Şimdi Ara

İfade Özgürlüğüne Bir Kez Daha Darbe (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Atıyorum; Almanya'da tüm inanç sistemlerine küfür etmek serbest olabilir. Demekki o ülkenin kanunlarını yapan ve halkın oylarıyla başa gelen meclis halkın istekleri doğrultusunda ifade özgürlüğünü sıırlarını genişletmiştir. Ama yanı başındaki bir ülkede de (diyelim ki İrlanda) ifade özgürlüğü kavramı "milli-manevi değerlere hakaret serbesttir" ifadesini içermiyor olabilir. O da o ülkenin halkının seçtiği hükümetlerin çıkarttığı kanundur. Bu örnekteki Almanlar milli-manevi değerlere hakareti suç saymayıp hoş görürken İrlandalılar bunu suç sayıyor olabilir ve hoş görmez.

Ayrıca; ifade özgürlüğü demek "HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ" demek değildir.

Tekrar ediyorum: Dawkins özelinde konuşmuyorum, bunlar evrensel kurallardır.

Katılmakla birlikte eklemek istiyorum. Yaşadığımız ülke kabul edin veya etmeyin müslüman bir ülkedir çünkü yaşayan insanların çoğunluğu müslümandır. Yüzyıllarca halife ünvanı taşımış bir devletin devamı bulunuyoruz aynı zamanda bu ülkede hristiyanlığın kaderi yazılmıştır, ortodoksların merkezine sahiplik yapmaktadır. Ve aynı zamanda bu ülke toprakları dünyada yahudiler her taraftan kovulmuşken kucak açılmıştır. Yani hoşgörü ve düşünce özgürlüğü diye ağlanyanlar öncelikle savundukları şeyin düşünce özgürlüğü değil hiçbir zaman kazanamayacakları hakaret özgürlüğü olduğunun farkına varsın ve batıda başka bir dine mensupsanız özellikle müslümansanız gördüğünüz muameleye karşın bu topraklarda gösterilen muameleyi bir muhakeme etsin.

• Kitabı okumadım ve konuyu da fazla takip edemedim. Ama her kim "Tanrı yoktur" cümlesini hakaret olarak görüyorsa, "Tanrı vardır" cümlesini de baskalarının hakaret olarak görme hakkını doğurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Kitabı okumadım ve konuyu da fazla takip edemedim. Ama her kim "Tanrı yoktur" cümlesini hakaret olarak görüyorsa, "Tanrı vardır" cümlesini de baskalarının hakaret olarak görme hakkını doğurur.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım o halde. Kimse kimseye tanrı yoktur dedi diye tepki göstermiyor, gösterecek olsa burada kan gövdeyi götürürdü. Kitapta geçen hakaretler ile ilgili bir sorun mevcut ki o tanımlamaları ben sana yapsam ya kavga çıkar ya mahkemeye verirsin..
  • Tanrı yoktur cümlesini hakaret sayan biriyle zaten muhabbete giremezsin Webbie.
    Ama sen sizin Tanrınız kötüdür, adaletsizdir vs... gibi ifadelerle gelirseniz insanların karşısına bunun savunulacak tarafı yoktur ve hakarettir.
    Bazı arkadaşlar ise bunu ifade özgürlüğü olarak yorumluyorlar. İfade özgürlüğünün bu kadar saçma bir savunmasını daha görmedim ben.

Bu arada çeviri olayı ile ilgili çeviriyi yapan neden yargılanıyor bilmiyorum, kanunlarda ne diyor onu da bilmiyorum ama mantıksız gibi.
  • Kitabı eleştirenleri anlamıyorum bence karman çorman çeviri sayesinde mahkemelik olmalıydı, yoksa kitap gayet iyi ve açıklayıcı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Beyler konu gidici, haberiniz olsun. O yüzden uzun cevaplar yazma zahmetine girmek istemiyorum!

Konu doğrudan Kuran'la ilgili olduğuna göre devam edelim. İnananlar açısından hakaret olmadığı sürece sorun yok.

Zalimler açısından ise, "Zalimler cehenneme gidecek." demek hakaret değildir.

