Şimdi Ara

i7 7700k mı ryzen 1700 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam. Yakın bir zamana kadar yine laptop alırım geçerim kafasında olduğum yeni bilgisayar muhabbetinde bir anda desktop kurmaya karar verdim. Fakat amd'nin yeni atağının sonuçlarını beklemeli miyim? Şu ana kadar benim gördüğüm ryzen serileri çok çekirdek sayesinde workstation olarak oldukça başarılılar fakat oyun söz konusu olunca tek çekirdek hızındaki absürd farklılıktan dolayı fps olarak bayağı düşükler. Ama işin içinde aldığım duyumlara vs göre optimizasyon sorunları var. Yeni gelecek bios güncellemeleri ile ciddi performans artışı tespit edilmiş.

Aklımdaki soru işareti şu, yarın öbür gün oyunlar çok çekirdekli işlemcilerden daha çok faydalanacak yapılara geçerse i7 7700k'nın geriye düşme ihtimali nedir?

Ürünleri amazon.dan almayı düşünüyordum fakat yakın zamanda gelen Asus iade kampanyası ile Asus TUF Mark 1 ve i7 7700 k almayı kafaya koydum. Yorumlara açığım.

Ayrıca en uygun i7 7700k ve Asus TUF Mark 1 fiyatı tr'de nereden alabilirim? Gördüğünüz en düşük fiyat neydi?

• Aga şöyle söylim şuan piyasa da bulunan oyunlara optimizasyon bekleme o konuda 7700k önde ve önde olmaya devam edicek.

Şimdi gelecek açısından şöyle diyim ryzen her geçen gün daha ileri gidicek fakat çoklu çekirdek performansına ileride ihtiyaç duymayacaksan 7700k en mantıklı tercih olur eskimesine imkan yok bugün 5 yıl önce çıkan i7 2700k bile oyunlar da ryzen ile kapışıyor o yüzden dert etme

Satın alma konusunda ise amazonla falan uğraşma işlemcinin fiyatı 350 dolar amazon da

itopya da 344 dolar + kdv

https://www.itopya.com/Intel-Core-i7-7700K-Soket-1151-42GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700K/

• quote:

Orijinalden alıntı: fsixper

Aga şöyle söylim şuan piyasa da bulunan oyunlara optimizasyon bekleme o konuda 7700k önde ve önde olmaya devam edicek.

Şimdi gelecek açısından şöyle diyim ryzen her geçen gün daha ileri gidicek fakat çoklu çekirdek performansına ileride ihtiyaç duymayacaksan 7700k en mantıklı tercih olur eskimesine imkan yok bugün 5 yıl önce çıkan i7 2700k bile oyunlar da ryzen ile kapışıyor o yüzden dert etme

Satın alma konusunda ise amazonla falan uğraşma işlemcinin fiyatı 350 dolar amazon da

itopya da 344 dolar + kdv

https://www.itopya.com/Intel-Core-i7-7700K-Soket-1151-42GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700K/

Peki mevcut durumda ryzen'e herhangi bir fiyat indirimi ile cevap verir mi intel? Fiyatlarda indirim olacaksa bekleyebilirim.

• İntel fanboy detected....
    Eğer sırf oyun oynarım dersen, şu gün için 7700k seni her şekilde bir iki sene belki daha fazla götürür. Ama unutma, yavaş yavaş oyun firmaları ryzen konusunda destek vereceklerini, ve gerekli optimizasyonları yapacaklarını açıklamaya başladılar. Şu an oyunların hepsi var olan bir mimariye göre ayarlanıyor. Eğer sırf oyun dersen İntel'in 6950x'i 7700k'dan daha kötü değil mi? Ki arada 5 kat fiyat farkı var. İntelin şu an ki işlemcileri, bir kaç senelik çalışmanın neticesinde oluştu. Her seferinde biraz daha hızlandırıp millete sundular. Ryzen ise yepyeni bir mimari.. Var olan bir mimariyi güncelleyip insanlara sunmadılar.
  • Evet tam da bu yüzden amazonda ryzen temelli sistemim hazır, yeni vega ekran kartı ile sistemi tamamlayıp freesync ile parasına göre çok daha ciddi bir oluşum çıkarmayı planlıyordum ki kampanyayı gördüm. Akllım karıştı.

