Şimdi Ara

İç Ünite Fan Hızı Yeterli Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
13.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba İç Ünitenin fan hızı eskisi gibi değil . temizlemek için çalışırken spreyle su sıktım. ondan sonra böyle düşük hızlarda çalışmaya başladı sebebi nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İç Ünite Fan Hızı Yeterli Değil: Nedenleri ve Çözümleri

Klima iç ünite fanının yavaş dönmesi veya yeterince üflememesi, iç mekan konforunu olumsuz etkileyerek sıcak ve havasız bir ortam yaratabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır ve aşağıdaki adımları izleyerek bunu çözebilirsiniz:

• Kirli Filtreleri Kontrol Edin: Tıkanmış veya kirli filtreler, hava akışını engelleyerek fanın yavaşlamasına neden olabilir. Klima filtrelerini düzenli olarak temizleyin veya değiştirin.
    • Buzlanma Oluşumunu Kontrol Edin: İç ünite içerisinde buzlanma oluşması da hava akışını kısıtlayabilir. Bu sorunu çözmek için klimayı kapatın ve buzun erimesini bekleyin.
    • Havalandırma Kanallarını Kontrol Edin: Havalandırma kanallarındaki tıkanıklıklar veya engeller, iç üniteye ulaşan hava miktarını azaltabilir. Kanalları temizleyerek veya temizlettiğinizden emin olun.
    • Fan Motorunu Kontrol Edin: Fan motoru arızalıysa, iç ünite fanı yavaş dönebilir veya hiç çalışmayabilir. Bir teknisyene danışarak fan motorunu kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Elektrik Bağlantılarını Kontrol Edin: Gevşek veya hasarlı elektrik bağlantıları, fanın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Tüm elektrik bağlantılarının sıkı ve hasarsız olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımların tamamını uyguladıktan sonra iç ünite fanınız hala yavaş dönüyor veya yeterince üflemiyorsa, profesyonel bir klima teknisyeninden yardım almanız önerilir. Klima sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak, iç mekan konforunu artıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sebebi
    1, burclara su kacmıs yagsız kalmıs olabılır
    2, en kötü ihtimal fan motoru sargılarına yada pcb karta su kacmıs olabılır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin_inan

sebebi
    1, burclara su kacmıs yagsız kalmıs olabılır
    2, en kötü ihtimal fan motoru sargılarına yada pcb karta su kacmıs olabılır...
    Bence 2. seçenek , Sargılarda sorun olunca Motor pek devirli dönmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

2 olması tabiiki daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Antika. -- 27 Ağustos 2012; 20:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

quote:

2 olması tabiiki daha iyi.

Alıntıları Göster
    karta uzak yerlere su sıktım . karta gelmiş olamaz. su basıncından dolayı fanı bi yavaşlattı ondan sonra sıkmadım . ayrıca flapı tamamen kaldırıp hava çıkısını

kapatınca fan hızı yukselıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

karta uzak yerlere su sıktım . karta gelmiş olamaz. su basıncından dolayı fanı bi yavaşlattı ondan sonra sıkmadım . ayrıca flapı tamamen kaldırıp hava çıkısını

Alıntıları Göster
    sana artık klima alma zamanı geldi kardeş at onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Antika. -- 27 Ağustos 2012; 20:52:00 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Flapı kapatınca ses arttığı içinmi acaba size hızlanıyormuş gibi geliyor ki?
  • quote:

Flapı kapatınca ses arttığı içinmi acaba size hızlanıyormuş gibi geliyor ki?

Alıntıları Göster
    @.Antika.

Pahalı Hocam ya :(( bi süre idare etsin bakalım.

@x-calibur

hava gerçekten artıyor hocam. düşük fan hızına alıp kapatıyorum sonra hemen açıyorum fan hızının değiştiğini anlıyorum
  • quote:

@.Antika.

Pahalı Hocam ya :(( bi süre idare etsin bakalım.

