Şimdi Ara

ikinci el araba aldım çürük çıktı tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinci el doğan s 97 model araç satın aldım aracı vasıtasıyla oldu işlem ve araç ocak 2020vizeli. Biraz aceleye getirdiğimden ötürü arabayı baktırmadım açıkçası ve güvenmemem gerekirken gereksiz bir güven besleyerek arabaya ekspertiz veya sanayyiye baktırma yaptırmadım. Fakat dün tamirciye teker sallantı yapıyor gerekçesiyle gidip arabayı kaldırdığımızda şok yaşadık çünkü arabanın şasesi tamamen çürümüş durumda ve komple değişmesi gerekiyor. Sanayi 7k masrafı var en az dedi. Arabayı satın alalı daha 6gün oldu, satıcıyla konuştuğumuzda parayı harcadığını ve veremeyeceğini söyledi asla da yaptıramam dedi. Bu konuda ne önerirsiniz dava açmayı düşnüüyorum kazanma şansım var mıdır?

NOT: bu araba bu halde vizeden imkansız geçemez 8 ayda da bu hale gelemez,biz artık vizeli arabalara güvenemeyecek miyiz??
    davaya giderse iş çok büyüyecek tüvtürk falanda işin içine girecek ne önerirsiniz

• Geçmiş olsun bence bu saatten sonra hiçbir şey alamazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın ama bi ton para bağlıyorsunuz arabanın altına bile bakmıyorsunuz.Mahkemeye verseniz de saklanan bir kusur olmadığı için, sizin anlayabileceğiniz bir durum ve ekspertiz yapılmadığı için bir şey çıkacağını zannetmiyorum.Bu devirde babanın oğluna bile güvenme hele ki araba alım satım konusunda.
  • Pahalı bir ders olmuş sizin için. Geçmiş olsun.

• önerim dava falan uğraşma sonuç alamazsın
  • Geçmiş olsun bu saatten sonra zor

• Öncelikle geçmiş olsun.
    Fakat elinizden gelen hiç bir şey şuan anladığım kadarıyla.
    Eğer expere götürseniz zaten adam direk söylerdi problemleri.
    Tüvtürk muaynesinden nasıl geçti bilinmez ama bu saatten sonra bütün sorumluluk sizde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.el araba tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 97 model doğan almak ve hiç baktirmamak..

• geçmiş olsun. davadan bir şey çıkmaz. ihtar çektirirseniz sahibi belki korkup verir, onun dışında expertiz raporu olmadığı için sorumluluk sizde.
  • Sağlam güvenilir bir avukat varsa danışın. Hem satıcı hem tuvtürke karşı kazanma ihtimaliniz var ise girin. Ama eksper yaptırmamanızın sonucu ağır kusuru size yıkıp davaya kaybedebileceğinizi söylerse uğraşmayın aracın tamirini yapın gitsin.

• Pas tahmininizden çok daha hızlı yayılır virüs gibi o yüzden 8 ay uzun sayılmaz ayrıca bir an önce de yaptırın. Aracı geri vermeye gelince ayıplı mal verebilirsiniz ama şu var adamın üstünde malı yok ise tabi neyi alacaksınız. Arkadaşın dediği gibi önce bir ihtar çekin bakalım ne tepki verecek.
  • Davayı ne için açacaksın beklenen vasıfları karşılamıyor desen 23 yaşında arabada çürük olur, garanti etti desem hiçbir şahin vs ilanında arabamda kesinlikle çürük yoktur vs yazdığını görmedim ispatı sıkıntılı tamir parasını tutacağın avukata vekalet ücreti olarak ödersin hukukta masraflı bir süreç hesaba kat bunuda...

Yaptırabiliyorsan yaptır kullan derim. Dava açsan bir sürü iddia ortaya atılacak devir alırken biliyordu ben çürüksüz vs demedim kazanılabilecek bir dava olduğunu sanmıyorum. Ben olsam bastırıp tamir için adamı 50/50 ödemeye razı etmeye uğraşırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet sıfır arbayı ekspere sokuyor. Haa söz konusu araba 23 yıllık, genelinde çürük vardır zaten. Bence yaptırın ve kullanmaya devam edin.
    Cuma günü arabamı sattım, adamı zorla ekspertize götürdüm. 550tl para verdi, mırın kırın ede ede. Sonra ilanlarda ki pert çıkması, galericilerin sattığı arabaları kimler alıyor diyoruz.
    İnsanlar araba sahibi olmanın hevesi ile kör oluyorlar.

• Geçmiş olsun. Başka bir otomobil olsaydı kimse tamir etmek istemezdi. Bende Reno varken taban sacı tamiri için torpil bulmak zorunda kalmıştım. Ustalar 124 ve kuş serisini severler.
    Tamir ettirmek ve satıcıdan parasını istemek iyi bir tercih olur.

• 97 model araca hiç baktırmadan almış. Parayı geri istiyor satıcıdan, bir de dava açacakmış....

Böyle bir şey benim başıma gelse utancımdan böyle bir başlık açamazdım.
  • Bizim bir arkadaşın şahini altı pas dolu vizeden geçti. Aracın durumuna gelince lastikçi büyük kriko ile komple kaldırmaya cesaret edemedi, kenarlardan tek tek kaldırıp değiştirdi. Muayene istasyonunda herhangi bir tanıdık veya kusuru gizleme durumu da yok.

Aracın yaşı itibariyle pek birsey çıkacağını sanmıyorum.

• bence avukat dava vs gibi olaylara girerseniz hem süreç çok uzar daha fazla extra mağduriyet abuk subuk masraflar karşınıza çıkar hemde psikolojik olarak arabadan nefret eder binemez hale gelirsiniz evinizdede huzurunuz bozulur yapılacak mantıklı şeyleri arkadaşlar sıralamış naçizane tavsiyem satıcının yanına tanıdık bir büyük yada bir avukat vs vasıtasıyla gidip görüşmek yada telefon açtırmak tamamen satıcının gözünü korkutma temelli yaklaşıp belki yaptıracağınız masrafın en az %50 sini talep edebilirsiniz tekrar söylüyorum satıcıyla direkt irtibat kurup ağlayıp tehdit edip vs diğer eylemlerden kaçının olaylar tatsız yerlere gidebilir çünkü malum ülkemizin insan profili çok karmaşık ''yan baktın'' diye adam bıçaklayan yaralayan bir zihniyet söz konusu o yüzden verin 300-500 lira tanıdık bir avukat bulun derdinizi anlatın ve ondan yanınızda satıcıyı aramasını konuşmasını rica edin orta yolu bulma adına masrafı paylaşmayı teklif edin gözü korkarsa belki insafa gelir aldığı sizin paranızdan masrafın hepsini bile karşılar yada bütün yolları tıkarsa noterden ihtarname de çekseniz davada etseniz nafile

• noter araç satış sözleşmesinde "alıcı, bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamen ödeyerek teslim aldığını, ..." diye belirtiyor. adam sana ben çürükleri göstermiştim dese aksini ispat edemezsin.

Kontrol ettirmemenin bedelini biraz ağır ödeyeceksiniz.
  • Paran varsa ver 7 bin 10 bin neyse yaptır bin. Bu gidişle 2-3 yıla yaptığın masrafı satarken çıkarırsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.