"Uzun sütunlara bağlanıp canları çıkasıya anırıp inleyecekler, derileri yandıkça yenilenecek" (acı hissi derinin altında oluşur),
    "Cehenneme odun olacaklar, inananlar ise Cennet devletinde pınar başlarında sonsuz şatafat içinde olacaklar." demek hakaret değildir.

Başkalarının ilahlarına küfretmeyin ki, onlar da cahillik edip Allah'a küfretmesinler, diyor.

Şeytan'ın, müşriklerin, kafirlerin sözlerini kendisi aktarıyor. O yüzden isteyen istediği şeyi söylesin, zarar vermez.
    Danimarkalısı karikatür çizmişmiş, yok şeytan ayetleriymiş, bunlar hikaye.

Eskiler, bırakın alay etmeyi, sırf inandıkları için inananlara en büyük işkenceleri reva görüp peygamberleri dahi öldürmüşlerken,
    günümüzdeki birtakım kendini bilmezlerin alay ve hakaretleri sinek vızıltısı kadar rahatsız etmez.

Asıl soru şudur:

Biz inancımızın emri gereği, onların kurtuluşunu için de çalışıyoruz. Peki onlar sadece rahatsız edilmemek mi istiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Millet -- 7 Eylül 2012; 20:29:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Beyler konu gidici, haberiniz olsun. O yüzden uzun cevaplar yazma zahmetine girmek istemiyorum!

Konu doğrudan Kuran'la ilgili olduğuna göre devam edelim. İnananlar açısından hakaret olmadığı sürece sorun yok.

"Uzun sütunlara bağlanıp canları çıkasıya anırıp inleyecekler, derileri yandıkça yenilenecek" (acı hissi derinin altında oluşur),
    "Cehenneme odun olacaklar, inananlar ise Cennet devletinde pınar başlarında sonsuz şatafat içinde olacaklar." demek hakaret değildir.

Başkalarının ilahlarına küfretmeyin ki, onlar da cahillik edip Allah'a küfretmesinler, diyor.

Şeytan'ın, müşriklerin, kafirlerin sözlerini kendisi aktarıyor. O yüzden isteyen istediği şeyi söylesin, zarar vermez.

Eskiler, bırakın alay etmeyi, sırf inandıkları için inananlara en büyük işkenceleri reva görüp peygamberleri dahi öldürmüşlerken,
    günümüzdeki birtakım kendini bilmezlerin alay ve hakaretleri sinek vızıltısı kadar rahatsız etmez.

Asıl soru şudur:

Biz inancımızın emri gereği, onların kurtuluşunu için de çalışıyoruz. Peki onlar sadece rahatsız edilmemek mi istiyor?

"Başkalarının ilahlarına küfretmeyin ki, onlar da cahillik edip Allah'a küfretmesinler" diyor
    "Benim dinim sanan seninki sana" diyor

Ama bunları ne zaman diyor, pek çok kişiye bu ayetler gösterilip bakın bizimkisi anlayış dini deniyor, ben kuranı pekçok kere hem normal hemde indirme sırasına göre okudum, islam dini kuvvet kazandıkça ayetlerin nasıl değişim gösterdiğini indirme sırasına göre okursanız çok daha iyi anlarsınız.

Yumuşak ayetlerin yerine, inanmayanlara yapılan onlar hayvandır, hayvandır aşağılıktır, eşşek seslidirler, azmıştırlar, sapıktırlar vs..vs.. gibi küfürler vede inanmayanları bulduğunuz yerde öldürün, tek din islam olana kadar cihad edin, köleye köle cariyeye cariye öldürün gibi pek çok ayet geldiğini görürsünüz.

Radyoda kuran mealini veren bir kanal var, ben birgün kanalları karıştırıken inanmayanlara hayvan denilen ayete denk geldim, peki size soruyorum çoğunluk inanıyor diye, benim gibilerin bu tip hakaretler dinlemesi normalmidir, bu ayetleri Arapçadan Türkçeye çevirenleri hapsemi atalım ?

