Şimdi Ara

Aida x64 değerleri? Tjmax değeri ve 240m sıvı soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tjmax sıcaklığı nedir? bir işlemcinin max dayanabileceği sıcaklık derecesimdir? 240m sıvı soğutma kullanıyorum.

Bir sorum daha olacak sıvı soğutmanın pompasının kablosunu mu cpu pin girişine takayım yoksa fanların mı? sys girişte fanlar max 2100 rpm e çıkıyor, cpu girişinde 2500 ü görüyor, pompa ise stabil 1400-1450 arası takılıyor sys ve cpu çıkışta da? şuan fanlarımı manuel olarak rpmini gigabyte'ın yazılımı sayesinde artırıp çıkartabiliyorum bunu sıcaklık durumuna göre oto ayarlayamazmıyım?

Not: 3. Kasa olarak gösterdiği 240'in fanları
    CPU'da 240m'in pompası takılı

Aida x64 değerleri? Tjmax değeri ve 240m sıvı soğutma Aida x64 değerleri? Tjmax değeri ve 240m sıvı soğutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 8 Haziran 2014; 19:52:16 >

• Eğer kasa fanı soketide 4 pinli ise sıcaklığa bağlı olarak çalışır zaten
    Asusun ana kartı ve fan hız programı ile pompa devrini düşürdüm. Kasa fanı soketine takılı.
    Sıcaklık artarsa bi miktar hızlanabiliyor tabi ki de. Grafik eğrisinin ayarladığım şekline göre .Şu anki ayar ,şöle mesela.

• anladım, karta tüm pin soketler 4lü, ancak sys fan'a takıldığında fanlar maximum 2100 rpm e çıkıyor, pompa da sanıyorum pek oynama olmuyor. Yani cpu ya mı taksam fanları yoksa pompa'mı cpu'da kalsın? çünkü fanlar cpu'da 2500 e kadar çıkabiliyor pompa hep aynı değerde. bir de bu tjmax nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 8 Haziran 2014; 20:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonslayer05

anladım, karta tüm pin soketler 4lü, ancak sys fan'a takıldığında fanlar maximum 2100 rpm e çıkıyor, pompa da sanıyorum pek oynama olmuyor. Yani cpu ya mı taksam fanları yoksa pompa'mı cpu'da kalsın? çünkü fanlar cpu'da 2500 e kadar çıkabiliyor pompa hep aynı değerde. bir de bu tjmax nedir?

Her iki şekildede deneyebilirsin. Bi mahzuru yok çünkü.
    Ben yukarda gösterdiğim şekide pompa devrini iyice düşürdüm. 1300 de şu anda. Eğer disabled ayarını seçseydim,2000 in üzerine çıkıyor ki, bu da pompa sesini bayağı bi arttırıyor.
    Bu devirde ,sıcaklıklarda 1-2 derece ya oynadı,ya oynamadı zaten.
    TJ max.işlemcinin dayanabileceği max sıcaklık.

• bende pompa 1450 yi geçmiyor hiç bir şekilde hatta 1400'ün altınada düşmüyor, fanları 2150 rpm e çıkarabildim sys sokette, cpu sokette 2500ü görüyor gerçi fanlar 1900 rpm'den sonra kafa ütülemeye başlıyor o ayrı mesele de, hatta 1250-1300 rpm'de %100 yükte 45-53 derece arası takılıyor cpu. OC halinde de böyle oluyor sadece 3-5 derece fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 8 Haziran 2014; 21:05:36 >
  • şimdi mesela cpu'ya takım sıcaklık artığında otomatik olacak kendi hızını artırıyor fanlar cpu soketinde, ama gereksiz artırıyor 1800 e çıkarıyor 1250-1300 rpm ile arasında pek bir derece oynadığını söyleyemem 1-2 derece ya oynadı ya oynamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonslayer05

şimdi mesela cpu'ya takım sıcaklık artığında otomatik olacak kendi hızını artırıyor fanlar cpu soketinde, ama gereksiz artırıyor 1800 e çıkarıyor 1250-1300 rpm ile arasında pek bir derece oynadığını söyleyemem 1-2 derece ya oynadı ya oynamadı

Evet pompa devrini düşük tutmakta fayda var bencede. Sıcaklığa ,olumsuz etkisi pek yok gibi. Ses olayını da çok azaltmış oluyorsun böylelikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım, bende fanları oyüzden sys'de tutuyorum gerekirse elle yükseltirim rpm değerini, cpu sokette gereksiz yere 1800lere çıkıyor %100 kullanımda ve ses barajına giriyor 1900'den sonra zaten kafa ütülüyor tek kötü yanı o özellikle 2400-2500 rpm'de tansiyonu oynar adamın o gürültüde hehe tabi bu olay tüm fanlar için geçerli hava akışı ses yapıyor o değerde ki zaten tam üzerinde 200mm bir fanı daha var onun da yardımı oluyor elbet bir 200mm fan girişim daha var tavan kısmında oraya da takıcam 200mmlik. :D. Overclock yapsa mı yapmasa mı bilemedim, yani oyun olarak değilde , işim gereği düşünüyorum ama yüksek değerler için pek fikrim yok şuan açıkçası mesela 4,5 iyimdir render esnasın da soğutucu sorun çıkarır mı? gerçi 4,1'da %100 kullanımda sıcaklık değeri değişmemişti. ancak OC konusunda pek de tecrübeli olduğum söylenemez 2500k ile ilgili OC rehberi de bulamadım yani OC nasıl yapılır pek fikrim yok bilen biri de yok çevremde.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 8 Haziran 2014; 22:08:53 >

• 240m sıvı soğutmanın yarısı tam o 200mm fanın altnda kalıyor diğer yarısı da boşluğun orada kalıyor, oradaya bir 200mm fan takmayı düşünüyorum tabi içerde de ekstradan 2 adet fan var biri kasa önünde 200mm lik yine birde 120mm lik hemen cpu nun sağında. neyse tavana 2. 200mmlik bir fan taktığım vakit sıvı soğutmanın düzenine bir zararı olur mu ? teorik olarak yararı olması lazım ancak bilemedim bir sorayım dedim bunu da :d ha birde tam ekran kartının karşısında bir 200mm fan yeri daha var oraya da bir ayar düşünüyorum boş boş durmasın :P ısı sorunum yok ama kafayı yedim fanla hahaha :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 8 Haziran 2014; 22:32:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.