sayısına göre fiyat tavsiye etmeli, ya da demeli ki arkadaş biz bu arabanın değerini şu olarak tavsiye ettik ama bu adam/galerici uçmuş ve şu fiyattan satıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratMHA -- 2 Mart 2016; 17:49:21 >




  • DİNLERİ İMANLARI BEDENLERİNİ PARAYA SATAN İNSANLAR... HEPSİNİ HER GÜN HABERLERDE GÖRÜYORTUZ. HEPSİNE İYİ BİR KÜFÜR EDİYORUM. SİZ GÜNAHA GİRMEYİN. BEN YERİNİZEDE ETMİŞİMDİR EMİN OLUN.
  • Bugün malum sitede denk geldiğim bir ilandaki ibare:

    Başlık: Hatasız-Boyasız X Araç
    İlan açıklamasında: Kapıda avuç içi kadar boya var.

    Güler misin, ağlar mısın?
  • Bu hafta başında kendim yaptığım ön ve detaylı ekspertizte şöyle bir olayla karşılaşdım.İlana değişensiz boyasız motor durumu iyi yazmış.Araca bakınca az çok anladım Aracın durumunu yinede özellikle sordum beyefendi Araçda boya ve değişen varmı diye yok dedi.Çamurlukları ve bi kaç yeri tıklayınca ben boyalıyım diye ses verdi.2005 model araç lokal boya olabilir dedi.İyi dedim biz aracıyız mak. ölçmeden tam değer almadan kimsenin aracını kötüleyemeyiz.Ama ilanda ki resimde Görünmeyen bir kaç yerde çizik ve göçükler vardı ve içi baya yıpranmıştı.Detaylı ekspertizte yaptırdım işte çıkan sonuç :
    Ön kaput değişmiş ön çamurluklar boyalım arkada 2 yerde lokal boya var ve motorda 1000₺-1,500₺ tahmini masraf var.
    10yaşında ki bir araba için belki normal ama en azından neyi varsa onu yazın ona göre bilgi verin bu Kadar'da olmaz gerçi neler karşılaşıyoruz bi bilseniz şaşırırsınız.
    Özellikle araçdan anlamayan arkadaşlar anlayan biriyle gidin ve kesinlikle detaylı ekspertiz yaptırın.Eğer motorda sorun varsa tamirciye gidin ve nekadarlık masraf olduğunu öğreninki ilerde başınıza iş açmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckobat_78

    Bu olay birazda şans işi ama asıl sebeb hak ettiğinden ucuz fiyata almak isteme çabası. 2 ay araç arayıp bulamama falan bana inandırıcı gelmemekte.
    Özellikle bazı takıntılardan kurtulmak lazım. Ufak tefek boyaları takıntı yapmamak lazım.
    Sorunsuz araçta fiyattan kaçmamak lazım diye düşünüyorum. 1999 Ford Escortumuz var. Kliması yok aracın ilana koyduk arabanın boyası var ama kaportası düzgün yıkık kazalı bir araba değil. Arabanın trigeri vs yeni yapıldı. Harbi masrafsız bir araba. Ama işte.
    Gelen soruları duymanız lazım saçma salak takas teklifleri. İlana 14 yazmışım hergün 3-4 11-12 verelim mesajları yok galericiyiz ekmek yiyelimciler. Sadece alıcı olarak düşünmeyin. Satıcıları da gerçekten çok bunaltıyorlar.
    Adam arıyor son 13.500 diyoruz geliyor bakıyor peşinde sanayiye gidiyorsun yolda basıyor deniyor ustaya gösteriyor olmadı başka ustaya gösteriyor. Bir şey çıkmıyor bulamıyor 13 liram var olur mu yapıyor bu seferde.
    98 Rnilere 12-13 bayıla bayıla veriyorlar. Adam bizim arabada inatla arıyıp klima var mı? İlanda da yazmışım ama illa bir şeyleri sözle teyit ettirecek. Tüm kılçıklar bizi mi buluyor bilmiyorum.
    Arayıp şurda şu fiyat demeler git onu al diyorsun yok uzakta bilmem nede git 600-700 km yıkık çıksın avcunu yalayarak dön. Yada al 1000-2000 lira bakımına harca rahatla ucuz mu ucuz.
    Tamam bir ton para vericeksin araç alıcaksın güzel olsun istiyorsun anlarım hadi titizlikle baktır anlarım. Ama hem ucuz olsun hem güzel olsun mantığı yok. Bineceksen para harcamak istemiyorsan önce yürürüne bak bakımlarına bak sonra karar ver. Ne arabalar var 2 arabayı kesip birleştirmişler.
    Aslında 2.eldeki bu sıkıntıları birazda kendimiz çıkarıyoruz. Tamam sen alacak parayı yoldan bulmadın emek verdin alın teri döktün ama bende yoldan bulmadım aracımı ama anlatamıyorsun insanlara. İstiyor ki o ucuz alsın o güzel binsin.
    Şuna da şiddetle katılıyorum bazı insanlar aracım sırf hatasız diye sıfır parası istiyor. Bazen öyle ilanlar görüyorum ki sıfırına bakıyorum nerdeyse aynı. Eski modellerde de o kadar pahalı fiyatlar yazanlar var ki akıl donuyor. Ama bunlar bazıları düzenli baktığınızda her aracın gerçek satıcısı normal fiyata satıyor aracını.

    Sizin aracta bir sorun vardir. Gecen hafta dayim 120bin kmde escortu bir gun icerisinde 13.500e satti. Demekki gercek parasini isteyen aninda satiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • frood F kullanıcısına yanıt
    13.150 ye verdik klima var mıydı sizin araçta ? Alan kişiler de hasta oldu arabaya çok temizdi. Ama klima yoktu o nazlandirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckobat_78

    13.150 ye verdik klima var mıydı sizin araçta ? Alan kişiler de hasta oldu arabaya çok temizdi. Ama klima yoktu o nazlandirdi.

    Hayir klimasi yoktu ama clx diyordu sanirim karburatorlu motor degil bunu surekli dile getiriyordu arac hakkinda hatirladigim seyler bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.