Şimdi Ara

İkinci el araç alırken pazarlık taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.727
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, bi sorum olacak. İkinci el araç alıcaz nasıl pazarlık yapılır pazarlığı iyi yapan abi ve kardeşlerimizden taktik istiyoruz. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

• eleştiri ( vuruk)
    eleştiri ( ezik , kırık, çıkık, boya vs vs )
    eleştiri ( )

yüzün fazla gülmesin, arabayı övücü laflar etme,

yaklaşık 25-30 dakika heryerini incele arabanın. ( ciddi oldugunu anlasın)

önce istenilen fiyattan 1000 tl -1500 tl düşüğünü ver
    daha sonra red yiyeceksin büyük ihtimal, gel orta yolu bulalım, ne senin ne benim dediğim olsun de, bitir işi. bizim taktik bu ,her zaman aynı terane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46petro -- 9 Haziran 2014; 22:44:11 >
  • Telefonda en son ne olur diye sor, üsteleme ne derse desin fiyat uygun gibiyse bakmaya git. Sağını solunu bak çek, lastik-muayene vs. masrafı varsa, kusuru varsa hele birde sahibi bilmiyorsa iyi fiyat kırdırırsın. İlkten ben bu arabaları çok seviyorum güzelmiş götürelim inceleyelim ayağı falan yap sonra arabadan buz gibi soğu gösterip verme yani heyecanı artır bu sefer eğer ihtiyacı varsa iyi fiyat söyler sen de bak biraz ısındım falan yap yani malı-konuyu öyle bir noktaya fiyatı sen belirle mal sahibi değil adam sonra düşündüğünde kendi kendine bir dumur olsun yani. Yazacak çok şey var da yüzeysel olarak durum böyle.
  • Babamın taktiği söyleyim 80bin tl fiyatı olan aracı 73bin tl ye aldık

aradı en son ne olur dedi 79bin tl dediler
    sonra arkadaşını arattı il dısıdan gelicez, trink para ne olur vs telefonda 75bin dedi. Bu işten anlıyan birine, telefonda 30dk konustu resmen
    sonra biz gittik, konusuyoz 75bin dediğini bildimizi söylemedik, babam 70bin tl çantada var veriyim öbür türlü bulmam zor vs uğraşırız dedi.
    Adamlar olmaz vs diyiyor, adamlar 75bin tl ye anlaşalım dediler, babamda arayı bulalım 72 hadi 73olsun bitsin iş dedi. 73bine aldı

aracı aldık, 1hafta sonra galericiye ne kadara alırsın dediğimde 78bin tl veriyim dedi. Aynı aracı arkadaşım 92bin tl ye aldı. 1ay bana aracı 85bin veriyim sat diye kaç kere ısrar etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 9 Haziran 2014; 23:55:46 >
  • valla o anda arabayı satmaya ihtiyacı olanı sıkıştırınca her türlü düşürürsünüz fiyatı ama açıkçası bence bu tarz fiyat kırma taktikleri hiç hoş değil, ben satarken telefonda konuştuğumuz fiyat üzerinden yanıma gelip 100 tl bile pazarlık yapanı direk gönderiyorum, hiç şehir dışından gelmiş yurtdışından gelmiş bakmam bile,
  • zor iş bu pazarlık yüzsüz olmak lazım biraz,

örn:

aldığım gaz ile bir aracı gözüme kestirdim. ilan 21.000 TL

adamı aradım, 5-10 dk sorular sordum. gayet ısındık birbirimize. fiyata geldi konu.

can alıcı hamleyi yapmak istedim. 18 bin vereyim nakit ancak o kadar çıkar belki 500 daha dedim.

tatsız şekilde konuşma hızlı biçimde sona erdi......

adam da haklı, aracı 20 ye verecek en son belli. aynı arac piyasada 19, ben de haklıyım. zor bu işler vesselam..
  • Aldığım aracın fiyatı gayet normaldi, hatta aracın durumuna göre çok iyiydi, aracı inceledim ve pazarlık bile yapmadan aldım. Pazarlık iyidir hoştur ama bazıları aşırı yüzsüzlük yapıyor, bana göre değil. Paran yetmiyorsa git başka araç al dilenci gibi pazarlık yapmanın anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 10 Haziran 2014; 2:13:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci El Araç Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pazarlık her zaman işe yaramaz.
    aracımı, 11500'den ilana koydum, 11binden aşağı inmem dedim içimden, biniyorum zaten acelem yok.
    birisi aradı, sordu sordu, her şeyini anlattım, memnun olduğumu, benim arabamı almasa bile, yine bu marka model seçerse avantajlı olacağını falan anlattım. en son ücrete gelince, son kaç olur dedi. 11bin olur dedim. şehir dışından geleceğim dedi, 1000km yol yaparsın bu araba da 200 TL anca yakar zaten, 200 daha düşeyim dedi. 10bin'e olmaz mı der demez, olmaz birader, hayırlı günler deyip çat diye kapadım.
    tekrar aradı açmadım, başkaları aradı ama gene de dediğim fiyattan inmedim. 2 günde değil de, 12 günde sattım ama istediğim fiyat oldu.

pazarlık için yüzsüz olmak lazım.
  • Çok güzel ve dogru yorumlar geliyor. Çok haklısınız. Pazarlık dediğim zaten 5 10 bin indirim değil 2 3 bin nasıl indirilir. Hemen hemen anladım gibi gözü açık bi ustayla gitmek lazım sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.