Şimdi Ara

İçine Ettiğimin SaçKıranı Hala Geçmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir ay önce çenemin sol altında 50 kuruş (100 lira da olabilir) büyüklüğünde çıkan saçkıran hala geçmedi.

Sarımsak sürdüm bir iki hafta, badem yağı vs de kullandım.Bir haftadır da doktorun verdiği Nerisona C krem i kullanıyorum.

Saçkıran olan bölgede bazı beyaz kıllar çıktı (yani toplasam 20 yi geçmez sanırım) ama yani orası hala kabak gibi.

Var mı bir fikri olan.

Not:Mesaja hemen "ya ne saçma mesaj bu" diye atlayacak arkadaşlar: Rahatsız oluyorsanız bir sonraki başlığa geçin.Kalabalık bir forum burası.Yer konu dışı.Yaşamış arkadaşlar illa ki vardır... İnşallah anladık

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçkıran Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci

Saçkıran, bağışıklık sisteminin saç köklerine saldırması sonucu oluşan bir hastalıktır. Genellikle kel noktalar veya yamalar şeklinde kendini gösterir. Bu durum stres, genetik faktörler veya otoimmün hastalıklar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Saçkıranın Tedavisi

Saçkıran tedavisi, altta yatan nedene bağlı olarak değişir. Doktorlar genellikle kortikosteroidler, minoksidil veya bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar gibi ilaçlar reçete eder. Bazı durumlarda, saçkıranı tedavi etmek için cerrahi müdahale veya lazer tedavisi kullanılabilir.

İyileşme Süreci

Saçkıran tedavisinin ardından iyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerde saçlar birkaç hafta içinde uzamaya başlarken, bazılarında iyileşme birkaç ay sürebilir. İyileşme sürecini hızlandırmak için doktor tavsiyelerine uymak ve ilaçları düzenli olarak almak önemlidir.

Saçkıranım Geçti

Saçkıran tedavisi başarılı olduktan sonra saçlar tekrar uzamaya başlayacaktır. Yeni saçlar başlangıçta ince ve renksiz olabilir, ancak zamanla normale dönecektir. Saçkıran izleri bazı kişilerde kalıcı olabilir, ancak genellikle zamanla azalır veya tamamen kaybolur.

Sonuç

Saçkıran tedavisi sonrası iyileşme süreci, altta yatan nedene ve kişinin bireysel tepkisine bağlı olarak değişir. Tedaviye uymak ve doktor tavsiyelerine kulak vermek, iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur. Saçkıranı başarıyla tedavi eden birçok kişi, saçlarının yeniden uzadığını ve saçkıran izlerinin azaldığını veya kaybolduğunu bildirmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaş ne vardı şimdi şu başlığa bir cevap yazsanız?

Güzelim top sakalımın, en güzel noktasıydı saçkıran olan yer
  • o nottan sonra kim yazsın :P acele etme arkadaşım..olur zamanla..onu da takma kafaya devamlı stress yaparsan geçeceği varsa da geçmez.sakin ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

o nottan sonra kim yazsın :P acele etme arkadaşım..olur zamanla..onu da takma kafaya devamlı stress yaparsan geçeceği varsa da geçmez.sakin ol

Yok abi o not kesinlikle geçerli ve doğru.

Anasını satayım sanki konu dışında sürekli olarak "Kant'ın mateafizik anlayışı" gibisinden felsefi şeyler tartışılıyormuş gibi bazı arkadaşlar bu tip konulara girip "bu ne yaaaa" yapabiliyor.
  • Saçkıranlı bölgeden sarı sarı kıllar çıkmaya başladıktan sonra zamanla o sarılar siyaha dönmeye başlıyor ama bu da 2 ay sürer, ya da daha fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Intelligent

Saçkıranlı bölgeden sarı sarı kıllar çıkmaya başladıktan sonra zamanla o sarılar siyaha dönmeye başlıyor ama bu da 2 ay sürer, ya da daha fazla.