Eskiler inandıkları için büyük işkencelere maruz kaldılar ama kimler tarafından, gene diğer başka inançlara sahip kişiler tarafından, Dünya üzerinde birşeylere inanıyor diye insanlara zarar veren ateist yada agnostik bir toplum görülmemiştir, vahşetin altında her zaman inançlar vardır, aynı olguları kuvvetlendikten sonra islamda yaptı, inamayanlarla savaştı ganimet aldı, ağır vergiler aldı, köleler-cariyeler aldı, sadece Türk toplumuna yapılanları görmek için bile talkan ve curcan katliamlarını araştırmanız yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Beyler konu gidici, haberiniz olsun. O yüzden uzun cevaplar yazma zahmetine girmek istemiyorum!

Asıl soru şudur:

"Başkalarının ilahlarına küfretmeyin ki, onlar da cahillik edip Allah'a küfretmesinler" diyor
    "Benim dinim sanan seninki sana" diyor

Ama bunları ne zaman diyor, pek çok kişiye bu ayetler gösterilip bakın bizimkisi anlayış dini deniyor, ben kuranı pekçok kere hem normal hemde indirme sırasına göre okudum, islam dini kuvvet kazandıkça ayetlerin nasıl değişim gösterdiğini indirme sırasına göre okursanız çok daha iyi anlarsınız.

Yumuşak ayetlerin yerine, inanmayanlara yapılan onlar hayvandır, hayvandır aşağılıktır, eşşek seslidirler, azmıştırlar, sapıktırlar vs..vs.. gibi küfürler vede inanmayanları bulduğunuz yerde öldürün, tek din islam olana kadar cihad edin, köleye köle cariyeye cariye öldürün gibi pek çok ayet geldiğini görürsünüz.

Radyoda kuran mealini veren bir kanal var, ben birgün kanalları karıştırıken inanmayanlara hayvan denilen ayete denk geldim, peki size soruyorum çoğunluk inanıyor diye, benim gibilerin bu tip hakaretler dinlemesi normalmidir, bu ayetleri Arapçadan Türkçeye çevirenleri hapsemi atalım ?

Eskiler inandıkları için büyük işkencelere maruz kaldılar ama kimler tarafından, gene diğer başka inançlara sahip kişiler tarafından, Dünya üzerinde birşeylere inanıyor diye insanlara zarar veren ateist yada agnostik bir toplum görülmemiştir, vahşetin altında her zaman inançlar vardır, aynı olguları kuvvetlendikten sonra islamda yaptı, inamayanlarla savaştı ganimet aldı, ağır vergiler aldı, köleler-cariyeler aldı, sadece Türk toplumuna yapılanları görmek için bile talkan ve curcan katliamlarını araştırmanız yeterlidir.

Kuran'ı ben de defalarca okudum.
    Peygamberin ruh halini ve o dönemi daha iyi anlamak için,
    iniş sırasına göre de ilk okuduğumda dehşet vericiydi.

Bahsettiğin konuların hepsinin cevabı var. Ama önce senin
    kaynaklarını düzeltmen gerekiyor. Veya en azından tahrifatı bırakman.

Söylediğin ayetlerin başını ve sonunu da okumalısın. "Kafirleri öldürün" diyor demek işin kolayı...
    Bu yüzden malum siteler ayetleri tek tek verirler ki, başı sonu belli olmasın, insanlar aldansın.

Aldatılmak iyi bir şey değil.

Son olarak fıkrayla bitirelim.

Bektaşi'ye sormuşlar:
    - Neden namaz kılmıyorsun?
    - Kuran'da öyle yazıyor, demiş.
    - Hani göster bakalım, nerede yazıyor, demişler.
    - O da açıp göstermiş. Hakkaten Kuran'da "Namaza yaklaşmayın" yazıyor görünce şaşırıp kalmışlar.

Birisi uyanıp Bektaşi'nin parmağını ayetin ön kısmından kaldırmış.
    Bir de bakmışlar ki, "İçkiliyken namaza yaklaşmayın." yazıyormuş.

