Şimdi Ara

İhtiyacınızı Karşılayan En Ucuz Arabayı Alın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, tabi ki para sizin paranız ne alırsanız alın. Bu benim şahsi mentalitemin bir yansıması olarak tavsiyeden ibaret. Ben her ay maaş alıp yaşamaya çalışan bir beyaz yakayım. Bir nevi modern köleleriz. Paranız vardır, finansal olarak ömür boyu yetecek güvenceniz vardır, o zaman zaten bu konu sizi alakadar etmiyor.

Ancak kabaca, MTV Kasko, Trafik, Muayene, teker masrafı ve değişimi vs. C sınıfı bir araç ortalama hiç bişi yapmadan 8 bin TL yiyor zaten her ay. Bir de üzerine yine ortalama bi C-SUV'un aylık amortismanı 10.000 TL'den az değil kesinlike sıfır aldıysanız.

Yani arabayı kullanmadan aylık minimum zaten 15-20K gidiyor. Ne kadar pahalı araba alırsanız bu aylık masraf da 30-40 diye gidiyor tabi.

Şimdi benim BMW-Mercedes alacak param var ama bunu yapmayacağım, eli yüzü düzgün otomatik baz donanım bir C-B segment alıp geçeceğim.

Şimdi ben sırf param var, finansal gücüm var diye 5 milyona bi Mercedes alsam aylık masrafım amortisman dahil 15-20k olacağına 40k olacak. Ben bu masrafı karşılarım mesele bu değil, ben 80 yıl yaşayacaksam önümdeki 45 yılı henüz garantiye alamadım finansal olarak, dolayısı ile kölelik süremi ileri atmış oluyorum böyle tercihler yaparak.

Aynı durum telefon, bilgisayar, televizyon, beyaz eşya hatta konutta da geçerli. Herkesin bir konfor eşiği var tabi, benim de var, düzgün bir mahallede düzgün bir sitede oturmak mesela, büyük bir TV olması vs. vs. Ama işte sırf param var işte OLED TV alayım, 17 pro max 1 TB alayım, Mercedes alayım dediğimiz zaman köleliği uzatıyoruz.

Düzeni değiştirmemiz mümkün değil, düzenin içinde doğru kararlarla rahat nefes alacak şekilde hareket etmek ise bizim elimizde.

• Simdi bak hersey şurada başlıyor; insanlar ihtiyaçtan ziyade başkalarının düşündüğünü çok önemsiyor. Bütün ihtiyaçlarında beğenilme arzusu ön planda. Ama bunu kırıp kim ne derse desin deyip iş yerine evde hazırladığınız yemeği götürdüğünüzde ya da 2 3 sene borç yaparak 2m bir araba almak yerine 500 binlik bir arabaya bindiğinde para öyle güzel birikiyor ki. Tüketim toplumu dayatmalarından kurtulun. Dışarıda 1 akşam yemek yemek yerine evinizde 5 6 gün tüm ògünleri yiyebilirsiniz. Bereket ufak detaylarda saklı.
    10 senedir 2008 model Fiat Bravo 1.6 mjet aracı kullanıyorum.cok daha iyisini alabilecek imkanimda var,aylik en fazla 300-400 km yol yapiyorum.sifirda araç alsam binanın otoparkinda yatacak.bakimlarini yaptırıp gittiği yere kadar devam mevcut aracımla.begenmeyen binmesin ben eski aracımla son derece mutluyum.

Bu yaptığın zaten günümüz dünyasında artık tamamen akıllı, mantıklı ve farkındalığı yüksek tüm dünya insanların yaklaşımı.

BMW de Mercedes de araba değil artık. Bundan 25-30-40 sene önceki "wow faktörü" artık otomobil olarak bu araçlarda söz konusu değil. Neredeyse tamamen ışık oyunları, dekorlar ve şımarıklığa kaçan gereksiz donanımlarla müşteri etkilemeye çalışıyorlar. Bizim EK kasa Civic'ten o zamanın Mercedes C serisi kompressore binip gezince aklımız çıkardı. Can güvenliği olarak bile eskiden otomobiller arasında çok ciddi farklar vardı. Şu an otomobillerin seviyesi arasındaki hem teknoloji paylaşımları, hem de regülasyonlar ve maliyet baskılar sebebi ile demokratikleşme söz konusu.

