Şimdi Ara

İKİNCİ EL REZİLLİĞİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
7.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 207 aracıma galeri aramış acil satılıksa 30.000 e alayım diyor :)

    207 ARACIM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Alıcılar açısından sıkıntı yaşamalarının sebebi 3 kuruşa 5 köfte almaya çalışmalarıdır.
    Eldeki para belli adamın parası X arabanın Y tipinin 2010 modelini almaya yetiyor ancak o paraya 2012 modelini almaya çalışıyor. Amaç ne, kelepir alıp 1 yıl binmek ve satarken kar etmek, o kadar olmasa bile en azından hiçbir kayıp olmadan aldığı rakama satabilmek.
    Bu kafa var olduğu sürece alıcılar çok araba arar, buldum der gider bakar bitik çıkar, yada ekspertize sokar para verir haşat çıkar. Adam bakıyor ilanlara ilgilendiği araç için istenen en düşük rakamı yada en düşük birkaç rakamı aracın değeri olarak belirliyor. O zaman git o rakamların istendiği arabaları ne çıkarsa razı ol al. Ancak adam hem hatasız yada en fazla birkaç parça parça boya olsun istiyor, hem masrafsız olsun istiyor. Öyle araba istiyorsan ona göre bütçen olacak.
    Elindeki paranın alabileceğinden daha fazlasına olması gereken bir arabayı almaya çalışıyorsan kusurlarına razı olacaksın, ama ağır hasar kayıtlı olur, ama pert olur, ama masraflı olur.
    Bu nedenle hiç şaşrmıyorum 2 yada 3 ay araba arayıp alamayanlara yada 10 tane arabaya bakıp eli boş dönenlere.

    Yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Adam hem piyasasından ucuza alacak hemde araç 10 numara olacak yok böyle bir şey..

    Ben binici olarak araç alacağım zaman almak istediğim modelin 10 numarasını bulursam 1-2 fazlasına bakmam alırım satarkende aynı şekilde sıkıntısız satarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    Bir arkadaş demiş ki; araba baktım tramer de 3.000TL hasarı çıktı. Yahu ortağım da 2012 model seat ibiza 1.4 sw var. dükkanın önünde kağıt toplayan motosikletli çocuk araca çarptı ve ayna kırıldı. servis ayna için komple kapıyı değiştirdi neymiş ayna menteşesi tutmazmış. Al sana 5.001TL lik hasar. Araba daha 22.000km de. E siz bu arabaları beğenmezseniz piyasa dolandırıcıya çakala kalır. 1 Hafta önce Doblo mu sattım satana kadar arayanlar etmediğini bırakmadı. 2010 model araba nasıl 150.000km de olurmuş yok çok yol yapmışmış. Sadece sağ çamurluğu değişik ve boyalı 3 adet ekspertizden rapor alındı. (hiçbiri tanıdığım değil lakin bir alıcı beni bir ekspertize götürdü bildiğin önceden anlaşmışlar arabada 4 parça değişen 5 parça boya çıkarttı. eksper raporunu ver imzala dedim veremem dedi.Böyle dolandırıcılara da dikkat edin).Neden sağ çamurluk değişik diyor, yahu sürtüp yırttırmış işte ne yapayım. yetkili fiat servisinde bu parça ve işleme 5.000TL tutar çıkarılmış ve %100 kusur (asli ve tali) arabaya verildiği için karşı tarafın perde airbag parası da buna yazılmış. En son kayseriden bir galerici geldi tüm eksper raporlarına baktı sigoratacıdan sorguladı aldı gitti. İlana ertesi gün koydu 28.5 yazdı. Ben ise 23 e sattım ona. Kim kaybetti? Gerçek alıcı ve dürüst satıcı.....
    Herkesi her araba satanı her galericiyi her alım satım işi yapanı ve her ciddi ihtiyacı olup aracını 3-4 aşağıya vereni kötü bilmeyin bence. Babama aldığım mondeom da pert kaydı var ve bilerek aldım hala adama dua ediyorum ve kaza resimlerini saklıyorum.2 kapı sacına 19.001TL yazan servisler var bu ülkede.

    Tabi bu arada boş araca full yazan, km oynayan, ölücülük yapan, hasar kaydını ve plakasını saklayan, motoru bitik arabaya segman atıp kakalayan kişileri Allah a havale ediyorum, haram para elbette çıkacaktır.