• Mesajlar iki yüzlülükten geçilmiyor..Siz bir başkasının inancına sapkın bunlar derken sorun olmuyor ama birileride kitapların emirlerine ve dine bakarak bu kitabın yaratıcısı sapkın,kötü,zalim derken hakaret oluyor..Ne güzel dünya dimi..Hakeret içeren kelimeler bellidir.Yaratıcıya yada başka bir şeye mantıksız,adaletsiz,faşist vb. kelimeler kurmak hakaret olamaz.Bu kişiye göre yaratıcı öyle birisi olabilir.Hitleri tanımlarken hitlere faşist dediğimiz zaman bu hitlere hakaret mi oluyor şimdi.Ayrıca kimilerine göre Hitler faşist falan değildir.Yani benim yaratıcıya faşist,kötü,zulümkar vb. ifadeler kullanmam hakaret olamaz.Çünkü ben yaratıcıyı öyle tanımlamışım.Sende başka türlü tanımlamış olabilirsin.Hakaretlen tanımlama arasındaki farkı iyi kavramak gerek.Sen senden olmayana lanetli,kafir de.Ama birileride sana deyince hakaret var diye ortalığı ayağa kaldır.Yok öyle bir dünya.

• @sgrafik

Her zamanki inanan kesim yorumlarını yapmışsın, siz yanlış okuyorsunuz, yanlış anlıyorsunuz, hocaya sormanız lağzım, imama sormanız lazğım, arapça bilmeniz lağzım, tanrıdan gelen bir kitabın çok açık bir şekilde her kesime ulaşabilmesi gerekir, ıssız bir adaya düşseniz o kitabı anlamak için yanınızda ordumu gereklidir, heleki kendine apaçık kitaptır diyen bir kitap için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

@sgrafik

Her zamanki inanan kesim yorumlarını yapmışsın, siz yanlış okuyorsunuz, yanlış anlıyorsunuz, hocaya sormanız lağzım, imama sormanız lazğım, arapça bilmeniz lağzım, tanrıdan gelen bir kitabın çok açık bir şekilde her kesime ulaşabilmesi gerekir, ıssız bir adaya düşseniz o kitabı anlamak için yanınızda ordumu gereklidir, heleki kendine apaçık kitaptır diyen bir kitap için.

İddia ettiğin o ayetlerin başını ve sonunu da yazarsan herkes aydınlanmış olur.

Başını sonunu kesip sürekli aynı iftiraları dillendirdiğinde, sürekli aynı itirazların gelmesini yadırgamamalısın.

Ayrıca yanlış anlıyorsun demiyorum. Anladığın gibi anlatmıyorsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Mesajlar iki yüzlülükten geçilmiyor..Siz bir başkasının inancına sapkın bunlar derken sorun olmuyor ama birileride kitapların emirlerine ve dine bakarak bu kitabın yaratıcısı sapkın,kötü,zalim derken hakaret oluyor..Ne güzel dünya dimi..Hakeret içeren kelimeler bellidir.Yaratıcıya yada başka bir şeye mantıksız,adaletsiz,faşist vb. kelimeler kurmak hakaret olamaz.Bu kişiye göre yaratıcı öyle birisi olabilir.Hitleri tanımlarken hitlere faşist dediğimiz zaman bu hitlere hakaret mi oluyor şimdi.Ayrıca kimilerine göre Hitler faşist falan değildir.Yani benim yaratıcıya faşist,kötü,zulümkar vb. ifadeler kullanmam hakaret olamaz.Çünkü ben yaratıcıyı öyle tanımlamışım.Sende başka türlü tanımlamış olabilirsin.Hakaretlen tanımlama arasındaki farkı iyi kavramak gerek.Sen senden olmayana lanetli,kafir de.Ama birileride sana deyince hakaret var diye ortalığı ayağa kaldır.Yok öyle bir dünya.