7700k 2 senede hiç olmaz ama ryzen acaba geleceğin favorisi olur mu bu benim en büyük merağım.
  • 1700;}

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

İntel fanboy detected....
    Eğer sırf oyun oynarım dersen, şu gün için 7700k seni her şekilde bir iki sene belki daha fazla götürür. Ama unutma, yavaş yavaş oyun firmaları ryzen konusunda destek vereceklerini, ve gerekli optimizasyonları yapacaklarını açıklamaya başladılar. Şu an oyunların hepsi var olan bir mimariye göre ayarlanıyor. Eğer sırf oyun dersen İntel'in 6950x'i 7700k'dan daha kötü değil mi? Ki arada 5 kat fiyat farkı var. İntelin şu an ki işlemcileri, bir kaç senelik çalışmanın neticesinde oluştu. Her seferinde biraz daha hızlandırıp millete sundular. Ryzen ise yepyeni bir mimari.. Var olan bir mimariyi güncelleyip insanlara sunmadılar.

2500K 3570K dönemlerinde de optimizasyon laflarını duyduk merak etme FX6300 ekmek gibi tavsiye edildi.
    Sonuç: FX 6300 sürünüyor, FX8350 sürünüyor... 2500K ve 3570K'lar hala iş görüyor.

Şimdi de 7700K sadece iki sene götürürmüş(!)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunların çok çekirdek olmasını bekliyoruz fakat i7 7700k da sonuçda tek çekirdek değilki. Ortaya çıkan fark tamamen mimariyle alakalı bir durum , yani gtx 1080ti gibi güçlü bir kartla yapılan testlerle fark daha da açılıyor. İşlemcinin potansiyeli bu kadar , çekirdek sayısi vs bunlara takılmayın. Gelecek de geçecek bunlar hikaye , yeni çıkacak daha güçlü ekran kartlarında artık darboğaz yaşanacak, ryzen olumlu yönü amd sözünü tutarsa 2020e kadar soket değiştirmeyecek olmasıdır. Bunun dışında şuanki ryzenlardan büyük beklentiye girmemek lazım , işlemcinin potansiyeli gücü bu kadar.

• IG I kullanıcısına yanıt
    Sözlerimi neren ile okudun merak ediyorum doğrusu. Bir iki sene, belki daha fazla götürür dedim. Ve sende şunu kabul et, ryzen yeni bir mimari, intel ise var olan mükemmel saat hızlarını daha da artırıp insanların önüne koyuyor. Buradan intel kötü ryzen daha iyi sonucuna mı vardın acaba sen? Günümüz oyunları tek çekirdeğe yükleniyor, onun için şu an 7700k şu an en iyisi kimse inkar edemez. Daha bir kaç sene öncesine kadar 32 nm diye konuşuyorduk, bugün 7 nm ye düşüyor üretim süreçleri. konuyu fazla da dağıtmak istemiyorum. Amd'nin dersine bu sefer biraz daha iyi çalıştığını kabul et. Ve sanırım sende piyasanın tek el olmasını, İntel'in de ''şeyim hıyar ister ye ister yeme'' sözünü benimseyenlerdensin.
  • Gerginliğe gerek yok. Bahsi geçen ürünlerden bir şey kazanan yok ticari olarak. Şirket sahibi de değiliz. Bizler kullanıcıyız ve isteriz ki istediğimiz performansı veren en ucuz olabildiğince kaliteli ürünü kullanalım.