Bir VW Golf 1.5 tsi 10 numara bir otomobil mesela. Konforu-güçlü yalıtımı, kalite hissi, güvenliği, yeterli donanımı, ataklığı, ekonomisi, hiç bir detayının yetmeyeceği adam yok artık neredeyse ama insan ihtiyacı olup olmadığına bakmaksızın hep daha fazlasını istiyor.

Telefonlar için de aynısı birebir geçerli, kendi telefonum S23, şirket telefonum Cmf nothing phone 1. Kağıt üzerinde bakarsan arada dağlar kadar fark var, ama gerçek deneyim olarak neredeyse hiç fark yok. Ucuz olanda Nfc yok, en büyük "gerçek fark" bu. Bunun dışındaki hemen her özellik, kullanım süresinin %3'ü 5'ü süresince ya kullanırsın ya kullanmazsın pazarlama özelliklerinin dayatılması. Bu nedenle artık S serisinde ciddi bir innovasyon olmadığı sürece asla üst seviye telefon almam. Rasyonel tüketim herşeydir artık günümüz koşullarında.

Bende aynı görüşteyim ihtiyacımı mesela şu an Fiorino karşılıyor onu kullanıyorum. 16 yaş üstü olduğu için vergisi senelik 600 lira otomobil olduğu için 2 yılda 1 muayene sigortası da 10bin lira. Daha ne istiyim ayda bin gayme masrafı var. Bankada faizde 1 araba param var. 60bin lira ayda geliyor. Kapının önüne koyacağım diye hem para vericem hemde 60binden olacağım.

Eeee sen de sat evi mersoya yatır madem. 3 - 5 milyonla 100 milyonun varmış gibi hayat yaşa. Olur ki, 45 yaşında ölmezsen, başkalarınn evinde tahliye taahhütnamesi vereerek kalırsın. Artık tahliye taahhütnamesiz ev veren ev sahibi cok azaldı evlere cökmek eskisi gibi kolay olmamaya başladı

• Simdi bak hersey şurada başlıyor; insanlar ihtiyaçtan ziyade başkalarının düşündüğünü çok önemsiyor. Bütün ihtiyaçlarında beğenilme arzusu ön planda. Ama bunu kırıp kim ne derse desin deyip iş yerine evde hazırladığınız yemeği götürdüğünüzde ya da 2 3 sene borç yaparak 2m bir araba almak yerine 500 binlik bir arabaya bindiğinde para öyle güzel birikiyor ki. Tüketim toplumu dayatmalarından kurtulun. Dışarıda 1 akşam yemek yemek yerine evinizde 5 6 gün tüm ògünleri yiyebilirsiniz. Bereket ufak detaylarda saklı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Madem finansal özgürlük peşindesin o zaman dişini biraz daha sıkıp kredilerin açılmasını bekle. Nakitle araba alınmaz. Otomobil yatırım aracı değildir diye dolaşan tuzu kuruları da boş ver. Para kolay birikmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BMW de Mercedes de araba değil artık. Bundan 25-30-40 sene önceki "wow faktörü" artık otomobil olarak bu araçlarda söz konusu değil. Neredeyse tamamen ışık oyunları, dekorlar ve şımarıklığa kaçan gereksiz donanımlarla müşteri etkilemeye çalışıyorlar. Bizim EK kasa Civic'ten o zamanın Mercedes C serisi kompressore binip gezince aklımız çıkardı. Can güvenliği olarak bile eskiden otomobiller arasında çok ciddi farklar vardı. Şu an otomobillerin seviyesi arasındaki hem teknoloji paylaşımları, hem de regülasyonlar ve maliyet baskılar sebebi ile demokratikleşme söz konusu.

Bir VW Golf 1.5 tsi 10 numara bir otomobil mesela. Konforu-güçlü yalıtımı, kalite hissi, güvenliği, yeterli donanımı, ataklığı, ekonomisi, hiç bir detayının yetmeyeceği adam yok artık neredeyse ama insan ihtiyacı olup olmadığına bakmaksızın hep daha fazlasını istiyor.

