arkadaşlar elimdeki eski 120GB seagate ata hard diski laptop a bağlamak için usb çevirici aldım.. kullanım klavuzunda söylendiği gibi önce ide girişi sonra güç kaynağını bağladım en son da usb ye bağladım.. windows arabirimi tanıyor ama hard disk i görmüyor.. disk yönetimindeki ayarlardan aygıtı başlat dediğimde de aygıt hazır değil diyor.. sanki hiç hard disk bağlı değilmiş gibi kısacası.. hard diskimde jumper yok we şu an elimde hiç jumper da yok acaba jumper olmadığından mıdır yoksa çevirici de sorun war :(
jumper şart değil sonuçta jumper master/slave ayarı yapıyor ve boot device olarak kullanılacak ise önem arzediyor.. başka da bir özelliği yok yani.. sizin kabloda problem var gibi..başka kabloyla deneyin imkanınız varsa..
O dönüştürücü harddiskine zarar vermiş olabilir. O yüzden o şekilde bir sorunla karşılaşıyor olabilirsin. Başka kablo imkanın yoksa eğer masaüstü bilgisayarda deneme imkanınız varsa hddyi oraya bağlayıp çalışıp çalışmadığına, biosta görünüp görünmediğine bakabilirsin.
Arkadaşlar bu gerçekten çok kişinin başında olan ciddi bir sorun. Benim de 2.5 inc harici hdd (IDE) usb ile herhangibir pc ye bağlasamda pc hdd yi tanıyor (kullanıma hazır) diyor ve aygıt yön. içinde diskler bölümünde ismi gözüküyor. Yalnız bilgisayarım sekmesinde yok, yönetten diskleri yönet diyorum orada da gözükmüyor. IDE hdd yi söküp laptopumun ana kartına takıyorum içinde kurulu olan xp çalışıyor canavar gibi. kablo sağlam .. dönüştürücü de öyle.. anlamadım gitti... dönüştürücünün sata hdd kısmına sata hdd takıp usb den pc ye bağladığımda sata hdd yi görüyor. Sorun IDE hdd leri harici bellek olarak görmemesi çıldırıcam yaa.