7700k kesinlikle güzel bi işlemci. Ama ryzen soru işaretleri geleceğe dair alınması gereken bir risk mi bilemiyorum. Totalde 1700 kullanımı 7700k'dan ne kadar eksik olabilir diyorum. Sadece oyun amacı ile kullanacağım. Mobil 3. Nesil bir i7nin dahi çatır çatır ihtiyacı karşıladığı bi dönemde temizinden bi 3 sene kesintisiz 7700k da sorun yaşamam. Fakat ryzen cezbediyor. İkilemdeyim. Amd erken düzenlemeler yapsın tüm sistemi amd dizeyim. Çünkü en sevmediğim şey tekelcilik.

• 7700k tek cekirdek performansi konusunda daha iyi. Oyunlar icin de yeterince cekirdegi var.
    Fakat:
    7700k icin sicaklik problemi soylentisi var. O sebeple guvenemiyorum. ( Daha dogrusu thermal spiking :https://communities.intel.com/thread/110728 , https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/5mk7b7/i7_7700k_temperature_spiking/ ... gibi )
    Ayrica Intel'in zirt pirt soket degistirmesi cok sacma. Ben islemci upgrade edecegim zaman anakart degistirmek zorunda miyim arkadas, siz nasil bir seysiniz oyle ?

Ryzen AM4 soketini kullaniyor ve uzunca bir sure de bunu kullanacak gibi duruyor. ( Eger onlar da Intel gibi cirkeflik yapmazlarsa )
    Ayrica Ryzen'in tek cekirdek performansi gayet basarili, 7700k 'dan bir tik asagida.

Sadece oyun oynasaydim muhtemelen yine Intel alirdim ama bugun toplasam Ryzen alirim, 3-4 sene sonra da yeni islemci alip yoluma bakarim diye dusunuyorum.

Bir de sunu belirteyim, insanlar her zaman " X oldugu zaman Y cok iyi olacak " edebiyati yaparlar. Bunlara kulak asmayin. Teknoloji surekli eskiyen bir seydir, zaman gectikce degerlenen bir ekran karti, islemci vs olamaz. Yazilim destegi gelince %10 performans alirsin belki ama, o surede %10 daha guclu ekran karti / islemci isteyen oyunlar da gelistirilmeye devam ederler.

Kaynak:

Tek cekirdek performansi : https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html
    AM4 soket omru: http://www.pcworld.com/article/3155129/components-processors/amd-says-its-zen-cpu-architecture-is-expected-to-last-four-years.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• IG I kullanıcısına yanıt
    Fx 8350 canavar gibi bilgin 0

• Ya adam bana hala fanboy diyo ulan 1000 tane ryzen alacak gücüm var gelmiş burda bana marka laga lugası yapıyor kardeşim bugün premium gaming tayfasında yer almak istiyorsan ryzen senin için çok iyi olmaz neden premium diyince aklıma 144 hz geliyorda ondan bak bakayım internetten ryzen gtx 1080 ile nasıl performans vermiş gpu kullanımı defalarca kes yüzde 50-60 lara düşüyor neden çünki oyunlar optimize değil.

Fakat bu işi ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama aha optimize ettim oldu bittilik bir şey değil bu şuan da intelin pazar payı yüzde 80 civarında buda şu anlama gelir oyuncuların nerdeyse yarısının elinde 2 veya 4 çekirdekli işlemciler var en iyi işlemcinin bile 8 tane işlem birimi var(i7)

Peki şimdi kafanı kullan oyunlar elbet bir çoklu çekirdek kullanımına geçecek fakat şunu bil bu öyle kısa bir sürede olmayacak 2 yılda hiç olmayacak.