Sana göre hakaret sadece küfür etmek o halde. Eğer öyleyse ben çok güzel küfür kullanmadan ağlatmasını ya da sinir krizi geçirtmesini de bilirim buna tamam diyecek misin ?
    Eleştiri ile hakaret özgürlüğünün ve dilinin farkını kavrayamamışsın henüz. Sana kimse eleştiremezsin demiyor hakaret edemezsin diyor aradaki farkı anlayabildiğin zaman savunduğun şeyin ne kadar komik olduğunun farkına varacaksın. Bak tekrar diyorum ben senin sevdiğin birine, hadi uç örneklere gidelim sevgiline veya anne babana mantıksız adaletsiz ego tatmini yapıyor gereksiz şöyle böyle diye konuşursam bundan rahatsız olmayacak mısın ? Belki şu cümleyi okurkan bile canın sıkılacak. Ayrıca faşist bir tanımdır, görüştür. İnsanı yarattığına inanılan bir yaratıcının insani bir siyasi görüşe sokmak ne derece mantıklı ?
    Daha neyin ne olduğunu bilmeden sallıyorsun klasikleşmiş biçimde. Müslüman olmayan herkes lanetlidir kafirdir diye birşey geçmiyor. Lanetlenmiş olanların sebepleri ve görecekleri farklıdır, kafir olanların neden kafir olduklarının sebepleri ve görecekleri farklıdır. Halkına zulm etmiş, binlerce adam öldürmüş birisini sende lanetlersin.

@KanKoKan

Kuran'da yazanlar gayet açıktır arkadaşım. Neyin yapılmaması gerektiği neyin iyi ve güzel neyin kötü neyin hayırlı neyin hayırsız olduğu örnekler ile anlatılmıştır. Herkese indirilmiştir ve herkesin anlayacağı dilden yazılmıştır, mealini okumak yeterlidir tabi muhakeme yeteneğine sahip ve kullanabiliyor isen. Klasik olarak ayette öldürün yazıyor o halde bunlar katiller edebiyatına girmişsin. Hangi şartlarda ve ne için öldürme izni verilmiştir birçok defa okuduysan bilmen gerekiyor zira aynı Kuran size bulaşmadıkları sürece onların malını gasp etmek, canlarına kıymak, eziyet etmek haram ve günahtır diyor. Eğer itirazın var ise o gördüğün öldürün emri verilen ve dehşete düştüğün ayetleri getir hep beraber bakalım cidden bizlere katil olma izni mi verilmiştir zira verildiyse o zaman korkmanız lazım değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 7 Eylül 2012; 23:32:43 >

• Ülkede düşünce özgürlüğü olduğuna inanan var mı hala? Adam kitabı yazmamış çevirisini yapmış fakat olay başına patlamış. Richard Dawkins'i bütün dünya kabul ediyor bizimkiler hala gece ile gündüzün varlık olduğunu falan düşünüyor. Dünyada düz zaten ve güneş balçığın içine girdiği için hava kararıyor.
  • Hakaretleri "ifade özgürlüğü" diye yutturmaya kalkmayın.
  • Şu risale-i nur denilen deli saçması kitabı da toplatmaları lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Ya arkadaş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Dünyada milyarlarca kişinin inandığı bir değere hakaret etmek ne zaman düşünce özgürlüğü olmuş ?

Tam olarak ben de bundan bahsediyorum. Dünya üzerinde milyarlarca islam dışındaki dinlere inanan insan var. Ama bu insanların hepsi sapkın ve islamın tek doğru olduğunu bildiği halde kabul etmeyen insanlar nedense. Ayrıca bu kişiler kör, aklı melekelerinden yoksun, çevresini ve gördüklerini değerlendirmekten yoksun kişiler. Tabi bunlar hakaret değil çünkü tek doğru olan islamın kutsal kitabından sözler.

quote:

Azıcık kafanızı çalıştırın bu dünyada kriz çıkmadı mı karikatür saçmalığında ?

Kriz şikayet ettiğim düşünceye sahip insanlar yüzünden çıktı.

quote:

Ayrıca Hristiyanlık ve Museviliğin değiştirildiğini söylemek hakaret değildir arkadaşım. 3 dinin de inandığı tek olan yaratıcının kendi belirtmesidir öncekilerin değiştirildiği.

