Şimdi Ara

İki sistemden hangisini almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cahit37

hocam ben laf atmak icin yazmadim.yanlis anlasilmasin.aslinda seninde i5-4460 dan yana oldugunu söylemek icin yazdim.ayrica o h81m-s2pv cok iyi bir anakarttir. kesinlikle degistirmesine gerek kalmaz.

Arkadaslar hepinize teşekkür ederim öncelikle.Yani i5 sanirsam isinmiyor FX 6300 e gore yani ve i5li sistemde ayrica fan almaya gerek.yok diyorsunuz.Ama.beni 4 gb ram ve ekran karti dusunduruyor hala arkadaslar cunku OC yapmayacagim ve 5 yil upgrade dusunmuyorum medium da olsa 5 yil sonra oynamak isterim fifa 2k battlefield gibi o zaman cikacam oyunlari.Kusura bakmayın pek anlamıyorum umarim kendimi ifade edebilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit37 -- 1 Şubat 2015; 19:41:57 >
    i5-4690,asus z97-ar(serviste), asus h81-gamer,sapphire vapor-x 280x,kingston hyperx 8gb(4x2) 1600mhz ddr3,samsung 840 evo 120gb,seagate barracuda 500gb,corsair 400r,corsair cx750,zalman cnps11x,aoc i2269vw
  • quote:

hocam o zaman mühendismuratin önerdigi sistemden anakarti daha iyi model tercih edip almanizda fayda var,tabi o zamanda mecburen bütceyi arttirmak gerekecek

Bir arkadasla daha gorusmustum forum uzerinden ama FX 6300 cok isinir demisti hocam ben uzun saatler boyunca kullanacagim yakmaktan korkuyorum.

• Olay çok basit, MM sana şu anda f/p olarak iyi bir sistem önermiş, C37 de ileriye dönük bir sistem önermiş. 1 sene sonra (atıyorum) 4 gb ram ekleyip ekran kartını 2. el satıp 2. el daha güzel bir ekran kartı alırsan gayet iyi bir sistemin olur. Ben olsam intel li olan sistemi tercih ederdim, karar senindir...

Orijinalden alıntı: sadelipoğaça

Olay çok basit, MM sana şu anda f/p olarak iyi bir sistem önermiş, C37 de ileriye dönük bir sistem önermiş. 1 sene sonra (atıyorum) 4 gb ram ekleyip ekran kartını 2. el satıp 2. el daha güzel bir ekran kartı alırsan gayet iyi bir sistemin olur. Ben olsam intel li olan sistemi tercih ederdim, karar senindir...

Bu durumda AMDli sistemi almam daha iyi upgrade veya OC yapmayacagimdan ama iste islemcinin isinmasi..Fanla hallediliyor diyorlar ama ne derece halleder hocam yani laptoplarda pek bir faydasi olmuyordu gerci ikisi farkli ama nasil olur bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DireğeÇarpanŞut

quote:

hocam o zaman mühendismuratin önerdigi sistemden anakarti daha iyi model tercih edip almanizda fayda var,tabi o zamanda mecburen bütceyi arttirmak gerekecek

Bir arkadasla daha gorusmustum forum uzerinden ama FX 6300 cok isinir demisti hocam ben uzun saatler boyunca kullanacagim yakmaktan korkuyorum.

hocam öyle bir sey yok. islemci sogutucu almaniz gerekli olmasinin sebebi, fx-6300ün stok faninin cok ses yapmasi.yoksa isinma gibi bir durum söz konusu degil.sadece stok fani oyunlarda cok sesli calisiyor 6000rpmlerde.sanki kulaginizin dibinde elektrik süpürgesi calisiyor. o yüzden su tarz bir hava sogutma tercih etmenizde fayda var:

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-red-scorpion-ii-intel-lga7751155562011amd-am2am3-islemci-sogutucu.html

yani her türlü elinizdeki bütceyi arttirmaniz gerekiyor. upgrade yapmadan uzun süreli kullanim icin
    i5-4690,asus z97-ar(serviste), asus h81-gamer,sapphire vapor-x 280x,kingston hyperx 8gb(4x2) 1600mhz ddr3,samsung 840 evo 120gb,seagate barracuda 500gb,corsair 400r,corsair cx750,zalman cnps11x,aoc i2269vw

• Her bakımdan amd sistem cok daha iyi performans vericektir tavsiyem AMD SİSTEM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.sinerji.gen.tr/
     İki sistemden hangisini almalıyım?
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/[email protected] || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bu şekilde alınabilir;

http://www.sinerji.gen.tr/

Cok tesekkurler hocam ama sistemi Vatan'dan alacagim.

• Vatan'da fiyatlar baya yüksek görünüyor bu yüzden Sinerji'den yazdım, benzer parçaları oradan toplayıp bakabilirsin, 1.800 tl seviyesinde kur çok yükselmeden önce i5'li sistemler alınabiliyordu.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/[email protected] || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • 1800 tl bütçeni 100 lira aştım.ama topladığım bileşenlerin hepsinin bir alt modeline baktığımızda aradaki fark çok büyük.bütçe yetmediği için kısarsan,para kazancından daha fazla performans kaybın olur.işlemci oyunlar için yetecektir.ekran kartı zaten herkesin aynı fikri.anakart olarak ben gigabyte severimde,kullanırımda,tavsiyede ederim.bu anakartı kullanmıyorum ama ud3p kendini kanıtlamış anakarttır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.