Şimdi Ara

Ödeme iste yöntemi dolandırıcılığı DİKKAT !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sarı siteye bugün aracımı satmak için ilan açtım 1.3milyon TL’ye koydum. Birisi aradı Fethiye’de yaşağıdını genel cerrah olduğunu aracı eşine alacağını söyledi ve 1.28milyon tl ye anlaştık buraya kadar herşey normal.30bin tl kapora atmak için İban istedi bu işlemi güvenli satış ile yapacağını banka mobil uygulamasına bildirim geleceğini ve ben kabul edince para hesabıma geçeceğini ancak araç satışı gerçekleşene kadar blokede olacağını söyledi ve whatsapptan aradı parayı yolladım onayla dedi. Ben bildirime bakınca aslında bana para yollamadığını benden para istediğini gördüm alıcı kısmında senin İban yazıyor hayırdır dedim ben arabayı alıyorum ya senden ondan öyle yazması normal dedi,kabul etsem 30bin tl adamın hesabına geçecekti. Ben dolandırmaya çalıştığını anlayınca hemen telefonu kapattı ve numaramı engelledi. Aman dikkat bu yeni dolandırma yöntemi sanırım hiç bir yerde görmemiştim böyle bir şey.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bankanın mobil uygulamasından ödeme iste özelliğini kapatabiliyorsunuz

Aynen kapattım ödeme iste özelliği herkeste şuan açık sanırım default olarak açık herkese,manuel olarak herkesin kapatması lazım bankalar bu sistemi herkese kapalı yapıp isteyenlerin açması gerekiyordu ancak sanki dolandırıcılara kapı açıyormuş gibi herkese açmış saçmalık ötesi. Bu dolandırıcı sistemi yaygın değil ancak bi sürü türevleri var dolandırıcılar emeklilere özel arayıp size özel faizsiz kredi veriyoruz ancak hesabınızda para giriş çıkışı az olduğu için kampanya size şuan tanımlanmıyor, hesabınıza banka olarak para yollucaz onaylıcanız sonra faizsiz kampanya size tanımlanacak diyerek ödeme isteği ile insanları dolandırıyorlar kesinlikle bu ödeme iste özelliği herkese kapalı olmalı.

Bu yöntemi daha önce duymuştum. İkidir denk geliyorum.

Benim merak ettiğim şu:

Diyelim ki dikkatli bakmadık ve onayladık. Paranın gönderileceği hesap yani bizim hesapta para yok, bu durumda para nasıl gönderiliyor? Kredi kartından falan mı çekiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Ek hesap varsa istenilen para kadar limiti de varsa ek hesaptan çekiyor parayı hesapta para eksiye düşüyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.