Bahsettiğim bu işte. Siz bir hıristiyanın veyahut musecinin Kuran'ın tek doğru olduğunu bildiğini ve yine de inatla kendi dininin yaşadığı gibi saçma bir önkabule sahipsiniz. Yahudilere göre İsa daha gelmedi, yani Hıristiyanların tanrısı/peygamberi olan İsa diye birisi olmadı. Varsa da sahtekardı. Hıristiyanlara göre ise İsa yaşadı. Müslümanlara göreyse bunların hepsi saçmalık. Dinlerin birbirlerine yaklaşımı zaten ortada.

quote:

Kuran gelmiştir. Ve evet Kuran korunmuştur, bundan 1400 sene önce yazılmış olanı da elde mevcuttur ve günümüz ile noktasına kadar aynıdır. Ayrıca basılı olan kitabın değiştirilip değiştirilmemesinin bir önemi yok zira dünyada yüzbinlerce hafız denen adamlar var olmuştur her dönemde. Bilmem bilir misin ama bu adamların en büyük görevi Kuran'ı baştan sonra noktasına virgülüne kadar ezbere bilmek ve okumaktır.

Kuran'ın değiştirilip, değiştirilmediğini sorgulamıyorum.

quote:

Yeni moda oldu bu İslam'a ve dine ağır hakaret edip sövmek ve sonra çok doğal olarak tepkiyle karşılaşınca nerede düşünce özgürlüğü nerede devlet rererrörörö diye ağlamalar. Bu kadar mı kaprislisiniz bu kadar mı vicdan ve kafa sahibisiniz ? Hakaret etmek, sınırları aşmak ne zaman özgürlük olmuştur ?

İnandığınız kutsal kitap belirli gruplara hakaretler içeriyor. Ancak sizin inanç özgürlüğünüz sebebiyle ya da yaratılan korkuyla, ki yine kitabınızı referans alan kişiler eleştiren kişileri öldürmekten çekinmiyor çünkü, kimse karışmıyor. Ama bir eleştiri veyahut aynı seviyede bir yorum gelince bunu özgürlük olamıyor, engellenmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Mesajlar iki yüzlülükten geçilmiyor..Siz bir başkasının inancına sapkın bunlar derken sorun olmuyor ama birileride kitapların emirlerine ve dine bakarak bu kitabın yaratıcısı sapkın,kötü,zalim derken hakaret oluyor..Ne güzel dünya dimi..Hakeret içeren kelimeler bellidir.Yaratıcıya yada başka bir şeye mantıksız,adaletsiz,faşist vb. kelimeler kurmak hakaret olamaz.Bu kişiye göre yaratıcı öyle birisi olabilir.Hitleri tanımlarken hitlere faşist dediğimiz zaman bu hitlere hakaret mi oluyor şimdi.Ayrıca kimilerine göre Hitler faşist falan değildir.Yani benim yaratıcıya faşist,kötü,zulümkar vb. ifadeler kullanmam hakaret olamaz.Çünkü ben yaratıcıyı öyle tanımlamışım.Sende başka türlü tanımlamış olabilirsin.Hakaretlen tanımlama arasındaki farkı iyi kavramak gerek.Sen senden olmayana lanetli,kafir de.Ama birileride sana deyince hakaret var diye ortalığı ayağa kaldır.Yok öyle bir dünya.

Ya bizlere çok kolay geliyor objektif yaklaşmak ya da insanlar objektif olmamak için çok uğraşıyor. Kişi hakaretin savunulamaz olduğunu açıklayan bir yazı yazarken dahi diğer dinlere hakaret eder mi? Ediyor. Açıklama ise onlar zaten öyle. Kime göre? Bana göre. Gerçekten anlamak çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

Ya arkadaş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Dünyada milyarlarca kişinin inandığı bir değere hakaret etmek ne zaman düşünce özgürlüğü olmuş ?

Tam olarak ben de bundan bahsediyorum. Dünya üzerinde milyarlarca islam dışındaki dinlere inanan insan var. Ama bu insanların hepsi sapkın ve islamın tek doğru olduğunu bildiği halde kabul etmeyen insanlar nedense. Ayrıca bu kişiler kör, aklı melekelerinden yoksun, çevresini ve gördüklerini değerlendirmekten yoksun kişiler. Tabi bunlar hakaret değil çünkü tek doğru olan islamın kutsal kitabından sözler.

quote:

Azıcık kafanızı çalıştırın bu dünyada kriz çıkmadı mı karikatür saçmalığında ?

Kriz şikayet ettiğim düşünceye sahip insanlar yüzünden çıktı.

quote:

Ayrıca Hristiyanlık ve Museviliğin değiştirildiğini söylemek hakaret değildir arkadaşım. 3 dinin de inandığı tek olan yaratıcının kendi belirtmesidir öncekilerin değiştirildiği.

