Şimdi Ara

İki sistemden hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    206 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    304 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    239 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    160 TL

THERMALTAKE
    V3 600W MidT ATX SİYAH KASA
    277 TL

SAPPHIRE
    R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    605 TL

Toplam : 1791 TL (Doların yükselmesiyle 1865 TL)

Bir bu sistem var MühendisMurat hocamın topladığı bir de bu sistem var,forumda cahit37 hocamın topladığı :  İki sistemden hangisini almalıyım?
    Hangisini önerirsiniz arkadaşlar,1800 TL bütçem var.Doların düşmesini de bekleyeceğim,ayrıca OC yapmayacağım.Isınma durumu nasıl olur iki sistemde de ve BF4 Ultra'da kaç fps alırım?GTA V'i hangi seviyede açar?FIFA 15 ve NBA 2K15'i hangi seviyede kaldırır?Çok soru sordum sanırım ama yardımcı olursanız sevinirim.

• intel olan sistemde SAPPHIRE R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı olabilir ve ram da 8gb olmalı

intel alabilmek için arkadaş

1) anakartı giriş seviyeye kadar düşürmüş
    2) rami 8 ' den 4 ' e düşürmüş
    3) ekran kartını 280 ' den 2 model alt olan 270 ' e düşürmüş.

şimdi sen karar ver bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cray-Z -- 2 Şubat 2015; 15:32:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Amd sistem cok daha iyi

Fan da gerekiyormus arkadaslar 1. Sistem icin isinma olmamasi icin ayrica 10 saat civari kullanacagim sistemi parcalar felan yanmaz degil mi?İlk kez masaustu pc kullanacagim ve fani ne model almaliyim?Vatan'dan alacagim. @Cray-Z

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunlardan hangisini almalıyım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pezevenkemre

fx 6300 alma pişman olma
    -KAMU SPOTU

Neden ki?

Orijinalden alıntı: pezevenkemre

fx 6300 alma pişman olma
    -KAMU SPOTU

Kardeş sen işlemciyi kullandım mı kötüLüyorsun.
    Tamam o zaman tavsiye ver işlemci.

Kardeş overclock yazmadığın sürece stok fan a fazla idare eder. Sen takma traktör sesine ona overclock da olur.
    Intel alman için bazı fedakarlıklar yapman gerek bu da Ramsey kısma anakartan kısma gibi olabilir.
    R9 280 alman daha iyi olur i. Fifa veya nba gibi oyunlar basit kartlarla bile açılıyor. Sıkınıtı crysis 3 bf4 gibi partikül olarak bol bir oyun ile test etmen gerek.ancak o zaman kartın gücünü anlarsın.

Mesela ben Aralık/2008'de Asus'un en yüksek model anakartını alıp üzerine en düşük işlemci (cpu) ve üstüne en üst model ekran kartı takmıştım.

6-7 senedir aynı anakart-işlemci ikiLisini kullanıyorum. Bu sürede sadece ekran kartını yükselttim. Bu sayede konfigürasyonla en son çıkan oyunları en yüksek çözünürlükte oynuyorum.

Önümüzdeki 3-4 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum. Yani Aralık/2008'de aldığım sistemi yaklaşık 9-10 sene kullanmış olacağım. Ekonomik açıdan yüksek sistem almamın ekonomik getirisi bu oldu.

şahsi düşüncem; ağır grafik isteyen oyunlarda bütün ağırlık ekran kartındadır. Ekran kartının yüksek olması işlemcinin (cpu) düşüklüğünü kapatıyor. windows derecelendirmede bilgisayarım en yüksek puanları alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 1 Şubat 2015; 9:55:16 >

• @serdarski Yorumlarınız için teşekkürler.Aklım FX 6300 e takıldı ama herkes onu öneriyorsa performanslıdır heralde.