O yüzden pure oyun deneyemi istiyorsan 7700k al ve geç şuan bayrak core i7 ler de bu bir gerçek kabullenmek istemesenizde

• dostum şuan bende senin gibi ikilemdeyim. bu zamana kadar 3-4 kere sistem topladım hep bütçenin düşüklüğünden amd tercihim oldu. biraz farklı marka denemek istediğimden sanırım benim tercihim intel olacak bu arada benim güvenilir ve en ucuz bulduğum yer inventus bahsettiğin anakartla birlikte 2600 tl gibi bir fiyat çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross1963 -- 18 Mayıs 2017; 4:20:57 >
  • amdye güvenilmez. amd ucuz işidir rendercı işidir.

normal pc kullanıcısıysan ve oyun odaklı sistem toplayacaksan ben intel almanı şiddetle öneririm bir amd fx serisi kullanıcısı olarak. çok çektim keşke zamanında intel aslaymışım...
  • Söylemiştim, tekrar edeyim. Pür oyun amacı ile kullanacağım. Anlık sıcaklık yükselmeleri can sıkıcı ama büyük bir problem gibi durmuyor. O sebeple 7700e daha yatkınım. Önümüzdeki günlerde aman aman bi değişim olmazsa ryzeni aynı paraya almak mantıklı olmayacak.

Ekran kartı konusunda Vegayi bekliyorum çünkü bana 1080 parasına aynı performansı verse bile freesyncli monitör daha uygun olduğu için tercih edebilirim diyorum. Benzer şekilde ryzen'a baktığımda kafamda soru işaretleri oluyor. Kesin bir geleceğe yatırım değil ki, intel pazarın ciddi oranına sahip, oyunların hemen öyle onu bırakıp çok çekirdek tabanlı sistemlere ihtiyaç duyacağını düşünmek en çok kendi işine gelmez.

Kendimi ryzen konusunda zorlasam da aynı parayı verip aynı performansı alamazsam canım sıkılacak.

Yalnız burada mı okudum bilmiyorum. Yakında intel ile ekran kartı darboğaz sorunu olacak diyenler neye istinaden söylüyor merak konusu.

• Şu anda bir i5 ve gtx 1060 alırsan işlemci kullanımı yer yer yüzde 100 ü görüyor i7 ler de ise 100ü görmese bile 60-70 den aşağı inmiyor.

Dışarıdan bakıldınmı sanki her an bir darboğaz yapıcakmış gibi duruyor :) ama sıkıntı yok çünki piyasa intelin etrafında dönüyor(en azından şimdilik)

Sıkıntı yok derken daha önce dediğim gibi 2700k bile OC ile gtx 1080 inin hakkından geliyor yani core i7 ler öyle kolay lokma değildir
  • Bir de şöyle bir durum var dışarıdan bakıldınmı r7 lerdeki cpu kullanımı çok düşük gözüküyor ama burda bir yanılgı var örnek olarak r7 ler 16 tane işlem birimine sahip bazı oyunlar bunun kafadan 6-8 tanesini nerdeyse hiç kullanmıyor(yüzde 0-5 arası)

Hal böyle olunca işlemcinin yarısı kullanılmamış oluyor :) o yüzden toplam cpu kullanımı düşük gözüküyor
  • Bu sorunun basit bir cevabı var aslında. Amd yi unutun. Çok paranız var ve paranın sizin için önemi yok. Pc toplayacaksınız. 6950x mi alırsınız yoksa 7700k mı? Cevabınız 6950x ise gidin ryzen 1700 alın. 7700k fiyatına 6950x performansı alıyorsunuz. Cevabınız yine de 7700k oluyorsa bu senaryoda gidin 7700k alın. Bu kadar basit.

• Tamamen düz mantık bir hesap yapalım L2 bellek farkını felan geçtim...

7700k hiç fena işlemci değil.Şu anki mevcut oyun performansı malum. Ama 4 çekirdek 8 thread,

Yani 8 tane 4500mhz gücünde adam çalışıyor. Burda toplam güç 36000mhz

Ryzen 1700 ise 8 çekirdek 16 thread

Yani 16 tane 3700mhz gücünde adam çalışıyor. Toplam güç 59200mhz

Sonuç= 59200mhz - 36000mhz = 23200mhz Ryzen 1700 daha güçlü. (%65)

Sen istersen şu an ki bazı oyunlar 2 tane daha güçlü adama ihtiyaç duyuyor 16 felan bana gereksiz diyolar diye 7700k alayım diyosan alabilirsin karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 18 Mayıs 2017; 8:51:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.