Bahsettiğim bu işte. Siz bir hıristiyanın veyahut musecinin Kuran'ın tek doğru olduğunu bildiğini ve yine de inatla kendi dininin yaşadığı gibi saçma bir önkabule sahipsiniz. Yahudilere göre İsa daha gelmedi, yani Hıristiyanların tanrısı/peygamberi olan İsa diye birisi olmadı. Varsa da sahtekardı. Hıristiyanlara göre ise İsa yaşadı. Müslümanlara göreyse bunların hepsi saçmalık. Dinlerin birbirlerine yaklaşımı zaten ortada.

quote:

Kuran gelmiştir. Ve evet Kuran korunmuştur, bundan 1400 sene önce yazılmış olanı da elde mevcuttur ve günümüz ile noktasına kadar aynıdır. Ayrıca basılı olan kitabın değiştirilip değiştirilmemesinin bir önemi yok zira dünyada yüzbinlerce hafız denen adamlar var olmuştur her dönemde. Bilmem bilir misin ama bu adamların en büyük görevi Kuran'ı baştan sonra noktasına virgülüne kadar ezbere bilmek ve okumaktır.

Kuran'ın değiştirilip, değiştirilmediğini sorgulamıyorum.

quote:

Yeni moda oldu bu İslam'a ve dine ağır hakaret edip sövmek ve sonra çok doğal olarak tepkiyle karşılaşınca nerede düşünce özgürlüğü nerede devlet rererrörörö diye ağlamalar. Bu kadar mı kaprislisiniz bu kadar mı vicdan ve kafa sahibisiniz ? Hakaret etmek, sınırları aşmak ne zaman özgürlük olmuştur ?

İnandığınız kutsal kitap belirli gruplara hakaretler içeriyor. Ancak sizin inanç özgürlüğünüz sebebiyle ya da yaratılan korkuyla, ki yine kitabınızı referans alan kişiler eleştiren kişileri öldürmekten çekinmiyor çünkü, kimse karışmıyor. Ama bir eleştiri veyahut aynı seviyede bir yorum gelince bunu özgürlük olamıyor, engellenmesi gerekiyor.

1. kısım:
    Bana İslam kitabı şöyle diyor böyle diyor diyene kadar örnek aldığın ayetleri getir bende ona göre, sana ne kadar yanlış ve yanlı yorum yaptığını göstereyim. Allah sevgisi ve inancı manevi bir olaydır, buna sahip olmayanın kalp gözü kördür maneviyatı göremez. Dediğim gibi ayetleri getirirsen daha da açıklayabiliriz şöyle diyor böyle diyor ile olmaz bu iş.

2. kısım:
    Yahudiler veya Hristiyanlar yalancı gördükleri için inanmıyor değiller. Onların inancı özellikle Yahudiler mehdi gelecek diyerek bekliyorlar. O geldiğinde herkes onun altında birleşecek olduğundan diğer dinlere geçmeye gerek görmüyor çoğu. Bir kısmı geleneklerden dolayı bağlı iken bir kısım ise Allah'a dahi inanmıyor. Hristiyanlık ve Yahudilik iki ayrı din değildir eski ve yeni ahit olarak geçmesinin sebebi budur. Çünkü birisinin getirdiği hükmü diğeri kaldırmamıştır. Fakat İslam diğer dinlerin hükmünü kaldırarak hak dini İslam demiştir diğerleri bozulduğundan dolayı. Hepsinde aynı yaratıcı mevcut fakat isteyen geçmiş isteyen kalmış kişilerin seçimleridir nasıl bazı kişiler hiç inanmamayı seçtiyse. Ayrıca dinler arası diyalog diye birşey yoktur tamamen saçmalıktır.

