|
Değerli arkadaşlar, tabi ki para sizin paranız ne alırsanız alın. Bu benim şahsi mentalitemin bir yansıması olarak tavsiyeden ibaret. Ben her ay maaş alıp yaşamaya çalışan bir beyaz yakayım. Bir nevi modern köleleriz. Paranız vardır, finansal olarak ömür boyu yetecek güvenceniz vardır, o zaman zaten bu konu sizi alakadar etmiyor. Ancak kabaca, MTV Kasko, Trafik, Muayene, teker masrafı ve değişimi vs. C sınıfı bir araç ortalama hiç bişi yapmadan 8 bin TL yiyor zaten her ay. Bir de üzerine yine ortalama bi C-SUV'un aylık amortismanı 10.000 TL'den az değil kesinlike sıfır aldıysanız. Yani arabayı kullanmadan aylık minimum zaten 15-20K gidiyor. Ne kadar pahalı araba alırsanız bu aylık masraf da 30-40 diye gidiyor tabi. Şimdi benim BMW-Mercedes alacak param var ama bunu yapmayacağım, eli yüzü düzgün otomatik baz donanım bir C-B segment alıp geçeceğim. Şimdi ben sırf param var, finansal gücüm var diye 5 milyona bi Mercedes alsam aylık masrafım amortisman dahil 15-20k olacağına 40k olacak. Ben bu masrafı karşılarım mesele bu değil, ben 80 yıl yaşayacaksam önümdeki 45 yılı henüz garantiye alamadım finansal olarak, dolayısı ile kölelik süremi ileri atmış oluyorum böyle tercihler yaparak. Aynı durum telefon, bilgisayar, televizyon, beyaz eşya hatta konutta da geçerli. Herkesin bir konfor eşiği var tabi, benim de var, düzgün bir mahallede düzgün bir sitede oturmak mesela, büyük bir TV olması vs. vs. Ama işte sırf param var işte OLED TV alayım, 17 pro max 1 TB alayım, Mercedes alayım dediğimiz zaman köleliği uzatıyoruz. Düzeni değiştirmemiz mümkün değil, düzenin içinde doğru kararlarla rahat nefes alacak şekilde hareket etmek ise bizim elimizde. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt