Şimdi Ara

İce Tea'nin Zararı Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
61.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en sevdiğim içecek..yazın sıcakta çok iyi gidiyor..acaba bunun da kola gibi zararlı yönleri var mı?

Ice Tea'nin Zararları Var mı?

Ice tea, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tercih edilmektedir. Ancak "ice tea zararlı mı" sorusu, bu içeceği tüketenlerin aklında sıkça yer almaktadır.

Ice tea'nin bazı potansiyel zararları şunlardır:

Şeker İçeriği: Hazır ice tea'ler genellikle yüksek miktarda şeker içerir. Aşırı şeker tüketimi, diş çürümeleri, kilo alımı ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yapay Tatlandırıcılar: Bazı ice tea'ler, şeker yerine yapay tatlandırıcılar içerir. Sükrapoz gibi yapay tatlandırıcıların uzun vadeli sağlık etkileri hala araştırılmaktadır.

Kafein: Ice tea, kafein içerir. Aşırı kafein tüketimi, uyku sorunları, anksiyete ve bağımlılığa yol açabilir.

Diğer Endişeler: Fuse tea, Lipton ice tea gibi bazı hazır ice tea'ler, doğal meyve suları ve çay özleri yerine yapay aromalar ve renklendiriciler içerebilir. Bu katkı maddeleri, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara veya diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Ancak bazı çalışmalar, şekersiz ice tea'nin ölçülü tüketiminin bazı sağlık yararları sağlayabileceğini göstermiştir. Örneğin, şekersiz ice tea antioksidanlar içerebilir ve böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, ice tea'nin bazı potansiyel zararları olsa da, ölçülü tüketim genellikle güvenlidir. Şekersiz ice tea tercih ederek ve aşırı kafein tüketiminden kaçınarak, bu içeceğin potansiyel risklerini azaltabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • içinde bissürü katkı maddesi var zararıda vardır heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrisBy_35 -- 24 Eylül 2009; 20:55:33 >

Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir
  • Bende kolayı bıraktım artık ice tea iciyorum,icinde asit yok ama tatlandırıcı ve şeker var ,baska zararı warmı bilmiyorum.

sadece aırı tüketiminde hafif kalp çarpıntısı :) böyle içiniz bişekil olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kola kadar zarari yoktur, ama asirisi zarardir, cunku cok seker var..
  • Osman Havalanmaz bidaha

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: confidence35

içinde bissürü katkı maddesi var zararıda vardır heralde

hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu içermiyor. zaten kocaman yazılmıştır içindekilerin üstüne bakarsanız. katkı maddesi dediğiniz şey c vitamini falan. kısaca hiçbişey yok içinde ayran kadar sağlıklı. güvenle için. bana kolayı bıraktırdı. kafein bağımlısıyım ice tea deki kafein bana yetti.
    Only beasts are above deceit.
  • Üzerinde katkı maddesi içermediği yazıyor. Çok zararlı değil ancak şeker içerdiği için çok tüketildiğinde zararlı olabilir. Yine de kolayla karşılaştırıldığında çok daha sağlıklı.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)
  • Gunluk 1.5 litre iciyorum zararini gormedim daha.
  • Günde 1 lt kola içiyordum zararlı olduğunu düşünerek bıraktım artık icetea ya da nestea içiyorum. Zararsızdır demiyorum sonuçta meyve sularının bile fazla tüketimi kısırlığa neden oluyor ama en azından koladan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 13 Ekim 2009; 18:03:25 >
  • Arkadaşlar, bari alıyorsunuz; Lipton Ice Tea yerine beğendiğiniz Türk malı olan ürünlerden alın... Bu Lipton'un yaptığı resmen kahpelik. Karadeniz'den aldığı çayları İngiltere'de işleyip tekrar Türkiye'ye geri yolluyor. Bu yazdığım komik gelebilir ama bu doğru... Lütfen Lipton içmemeye özen gösterelim, sonuçta çay Türkiye'de yetişiyor.

Orijinalden alıntı: Emmmreee

Arkadaşlar, bari alıyorsunuz; Lipton Ice Tea yerine beğendiğiniz Türk malı olan ürünlerden alın... Bu Lipton'un yaptığı resmen kahpelik. Karadeniz'den aldığı çayları İngiltere'de işleyip tekrar Türkiye'ye geri yolluyor. Bu yazdığım komik gelebilir ama bu doğru... Lütfen Lipton içmemeye özen gösterelim, sonuçta çay Türkiye'de yetişiyor.

Yapabilecek kadar gücün varsa sattırma. Lipton'un aldığı tüm çayları al sen işle senin markanı alalım.

Orijinalden alıntı: MA Lin

quote:

Orijinalden alıntı: Emmmreee

Arkadaşlar, bari alıyorsunuz; Lipton Ice Tea yerine beğendiğiniz Türk malı olan ürünlerden alın... Bu Lipton'un yaptığı resmen kahpelik. Karadeniz'den aldığı çayları İngiltere'de işleyip tekrar Türkiye'ye geri yolluyor. Bu yazdığım komik gelebilir ama bu doğru... Lütfen Lipton içmemeye özen gösterelim, sonuçta çay Türkiye'de yetişiyor.

Yapabilecek kadar gücün varsa sattırma. Lipton'un aldığı tüm çayları al sen işle senin markanı alalım.

Benim bir markam yok, soğuk çay içmiyorum.

• vişnesuyu forever,günde en az 1 litre içiyorum,kolayı bıraktırdı bana.
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.