3. Kısım:
    İnandığımız kutsal kitapta hakaret edilmez o dönemki toplumların içine düştüğü durumlar anlatılır. Ve yine en büyük mantık hatasına düşmüş durumundasın iradeye ve nefse sahip kuldan dolayı yaratanı suçluyorsun. Ben severek inanan biriyim ve inançsızlıktan, Allah'sızlıktan korkarım. Allah'tan ise korkmamın sebebi gücünü ve kudretini düşünmekten gelir. Sen çıkıp birisi sana küfretti diye cinayet işlesen ben gidip aileni mi suçlayacağım sanıyorsun oğlunuz sizin yüzünüzden katil oldu çünkü sizden korkuyordu diyerek ?
    İnanmayı veya inanmamayı seçebilen bir insan iyi veya kötü olmayı daha doğrusu öldürüp öldürmemeyi seçemeyecek mi ? Bunun din ile ne alakası var ? Ayrıca buradaki konu eleştiri değildir. Eleştirinin bir üslubu vardır. Çizgiyi geçtikten sonra ise bu hakarete girer doğal olarak tepki görür. Ben ailen hakkında şöyle yapmaları iyi olmamış bana göre şöyle yapılması daha doğru demek ile senin ailende hiçbirşeyden anlamayan ...... diye devam etmek aynı şey mi ? İkinci cümleyi kurduğum zaman bana tepki göstermeyecek misin ? Hani düşünce özgürlüğü hani fikir serbestliği ? Savunduğunuz şeyin ne olduğunun farkına varın öncelikle. Kavramları ayırıp sınırları belirleyelim sonrasında zaten bir problem olmayacak merak etmene gerek yok. Kimse Allah vardır yoktur, varsa şöyle yoksa böyle şeklindeki bir tartışmaya laf etmiyor hatta çevremdeki ateist arkadaşlarımla tartışmayı çok severim. Fakat hiçbir tartışma-eleştiri kendi sınırını geçemez çünkü özgürlük karşı tarafa hakaret etme sınırında biter orada son bulur.

• quote:

Fakat İslam diğer dinlerin hükmünü kaldırarak hak dini İslam demiştir diğerleri bozulduğundan dolayı.

Yazıyı uzatıp ana fikirden uzaklaştırmanın çok manası yok. Bir müslümanın bunu hakaret olarak kabul etmemesidir benim sorunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Fakat İslam diğer dinlerin hükmünü kaldırarak hak dini İslam demiştir diğerleri bozulduğundan dolayı.

Yazıyı uzatıp ana fikirden uzaklaştırmanın çok manası yok. Bir müslümanın bunu hakaret olarak kabul etmemesidir benim sorunum.

Yahu niye hakaret olarak kabul edeyim arkadaşım. Şu anki Hristiyanların inandığı teslis denen hadise İsa'dan 250-300 sene sonra bir konsey toplantısıyla kabul edilmiştir ondan önce teslis denen baba oğul kutsal ruh denen birşey var mıydı sanıyorsun ? Bugün dahi teslise karşı çıkan fakat kilisenin baskıları sonucu tü kaka ilan edilen mezhepler mevcut. 3 semavi din de aynı yaratıcı Allah'a inanıyor, yaratıcı aynı iken neden hakaret sayılsın. Ben anayasa çıkarıyorum ve uymayanları cezalandıracağımı söylüyorum. Birileri çıkıp anayasayı değiştirmeye kalkıyor, bende mevcudun üzerine daha gelişmiş bir anayasa ile tekrar bildiriyorum. Bu kez anayasayı komple değiştiriyorlar bu sefer öncekileri iptal edip yeniden daha gelişmiş bir anayasa getiriyorum ve bozulmasın diye koruyorum hatta dünyada bu anayasayı yüzbinler ezberliyor ki metne birşey olsa dahi aslı mevcut olsun diye. Olay bu kadar basittir.
    Evine hırsız girmeye teşebbüs ediyor sende kilitleri değiştiriyorsun. Bu sefer evine hırsız giriyor sende kilidi değişip kapıya alarm taktırıyorsun. Bu sefer kapıyı kırıp giriyorlar, sende yerine çelik kapı taktırıp güvenlik kameraları alarmlar vs. taktırıyorsun bu kadar basit. Dışarıdan geçen biri sana kapıyı neden değiştiriyorsun, bu eski kapıya ve kapının arkasındakilere bir hakaret değil mi diyor mu ? Böyle bir mantık var mı ? Daha nasıl anlatabilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.