Şimdi Ara

İkinci El Akü Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yolda kaldım akü artık iyice sıfırlamış takviye yaptık falan 2 saat sonra yine bitti şuan imkanım olmadığı için 500 600 liraya sıfır akü alamadım eski aküyü verdim 75 liraya akü aldım sizce bi süre idare eder mi aldığım dükkan garanti verdi 1 yıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İkinci El Akü Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Araçlar için ikinci el akü almak, maliyetleri düşürmenin uygun bir yolu olabilir. Ancak, kullanılmış bir akü satın almadan önce göz önünde bulundurman gereken birkaç önemli husus vardır.

Çıkma Akü Alınır Mı?

İkinci el akü satın almayı düşünüyorsan, akünün türünü dikkate alman gerekir. 2. el jel akü alkalin bazlıdır ve genellikle daha uzun ömürlüdür. Ancak, ikinci el aku veya diğer akü türleri de iyi durumda olabilir.

Akünün Durumunu Kontrol Et

İkinci el akü almadan önce mutlaka akünün durumunu kontrol etmelisin. Aküde görünür bir hasar veya şişkinlik olup olmadığını kontrol et. Ayrıca, akünün voltajını ve amper saatini ölçerek durumu hakkında bilgi edinebilirsin.

Satıcıyı Araştır

İkinci el akü alırken güvenilir bir satıcı bulmak önemlidir. Satıcının olumlu yorumları olup olmadığını kontrol et ve mümkünse akü hakkında garanti iste. Letgo gibi çevrimiçi platformlarda ikinci el jel akü veya ikinci el akü arayabilirsin.

Uyumluluğu Sağla

Satın alacağın ikinci el aku, aracınla uyumlu olmalıdır. Akünün boyutunu, terminallerinin konumunu ve voltajını kontrol ederek uyumluluğu sağlayabilirsin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• İkinci el akü alırken, akünün kullanım ömrünü ve geçmişini sor.
    • Aküyü görmeden satın almaktan kaçın.
    • Akünün fiziksel durumunu dikkatlice kontrol et.
    • Güvenilir bir satıcıdan satın al ve mümkünse garanti iste.
    • Akünün aracınla uyumlu olduğundan emin ol.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dukkan garanti verdiyse sıkıntı yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

Dukkan garanti verdiyse sıkıntı yok..
    En azından 1 yıl idare eder demi hocam ışığı falan yeşil hem şimdi araba daha iyi marş alıyor eskisine göre

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Dükkân garantiyi vermiş hocam bence sıkıntı yok. Uzun yola çıkarken dikkatli olun ama ne olur ne olmaz.

• Birşey olmaz devam et... Dizel mi araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Birşey olmaz devam et... Dizel mi araç.
    Benzin

Dizel daha sıkıntı akü ölünce 1 metre gidemezsin benznde çalıştıktan sonra gider. Yolda bırakmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci El Bitmiş
    3 ay önce açıldı
    2. El Araç Önerisi
    4 ay önce açıldı
    İkinci El Araç Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Dizel daha sıkıntı akü ölünce 1 metre gidemezsin benznde çalıştıktan sonra gider. Yolda bırakmaz.
    Eski akü öyle değildi işte takviye yapıyorduk 2 saat sonra marş basmıyordu sifırlıyordu demekkii iyice bitmiş demi

Yeşil ışığa güven olmaz bizimde yeşil yanıyordu 1 gün dayanmıyordu akü her sabah takviye yapıyorduk. Şuanki aracımında aküsü bikere şarj edildi ne olur ne olmaz diye takviye kablosunu yanımdan ayırmıyorum

takviye yaparsın yada vurdurursun çalışır. Ama dizel araçta onuda yapsan araç yolda arıza veriyor. Dizeller daha çok elektrik çekiyor o anlamda söyledim. Tavsiyem fazla aracı yatırma arada çalıştır. Akü eski olduğu için yatarsa çalışmamazlık edebilir.
  • Hocam benim aküdede yeşil ışık yanıyor ama araba marş basmıyor bile çok güvenme o ışığa
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Hocam benim aküdede yeşil ışık yanıyor ama araba marş basmıyor bile çok güvenme o ışığa
    Yeşil yanıyorsa akü yeterli şarjlı demektir

• Sansini denemissin. 75 lira bisey degil. belki 3 ay gider belki 3 sene.

muhim olan ters biyerde kalmasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Alıntıları Göster
    teorik olarak öyle sadece. yeşil yanıp marş basmayan çok akü denk geldi.
  • Çıkma aküden hayır gelmez

• Sıfırı 500-600 olan aküyü işe yarar bir şey olsa 75 liraya verir mi adam. Yakın zamanda yine yolda kalırsınız muhtemelen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Alıntıları Göster
    aküde 6 göz var yeşil ışık o gözün sağlam olduğunu gösterir, diğer gözlerde sülfatlaşma başlamış ise zamanla tüm yük o göze biner ve akü ölür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdn81

Sıfırı 500-600 olan aküyü işe yarar bir şey olsa 75 liraya verir mi adam. Yakın zamanda yine yolda kalırsınız muhtemelen
    1 yıldır ikinci el akü kullanıyorum problem yaşamadım ikinci el tabikide ucuz olacak ikinci eli 250 300 olsa adam zaten biraz daha koyar sıfır alırdı böyle saçma yorumlar gördükçe deli oluyorum

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Ben bazen ışığı açık unutunca akü zamanından önce boşalıyor. Bu aküyü doğru düzgün sarj ederlerse 2 3 yıl rahat idare eder. Benim durumda zaman sıkıntısı olduğu için yeni akü almak bana mantıklıydı.
    75 liraya 1 yıl idare etse parasını fazlasıyla çıkarmış demektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.