Şimdi Ara

İdeal ekran parlaklığı ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayar kullanırken bi yazıya çok odaklanınca gözlerim kızarıyor.Bana göre bu parlaklık ayarlığından oluyor.Acaba ideal parlaklık ayarları ne olmalı .Benimkisi en son seviyede.

• Bu parlaklıktan çok yenileme hızı ile ilgili. İnsan gözü 72 hertz den aşağısını algılayabiliyormuş (gelip-giden dalgayı yakalayabiliyormuş). Bu da baş ağrısı ve gözlerin ağrımasına neden oluyormuş. Ben monitörü yüksek çözünürlükte kullanıyordum ve en fazla 60 hertz e çıkabiliyordu. Şimdi mecburen çözünürlüğü düşürdüm 75hertze çıkardım yenilemeyi. Önceden az da olsa titremeyi görebiliyordum, şimdi yok. Ve gerçekten de gözlerimi ağrıtmıyor. Bir de ekstra olarak mutlaka ekran filtresi de kullan.
  • al bi lcd bak keyfine göz sağlıgı için en iisi şimdi imkan felan dicek millette hiç bişey sağlığından önemli deil insanın helede göz çokta pahalı deil zaten lcd ler artık
  • eger monitörün 1280x1024 te 85 hertz i destekliyorsa öle yap gözlerinin rahatladıgını hissedersin. ben 1024x768 de 85 hertz kullanıyorum 60 hertz yaptıgımda gözlerim hemen sulanmaya başlıyor
  • 85 hertz i destekliyo.Yaptım ama acaba sonra ekran kartında sorun çıkarmı fazla ısınma felan gibi?.

Bide ben yıllardır 60 hertz kullanıormuşum bende diom neden gözlerim kızarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MOD_ -- 13 Şubat 2008; 22:46:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mendoze87

al bi lcd bak keyfine göz sağlıgı için en iisi şimdi imkan felan dicek millette hiç bişey sağlığından önemli deil insanın helede göz çokta pahalı deil zaten lcd ler artık

ben 17''crt den sonra 22'' lcd e geçtim,baş ağrısından duramıyorum
  • yllarça mal gibi 65 hz de kulandım bilinçsizce ve 0.85 derece gözümü bozdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 13 Şubat 2008; 23:27:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Bu parlaklıktan çok yenileme hızı ile ilgili. İnsan gözü 72 hertz den aşağısını algılayabiliyormuş (gelip-giden dalgayı yakalayabiliyormuş). Bu da baş ağrısı ve gözlerin ağrımasına neden oluyormuş. Ben monitörü yüksek çözünürlükte kullanıyordum ve en fazla 60 hertz e çıkabiliyordu. Şimdi mecburen çözünürlüğü düşürdüm 75hertze çıkardım yenilemeyi. Önceden az da olsa titremeyi görebiliyordum, şimdi yok. Ve gerçekten de gözlerimi ağrıtmıyor. Bir de ekstra olarak mutlaka ekran filtresi de kullan.

+1903
  • bende lcd ye geçtim uzun süre kullanınca parlaklık rahatsız ediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orjinalden alıntı: Mendoze87

al bi lcd bak keyfine göz sağlıgı için en iisi şimdi imkan felan dicek millette hiç bişey sağlığından önemli deil insanın helede göz çokta pahalı deil zaten lcd ler artık

ben 17''crt den sonra 22'' lcd e geçtim,baş ağrısından duramıyorum

Birden okadar büyük ekrana geçmek başını döndürmüştür senin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.