Telefonlar için de aynısı birebir geçerli, kendi telefonum S23, şirket telefonum Cmf nothing phone 1. Kağıt üzerinde bakarsan arada dağlar kadar fark var, ama gerçek deneyim olarak neredeyse hiç fark yok. Ucuz olanda Nfc yok, en büyük "gerçek fark" bu. Bunun dışındaki hemen her özellik, kullanım süresinin %3'ü 5'ü süresince ya kullanırsın ya kullanmazsın pazarlama özelliklerinin dayatılması. Bu nedenle artık S serisinde ciddi bir innovasyon olmadığı sürece asla üst seviye telefon almam. Rasyonel tüketim herşeydir artık günümüz koşullarında.

• Bende aynı görüşteyim ihtiyacımı mesela şu an Fiorino karşılıyor onu kullanıyorum. 16 yaş üstü olduğu için vergisi senelik 600 lira otomobil olduğu için 2 yılda 1 muayene sigortası da 10bin lira. Daha ne istiyim ayda bin gayme masrafı var. Bankada faizde 1 araba param var. 60bin lira ayda geliyor. Kapının önüne koyacağım diye hem para vericem hemde 60binden olacağım.

• 10 senedir 2008 model Fiat Bravo 1.6 mjet aracı kullanıyorum.cok daha iyisini alabilecek imkanimda var,aylik en fazla 300-400 km yol yapiyorum.sifirda araç alsam binanın otoparkinda yatacak.bakimlarini yaptırıp gittiği yere kadar devam mevcut aracımla.begenmeyen binmesin ben eski aracımla son derece mutluyum.

Mesela 20m luk tahmini servetiniz var bence 1m luk araba ideal. Ama şartları zorlamak isterseniz 2m olur o.

dünya standartlarında dediğiniz doğru olabilir hocam ama bizim ülkemizde ÖTV denilen bir rezalet olduğu için avrupalının 2 katına araba alıyoruz dolayısı ile de %10 ile araba alırsak hemen herkes Egea'ya binmek zorunda kalır.

Daha az yaksın diyorum. Hibrit bakayım. Araba güzel %25 daha az yakıyor. Ama artam mtv artan kasko primi vs derken bakıyorum aynı maliyete çıkıyor.

Elektrikli alayım diyorum evde şarj ettik vs 1.4m civarı sermaye koyuyorum. Para yatırımda iken faiz vs benim aracın maliyetinden fazla cebime para geliyor. Şu anki halde sermaye zaten maliyeti sıfırlıyor+para kalıyor. Az yakayım derken sermaye araba olunca aylık maliyetim 3 e fln katlanıyor sırf parayı harcadık diye...

Boşa yaşıyoruz araba bir ev arsa parası normalde insanların bir haftasonu düşünmeden alıp çıkabileceği şeyler için biz planlama hesap kitap yapıyoruz.

Hocam kaç model Fiorino? Senelik vergi nasıl 600 lira oluyor? Acaba otomobil diye mi öyle?

Bende de 2012 Nemo var, 5600 küsur vergisi.

1.4 Hdi

• Başkan bu şekilde de hayatı kaçırıyorsun. Yarın ölüp ölmeyeceğini, amansız bir hastalığa yakanlanmayacağını, deprem olup enkaz altında kalmayacağını bilmiyorsun. Eğer maddi imkanın yetiyorsa Mercedes e bineceksin daha çok varsa Porche ye bineceksin bu uzar gider.

Çok haklısınız. Ama her keyfin bedeli var. Türk milleti sonradan bazı şeylere eriştiği için en azından d segment araca binmesini istemeleri hak. Ancak günün sonunda o d segment satılıp b segment e geçiş yapılıyor kısaca. Sağlıklı döngü değil.

• Mantıken söylediklerin doğru .Hayat dediğimiz böyle bir şey değil sınırlı zaman diliminde hastalığın ,kazanın ,savaşın ,ölümün olduğu bir ortamda çok ta kasmayın .Birileri sizin birikimizi yer yada o tüm hesaplarınızı bir kanser bir kaza bir hukuki bela alır götürür yaşamadığınız ile kalırsınız .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

2011 model otomobil ruhsatlı 1.3 motor.

hem otomobil olduğu için hemde 1.3 altı olduğu için en düşük vergi ödeniyor. zaten daha altı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 29 Haziran 2026; 11:10:36 >

bankanın yüzde 45 faiz verdiği bir ülkede bu devirde araba almak akıl mantığa aykırı.

Tr de araç almak çok pahalı yürütmede pahalı. Şirket aracı en güzeli.

çok uygun fiyata şuan gerçek anlamda iş gören modellerden alabilirsiniz

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.