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

bak şimdi kardeş çok basit anlatacağım ve anlayacaksın.

hocam ben bir şey demiyorum.sadece şu konuya girin:http://forum.donanimhaber.com/m_102122142/tm.htm

muhendismuratin fx-6300 ve i5-4460 ile ilgili yorumunu okuyun

giris seviyesi dedigi anakartin cpu güc girisi 8pin. i7-4770le bile kullaniliyor rahatlikla. ayrica kendiside 970 chipset giris seviyesi bir anakart önermis. o anakartta mosfet sogutucu yok ki fx islemcilerin verimli kullanimi icin sarttir.mosfet cok ısındiği zaman islemci voltajini düsürerek,islemcinin carpan düsürmesine sebep olurlar. amd kullanana kisilerin ani fps düsmesinden dolayi sikayetlerinin sebebidir bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit37 -- 1 Şubat 2015; 19:00:16 >
    i5-4690,asus z97-ar(serviste), asus h81-gamer,sapphire vapor-x 280x,kingston hyperx 8gb(4x2) 1600mhz ddr3,samsung 840 evo 120gb,seagate barracuda 500gb,corsair 400r,corsair cx750,zalman cnps11x,aoc i2269vw

• quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

bak şimdi kardeş çok basit anlatacağım ve anlayacaksın.

hocam ben bir şey demiyorum.sadece şu konuya girin:http://forum.donanimhaber.com/m_102122142/tm.htm

muhendismuratin fx-6300 ve i5-4460 ile ilgili yorumunu okuyun

giris seviyesi dedigi anakartin cpu güc girisi 8pin. i7-4770le bile kullaniliyor rahatlikla. ayrica kendiside 970 chipset giris seviyesi bir anakart önermis. o anakartta mosfet sogutucu yok ki fx islemcilerin verimli kullanimi icin sarttir.mosfet cok ısındiği zaman islemci voltajini düsürerek,islemcinin carpan düsürmesine sebep olurlar. amd kullanana kisilerin ani fps düsmesinden dolayi sikayetlerinin sebebidir bu durum.

bunlarda murata kapak olsun.yine sirf egosundan dolayi bi öyle bi böyle konusmus. sirf kendi önerdigi sistem alinsin,egosu tatmin olsun diye o igrenc anakarti ve her yerde ezdigi fx-6300 ü övmüs.
    konuyu acan arkadas tabiki i5-4460 li sistemi tercih edeceksin. evet ekran karti daha düsük ama söyle de bir durum var: r9 280 oyunlara yetmedigi zaman fx-6300e takabilecegin daha iyi bir ekran karti yok.darbogaz olur ki,stok hizda zaten r9 280e yetemiyor. mecbur oc yapacaksin.tabi bir islemci sogutucu masrafi var en az 80 lira.nedense murat kardesimiz bunu belirtmemis. peki i5-4460 alsan ne olucak istersen ilerde gtx 970 veya 980 gibi ekran kartlarini bile kullanabileceksin.

https://www.youtube.com/watch?v=0mr9UiBCGQI

murat bunlari cok iyi bilir de ego iste.simdi sen onun önerdigi sistemi baska bir sistemle karsilastirdin ya delirmistir o

• cahit37 kullanıcısına yanıt
    Dostum tamam da sadece işlemci değişmiyor, anakart + ram + ekran kartı bu kadarı çok fazla... en azından şimdilik dolar da bu kadar pahalıyken 4460 çok fahiş o paraya.

Laf atmak için pusuda bekleyen gereksizler damlamış gene elinize hiçbirşey geçmeyecek boşa çığırıyorsunuz, sakin olun bugünkü kıskançlık krizinizi atlatmak üzeresiniz kasmayın geçer birazdan.

arkadasim sen sen ol, sakin msi 970-g43 alma. fx-6300 alacaksan alacagin anakart en az bu olsunhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a97-r20-amd-970sb950-am3-ddr3-2133mhz-oc-anakart.html?srt=UP

yoksa sürekli konu acarsin darbogaz sorunu var,fps düsük,anakartim cok isiniyor diye.murat bunlari bilmez hayatinda fx islemci kullanmamis ki. bak ben simdi konuya bu isleri profesyonel olarak yapan birini cagirayim. sana niye fx-6300 yanına anakart olarak msi 970-g43 almaman gerektigini anlatsin