    Saygılarımla

    Şuan ben de aracımı satıyorum focus 2015 titanium 72.500 istiyorum piyasaya ve diğer ilanlara bakınca benimki ucuz bile kaçıyor.Ama gel gör ki şahıslar 70 bine almaya çalışıyor 2.el 71bin teklif etti şimdi bu galeri alacak aynı aracı en az 3bin lira karla 74e satacak galeriden alsatcıdan kazık yemek hoşuna gidiyor heralde milletin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GILMOUR

    Sahibinden com:

    Garaj arabası
    Km uzun yolda yapılmış
    Sadece hafta sonu kullanılmış
    Hasar yetkili servisin şişirmesi dolayısıyla yüklü
    Bir karışı geçmeyecek kadar boyalı
    Full artı full
    Fazla söze gerek yok
    Acelem yok alana şimdiden hayırlı olsun

    Kalıplarından ibaret

    yetkili servisler şişirmiyormu allah askına biraz gercekci olalım. bir far içim 1700 lira hasar kaydı cıkıyor bu nedir yahu. farın piyasa fiyatı 400 lira 1300 lira nereye gidiyor bunu hic biri cıkıpta sordumu acaba ???? tramer kaydıymış bilmem ne resmen arabaların piyasasını düşürüyorlar baska bi halta yaramıyor. soygunun yasak versiyonu diyebiliriz.




  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    varda biz almıyoruz =)
  • Bende 2.el bakıyordum bakmaz olaydım ben aracımı epey ucuza vermişim 1 ay önce.

    1.4LT Yeni Aveo beyaz sedan Benzin + Atiker GOLD sıralı sistem lpg . araçta çizik yok 55bin km de. 30.500 e verdim 1 ay oldu. Şimdiki piyasaya göre 33 bin TL 'den aşağıya vermemem lazımdı ama paraya sıkıştık işte nasip.


    Şimdi 15bin TL bütçe max. ile hb sedan farketmez temiz bir araç arıyorum. Acelem yok çok şükür. KEYFE KEDER ! :))
  • Merhaba bende bir anımızı anlatmak istiyorum okuyanlara faydası dokunur belki 1 kişi bile okusa bilgilense benim için onurdur. 2014 yaz ayları araba almaya karar verdik tabi akrabalarla ankarada araba pazarini geziyoruz 1 tane bile araba kafamıza yatmadi. Keçiören tarafı galerileri geziyoruz bir opel vectra c kasa gördük piyasadan 2 bin lira asagidaydi o zaman. 24.750 ye aldık.
    1. Hatamız galeriden araba almak oldu
    2. Hatamız ekspertiz yatırmadık nedeni ni acikliyorum hemen
    Akrabamiz motor ustasıydı yaninda kaportaci arkadaşı da bize eslik etti. Kaportasina biri motoruna biri bakti 150 binde sorun yok hasar kaydı sorguladik hasar da cikmadi eyw 2 parca boyali oda camurluklar olur o kadar eyw. Babam parasının son kuruşuna kadar bu arabaya verdi aldık arabayı. Ertesi gün bakim yaptirmaya sanayiye götürdüm yasim 19 du o zaman suan 21. Arabanin motor yagi degisti ve bammmm. Usta bakim bitince marsa basmasiyla sanayi bembeyaz duman icinde kaldı. Aracin motoru yag yakiyormus o kadar kontrol ettiler üfleme yag yakma yoktu sonradan anladik ki motora bor atmışlar yag yaktigi böylece gizlenmiş. Neyse tabi moral düştü. Bi süre bindik araba deli gibi yag yakiyor 6 ay gecti motoru yaptirdik. 150 binde aldigimiz araci motoru yapan usta 150 degil diye iddaa etti. Bu araba 500 binde dedi. Tövbe tövbe goturduk bi yere arabaya bi cihaz bağladılar beynine giriyormuş arabanin cihaz orada km bilgisi 480 binde gözüktü yikildik ama umursamadik neticede motor yaptirdik 0 oldu bi 500 bin daha gider artik nede olsa... Bir ariza lambasi yandi elektrikci ona bakarken aracta tasit tanima bulmus arac daha once sirket araciymis bunu da ogrendik. Galerici km yi de düşürmüş. Tabi arabanin ufagi tefegi derken midemiz bulandi 25 e aldığımız araba 30 a geldi bize altindan kalkamadi babam memleketimizde sivasta bir tanıdığı galeriye vadeli çekli satmis 29 a. Sonradan duyduk ki sattigimiz galericiye de 3 binlik masraf acmis benzin pompası arızalanmış. Bu arada söyleme yi unuttum plaka degisikligi icin polis karakoluna gittigimizde aracin 12. Sahibi olduğumuzu öğrendik. Sattik kurtulduk. Galericiye dava acali 1 yılı gecti hala neticeye ulasmadi adam kimbilir kimleri kazikladi. Ayipli mal satmaktan dava açtık. Dava bekliyor birseyler olacagini da sanmiyorum. Özetle galeriden araba almayin. Ve 2. Kural kesinlik le ekspertiz yaptırın. Burasi türkiye. Adalete de güvenmeyin hani birşey olursa diye dava acarım kazanirim gibisinden isinizi saglama alin . :))))
    Dipnot: Bunlar hep iman eksikliği.
    Yerin 7 kat dibi not : Müslüman ülkede yaşıyoruz durum bu. Elin gavuru bile din iman yokken böyle rezillikler yaşamaz gel-gelelim tiriviri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeşim elin gavurunda din de var iman da, sen dili dini farklı diye "elin gavuru " diye aşağılarsan insanları o galericiden pek bi farkın da kalmaz sevgili kardeşim..
  • Sadece mizaç amaçlı yazılmış bir örnekti...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üçkağıtçılık yapanların kendini uyanık zanneden "eşyaların" araçları elinde patlasın , umarım ki zarar etsin sonra otursun düşünsün. Kendini bilmezlik !
  • Valla tüm mesajları okudum. Yaşım 27, hayatımda hiç aracımız olmadı. Ehliyeti de yeni alıyorum. Heves ettim, araç alayım dedim, fiat palio tavsiye ettiler başlangıç için. 3 aydır malum siteden arıyorum ama dediğiniz gibi hep yalan dolan. Bütçem el verse hiç düşünmeden sıfır alacağım ama şu an imkansız. Çevreme soruyorum aracını satan yok. NAsıl olacak bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynsab123 Y kullanıcısına yanıt
    Memleketin civisi cikmis. Allah iyilerle karsilastirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde filo kiralayanlar doluşmuş.Adam senin arabandan bin tane alıyor haliyle aracı ucuza alıyor 10-20 bin km.'de satışa çıkarıyor.Rakam piyasanın 5-10 bin aşağısı.Durum böyle olunca senin aracına bakan yok,alıcı tarafından iyi bir durum diyeceksiniz ama çoğu kiralık araç satın aldığından bi haber mutlu mesut tutuyor evin yolunu...

