Şimdi Ara

İÇ DİKİZ AYNASI ARKAYI NEDEN HİÇ BİR ZAMAN SİMETRİ GÖSTERMEZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle benim gibi simetri takıntısı olanlar çok iyi bilirler o aynaya biri ufacık dokunsun ve ayarı bozulsun kafayı yeriz terler boşalır üstümüzden haksızda sayılmayız çünkü lanet ayna nasıl tasarlanmışsa arkayı olduğu gibi (arkadan kastım arka koltuk kafalıkları) simetri göstermez ya sağ arka koltuk kafalığı yada sol arka koltuk kafalığı aynada aynı çizgi üzerinde değildir biri birinden üstte yada alttadır ve ayna yamuk gösterir arkayı

Ne var hafızalı koltuk şu bu yapacaklarına hafızalı ayna yapsalarda biz simetri takıntısı olanlar aynanın ayarı bozuldumu tek tuşla eski haline getirsekte 1 günümüzü aynayı ayarlamaya çalışmakla geçirmesek

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: senersongur

Ayna arkaya doğru açılı durduğundan perspektiften dolayı arkayı düz göstermez.

Perspektiften ziyade ben ışığın "güneşin" vuruş açısından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum örneğin kuzeye doğru aracı sürerken ayna simetri gösterir ancak yönünüzü batıya çevirdiğinizde nedense o simetri gösteren ayna yamuk gösterir yani arka koltuk kafalıklarından biri daha üstte veya altta olur
  • Aynaya tam ortadan bakarsanız, kısaca arabanın konsülüne oturur, bir ayağınızı sürücü çukuruna, bir ayağınızı yolcu çukuruna uzatırsanız o zaman simetrik görürsünüz. Siz aynanın solunda surduğunuz için, aynanın sağ ucu gözünüze daha uzakken, sol ucu gözünüze daha yakın. Bu da aynanın yansıttığı görüntüde minik miktarda kaymaya sebep oluyor.

Bunu engellemek için dikiz aynalarında odağı kayık ayna kullanımı mümkün; ama hem çift odaklı ayna kullan (gece-gündüz ayarı), hem odağı sağa olan uzaklığı telafi edecek şekilde kur, hem de sağdan direksiyonlu arabalar için, aynısının tersini yap. Bir sürü iş. Üstelik ortalama bir boyu baz alarak bu işlemi yapacaksınız. Uzun boylu-kısa boylu, yüksekte oturan-alçakta oturan da bir miktar fark edecek.

Bence çok önemsiz bir detay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Aynaya tam ortadan bakarsanız, kısaca arabanın konsülüne oturur, bir ayağınızı sürücü çukuruna, bir ayağınızı yolcu çukuruna uzatırsanız o zaman simetrik görürsünüz. Siz aynanın solunda surduğunuz için, aynanın sağ ucu gözünüze daha uzakken, sol ucu gözünüze daha yakın. Bu da aynanın yansıttığı görüntüde minik miktarda kaymaya sebep oluyor.

Bunu engellemek için dikiz aynalarında odağı kayık ayna kullanımı mümkün; ama hem çift odaklı ayna kullan (gece-gündüz ayarı), hem odağı sağa olan uzaklığı telafi edecek şekilde kur, hem de sağdan direksiyonlu arabalar için, aynısının tersini yap. Bir sürü iş. Üstelik ortalama bir boyu baz alarak bu işlemi yapacaksınız. Uzun boylu-kısa boylu, yüksekte oturan-alçakta oturan da bir miktar fark edecek.

Öyle deme çok önemli bir detay sağ sol ve iç dikiz aynaları simetri olacak baktığım zaman hepsini eşit görmeliyim

Bu arada boyum 1.90 üzeri kilom 94-95 arası hafif öne kaykılarak "bel boşta kalacak şekilde , rahatına düşkün olarak" kullanıyorum aracı , araba 2012 opel corsa enjoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 18 Mart 2015; 16:05:39 >

• Çukur ayna. Tümsek ayna. Fizik konusu.

Edit: Daha geneliyle optik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göttingenli Ethem -- 18 Mart 2015; 16:08:01 >

Selamlar

Orijinalden alıntı: kassablanka

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Aynaya tam ortadan bakarsanız, kısaca arabanın konsülüne oturur, bir ayağınızı sürücü çukuruna, bir ayağınızı yolcu çukuruna uzatırsanız o zaman simetrik görürsünüz. Siz aynanın solunda surduğunuz için, aynanın sağ ucu gözünüze daha uzakken, sol ucu gözünüze daha yakın. Bu da aynanın yansıttığı görüntüde minik miktarda kaymaya sebep oluyor.

Öyle deme çok önemli bir detay sağ sol ve iç dikiz aynaları simetri olacak baktığım zaman hepsini eşit görmeliyim

Bu arada boyum 1.90 üzeri kilom 94-95 arası hafif öne kaykılarak "bel boşta kalacak şekilde , rahatına düşkün olarak" kullanıyorum aracı , araba 2012 opel corsa enjoy

Optik mühendisi bir arkadaşınız ile, bayağı uğraşarak, odağı sağa doğru kayık, çift odaklı dikiz aynası camı yapmanız gerekir. Bu sefer de aynadan gördükleriniz biraz balıkgözü olabilir.

Bir diğer seçenek, dolmuşçuların kullandığı, aşırı geniş açılı, balıkgözü ayna camı takacaksınız. Görüntü o kadar geniş açı olacak ki, simetri bozukluğunu gözünüz göremeyecek. Bu sefer de aynadan gördüğünüz görüntünün tamamı deforme olmuş olacak. Balık gözü neticede. Herşey yuvarlak yuvarlak olacak.

• Vay arkadaş. Millet nelere kafayı takıyor. Birazdan arabamı benzin döküp yakacağım.

Orijinalden alıntı: kassablanka

Özellikle benim gibi simetri takıntısı olanlar çok iyi bilirler o aynaya biri ufacık dokunsun ve ayarı bozulsun kafayı yeriz terler boşalır üstümüzden haksızda sayılmayız çünkü lanet ayna nasıl tasarlanmışsa arkayı olduğu gibi (arkadan kastım arka koltuk kafalıkları) simetri göstermez ya sağ arka koltuk kafalığı yada sol arka koltuk kafalığı aynada aynı çizgi üzerinde değildir biri birinden üstte yada alttadır ve ayna yamuk gösterir arkayı

Ne var hafızalı koltuk şu bu yapacaklarına hafızalı ayna yapsalarda biz simetri takıntısı olanlar aynanın ayarı bozuldumu tek tuşla eski haline getirsekte 1 günümüzü aynayı ayarlamaya çalışmakla geçirmesek

Siz de kafalıkları ona göre alçaklı yüksekli ayarlayın.

• Bendede simetri takıntısı var o kadar eşyaya dikkat ederim ama aynaya dikkat etmedim herlade hiç kimsenin dokunmaya meraklı olmadığı içindir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam naptınız ? Takmayın böyle şeyleri..
  • Ceyrek asırdır araba sürüyorum aynanın bu şekilde olduğunu ilk kez sizden öğrendim. Ayna bozulunca eski haline getirmem 10 saniye suruyor. Ya bende bi sorun var yada sizde.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Bu ne şimdi? Konuya bak :)

**Hyundai i20 1.2 Style+Pan**
  • @kassablanka

Simetri delisi bir insanın otomobil kullanması baştan hata zaten.

Sahibinden Formula-1 arabası lazım size.

Ortada oturmanız lazım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.