Şimdi Ara

İdeal GPU sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Aydır boştayken 37-41 derece arasında ekran kartı bugün hep 45-55 derece civarındaydı. Bir problem olabilir mi yoksa bu havalarda normal mi?

İdeal GPU sıcaklığı

• Zaten şuan oda sıcaklığın 32 olsa kartın boşta 45 olması normal olur hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında odada camlar açık akşam serinliği püfür püfür esiyor sadece nem var hocam 45 dereceye razıyım da ilk defa boştayken 53 dereceleri gördüm.
  • Canım benim 960 strix o kart yanlış görmüyorum dimi ? Kartın fanı dönmüyor bile çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 2 Temmuz 2016; 23:39:24 >
  • Dostum bende GTX970 MSİ modeli var , Antalyada yaşıyorum şöyle diyeyim 6 ay evvel soğuk havalar varken 25 derece ile açılış yapıyordu ve fanlar 0 dayken bu şekilde devam ediyordu. Oyun oynayınca oto fan modunda 40 a sabit kalırdı. Malum antalyada olunca hava 38 derece şuan öğlen evin en güneş alan yerindeyim klima yok bişey yok :D kart 36-37 derece ile açılış yapıyor ben fanları otodan çıkarıp yüzde yüze köklü yorum 31-32 de sabit , örneğin AC:Unity oynarken 48-52 oluyor en fazla kısacası oda sıcaklığına göre değerler normal

• Işıma yoluyla soğuma hızı, sıcaklığın 4. kuvvetine bağlıdır. Konveksiyonu tam bilemem ama o da herhalde sıcaklığın karesine falan bağlıdır. Oda sıcaklığı 5 derece bile artsa farkedersiniz gpu sıcaklığındaki değişimi.
  • Yalnız kimse hatırlatmamış, belki kartın belleği ve gpu'su boştayken yüksek hızda çalışıyor olabilir aynısı geçenlerde başıma geldi bundan dolayı da gtx970 bende boşta 45 derece civarıydı. nVidia denetim masasından performans modunu "uyarlamalı" yapınca düzelmişti. Önce HWMonitör programından kartın boştayken çalışma hızına bak kaç mhz... ona göre dediğimi yaparsın. Birden bire, sadece bugün sıcaklığın boştayken yükselmesi normal falan değil ben bu normal diyip geçenleri de hiç anlamıyorum adam "bugün" diye vurgulamış özellikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu sıcaklığı 100
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Yalnız kimse hatırlatmamış, belki kartın belleği ve gpu'su boştayken yüksek hızda çalışıyor olabilir aynısı geçenlerde başıma geldi bundan dolayı da gtx970 bende boşta 45 derece civarıydı. nVidia denetim masasından performans modunu "uyarlamalı" yapınca düzelmişti. Önce HWMonitör programından kartın boştayken çalışma hızına bak kaç mhz... ona göre dediğimi yaparsın. Birden bire, sadece bugün sıcaklığın boştayken yükselmesi normal falan değil ben bu normal diyip geçenleri de hiç anlamıyorum adam "bugün" diye vurgulamış özellikle.

Hocam pek anlamıyorum değerler bunlar dediğinizi yapmam gerekir mi
     İdeal GPU sıcaklığı

Edit : Programa bakmak için pcyi yeni açmıştım 42 dereceydi ssde gözükdüğü gibi 10 dkka geçti şuan 51-52 derece yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 3 Temmuz 2016; 1:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

quote:

Yalnız kimse hatırlatmamış, belki kartın belleği ve gpu'su boştayken yüksek hızda çalışıyor olabilir aynısı geçenlerde başıma geldi bundan dolayı da gtx970 bende boşta 45 derece civarıydı. nVidia denetim masasından performans modunu "uyarlamalı" yapınca düzelmişti. Önce HWMonitör programından kartın boştayken çalışma hızına bak kaç mhz... ona göre dediğimi yaparsın. Birden bire, sadece bugün sıcaklığın boştayken yükselmesi normal falan değil ben bu normal diyip geçenleri de hiç anlamıyorum adam "bugün" diye vurgulamış özellikle.

İdeal GPU sıcaklığı

Edit : Programa bakmak için pcyi yeni açmıştım 42 dereceydi ssde gözükdüğü gibi 10 dkka geçti şuan 51-52 derece yine.

Evet tahmin ettiğim gibi boştayken kartın belleği ve gpu'su tam hızda çalışıyor. Düzeltmek için Nvidia Denetim Masası>güç modu>Uyarlamalı yap bilgisayarı yeniden başlat düzelecek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

quote:

İdeal GPU sıcaklığı

Evet tahmin ettiğim gibi boştayken kartın belleği ve gpu'su tam hızda çalışıyor. Düzeltmek için Nvidia Denetim Masası>güç modu>Uyarlamalı yap bilgisayarı yeniden başlat düzelecek.

Dostum senin dediğini yapınca bişey değişmedi ama görev yöneticisinden ndvia capture server ı devre dışı bırakınca ekran kartı mhz leri düştü sıcaklarda düştü. yanlış bir şey yapmamışımdır umarım test için program açıkken oyuna girdim oyuna girince mhz değerleri yükseldi kendiliğinden. pc boştaykende 400mhz civarlarına düşmeye başladı. benim anlamadıgım bu ndiva capture service virüs mü ne ki ekran kartını bu kadar yoruyor boştayken şimdi sıcaklık 36 dereceye kadar düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 3 Temmuz 2016; 2:46:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.