@x-calibur

hava gerçekten artıyor hocam. düşük fan hızına alıp kapatıyorum sonra hemen açıyorum fan hızının değiştiğini anlıyorum

Alıntıları Göster
    İçerde biriken hava basınç yapıp fana yavaşlatmış olabilir yada ters hava akımı yapıpta yavaşlatmış olamazmı? Siz flapları açınca ortam rahatlayıp fan hızı biraz daha artmış olabilir.Fanı çeviren motorun kömür kısmına değen parça bakır levhalarda aralarda sudan kaynaklı oksitlenme yada iletkenlik tarzı birşey olabilir. İnşallah sargılarda değildirde bu kısımlardadır. İnce zımpara tarzı şeylerle zımparalayınca geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 27 Ağustos 2012; 21:31:45 >

• quote:

İçerde biriken hava basınç yapıp fana yavaşlatmış olabilir yada ters hava akımı yapıpta yavaşlatmış olamazmı? Siz flapları açınca ortam rahatlayıp fan hızı biraz daha artmış olabilir.Fanı çeviren motorun kömür kısmına değen parça bakır levhalarda aralarda sudan kaynaklı oksitlenme yada iletkenlik tarzı birşey olabilir. İnşallah sargılarda değildirde bu kısımlardadır. İnce zımpara tarzı şeylerle zımparalayınca geçebilir.

şimdi çalıştırdım , klimaya dokununca anlaşılan titreşim , ve ses var hocam..
  • quote:

quote:

şimdi çalıştırdım , klimaya dokununca anlaşılan titreşim , ve ses var hocam..

Alıntıları Göster
    Öncelikle Klimaların fan motoruna kolay kolay su kaçmaz.Zaten kaçsaydı az çalışır çok çalışır olmazdı.Direk giderdi.Ayrıca bu fanlar kömürlü motorlar değildir.

Şimdi gelelim senen fana,titreşim varsa kesin bir iki kanat kırıldı,balans yapıyor.Senin cihazı dağıtmak şart mu. gibi. Şimdi eline bir fener al,yad cep tel. ışığını aç.Klimayı kapat,ama kesinlikle kapat
    Işığı fana doğru tut falabı kırmadan usulca aç.Bak bakalım kırık kanat varmı.Elinle de bir taraftan fanı çevir kontrol ek.Kırık varsa vay haline 80-150 TL arasını ayır.

Bu arad klimanın markası ne...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Öncelikle Klimaların fan motoruna kolay kolay su kaçmaz.Zaten kaçsaydı az çalışır çok çalışır olmazdı.Direk giderdi.Ayrıca bu fanlar kömürlü motorlar değildir.

Şimdi gelelim senen fana,titreşim varsa kesin bir iki kanat kırıldı,balans yapıyor.Senin cihazı dağıtmak şart mu. gibi. Şimdi eline bir fener al,yad cep tel. ışığını aç.Klimayı kapat,ama kesinlikle kapat
    Işığı fana doğru tut falabı kırmadan usulca aç.Bak bakalım kırık kanat varmı.Elinle de bir taraftan fanı çevir kontrol ek.Kırık varsa vay haline 80-150 TL arasını ayır.

fanda sorun yok hocam. flap ı da bırakın açmayı yerinden bile çıkarmıştım :) fan sorunsuz... kırık yok.

lg beko

• quote:

quote:

fanda sorun yok hocam. flap ı da bırakın açmayı yerinden bile çıkarmıştım :) fan sorunsuz... kırık yok.

lg beko

Alıntıları Göster
    O zaman daha önceden de titreşim varmıştır.Yani balanslı dönüyor.Fan kondasatörünü değiştir.3 ile 5 mf arasında bir şeydir.

• quote:

O zaman daha önceden de titreşim varmıştır.Yani balanslı dönüyor.Fan kondasatörünü değiştir.3 ile 5 mf arasında bir şeydir.

kondansatör nerede hocam ? iç ünitenin ? balans için ne yapabilirim. servis yapsa 120 tl mi der ?
  • quote:

quote:

kondansatör nerede hocam ? iç ünitenin ? balans için ne yapabilirim. servis yapsa 120 tl mi der ?

Alıntıları Göster
    burclara su kacmıs yagsız kalmıs olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Right_Click

o nerededir hocam :) iç ünitede pek bilgim yok ta.. balans da var anlaşılan bir de..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Right_Click

o nerededir hocam :) iç ünitede pek bilgim yok ta.. balans da var anlaşılan bir de..

Alıntıları Göster
    bende bu konuların yabancısıyım Sadece bunu cözum önerisi oldugnu biliyorum bir arkadaş sölemişti

• quote:

Orijinalden alıntı: The Originals

bende bu konuların yabancısıyım Sadece bunu cözum önerisi oldugnu biliyorum bir arkadaş sölemişti

Alıntıları Göster
    Kısacası Bir Bilgisayarcıya Götür

• quote:

Orijinalden alıntı: The Originals

Kısacası Bir Bilgisayarcıya Götür

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.