    Yani acilen malum site bunları ayıklaması lazım diye düşünüyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de 3 ay önce satıcı olarak mağdur edildik.

    Akşam geldiler baktılar, ertesi gün conputeste girdi, ustaya gösterildi.
    Adamın mahallesindeki bankaya gittik para çekmeye her şey tamam.

    Alamadım parayı demesin mi adam... Sinirden deliye döndüm.
    35 derecede akşama kadar uğraştık. 100 lira kaporası vardı acıdık onu da geri verdik. Yaktığımız yakıtla giden günün maliyeti yine bizde

    Diyeceğim şu ki alıcılar da PARASINI HAZIR ETSİN de gelsin kardesim.

    İnsanı uğraştırıp banka kredi vermedi ne biliyim para bulamadım vs deyince ayıp oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alan da madur satan da madur böylede bir ülkeyiz işte.

    of off.
  • Arabada boya değişen hic bir sey yok abi! Ev alacak olmasam kesinlikle satmam. Eksper raporu var abi gondereyim istersen. Rapor geliyor başına gelmeyen kalmamis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın ama hakediyorsunuz ve hakediyoruz. Okuyun sonra yazın.

    2001 model vectra cdx aracım vardı. Şimdi dikkat edin kilometresi 39 binde, boya çizik yok, arka koltuğa oturulmamış, otomatik şanzıman, koltuk ısıtma, deri koltuklar sıfır. Lastikler yepyeni, bakımı 2001 yılından beri Opel yetkili servisinde yapılmış. Normalleri 26 bin tl iken ben 30 yazdım. Arayanlar o kazalı araçlardan örnek veriyor. Pahalı diyor. Sonra bir arakdaş geldi ufak bir pazarlıkla aldı gitti tertemiz aracı. Diğerleri de 2 bin tl fazla vermemek için çürüklere bakmaya devam ettiler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.