Abi bende o sarı sarı kıllar az çıktı işte.Zamanla mı artıyor, yani o çıkanlardan başka çıkmıyor mu?

İkincisi doğruysa o sarı kıllar siyaha dönse bile yani çok az olacak
  • excipial hydro diye bir merhem krem var cilt hastalıklarına birebir dene bunu işe yarayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

excipial hydro diye bir merhem krem var cilt hastalıklarına birebir dene bunu işe yarayabilir.

Yok abi onun saçkıran la alakası yok.Bu saçkıran daha çok sıkıntıs stres çok fazla süşünmek vs den oluyor.
  • ahanda aynı sorun bende var ama ensemde çıktı pazartesi günü doktoruma gidiyorum steroid enjekte ediliyomuş oraya bana verdigi ilacı kullanır işe yararsa sanada söylerim allah yardımcın olsun ama birazda sevin sakalda kesersin belli olmaz bnm gibi saçında olsa neyse nerisona c boş bir krem kaşıntım var diyosun tahriş olmuştur onu veriyolar :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

ahanda aynı sorun bende var ama ensemde çıktı pazartesi günü doktoruma gidiyorum steroid enjekte ediliyomuş oraya bana verdigi ilacı kullanır işe yararsa sanada söylerim allah yardımcın olsun ama birazda sevin sakalda kesersin belli olmaz bnm gibi saçında olsa neyse nerisona c boş bir krem kaşıntım var diyosun tahriş olmuştur onu veriyolar :D

Kortizon mu enjekte edecek? Hocam aman diyim,yan etkisi çoktur kortizonsa, dikkat et, doktora da özellikle sor.

Benim ki küçük vaka olduğu için o işlem yapılmadı.

Sarımsak sürdüm en başlarda, çıkan kıllar sarımsak döneminde çıktı genelde.Sarımsak etkili yani.

Sonra doktora gittim "Sarımsak sürme, etkisi yok" falan dedi ama yani kime bahsetsek sarımsağın geçirdiğini söyledi.Kaldı ki bende etkili oldu.Ama tahriş de oldu orası.Doktor da Nerisona C verdi "Bir buçuk ay falan kullan sonra bakarız.Günden güne kıl çıkmasını bekleme, öyle birden olmaz. Ayrıca stres falan varsa ondan mutlaka kurtul,kafayı takma" dedi.Bir iki haftradı Nerisona C Kremi kullandım, tahriş geçti, orasının rengi normale döndü ama yani hala kabak gibi.

Ha bu arada Nerisona C, topikal kortikostreoid.İnternetten de baktım yani saçkıran için, küçük vakalarda bilhassa, bu imi tedavi yöntemi.

• iğne ile kortizon etkili çıkarıyor ama kısa süre sonra yine aynı yer dökülebiliyor ben yan etkisi çok olan tablet şeklinde almıştım 1 ay da çıkardı ama hapı kesince yine döküldü tabi yan etkilerde cabası yalnız iğne ile pek yan etki olmuyor sana verilen nerisona nasıl bir ilaç şimdiye kadar faydası oldu mu ben psoraks krem de sürmüştüm saça fayda olmuştu o zaman ama sakal pek bişey yaramadı
  • 15-16 yaşlarımda 2 kez saç kıran olmuştum saçımın tam ortasından farklı zamanlarda. önce herkesin bildiği yöntem sarımsak falan sürdüm geçmeyince eski bir berber vardı babamın gittiği benimde 14-15 yaşlarına kadar saçımı kestirdiğim.berber üstad ama sahiden eski adam 40-50 yıllık
    saçkıranlı bölgeye bir ilaç sürdü kendi hazırladığı karışımı gizli 10 gün içinde 3 kez sürdü ve 10-15 gün içinde önce sarı tüyler ve ardından eski saçım yerine geldi aynı sıklıkta.1-2 yıl sonra tekrar başka yer olmuştu aynı sürecin ardından saçlarıma kavuşmuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.