• Oyun içinse amd'yi al geç.
    hocam ben laf atmak icin yazmadim.yanlis anlasilmasin.aslinda seninde i5-4460 dan yana oldugunu söylemek icin yazdim.ayrica o h81m-s2pv cok iyi bir anakarttir. kesinlikle degistirmesine gerek kalmaz.
    i5-4690,asus z97-ar(serviste), asus h81-gamer,sapphire vapor-x 280x,kingston hyperx 8gb(4x2) 1600mhz ddr3,samsung 840 evo 120gb,seagate barracuda 500gb,corsair 400r,corsair cx750,zalman cnps11x,aoc i2269vw
  • Birincisi g43 anakartın üzerindeki vrm'lerde soğutucu yok fx6300le bile kullansan anakartın voltaj düşürüyor bunu sabitlemek için işlemcinin stok voltajının üzerinde voltaj vermen gerekiyor ve turbo core kapatacaksın ayrıca birsürü güç tasarrufu modunu kapatacaksın hem işlemci boştayken fazla elektrik tüketip gereğinden fazla ısınacak boştayken...

Kuzey köprüsüde aynı şekilde fazla ısınıyor anakartın buda çarpan düşürmesi için bir sebep oluyor oyunda birden bire fps 20li değerlere düşüp tekrar yükseliyor sende sanıyorsunki darboğaz oluyor kart darboğaz senaryolarında hiçbirşekilde fps atıyorum 90 gibi bir değerken veya 80 20lere kadar gerilemez q6600 ile dahi böyle birşey yaşamadım...

G46 alayım o zaman diyeceksin 46 gereğinden fazla eski bir anakart vrm soğutucusu mevcut fakat ön usb3 portu yok ve onunda kuzey köprüsü abartı ısınıyor işin garip kısmı anakartın sensörüne baktığın zaman atıyorum 40 derece falan yazıyor fakat elini deydir ordaki MSI yazısı parmağına dövme niyetine geçer :)

Gibi gibi Msi'ın 970 anakartlarından alabileceğin tek board Msi 970a gaming'dir öneririm bütçen varsa o anakartı al eğer stoklarda bulamazsanda Asus m5a97 r2.0 isimli boardu alabilirsin yaklaşık 3 yıldır kendi sistemimde kullanıyorum usb2.0larının yavaş olması dışında diğer anakartlardan daha iyidir ve fx6200 işlemcimi 4.6ghz gibi değerlerde sorunsuz yükseltebiliyorum 6 fazlı bir anakarttır... Kuzey köprüsü iyi bir hava sirkülasyonuna sahip kasa ile fazla ısınmıyor...

http://www.donanimcibaba.com/2015/01/asus-m5a97-r2-0-am3-anakart-incelemesi.html
    Anakartın kutu açılımı ve basitçe yazılımlarından bahsettim oldukça kullanışlı biosla pek muhattap olmak istemiyorsan oldukça yardımcı oluyor bu yazılımlar sana :)

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu

• quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

hocam ben laf atmak icin yazmadim.yanlis anlasilmasin.aslinda seninde i5-4460 dan yana oldugunu söylemek icin yazdim.ayrica o h81m-s2pv cok iyi bir anakarttir. kesinlikle degistirmesine gerek kalmaz.

Sen zaten normal bir şekilde yazmışsın yazacağını insanlık sınıfından çıkıp saçma yorumlarda bulunanlar belli adamların ağzından düzgün hiçbir laf çıkmıyor hakkımızda, bir ton doğru iş yaparken çıtları çıkmaz kıskançlıktan delirirler en ufak bir yanlışa açık yerde (kendilerince) hemen saldırıya geçerler, direkt Allaha havale ediyorum çok konuştum laftan anlamıyorlar adam bardağa her zaman bir damla bile olsa boş tarafından bakmayı başarıyor buna yapacak birşeyimiz yok, fesatlık zor iş...

Yorumuma şunu ekleyeyim o zaman ben olsam aynı paraya 8 gb ram + 2 model üst ekran kartı alırdım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.